Mamusie sierpień 2014 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 08:44   #2941
UmiZumi
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A dlaczego nie wolno?
w sumie, nie wiem, czy wolno, czy nie wolno, lekarza nie pytałam. Bicze wodne, to dość duże uderzenia o ciało, których bym się bała w ciąży - jak tak na brzuch przyjdą? Jacuzzi - ciepła woda, podobno powinno się unikać bardzo ciepłych kąpiel. Chociaż może w jacuzzi nie jest ona na tyle ciepła żeby zaszkodzić.

Właśnie umyłam okno. Firankę zdjął TŻ, czystą zawiesi mama. Zostało mi jeszcze 1 okno do umycia. Zrobię po południu albo jutro. Teraz odpoczywam
Stary 2014-02-18, 08:47   #2942
anius_7
Wtajemniczenie

mój brzuch już lekko zaokrąglony, szczególnie jak więcej zjem ale właśnie wydaje mi się, że to przede wszystkim przez to, że dużo jem

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:23   #2943
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

Moja córka obudziła mnie w nocy, krzyczała przez sen mamaaaaa. Zerwałam się na nogi i do rana nie mogłam zasnąć.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Witam z ranca

U nas po badaniu prenatalnym - wszystko dobrze, teraz tylko czekamy na wyniki z krwi. A bejbik mial 72 mm I na przywitanie pomachal raczka

Nic nie przytylam jeszcze co mnie bardzo cieszy, bo po ostatniej ciazy zostaly jeszcze kilogramy

No I moja lekarz stwierdzila, ze nastepne wizyta za 5 tyg dopiero bo wszystko dobrze ze mna

A I sie musze pochwalic ze od wczoraj czuje maluszka
Super, że z Maluchem wszystko w porządku to najważniejsze

A dużo zostało CI tych kg?

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Czy Wasze brzuchy a okrągłe? Ja dzis rano spojrzałam pod koldre a tam wyrazne hmm wybrzuszenie z lewej strony. Czy to normalne?
Mam okrągły jak leżę na plecach, ale to duża załuga tkanki tłuszczowej. Wyczuwam jednak twarde zaokrąglenie.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Strasznie mi wczoraj było niedobrze, w nocy się obudziłam i wymiotowałam. Jakoś nie mogę uwierzyć, że to po Prenatalu, przecież to tylko witaminy.
W I trymestrze może 4 razy zwymiotowałam, zazwyczaj mnie mdliło ale podjadanie pomagało, a teraz jest tragicznie.
Wspołczuję i rozumiem CIę, II trymestr a ja nadal przeżywam ten mdłościowy koszmar. Na szczęści co 2-3 dzień, ale jak mnie łapie to masakra. Zapytaj się lekarza, mi po prenatalu w 1 ciąży nic nie było.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:29   #2944
niki19
Zadomowienie

Cześć nie mam coś ostatnio weny do pisania
Dziś od rana jestem zapracowana ,ogarnęłam kuchnie , wypiłam herbatkę z teściową a teraz myślę nad obiadem i nie mam żadnego pomysłu ,chyba pójdę na łatwiznę i stanie na pomidorowej

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
witam w piękny słoneczny dzień

ta wiosna już chyba u nas na dobre zagościła

U mnie też piękna wiosenna pogoda

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 09:51   #2945
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Mój brzuch przy oglądaniu równy ale to zasługa tkanki tłuszczowej, ale jak pomacam zawartość to czasami wyraźnie z jednej strony twarde i odstające. Chyba nie ma się co dziwić, w czasach przed usg macanie brzucha było jedynym sposobem ustalania czy dziecko się prawidłowo ustawiło
Ha ha ha w Anglii dalej te czasy są, tu są tylko 2 usg 12tc i 20tc i pózniej juz tylko położną sie widzi która właśnie po 30 tygodniu maca brzuch zeby sprawdzić ułożenie dziecka i co wiecej jak dziecko jest zle ułożone to położne "ręcznie" je obracają....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:00   #2946
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ha ha ha w Anglii dalej te czasy są, tu są tylko 2 usg 12tc i 20tc i pózniej juz tylko położną sie widzi która właśnie po 30 tygodniu maca brzuch zeby sprawdzić ułożenie dziecka i co wiecej jak dziecko jest zle ułożone to położne "ręcznie" je obracają....

Aż ciężko uwierzyć, że w tak rozwiniętym kraju takie praktyki.

W PL zalecane są 4 USG. Na potwierdzenie ciąży, póniej 13/20/30 tc. Czasami częściej jak się coś dzieje.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:04   #2947
AgnesD
Rozeznanie

pentuerka jakieś 15
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 10:14   #2948
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Aż ciężko uwierzyć, że w tak rozwiniętym kraju takie praktyki.

W PL zalecane są 4 USG. Na potwierdzenie ciąży, póniej 13/20/30 tc. Czasami częściej jak się coś dzieje.
ja już miałam 5 razy robione usg i 27.02 kolejne, to genetyczne

Stary 2014-02-18, 11:37   #2949
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

zazdroszczę tym co mają dużo tych usg ale cóż, najważniejsze by maleństwo było zdrowe

dziś pobolewają mnie troszkę jajniki .

Dziś dokładnie 13+0 (wg lekarza)

zaraz wybieram się z psinką do fryzjera bo zarosła mi że hej :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:12   #2950
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Czyli można jeszcze leżeć na brzuchu? Przerobiłam już wszystkie pozycje na obu bokach i powoli zaczynam dostawać szału.

Wczoraj w końcu zapoznaliśmy ze sobą naszych rodziców. Zjedli wspólnie obiad, było dużo śmiechu i ani na chwilę im się nie zamykały buzie, a potem wszyscy razem obejrzeliśmy skoki. W sumie spędzili u nas prawie cały dzień a wychodząc zaczynali umawiać się na następne spotkanie. Jestem przeszczęśliwa, że tak pięknie to wyszło, bo bałam się jak cholera

A w czwartek kolejna wizyta u lekarza, może w końcu poznam płeć.
Ja na brzuchu nie spie już od paru tygodni. Mam jakieś wewnętrzne obawy. Fajnie że rodzice znaleźli wspólny język.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Potrzebuję porady.
Zauważyłam już drugi raz, że po przyjęciu witamin (Prenatal Classic II trymestr) zazwyczaj rano podczas śniadania lub pół godz później robi mi się niedobrze. Tak jak pisałam Wam wcześniej w sobotę skończyło się no i teraz też mi się zbiera
Czy to może być spowodowane tymi tabletkami? Przyjęłam już prawie cały jeden listek i wcześniej nie miałam takich problemów. .
Mój ginekolog kazał mi się wstrzymać z braniem witamin właśnie ze względu na moje mdłości. Sugerował to właśnie tym że po preparatach witaminowych mogą nasilić mi się objawy.

Nasza impreza z okazji rocznicy ślubu udała się wspaniale. Niestety 2 ostatnie dni były koszmarne. W ogóle nie wychodziłam z łóżka, cały czas wymiotowałam. Nie wiem czy sie czymś zaraziłam w tej restauracji, czy jakiś wirus mnie dopadł. Dziś już czuję się, na szczęście, lepiej.

Czy któraś z Was bierze żelazo? Bo ja mam hemoglobinę na poziomie 11,1 i mi lekarz przepisał.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:35   #2951
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was bierze żelazo? Bo ja mam hemoglobinę na poziomie 11,1 i mi lekarz przepisał.
ja biorę żelazo miałam hemoglobinę 11.5 i gin mi przepisała jakieś żelazo o przedłużonym wchłanianiu się, ale nie pamiętam nazwy. Coś na 't'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 12:40   #2952
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
ja biorę żelazo miałam hemoglobinę 11.5 i gin mi przepisała jakieś żelazo o przedłużonym wchłanianiu się, ale nie pamiętam nazwy. Coś na 't'
A masz jakieś skutki uboczne np. zatwardzenia, wymioty?
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:44   #2953
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Duzooooooo zdrówka Wam życzę.

A co gotowałaś? Ja dziś miałam ochotę na brukselkę i fasolkę zieloną na parze z sosem beszamelowym .... właśnie dochodzi i już mi ślinka cieknie po brodzie.
Nooo i rosołek z niedzieli...KOCHAM UWIELBIAM na drugi dzień. Moja wersja : bez makaronu!!!!!! Wywar wlewam do miseczki i duuuużo zielonej natki. Wsunęłam już dwie miseczki.
Wymyślam wszystko byle bezmięsne. Odrzuca mnie od kotletów itp! Zjem jedynie nogę z rosołku EWENTUALNIE!! Warzywa w każdej postaci. Nawet seler ugotowany mi smakuje!
Dzięki

Wczoraj ugotowałam pomidorową dla synka a z TŻ jedliśmy tortille z nadzieniem a la meksykańskim.
Uwielbiam rosół Ja mam zwiększoną ochotę na mięso

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy lekarz każe wam brać Witaminę D i jod? Bo ja tylko te suplementy mam brać, żadnych innych wit. nie.
Biorę z zalecenia lekarza kompleks witamin, w których jest zarówno jod jak i witamina D.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ginekolog nie zrobiła mi usg.
Wszystkie wyniki mam dobre
Powiedziała ze za często nie można robić i zrobi na następnej wizycie.
Moje objawy są typowo ciążowe kazała mi się nie martwić bo wszystko jest dobrze.

Ślub cywilny bierzemy 28 lutego o 10
Mam nadzieję, że trochę się uspokoiłaś po wizycie

Gratulacje ustalenia daty ślubu

Cytat:
Witam z ranca

U nas po badaniu prenatalnym - wszystko dobrze, teraz tylko czekamy na wyniki z krwi. A bejbik mial 72 mm I na przywitanie pomachal raczka

Nic nie przytylam jeszcze co mnie bardzo cieszy, bo po ostatniej ciazy zostaly jeszcze kilogramy

No I moja lekarz stwierdzila, ze nastepne wizyta za 5 tyg dopiero bo wszystko dobrze ze mna

Super, że wizyta udana i maluszek rozwija się prawidłowo. Fajna sprawa znowu poczuć ruchy maleństwa, prawda?

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Strasznie mi wczoraj było niedobrze, w nocy się obudziłam i wymiotowałam. Jakoś nie mogę uwierzyć, że to po Prenatalu, przecież to tylko witaminy.
W I trymestrze może 4 razy zwymiotowałam, zazwyczaj mnie mdliło ale podjadanie pomagało, a teraz jest tragicznie.
A może czymś się przytrułaś albo złapałaś jakiegoś wirusa pokarmowego?

Cytat:
tardyferon fol?

Brałam go na koniec pierwszej ciąży. Był bardzo skuteczny i nie miałam po nim żadnych skutków ubocznych

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-02-18 o 13:44
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:51   #2954
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
A masz jakieś skutki uboczne np. zatwardzenia, wymioty?
wiesz co,zatwardzenia to mam ciągle, jeszcze przed ciążą, a teraz to już całkiem, więc nie łączyłabym tego z tymi tabletkami. A wymiotów nie ma Mdli mnie tylko, ale to też od początku ciąży

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
tardyferon fol?

Brałam go na koniec pierwszej ciąży. Były bardzo skuteczne i nie miałam po nich żadnych skutków ubocznych
ooo chyba tak

Stary 2014-02-18, 12:52   #2955
M_aria
Rozeznanie

W weekend kiedy miałam więcej czasu nie było z kim pisać bo taka cisza na forum, a dziś mam sporo do nadrobienia

Cytat:
Witam się w nowym tygodniu Ja już pracuję, a mój TŻ zaczął ferie (nauczyciel) i tak mu zazdroszczę Ale odliczam dni do weekendu i jedziemy do spa Miłego dzionka dla Was Ciężaróweczki
Super że wyjeżdżacie, bardzo chętnie też bym się gdzieś wybrała, ale w tym roku raczej nie ma szans przez nasz remont. Zazdroszczę Wam tego relaksu
Cytat:
Ja jeszcze nie zdecydowałam się na te witaminki, bo jak was teraz czytam że macie mdłości to odechciewa mi się w ogóle zastanawiać które kupić :P
Ja brałam Pregna Plus i nie miałam mdłości, od dziś biorę Vita-miner Prenatal+DHA i też na razie jest dobrze
Wydaje mi się że jeśli nie masz skłonności do mdłości to nie będziesz ich miała
Cytat:
Ginekolog nie zrobiła mi usg.
Wszystkie wyniki mam dobre
Powiedziała ze za często nie można robić i zrobi na następnej wizycie.
Moje objawy są typowo ciążowe kazała mi się nie martwić bo wszystko jest dobrze.

Ślub cywilny bierzemy 28 lutego o 10
za udaną wizytę i za datę ślubu.
Nie zostało Ci dużo czasu na przygotowania i kupno sukienki, chyba że już masz?
Rozumiem że ślub bierzecie w Niemczech, twoja rodzina przyjedzie?
Cytat:
Witam z ranca

Zazdroszczę że już czujesz, ja nie mogę się doczekać i codziennie leżę, macam brzuch i bardzo staram się poczuć, lecz nic z tego

Super że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Czy Wasze brzuchy a okrągłe? Ja dzis rano spojrzałam pod koldre a tam wyrazne hmm wybrzuszenie z lewej strony. Czy to normalne?
Mój jest okrągły, proporcjonalny, ale ja nie jestem najszczuplejsza

Jak stałam przed ludtrem i oglądałam się to babcia stwierdziła że ja nie będę miała dużego brzycha tylko wielką dupę
...Milutka
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
w sumie, nie wiem, czy wolno, czy nie wolno, lekarza nie pytałam. Bicze wodne, to dość duże uderzenia o ciało, których bym się bała w ciąży - jak tak na brzuch przyjdą? Jacuzzi - ciepła woda, podobno powinno się unikać bardzo ciepłych kąpiel. Chociaż może w jacuzzi nie jest ona na tyle ciepła żeby zaszkodzić.

Właśnie umyłam okno. Firankę zdjął TŻ, czystą zawiesi mama. Zostało mi jeszcze 1 okno do umycia. Zrobię po południu albo jutro. Teraz odpoczywam
Mnie też czeka teraz mega sprzątanie. Kończymy remont, jak zawsze wszystko się trochę przesunęło, ale na dzień dzisiejszy mamy już wszystko pomalowane i w piątek będą montować panele i drzwi. Na szczęście przyjedzie mama z siostrą i mi pomogą
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 12:58   #2956
Optymistka26
Zadomowienie

Hej dziewczyny, zaczelam odpisywac i mi wykasowalo...niema sily 2gi raz czytac wszystkiego
Dziekuje wszystkim za troske
Gratuluje udanych wizyt i walentynek, udanego spotkania rodziców, wyznaczenia daty ślubu

Czuje sie lepiej - z dnia na dzien glowa bolala mniej, oslabienie mam maksymalne ale wyniki super Anemii nie mam. Ciśnienie nadal szwankuje - po wejściu na 2 pietro miałam 100/50. Cukier mam idealny ale zapisalam sie do lekarza specjalisty na wszelki wypadek może to kwestia szybkości spadku jego poziomu?
Ogólnie mimo wchłaniania w siebie jedzenia jak mała gąbka schudłam i ważę mniej niż przed ciążą a wcześniej miarowo przybierałam na wadze. Zapadły mi się policzki, nogi schudły urósł biust i brzuszek. W tydzien - 3kg.
Na wizycie gin nawet nie pytał czy chce tylko wypisał mi miesiąc L4 i nawet nie dyskutowam (co zwykle robie). USG nie robił ale takim małym dopplerkiem posłuchaliśmy serduszka

TŻ wzial mnie na spacer wczoraj wieczorem i niby szlam ale całkowicie na nim obwieszona...powiedzial że w sumie to moze mnie zaniesc juz do domu ale chcialam troche pochodzic wiec wlókł mnie po chodniku. Musze chodzic bo mi mięśnie nog szwankują już od braku ruchu i jak ide to się trzesą jak galareta.

Mdłości mam czasem. Duphaston mam brac 2x/dzien przez tydzien a potem jak bedzie ok to odstawic.
Jeden dzien czuje sie do kitu i nawet kompa nie mam ochoty wlaczyc a innego ok. Dzis jest ok wiec pisze

Trzymajcie sie zdrowo

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:09   #2957
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, zaczelam odpisywac i mi wykasowalo...niema sily 2gi raz czytac wszystkiego
Gratuluje udanych wizyt i walentynek, udanego spotkania rodziców, wyznaczenia daty ślubu

Czuje sie lepiej - z dnia na dzien glowa bolala mniej, oslabienie mam maksymalne ale wyniki super Anemii nie mam. Ciśnienie nadal szwankuje - po wejściu na 2 pietro miałam 100/50. Cukier mam idealny ale zapisalam sie do lekarza specjalisty na wszelki wypadek może to kwestia szybkości spadku jego poziomu?
Ogólnie mimo wchłaniania w siebie jedzenia jak mała gąbka schudłam i ważę mniej niż przed ciążą a wcześniej miarowo przybierałam na wadze. Zapadły mi się policzki, nogi schudły urósł biust i brzuszek. W tydzien - 3kg.
Na wizycie gin nawet nie pytał czy chce tylko wypisał mi miesiąc L4 i nawet nie dyskutowam (co zwykle robie). USG nie robił ale takim małym dopplerkiem posłuchaliśmy serduszka

TŻ wzial mnie na spacer wczoraj wieczorem i niby szlam ale całkowicie na nim obwieszona...powiedzial że w sumie to moze mnie zaniesc juz do domu ale chcialam troche pochodzic wiec wlókł mnie po chodniku. Musze chodzic bo mi mięśnie nog szwankują już od braku ruchu i jak ide to się trzesą jak galareta.

Mdłości mam czasem. Duphaston mam brac 2x/dzien przez tydzien a potem jak bedzie ok to odstawic.
Jeden dzien czuje sie do kitu i nawet kompa nie mam ochoty wlaczyc a innego ok. Dzis jest ok wiec pisze

Trzymajcie sie zdrowo
Dobrze że czujesz się choć trochę lepiej i dostałaś zwolnienie,może teraz będzie już dobrze, tego Ci życzę
Stary 2014-02-18, 13:10   #2958
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość

za udaną wizytę i za datę ślubu.
Nie zostało Ci dużo czasu na przygotowania i kupno sukienki, chyba że już masz?
Rozumiem że ślub bierzecie w Niemczech, twoja rodzina przyjedzie?
tak bierzemy w Niemczech
slub koscielny wezmiemy w Polsce za kilka lat
jakie tam przygotowania
bedziemy my swiadkowie ( koledzy mojego chlopaka ) bo ja tu nikogo nie znam i jego mama
moi nie moga przyjechac bo praca nie pozwala
slub cywilny to wedlug mnie bardziej czysta formalnosc
slub koscielny to jest piekne wydarzenie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:24   #2959
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
tak bierzemy w Niemczech
jakie tam przygotowania
bedziemy my swiadkowie ( koledzy mojego chlopaka ) bo ja tu nikogo nie znam i jego mama
Tez najchętniej wziela tylko cywilny i tylko świadków zaprosiła i rodziców.... Ale wiem ze jak teraz nie zrobimy kościelnego razem to juz pózniej nie bedzie nam sie chciało zawsze bedzie nie ten czas....

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 13:47   #2960
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
tak bierzemy w Niemczech
jakie tam przygotowania
Cytat:
Tez najchętniej wziela tylko cywilny i tylko świadków zaprosiła i rodziców.... Ale wiem ze jak teraz nie zrobimy kościelnego razem to juz pózniej nie bedzie nam sie chciało zawsze bedzie nie ten czas....

A ja chcę tylko ślub cywilny, tylko nie wiem kiedy. Najlepiej byłoby teraz jeszcze przed narodzinami maluszka ale przerażają mnie te wydane pieniądze, które teraz są nam potrzebne na coś innego... wiem, wiem... niby nie dużo ale same obrączki kosztują tyle, ile potrzebujemy na np ławę i karnisze
Jeśli miałabym robić tylko cywilny to chciałabym kilka najbliższych nam osób zaprosić choć na obiad, a to też kosztuje... zobaczymy do sierpnia jest jeszcze czas.
Stary 2014-02-18, 14:32   #2961
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

To i tak lepiej niz u nas U nas nie ma połówkowego ani genetycznego, jedynie sprawdzają, jak dziecko rośnie na zwykłym USG, całe badanie trwa mniej niż 5 minut...Widziałam zaś plakaty informujace, że pierworódki maja możliwośc dodatkowego skanu tuż przed porodem, na zyczenie. Wieloródek to sie niestety nie tyczy, nie wiem dlaczego, czy matka spodziewajaca się kolejnego dziecka martwi się mniej???

Cytat:
Możesz też kochania wzbogacic swoją dietę o pordukty bogate w żelazo, brokuły, migdały,kasze a szczególnie natka pietruszki. Chyba też buraki są zalecane przy anemii...

Moja córka odzyskała od wczoraj apetyt, dzis już pieknie zjadła śniadanie i obiad. Bardzo się cieszę, bo martwi mnie, jak nie je że jej witaminek zabraknie...

Wczoraj pobolewało mnie spojenie, takie kłucie, praktycznie codziennie zaś mam ciagnięcie w pachwinach,kłucie etc. Na szczęscie nie wiem co to zapracia, ale co z tego, skoro w poprzedniej ciazy 2 tyg przed porodem wyszły mi hemoroidy i teraz znów sie zaczęły odzywać, ehh a przybrałam wtedy zalecone 11 czy 12 kg, teraz na razie 3 kg mam do przodu. Trzeba będzie wspomnieć przy wizycie za tydzień, to jakąs maść pewnie dostanę

A pisałyście o pozycjach do spania, ja nie mogę na plecach już spać od kilku tygodni, po prostu robi mi się słabo i odczuwam cieżar w brzuchu. Na lewym boku natomiast ciagle czuję parcie na pęcherz , najwygodniej mi na prawym i tak na razie spię, plus na brzuchu bo też mi wygodnie

Optymistka, dbaj o siebie i koniecznie jak najszybciej udaj się do specjalistów sprawdzić, czy wszystko ok!

Dziewczyny biorace ślub, moja siostra, też w ciązy ale z terminem na wrześnień, tez się teraz szykuje do cywilnego i zamierza robić tylko skromną uroczystość dla najbliższej rodziny a za rok, dwa chcieliby z narzeczonym kościelny. Tak też jedna z moich koleżanek zrobiła, chociaż nie była wtedy w ciazy.

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-02-18 o 14:34
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:16   #2962
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Ja na brzuchu nie spie już od paru tygodni. Mam jakieś wewnętrzne obawy. Fajnie że rodzice znaleźli wspólny język.

Mój ginekolog kazał mi się wstrzymać z braniem witamin właśnie ze względu na moje mdłości. Sugerował to właśnie tym że po preparatach witaminowych mogą nasilić mi się objawy.

Nasza impreza z okazji rocznicy ślubu udała się wspaniale. Niestety 2 ostatnie dni były koszmarne. W ogóle nie wychodziłam z łóżka, cały czas wymiotowałam. Nie wiem czy sie czymś zaraziłam w tej restauracji, czy jakiś wirus mnie dopadł. Dziś już czuję się, na szczęście, lepiej.

No całkiem możliwe że w restauracji mogłaś się czymś zarazić ale najważniejsze że just jest dobrze
Też jeszcze nie biorę witaminek bo dużo tu się naczytałam od dziewczyn że mają wymioty i mdłości więc się wstrzymuję.

M_aria a ja właśnie mam skłonności do mdłości
No właśnie, ja też chce i będzie tylko kościelny ale obawiam się z chrzcinami maleństwa później ksiądz może się oburzyć co my kościelnego nie macie, to i chrzcin nie zrobi

Ewelajna też mam hemoroidy i to zewnętrzne obawiam się tego co będzie po porodzie

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 15:30   #2963
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie, ja też chce i będzie tylko kościelny ale obawiam się z chrzcinami maleństwa później ksiądz może się oburzyć co my kościelnego nie macie, to i chrzcin nie zrobi
Jeśli mi by tak powiedział to pewnie bym chrzcin nie robiła, zresztą mnie one nie potrzebne, zrobię ale tylko ze względu na rodzinę i otoczenie. Przynależność do kościoła to dla mnie bardziej kwestia wychowania niż potrzeba duchowa.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Też jeszcze nie biorę witaminek bo dużo tu się naczytałam od dziewczyn że mają wymioty i mdłości więc się wstrzymuję.

Zapytaj lekarza co on ma do powiedzenia w kwestii witamin, może tak jak dziewczyny piszą mdłości są kiedy jest większe stężenie DHA
Stary 2014-02-18, 15:46   #2964
angelika__2014
Raczkowanie

GŁĘBOKI ODDECH ...... niech gęś kopnie mój komputer i te wszystkie INTERNETY do niego podłączone !!!!

Dziewczyny tak wam wszystko dokładnie opisałam i cytowałam podekscytowana. i Du.Pa!

Trudno teraz w skrócie.

Odnośnie witamin PRENATAL CLASSIC. Wczoraj lekarz kazał mi odstawić i zastąpić to Magnevit B6 i Żelazo coś na T... ale odczytać z recepty nie potrafiłam. Ale zacząć stosowanie dopiero jak mdłości poranne miną. Obserwować swój organizm mam przez 2 dni.
Dziś późno jadłam śniadanie około 11... ale o 8 wzięłam duphaston i luteinkę przegryzając 7 daysem i około 10 mnie zemdliło ale bez wymiotów. Zobaczymy co będzie jutro.

Jeżeli chodzi o baseny itp mam całkowity zakaz przez to, że znowu mam grzybka i nerka zaczęła dawać o sobie znać PONOWNIE! FaK! Powiedział, że stanowczo odraza każdej ciężarnej z tej atrakcji. Czop wcale nie jest taki szczelny jak to wypisują i wygadują. Po co narażać siebie i dziecko na bakterie. Ale to jego opinia i każdy ma prawo mieć odmienne zdanie.

Maluszek rozwija się prawidłowo. Okazało się, że jest starszy niż z OM i termin porodu zmienił się ponownie z 5.08 na 31.07

CRL jest na 16t 4d. i wynosi 11 cm a FL (kość udowa) jest dosyć spora bo na 17t 3 d gin powiedział, że Bobasek będzie mieć długie nóżki po mamusi
W wyprostowanej pozycji powiedział, że Bobasek ma ok 14/15 cm.

Nie dało się podejrzeć płci. Bąbelek tak się przytulił do mamusi, że nie dało rady. Całe badanie trzymał się za główkę jakby zatykał uszy, żeby nie słuchać co tam obcy ktoś coś dziwnego gada o mamusi. Szczegółowo pokazywał mężowi i tłumaczył a ten zadawał miliony pytań bez końca....USG trwało chyba 25 minut. Liczył paluszki na 4d i wyszło mu 4 ... a ja zrobiłam wielkie oczy z przerażenia. Ale powiedział, że 4 to widok prawidłowy a widok wszystkich 5 może oznaczać zespół downa. Jakaś charakterystyczna cecha. OGÓLNIE SUPER WIZYTA .... mogła bym tam siedzieć całą noc.

Na pytanie o tym JAK SPAĆ I JAK LEŻEĆ usłyszałam JAK MI WYGODNIE byle nie na brzuchu. Nie jest możliwe spanie w jednej pozycji szczególnie w późniejszej ciąży.

Mam się odezwać do kliniki gdzie robiłam prenatalne wcześniej i na to samo skierowanie umówić się na kolejne jeżeli mam ochotę dowiedzieć się czegoś więcej od innego lekarza i podejrzeć płeć na lepszym sprzęcie. Mam za darmo więc mogę skorzystać.

Optymistka dobrze, że się odezwałaś....odpoczywaj ile się da! O jak miło...mąż chciał cię na rękach nosić. Ja mogę zapomnieć o tym ... prędzej bym stanęła na rzęsach niż spodziewała się tego, że mnie na ręce weźmie (trochę jednak ważę i mierzę)

Zaczarowanadlaniego TAK jak radzą dziewczyny trzeba przytakiwać teściowej niech sądzi że jest najmądrzejsza a rób i myśl swoje. Pamiętaj przyjaciele blisko wrogowie jeszcze bliżej. A lepiej mieć w niej sprzymierzeńca niż wroga. Wiem co mówie.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:00   #2965
M_aria
Rozeznanie

Angelika
Super że po wizycie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Trudno teraz w skrócie.
Stary 2014-02-18, 16:15   #2966
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki ja dzisiaj zaczynam 18 tydz 1 dzien. Czyli juz 5 mm;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:17   #2967
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

ja dzisiaj 16 +0 tydzien

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-02-18 o 16:30
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:18   #2968
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja dzisiaj zaczynam 18 tydz 1 dzien. Czyli juz 5 mm;-)

Stary 2014-02-18, 16:19   #2969
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

mi tez spadla hemoglobina i plytki krwi ale lekarz narazie kazał dieta probowac regulowac .

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Trzymajcie sie zdrowo
Tez się trzymaj zdrowiutko. A ciśnienie mam takie samo ale tylko w głowie mi mi sie kreci.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:27   #2970
UmiZumi
Rozeznanie

u mnie dzisiaj 15+0

skończyłam myć okna. Firanki zawiesiła mama następne mycie planowane przed Wielkanocą, ale myślę, że poproszę już wtedy o to mamę albo TŻ się tym zajmie

Zajadałam się dzisiaj kapuśniakiem na obiad. A teraz chce mi się słodyczy Tak! Mam ciągoty zarówno na kwaśne, jak i na słodkie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Któraś z Was pytała, jak mają się brzuchy (przepraszam, nie pamiętam nicku ). U mnie lekko się okrągli. Też mam wrażenie, że się przesuwa - w sensie jak stoję i jak leżę na bokach, to mam takie odczucie, że się przesuwa.

A jak Wasze wagowe wzrosty i upadki?

U mnie +1,8 kg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości