|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
w sumie, nie wiem, czy wolno, czy nie wolno, lekarza nie pytałam. Bicze wodne, to dość duże uderzenia o ciało, których bym się bała w ciąży - jak tak na brzuch przyjdą? Jacuzzi - ciepła woda, podobno powinno się unikać bardzo ciepłych kąpiel. Chociaż może w jacuzzi nie jest ona na tyle ciepła żeby zaszkodzić.
Właśnie umyłam okno. Firankę zdjął TŻ, czystą zawiesi mama. Zostało mi jeszcze 1 okno do umycia. Zrobię po południu albo jutro. Teraz odpoczywam ![]()
#2942 |
Wtajemniczenie
|
mój brzuch już lekko zaokrąglony, szczególnie jak więcej zjem
![]() ![]()
#2943 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Moja córka obudziła mnie w nocy, krzyczała przez sen mamaaaaa. Zerwałam się na nogi i do rana nie mogłam zasnąć. Cytat:
![]() A dużo zostało CI tych kg? Cytat:
Wspołczuję i rozumiem CIę, II trymestr a ja nadal przeżywam ten mdłościowy koszmar. Na szczęści co 2-3 dzień, ale jak mnie łapie to masakra. Zapytaj się lekarza, mi po prenatalu w 1 ciąży nic nie było. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() Dziś od rana jestem zapracowana ,ogarnęłam kuchnie , wypiłam herbatkę z teściową ![]() ![]() Cytat:
U mnie też piękna wiosenna pogoda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W PL zalecane są 4 USG. Na potwierdzenie ciąży, póniej 13/20/30 tc. Czasami częściej jak się coś dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Rozeznanie
|
pentuerka jakieś 15
![]()
![]() |
#2948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
zazdroszczę tym co mają dużo tych usg ale cóż, najważniejsze by maleństwo było zdrowe
![]() dziś pobolewają mnie troszkę jajniki . Dziś dokładnie 13+0 (wg lekarza) zaraz wybieram się z psinką do fryzjera bo zarosła mi że hej :P
![]() |
#2950 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasza impreza z okazji rocznicy ślubu udała się wspaniale. Niestety 2 ostatnie dni były koszmarne. W ogóle nie wychodziłam z łóżka, cały czas wymiotowałam. Nie wiem czy sie czymś zaraziłam w tej restauracji, czy jakiś wirus mnie dopadł. Dziś już czuję się, na szczęście, lepiej. Czy któraś z Was bierze żelazo? Bo ja mam hemoglobinę na poziomie 11,1 i mi lekarz przepisał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj ugotowałam pomidorową dla synka a z TŻ jedliśmy tortille z nadzieniem a la meksykańskim. Uwielbiam rosół ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje ustalenia daty ślubu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brałam go na koniec pierwszej ciąży. Był bardzo skuteczny i nie miałam po nim żadnych skutków ubocznych ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-02-18 o 13:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Wtajemniczenie
|
wiesz co,zatwardzenia to mam ciągle, jeszcze przed ciążą, a teraz to już całkiem, więc nie łączyłabym tego z tymi tabletkami. A wymiotów nie ma
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2955 | ||||||
Rozeznanie
|
W weekend kiedy miałam więcej czasu nie było z kim pisać bo taka cisza na forum, a dziś mam sporo do nadrobienia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się że jeśli nie masz skłonności do mdłości to nie będziesz ich miała ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie zostało Ci dużo czasu na przygotowania i kupno sukienki, chyba że już masz? Rozumiem że ślub bierzecie w Niemczech, twoja rodzina przyjedzie? Cytat:
![]() Super że wizyta udana ![]() Cytat:
![]() Jak stałam przed ludtrem i oglądałam się to babcia stwierdziła że ja nie będę miała dużego brzycha tylko wielką dupę ![]() ...Milutka ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, zaczelam odpisywac i mi wykasowalo...niema sily 2gi raz czytac wszystkiego
Dziekuje wszystkim za troske ![]() Gratuluje udanych wizyt i walentynek, udanego spotkania rodziców, wyznaczenia daty ślubu ![]() Czuje sie lepiej - z dnia na dzien glowa bolala mniej, oslabienie mam maksymalne ale wyniki super ![]() Ogólnie mimo wchłaniania w siebie jedzenia jak mała gąbka schudłam i ważę mniej niż przed ciążą ![]() Na wizycie gin nawet nie pytał czy chce tylko wypisał mi miesiąc L4 i nawet nie dyskutowam (co zwykle robie). USG nie robił ale takim małym dopplerkiem posłuchaliśmy serduszka ![]() TŻ wzial mnie na spacer wczoraj wieczorem i niby szlam ale całkowicie na nim obwieszona...powiedzial że w sumie to moze mnie zaniesc juz do domu ale chcialam troche pochodzic wiec wlókł mnie po chodniku. Musze chodzic bo mi mięśnie nog szwankują już od braku ruchu i jak ide to się trzesą jak galareta. Mdłości mam czasem. Duphaston mam brac 2x/dzien przez tydzien a potem jak bedzie ok to odstawic. Jeden dzien czuje sie do kitu i nawet kompa nie mam ochoty wlaczyc a innego ok. Dzis jest ok wiec pisze ![]() Trzymajcie sie zdrowo |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
slub koscielny wezmiemy w Polsce za kilka lat jakie tam przygotowania bedziemy my swiadkowie ( koledzy mojego chlopaka ) bo ja tu nikogo nie znam i jego mama moi nie moga przyjechac bo praca nie pozwala slub cywilny to wedlug mnie bardziej czysta formalnosc slub koscielny to jest piekne wydarzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli miałabym robić tylko cywilny to chciałabym kilka najbliższych nam osób zaprosić choć na obiad, a to też kosztuje... zobaczymy do sierpnia jest jeszcze czas. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja córka odzyskała od wczoraj apetyt, dzis już pieknie zjadła śniadanie i obiad. Bardzo się cieszę, bo martwi mnie, jak nie je że jej witaminek zabraknie... Wczoraj pobolewało mnie spojenie, takie kłucie, praktycznie codziennie zaś mam ciagnięcie w pachwinach,kłucie etc. Na szczęscie nie wiem co to zapracia, ale co z tego, skoro w poprzedniej ciazy 2 tyg przed porodem wyszły mi hemoroidy i teraz znów sie zaczęły odzywać, ehh ![]() ![]() A pisałyście o pozycjach do spania, ja nie mogę na plecach już spać od kilku tygodni, po prostu robi mi się słabo i odczuwam cieżar w brzuchu. Na lewym boku natomiast ciagle czuję parcie na pęcherz ![]() ![]() Optymistka, dbaj o siebie i koniecznie jak najszybciej udaj się do specjalistów sprawdzić, czy wszystko ok! Dziewczyny biorace ślub, moja siostra, też w ciązy ale z terminem na wrześnień, tez się teraz szykuje do cywilnego i zamierza robić tylko skromną uroczystość dla najbliższej rodziny a za rok, dwa chcieliby z narzeczonym kościelny. Tak też jedna z moich koleżanek zrobiła, chociaż nie była wtedy w ciazy. Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-02-18 o 14:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też jeszcze nie biorę witaminek bo dużo tu się naczytałam od dziewczyn że mają wymioty i mdłości więc się wstrzymuję. M_aria a ja właśnie mam skłonności do mdłości ![]() No właśnie, ja też chce i będzie tylko kościelny ale obawiam się z chrzcinami maleństwa później ![]() ![]() Ewelajna też mam hemoroidy i to zewnętrzne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Zapytaj lekarza co on ma do powiedzenia w kwestii witamin, może tak jak dziewczyny piszą mdłości są kiedy jest większe stężenie DHA |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
GŁĘBOKI ODDECH ...... niech gęś kopnie mój komputer i te wszystkie INTERNETY do niego podłączone !!!!
Dziewczyny tak wam wszystko dokładnie opisałam ![]() Trudno teraz w skrócie. Odnośnie witamin PRENATAL CLASSIC. Wczoraj lekarz kazał mi odstawić i zastąpić to Magnevit B6 i Żelazo coś na T... ale odczytać z recepty nie potrafiłam. Ale zacząć stosowanie dopiero jak mdłości poranne miną. Obserwować swój organizm mam przez 2 dni. Dziś późno jadłam śniadanie około 11... ale o 8 wzięłam duphaston i luteinkę przegryzając 7 daysem i około 10 mnie zemdliło ale bez wymiotów. Zobaczymy co będzie jutro. Jeżeli chodzi o baseny itp mam całkowity zakaz przez to, że znowu mam grzybka i nerka zaczęła dawać o sobie znać PONOWNIE! FaK! Powiedział, że stanowczo odraza każdej ciężarnej z tej atrakcji. Czop wcale nie jest taki szczelny jak to wypisują i wygadują. Po co narażać siebie i dziecko na bakterie. Ale to jego opinia i każdy ma prawo mieć odmienne zdanie. Maluszek rozwija się prawidłowo. Okazało się, że jest starszy niż z OM i termin porodu zmienił się ponownie z 5.08 na 31.07 CRL jest na 16t 4d. i wynosi 11 cm a FL (kość udowa) jest dosyć spora bo na 17t 3 d gin powiedział, że Bobasek będzie mieć długie nóżki po mamusi ![]() W wyprostowanej pozycji powiedział, że Bobasek ma ok 14/15 cm. Nie dało się podejrzeć płci. Bąbelek tak się przytulił do mamusi, że nie dało rady. Całe badanie trzymał się za główkę jakby zatykał uszy, żeby nie słuchać co tam obcy ktoś coś dziwnego gada o mamusi. Szczegółowo pokazywał mężowi i tłumaczył a ten zadawał miliony pytań bez końca....USG trwało chyba 25 minut. Liczył paluszki na 4d i wyszło mu 4 ... a ja zrobiłam wielkie oczy z przerażenia. Ale powiedział, że 4 to widok prawidłowy a widok wszystkich 5 może oznaczać zespół downa. Jakaś charakterystyczna cecha. OGÓLNIE SUPER WIZYTA .... mogła bym tam siedzieć całą noc. Na pytanie o tym JAK SPAĆ I JAK LEŻEĆ usłyszałam JAK MI WYGODNIE byle nie na brzuchu. Nie jest możliwe spanie w jednej pozycji szczególnie w późniejszej ciąży. Mam się odezwać do kliniki gdzie robiłam prenatalne wcześniej i na to samo skierowanie umówić się na kolejne jeżeli mam ochotę dowiedzieć się czegoś więcej od innego lekarza i podejrzeć płeć na lepszym sprzęcie. Mam za darmo więc mogę skorzystać. Optymistka dobrze, że się odezwałaś....odpoczywaj ile się da! O jak miło...mąż chciał cię na rękach nosić. Ja mogę zapomnieć o tym ... prędzej bym stanęła na rzęsach niż spodziewała się tego, że mnie na ręce weźmie (trochę jednak ważę i mierzę) ![]() Zaczarowanadlaniego TAK jak radzą dziewczyny trzeba przytakiwać teściowej niech sądzi że jest najmądrzejsza a rób i myśl swoje. Pamiętaj przyjaciele blisko wrogowie jeszcze bliżej. A lepiej mieć w niej sprzymierzeńca niż wroga. Wiem co mówie. ![]()
#2965 |
Rozeznanie
|
Angelika
Super że po wizycie wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki ja dzisiaj zaczynam 18 tydz 1 dzien. Czyli juz 5 mm;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2967 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj 16 +0 tydzien
![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-02-18 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tez spadla hemoglobina i plytki krwi ale lekarz narazie kazał dieta probowac regulowac . Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj 15+0
![]() skończyłam myć okna. Firanki zawiesiła mama ![]() ![]() Zajadałam się dzisiaj kapuśniakiem na obiad. A teraz chce mi się słodyczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Któraś z Was pytała, jak mają się brzuchy (przepraszam, nie pamiętam nicku ![]() A jak Wasze wagowe wzrosty i upadki? U mnie +1,8 kg
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.