|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
już nie pierwszy raz tak zrobiłam, wszystko się dzieje mi w macierzyństwie, ja się pytam kiedy ja odzyskam mózg ????
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | ||
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam dawać Lili warzywka w takim gryzaczku do warzyw munchkin
![]() ![]() Gratki za plany przeprowadzkowe, trzymam mocno kciuki!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Normalnie jak zwykla rozmowa, czesto rekruter przechodzi np. na angielski jesli jest wymagany albo znajomosc deklarowana przez kandydata ![]() EJ, nie moge, MUSZĘ SIĘ POCHWALIC, bo pierwszy raz w zyciu robilam tort węgierski z pijanymi wisniami, nasączany wódą z tych wiśni i amaretto, krem z mascarpone, kremówki i pół kg gorzkiej czekolady, obsypany migdalami prażonymi z cukrem ![]() (To jest najdrozszy tort w moim zyciu, stowkę nas kosztowal i pol dnia uwijana sie po kuchni ![]()
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Oli pozniej zajrze na kompa to go zobacze ale brzmi pysznie i imponująco
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2944 |
Zakorzenienie
|
Jakierka: śliczny elfik
![]() Ghia: oj to jak z babą!hahahah cieszyć się trzeba, a nie martwić. Ona: cuuuudownaaa kostka! masz talent. Widzę, że Franek tak samo się bawi z kostką nóżkami w górze, jak mój Igi ze świnią z Angry Birds. ![]() iwonka: możesz dać Zuzi do łapki. Dziąsełka maluszki mają silne i jak jej się spodoba, to tylko się cieszyć. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Oliath: pięknie tort się prezentuje ![]() Anulka: wszystkiego najlepszego dla mamy!!
#2945 |
Zakorzenienie
|
Elaine-ja tez z glutenem w styczniu dzialac bede.
Moj tz dal rade z prezentem:kupił kieliszki z jajcarskimi napisami i przyprawnik na sól i pieprz w ksztalcie penisow ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- A i dzis tz dal Laurze do raczki chrupke kukurydziana i lizala ją ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
![]() |
#2947 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Konto usunięte
|
Nadrobilam po lepkach... Nie wyrabiam sie w dwoch miejscach
![]() Oliath torcik wyglada super! Sto lat dla Izy!!! Pomocnik mikolaja boski ![]() Agrafka jak mlody ma katar to na spacerze powinno mu sie lepiej oddychac ![]() Ja chodzilam ![]() Moj maly nie chce mi jesc dyni... Zamyka buzie i sie odwraca.. Albo dziwnie przesuwa jedzenie w buzi... ![]() Dla mnie to totalna nowosc bo starszak polykal wszystko w locie i jeszcze wyrywal lyzke ![]() Tzn ze jest jeszcze nie gotowy? Wysypka na twarzy nam sie powieksza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Teso-na początku Laura plula, odwracala glowe i wydziwiala strasznie. Ale załapala
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Moje dziecko dopadł skok.Mało je i spi juz dwie godziny a zawsze spala 40 min.Jak wjechalam do domu i z grubsza ja rozpielam tak dalej w wozku kima Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2951 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I dziękuje ![]() Cytat:
Chcesz kosteczkę? ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44157460] Moj maly nie chce mi jesc dyni... Zamyka buzie i sie odwraca.. Albo dziwnie przesuwa jedzenie w buzi... ![]() Dla mnie to totalna nowosc bo starszak polykal wszystko w locie i jeszcze wyrywal lyzke ![]() Tzn ze jest jeszcze nie gotowy? Wysypka na twarzy nam sie powieksza ![]() ![]() Poczekaj kilka dni i spróbuj znowu. A wysypka może coś go podrażnia jak leży na tej stronie? Dzięki Cytat:
![]() Franio też coś jeździ po brzuchu, nie chce jeść. Kurcze aby nas coś nie rozłożyło. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Ja znów z doskoku, rano ogarnianie, a teraz zabieram się za obiad. Babcia mojego Tż zmarła dziś
![]() Starsza była, więc spodziewaliśmy się, że już niedługo z nami pobędzie, ale szkoda, że tak przed świętami ![]() I może egoistka ze mnie, ale najgorsze, że teściowa przyjedzie wcześniej i już pewnie do świąt zostanie, a miała przyjechać 22 lub 23 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
A tu coś o owocach. Wiem, że jeszcze nie sezon, ale przeczytać mozna
![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...mowleciu_.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
jakierka jaki sliczny elf - normalnie zakochalam sie. Tez musze takie ubranko gdzies wypatrzec
ona tak lece samolotem, do lotniska w Katowicach mam 130 km ![]() elain nic nie mowie o przeprowadzce, boto jeszcze odlegly temat. ![]() ghia tak TZ w niemczech, prawdopodobnie juz na wiosne sie przeprowadze. Mamy jedna opcje ale musi mi pracy poszukac ![]()
#2955 |
Zakorzenienie
|
Kejt-przykro mi z powodu babci tza
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A moje dziecko nadal spi ... ... juz ponad 3 godziny Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
kejt przykre z powodu babci TZ i wspolczucia ze tesciowa juz was nawiedzi.
A ja juz wiem z czym podobny jest Aleks do Marysi. Marysia nietolerowala sloiczkow bobovity i hippa, za to zajadala sie gerberem. Otoz ostatnio kupilam krem z kurczaka w jasnych warzywach (czy jakos tak) z Gerbera i dzis mu to podalam, wcinal az mu sie uszy trzesly ![]() ![]()
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapodaj przepis - na klub ![]() Cytat:
A ja miałam mieć tyle czasu, tż wrócił z pracy, a ja zamiast na wizaz albo odpoczac, poszłam zrobic zakupy, potem sprzatalam mieszkanie, a teraz jestem sama bo tż pojechał do chrzesniaków z prezentami swiątecznymi. Czy tylko ja taka dziwna jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
idzia: ja też jak mam wolniejszą chwilę to sprzątam..choć ostatni tydzień bardzo mocno się powstrzymywałam...dzisiaj jak maz wyszedl z \igim na spacer to ja sypialnie i podlogi ogarnelam:P no ale potem mecz sobie obejrzałam..a teraz czekam na pobudkę syna
kejt: przykro mi z powodu babci.... a teściowej to mocno współczuję..
#2961 |
Zakorzenienie
|
Oliath tort wygląda znakomicie, aż mi ślinka cieknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Dziś Tymuś w miare grzeczny, trochę posprzątaliśmy, pranie, zrobiliśmy obiadek dla TŻ. Tymuś dziś próbował samodzielnego zasypiania w łóżeczku i po pierwszej syrenie, uspokojony, przytulony do tetry, w końcu sam zasnął, ![]() ![]() A TŻ przytachał puszystą choinkę, stoi i pachnie. może nareszcie poczuję klimat świąt. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wow Oliath ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Dziecko wstalo po 4 h.ZTeraz gada śmieje sie i łaską zjadlo zupke
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Tzn z łaską zjadlo zupke a teraz lezy gada śmieje sie i piszczy ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Ewusia -ja tez slabo czuje klimat świąt. A moje przygotowania polegaja na sprzataniu po remoncie. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2964 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44157460]
Moj maly nie chce mi jesc dyni... Zamyka buzie i sie odwraca.. Albo dziwnie przesuwa jedzenie w buzi... ![]() Dla mnie to totalna nowosc bo starszak polykal wszystko w locie i jeszcze wyrywal lyzke ![]() Tzn ze jest jeszcze nie gotowy? [/QUOTE] Mój Misiek też nie był zainteresowany dynią. Za to marcheweczkę wcina aż miło. ![]() Oliath- imponujący tort. ![]() Kejt- przykro mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp.w sprawie smoczkow.
U mnie za oknem 400ton sniegu. Noc nie przespana dla mnie. Usnelam cos o 7rano dopiero z malym na ramieniu i 10 sie zbudzil. I tak cud ze wytrzymal tyle. W nocy mialam 300karmien jak zwykle ;/ Do pracy nie pojechalam nie bylo w ogole obcji na to :/ Ona- fajna kostka ![]() Oliath- wow! Ladniusi ten torcik. Bedzie sponiewieral ![]() Jakierka- Edziu cudowny ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Kejt- przykro mi z powodu babci. Mam nadzieje, ze tesciowa do niej nie dolaczy szybko jak przyjedzie ![]() Trzymaj sie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#2966 |
Zakorzenienie
|
Samantha-to nieźle was zasypalo
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2967 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za tortowe komplementy. Niedoróbki w dekoracji widać troszkę
![]() ![]() DZIEWCZYNY, ten dzień jest wyjątkowy również dla mnie... 17 lat temu w sobotę 14 grudnia (po piątku 13 grudnia, tak jak teraz ![]() Kejt ![]()
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Oli tort bajka.
Dziewczyny do warzyw i owoców są takie fajne rzeczy: http://allegro.pl/gryzak-do-zywnosci...701834091.html http://allegro.pl/kidsme-silikonowy-...702520310.html I nie ma stracha ze sie dziecko udlawi
#2969 |
Konto usunięte
|
Kejt, współczuję
![]() Oliath a ja się wyłamię i nie pochwalę. Powiem tylko: uduszę Cię za wstawianie takich fot... Języka szukam w kuchni... A mogę se wsunąć co najwyżej suchara.... A poważnie, to jadłabym. Cały. U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy. A u mnie - niespodzianka - kolejny cios, kolejny kryzys laktacyjny i odciąganie co karmienie. Szkoda gadać. A teraz, przy okrojonej diecie to już widzę, jak z tego wychodzę. Kupiłam sobie gorzką czekoladę, po kostce na smuteczek... (gorzka czekolada nie zawiera mleka ani jajek ![]() Aha, no i czekam na @, przyjdzie jutro, najpóźniej w poniedziałek. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-14 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44159604]Kejt, współczuję
![]() Oliath a ja się wyłamię i nie pochwalę. Powiem tylko: uduszę Cię za wstawianie takich fot... Języka szukam w kuchni... A mogę se wsunąć co najwyżej suchara.... A poważnie, to jadłabym. Cały. U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy. A u mnie - niespodzianka - kolejny cios, kolejny kryzys laktacyjny i odciąganie co karmienie. Szkoda gadać. A teraz, przy okrojonej diecie to już widzę, jak z tego wychodzę. Kupiłam sobie gorzką czekoladę, po kostce na smuteczek... (gorzka czekolada nie zawiera mleka ani jajek ![]() Aha, no i czekam na @, przyjdzie jutro, najpóźniej w poniedziałek.[/QUOTE] Wspolczuje kryzysu ![]() Moze skóra Artiego tak reaguje na za ciepłe powietrze? Skoro na dworze jest ok? Albo cos w mieszkaniu jest w powietrzu? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.