|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
już nie pierwszy raz tak zrobiłam, wszystko się dzieje mi w macierzyństwie, ja się pytam kiedy ja odzyskam mózg ????
![]() : confused:![]() :pal a:
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam dawać Lili warzywka w takim gryzaczku do warzyw munchkin
![]() Gratki za plany przeprowadzkowe, trzymam mocno kciuki!!! ![]() Cytat:
Cytat:
ja wygotowuję normalnie, a potem odciskam tę wodę ze srodka. Niech sie wlewa, przynajmniej srodek też wyparzony ![]() Normalnie jak zwykla rozmowa, czesto rekruter przechodzi np. na angielski jesli jest wymagany albo znajomosc deklarowana przez kandydata EJ, nie moge, MUSZĘ SIĘ POCHWALIC, bo pierwszy raz w zyciu robilam tort węgierski z pijanymi wisniami, nasączany wódą z tych wiśni i amaretto, krem z mascarpone, kremówki i pół kg gorzkiej czekolady, obsypany migdalami prażonymi z cukrem ![]() (To jest najdrozszy tort w moim zyciu, stowkę nas kosztowal i pol dnia uwijana sie po kuchni )
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Oli pozniej zajrze na kompa to go zobacze ale brzmi pysznie i imponująco
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka: śliczny elfik
))) słodziakGhia: oj to jak z babą!hahahah cieszyć się trzeba, a nie martwić. Ona: cuuuudownaaa kostka! masz talent. Widzę, że Franek tak samo się bawi z kostką nóżkami w górze, jak mój Igi ze świnią z Angry Birds. super zabawka... a nie chciałabyś jeszcze jednej zrobić??i dzięki za info o glutenie. Ja chyba tak jak planowałam zacznę gluten w 7 miesiącu (czyli w styczniu) a może w święta marchewkę spróbuję, bo wydaje mi się, że mój dzieć już gotowy.iwonka: możesz dać Zuzi do łapki. Dziąsełka maluszki mają silne i jak jej się spodoba, to tylko się cieszyć. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Oliath: pięknie tort się prezentuje ) aż mam ochotę sama spróbować, chociaż za słodkim nie przepadamAnulka: wszystkiego najlepszego dla mamy!!
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine-ja tez z glutenem w styczniu dzialac bede.
Moj tz dal rade z prezentem:kupił kieliszki z jajcarskimi napisami i przyprawnik na sól i pieprz w ksztalcie penisow ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- A i dzis tz dal Laurze do raczki chrupke kukurydziana i lizala ją ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje talentu i wszystkiego najlepszego dla Izy Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobilam po lepkach... Nie wyrabiam sie w dwoch miejscach
![]() Oliath torcik wyglada super! Sto lat dla Izy!!! Pomocnik mikolaja boski Agrafka jak mlody ma katar to na spacerze powinno mu sie lepiej oddychac Ja chodzilam Moj maly nie chce mi jesc dyni... Zamyka buzie i sie odwraca.. Albo dziwnie przesuwa jedzenie w buzi... ![]() Dla mnie to totalna nowosc bo starszak polykal wszystko w locie i jeszcze wyrywal lyzke Tzn ze jest jeszcze nie gotowy? Wysypka na twarzy nam sie powieksza
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Teso-na początku Laura plula, odwracala glowe i wydziwiala strasznie. Ale załapala
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Moje dziecko dopadł skok.Mało je i spi juz dwie godziny a zawsze spala 40 min.Jak wjechalam do domu i z grubsza ja rozpielam tak dalej w wozku kima Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2951 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I dziękuje ![]() Cytat:
Chcesz kosteczkę? Wybacz Elaine ale nie dam rady, z tą się męczyłam 3 miesiące. Choć chęci mam. Dziękuje.[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44157460] Moj maly nie chce mi jesc dyni... Zamyka buzie i sie odwraca.. Albo dziwnie przesuwa jedzenie w buzi... ![]() Dla mnie to totalna nowosc bo starszak polykal wszystko w locie i jeszcze wyrywal lyzke Tzn ze jest jeszcze nie gotowy? Wysypka na twarzy nam sie powieksza [/QUOTE]Poczekaj kilka dni i spróbuj znowu. A wysypka może coś go podrażnia jak leży na tej stronie? Dzięki Cytat:
![]() Franio też coś jeździ po brzuchu, nie chce jeść. Kurcze aby nas coś nie rozłożyło. |
|||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów z doskoku, rano ogarnianie, a teraz zabieram się za obiad. Babcia mojego Tż zmarła dziś
![]() Starsza była, więc spodziewaliśmy się, że już niedługo z nami pobędzie, ale szkoda, że tak przed świętami ![]() I może egoistka ze mnie, ale najgorsze, że teściowa przyjedzie wcześniej i już pewnie do świąt zostanie, a miała przyjechać 22 lub 23 |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
A tu coś o owocach. Wiem, że jeszcze nie sezon, ale przeczytać mozna
![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...mowleciu_.html |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka jaki sliczny elf - normalnie zakochalam sie. Tez musze takie ubranko gdzies wypatrzec
ona tak lece samolotem, do lotniska w Katowicach mam 130 km ![]() elain nic nie mowie o przeprowadzce, boto jeszcze odlegly temat. ![]() ghia tak TZ w niemczech, prawdopodobnie juz na wiosne sie przeprowadze. Mamy jedna opcje ale musi mi pracy poszukac
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt-przykro mi z powodu babci tza
nie doczekala Swiat ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A moje dziecko nadal spi ... ... juz ponad 3 godziny Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
kejt przykre z powodu babci TZ i wspolczucia ze tesciowa juz was nawiedzi.
A ja juz wiem z czym podobny jest Aleks do Marysi. Marysia nietolerowala sloiczkow bobovity i hippa, za to zajadala sie gerberem. Otoz ostatnio kupilam krem z kurczaka w jasnych warzywach (czy jakos tak) z Gerbera i dzis mu to podalam, wcinal az mu sie uszy trzesly
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapodaj przepis - na klub ![]() Cytat:
A ja miałam mieć tyle czasu, tż wrócił z pracy, a ja zamiast na wizaz albo odpoczac, poszłam zrobic zakupy, potem sprzatalam mieszkanie, a teraz jestem sama bo tż pojechał do chrzesniaków z prezentami swiątecznymi. Czy tylko ja taka dziwna jestem |
||
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
idzia: ja też jak mam wolniejszą chwilę to sprzątam..choć ostatni tydzień bardzo mocno się powstrzymywałam...dzisiaj jak maz wyszedl z \igim na spacer to ja sypialnie i podlogi ogarnelam:P no ale potem mecz sobie obejrzałam..a teraz czekam na pobudkę syna
kejt: przykro mi z powodu babci.... a teściowej to mocno współczuję..
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath tort wygląda znakomicie, aż mi ślinka cieknie
|
|
|
|
#2962 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Dziś Tymuś w miare grzeczny, trochę posprzątaliśmy, pranie, zrobiliśmy obiadek dla TŻ. Tymuś dziś próbował samodzielnego zasypiania w łóżeczku i po pierwszej syrenie, uspokojony, przytulony do tetry, w końcu sam zasnął, ![]() A TŻ przytachał puszystą choinkę, stoi i pachnie. może nareszcie poczuję klimat świąt. ![]() Cytat:
Cytat:
Wow Oliath cudowny, fantastyczny tort. Jestem przekonana że w smaku będzie równie wyborny. A no tak to jest, że składniki na porządny tort kosztują, ale myślę, że warto. Wszystkiego naj naj naj lepszego dla Izy. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko wstalo po 4 h.ZTeraz gada śmieje sie i łaską zjadlo zupke
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Tzn z łaską zjadlo zupke a teraz lezy gada śmieje sie i piszczy ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Ewusia -ja tez slabo czuje klimat świąt. A moje przygotowania polegaja na sprzataniu po remoncie. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44157460]
Moj maly nie chce mi jesc dyni... Zamyka buzie i sie odwraca.. Albo dziwnie przesuwa jedzenie w buzi... ![]() Dla mnie to totalna nowosc bo starszak polykal wszystko w locie i jeszcze wyrywal lyzke Tzn ze jest jeszcze nie gotowy? [/QUOTE] Mój Misiek też nie był zainteresowany dynią. Za to marcheweczkę wcina aż miło. ![]() Oliath- imponujący tort. ![]() Kejt- przykro mi |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp.w sprawie smoczkow.
U mnie za oknem 400ton sniegu. Noc nie przespana dla mnie. Usnelam cos o 7rano dopiero z malym na ramieniu i 10 sie zbudzil. I tak cud ze wytrzymal tyle. W nocy mialam 300karmien jak zwykle ;/ Do pracy nie pojechalam nie bylo w ogole obcji na to :/ Ona- fajna kostka ![]() Oliath- wow! Ladniusi ten torcik. Bedzie sponiewieral ![]() Jakierka- Edziu cudowny Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Kejt- przykro mi z powodu babci. Mam nadzieje, ze tesciowa do niej nie dolaczy szybko jak przyjedzie ![]() Trzymaj sie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha-to nieźle was zasypalo
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za tortowe komplementy. Niedoróbki w dekoracji widać troszkę
![]() DZIEWCZYNY, ten dzień jest wyjątkowy również dla mnie... 17 lat temu w sobotę 14 grudnia (po piątku 13 grudnia, tak jak teraz Kejt
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Oli tort bajka.
Dziewczyny do warzyw i owoców są takie fajne rzeczy: http://allegro.pl/gryzak-do-zywnosci...701834091.html http://allegro.pl/kidsme-silikonowy-...702520310.html I nie ma stracha ze sie dziecko udlawi
|
#2969 |
|
Konto usunięte
|
Kejt, współczuję
![]() Oliath a ja się wyłamię i nie pochwalę. Powiem tylko: uduszę Cię za wstawianie takich fot... Języka szukam w kuchni... A mogę se wsunąć co najwyżej suchara.... A poważnie, to jadłabym. Cały. U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy. A u mnie - niespodzianka - kolejny cios, kolejny kryzys laktacyjny i odciąganie co karmienie. Szkoda gadać. A teraz, przy okrojonej diecie to już widzę, jak z tego wychodzę. Kupiłam sobie gorzką czekoladę, po kostce na smuteczek... (gorzka czekolada nie zawiera mleka ani jajek Aha, no i czekam na @, przyjdzie jutro, najpóźniej w poniedziałek. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-14 o 17:58 |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44159604]Kejt, współczuję
![]() Oliath a ja się wyłamię i nie pochwalę. Powiem tylko: uduszę Cię za wstawianie takich fot... Języka szukam w kuchni... A mogę se wsunąć co najwyżej suchara.... A poważnie, to jadłabym. Cały. U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy. A u mnie - niespodzianka - kolejny cios, kolejny kryzys laktacyjny i odciąganie co karmienie. Szkoda gadać. A teraz, przy okrojonej diecie to już widzę, jak z tego wychodzę. Kupiłam sobie gorzką czekoladę, po kostce na smuteczek... (gorzka czekolada nie zawiera mleka ani jajek Aha, no i czekam na @, przyjdzie jutro, najpóźniej w poniedziałek.[/QUOTE] Wspolczuje kryzysu ![]() Moze skóra Artiego tak reaguje na za ciepłe powietrze? Skoro na dworze jest ok? Albo cos w mieszkaniu jest w powietrzu?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

ja wygotowuję normalnie, a potem odciskam tę wodę ze srodka. Niech sie wlewa, przynajmniej srodek też wyparzony 
)

))) słodziak

muszę jechać do mojej mamy i dogadać się ze świętami. 

12.06.2010
nie doczekala Swiat