Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 11:12   #2941
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Debrah ja w sumie nie wiem, ale jak nancy to napisala, to mi sie przypomnialo, ze u nas zawsze padalo pytanie, czy zelazo w porzadku badalismy i bylo ok
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:17   #2942
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
nie wiem, - po jednym podaniu żelaza lepsza nocka? to chyba doraźnie nie działa? myślicie, że żelazo może mieć związek ze snem? nie mam pojęcia!

Już Wam piszę : powodów jest parę:
Kubeczek jest plastikowy - nie mam plastikowej miseczki. Ale to nie powód w sumie bo mozna kupić. To pojemnik do przechowywania jedzenia z Avent - więc ma miarkę. To mi się przydaje przy sporządzaniu kaszy. Średnicę ma taką, że mieści się w podgrzewacz, więc łatwo mi podgrzać obiad na przykład. Chciałam kupić miseczkę ale zrezygnowałam bo jakbym do niej wsadziła porcje jaką je moje dziecko to pewnie by została na ściankach tylko i musiałabym skrobać
A myślicie, że to może mieć znaczenie i kupić miseczkę jednak?

A hmmm poziom żelaza ma związek ze snem?

Karmić moja się w ogóle nie pozwala od jakiegoś czasu;( Kiedyś się pozwalała i zjadała kaszę

Piszesz o wysypce?
Teraz jak sporzałam to to wygląda jak właśnie oparzenie przez pokrzywe. Czerwone i bąbel.
To chyba jednak nie powinnam jej pić? Bo tylko ja piłam, dziecko nie, musiała w mleku trochę dostać.
Na dluzsza mete pewnie zelaza wspomoze, ale chyba nie doraznie. A moze Amelce przypasowaly inne godziny drzemek?
Ty pijesz ta pokrzywe dla Amelki?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:19   #2943
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na dluzsza mete pewnie zelaza wspomoze, ale chyba nie doraznie. A moze Amelce przypasowaly inne godziny drzemek?
Ty pijesz ta pokrzywe dla Amelki?
Tak, za radą doradcy laktacyjnego. Dużo żelaza + witaminy C = dobra przyswajalność.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:25   #2944
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, za radą doradcy laktacyjnego. Dużo żelaza + witaminy C = dobra przyswajalność.
Moze jest to sposob, ale to nie lepiej zebys w inny sposob wzbogadzila swoja diete w zelazo?
Stary 2014-02-11, 11:29   #2945
Debrah
Zakorzenienie

Meneq: no może i lepiej, dietą też można. Tylko pokrzywa się dość prosta wydaje - wypić szklankę płynu i jest - nie muszę się martwić o przyswajalnośc i dodawać witaminy C bo już tam jest.

Tylko nie wiem czy się nie wstrzymam, bo wczoraj wypiłam pierwszy raz a dziś te bąble u dziecka.
Stary 2014-02-11, 11:31   #2946
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

WItam się... Nadrobiłam wsio...ae nie cytuję-bo nie mam czasu.
Wczoraj zaczęłam pracę nad pomponami...i tak z serwetek jest żmudna robota i trza uważac żeby nie podrzeć-więc dokupiłam jeszcze tiulu i będa same tiulowe.
Baner jest już prawie gotowy-brakuje jeszcze naklejonych literek.

MIKAAAA...do kiedy jesteście w CZD??? NIc się nie odzywasz!!! myślałam że się jakoś zobaczymy...co prawda mamy okres przedroczkowy ale chętnie Was ugościmy na kawce..a Julek pobawiłby się z Antoniem,HĘ????? Pomyśl o tym!!!!BARDZO WAS SERDECZNIE ZAPRASZAMY!!!

Lecę jeszcze do k... i potem prasować

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:34   #2947
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq: no może i lepiej, dietą też można. Tylko pokrzywa się dość prosta wydaje - wypić szklankę płynu i jest - nie muszę się martwić o przyswajalnośc i dodawać witaminy C bo już tam jest.

Tylko nie wiem czy się nie wstrzymam, bo wczoraj wypiłam pierwszy raz a dziś te bąble u dziecka.
To zaserwuj sobie kakao i mandarynke o ile pamietam w kakao jest duzo zelaza.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 11:34   #2948
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

chyba,ze miał to być podryw
błagam
Cytat:
tak samo robię.
Bardzo dobre się okazały te ze Smyka co zamawiałam przy wyprzy, nic się z nimi nie dzieje ( z długim) a szyja goła nie jest. Przy tych z krótkim mi to obojętne : bo albo ciepło i to i tak nie ma znaczenia, albo i tak bluzkę daję.

Co do kupek po Ferrum - wiem, sama doświadczyłam wpływu żelaza w ciąży , szok w wc przeżyłam niemal:d , mam nadzieję tylko, że zaparć nie będzie miała kurdę.

Dobrze, że jej ten syrop smakuje, ale z drugiej strony się poczułam niepocieszona, bo moja mama nie raz trajkotała, żeby jej posłodzić to zje - jeśli to prawda to przeżyję wychowawczą klęskę i mama będzie mieć satysfakcję do końca życia a ja nie chcę dosładzać jej jedzenia!
Chyba wolę tego nie sprawdzać.

Chociaż z drugiej strony Leniwe lekko słodkie było i też nie zjadła, więc nie wiem czy to to.

Dziewczyny - jak mówi Pstryk SZOKENS SZOKENSOWATY!
Aż nie mogę uwierzyć i muszę napisać (przepraszając jednocześnie wszystkich, którym nie było to dane ) - Amelka zasnęła co - prawda po 22, ale ja się budzę następnym razem jak Tż prysznic przed pracą brał - a ona - w łóżeczku!
Znaczy, że się nie obudziła WCALE od tego czasu!
Szok,od 8mcy się coś takiego nie wydarzyło!
i słuchajcie dalej!
Nakarmiłam ją po tej 6, bez większych nadziei położyłam na łóżku obok siebie, a ona się pokołtłowała, poprzytulała, łebek wtuliła we mnie... Mi się film urwał, budzę się o 9:00 a ona śpi przytulona do mnie - musiała zasnąć wtulona. Szok szok szok!

A jednak kiedyś prześpię jeszcze całą noc.. wow wow wow. Myślałam, że bez szans przecież masa pobudek była.

Szaja mówiła prawdę , że ok roku zmieniają się drzemki na mniej i dłuższe oraz noce lepsze się robią trochę.
Oby tak zostało, oby chociaż jedna noc na kilka była tak przespana.
Drzemki mamy 1 lub dwie. Jesli dwie to jedna ok godziny, a druga 1 - 1.5h (choć wczoraj spała 2h, ale za to do 18:00;/ bo wszystkie drzemki o czasie ominęła bo poza domem byłysmy). To ogromna zmiana po tym jak spała 15-20 minut, po parę razy na dzień.
Jest mi tak zdecydowanie lepiej.

Deli - liczysz, że bez uu będzie lepiej spała i będzie się mniej budzić?
brawa za nockę, oby takich więcej
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

to mi się śniło uwaga ! jechałam w tramwaju z Silver z Darią z Lady z mężem i Pietraszkiem i jej teściem nie wiem gdzie jechaliśmy, ale wiem, że tż Lady, zdejmowął spodnie żeby włożyć sobie koszulkę w spodnie żeby było mu cieplej haha i to w tym tramwaju a potem teściu Lady wziął nas na super ekstra obiad do takiej przydrożnej budki z hot dogami

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ech... ja to sobie moge pomarzyc że film oglądniemy. Kiedyś tak. Odkąd Dawid jest t chęci umarły śmiercią naturalną. On zasypia z dzieckiem, ja oglądam zwykle tvn/tlc/tvn style wszystkie na raz
choć nie powiem w sobotę zaproponował film na laptopie podłączyć na telewizor ale jakoś się rozmyło.

btw są jakieś nowe strony gdzie oglądnie się film bez logowania i limitu, czy płacicie?

O Boszsz.. ŻADNE zęby nie dawały mu w dupę tak jak dolne dwójki. Wczoraj to apogeum po prostu. Niedobry od rana.
W lidlu darcie, w tesco darcie w rossie darcie, ale co jak co sie okazało to chyba.... buty. Jak ściągnęlam u mamy buty to nie to dziecko. A rozmiar większe od tych co ma były sporo za duze więc nie wiem gdzie pies pogrzebany. Albo przez wysokie podbicie (ale kurde cały weekend chodził w tych butach) albo najbardziej prawdopodobne to że szew w rajtkach tudzież skarpetkach źle się ułożył i wpijał się w palusie, stópkę?

w nocy jak nigdy ostatnio 3 butle (trzecia o 6, pospał do 7:17) i ze dwie, trzy pobudki na maść na zęby.
mój Tż wiecznie wierci dziurę w brzuchu żeby oglądać filmy. więc praktycznie w każdy wieczór jak nie Przyjaciele to jakiś film co do pogrubionego to nie wiem:/
Hania też ma wysokie pobicie i długością stopy wychodzi rozmiar 18, ale ma 19 bo w mniejsze nie wciśnie
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Znaczy sie, ze lubisz deszcz? Ja bym sie chetnie zamienila. Z roku na rok chyba coraz bardziej mi sie teskni za Polska

Jeszcze co do wozka to po wielu przymysleniach zdecydujemy sie chyba jednak na ten: http://www.boots.com/en/Mamas-&-Papa...7D&cagpspn=pla
Troche drogi ale mysle, ze wart swojej ceny
śliczna
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
hello,
byłam dziś z Ola na szczepieniu. Powiem Wam tylko, że waży 9kg i ma 84cm wzrostu, lol

idę sprzątać, poki diabeł drzemie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale długaśna
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Co do filmów. Ja ostatnio wreszcie obejrzałam film "Nietykalni". Gorąco polecam genialny film.
uwielbiam ten film
Cytat:
Moja ma troszkę ponad 9kg i 76cm wzrostu.
(wczoraj ważone, nie mam książeczki przed sobą chyba 9160)

Filmik: uwaga, trochę głośno, ja dużo gadałam i Amelka krzyczała troszkę)
http://www.youtube.com/watch?v=8HVYVNUVzDI

Ania: nie wiesz ile kosztuje przesyłka z uk do PL? Taka nie duża, np do 5kg lub mniejsza?
JEDYNY () plus tego, że siostra pojechała do uk jest to, że będę miała dostęp do Sleeka (kocham paletki), i rzeczy dziecięcych z Promarku i NExta.. ale się zastanawiam czy przesyłka jest bardzo droga.

Czy rzeczy z Primarka faktycznie mają taką kiepską jakość?
ale ładnie się łyżeczką posługuje
a rzeczy z primarku zależy, ale raczej na jeden sezon
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Debrah zawsze jej dajesz jedzonko z takiego kubeczka?
o to samo pytac miałam;p
Cytat:
ja ostatnio z tż oglądałam film the impossible - niemożliwe. O tsunami i rodzinie takiej co ich to spotkało, od połowy ciągle płakałam....
też oglądaliśmy na canale plus chyba leciało. moja reakcja taka sama

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:37   #2949
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane nadrobię Was później bo t. przychodzą a mam sodomę i gomorę w mieszkaniu

tylko na szybko wam chciałam powiedzieć, że wczoraj w nocy dostałam propozycję pracy, i jestem już właściwie zdecydowana, tym bardziej, że są to takie dni i godziny, że nie będę musiała bąbla oddawać do żłobka, więcej napiszę w k. no i co najważniejsze będę robiła to co kocham i jeszcze mi zapłacą za to

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:40   #2950
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
W jednym, tutaj widac na ostatnim zdjeciu: http://www.mamasandpapas.com/product...locale=1&bll=1
Widze, ze mamy podobny gust jesli chodzi o wozki bo ja rozmyslam jeszcze ciagle nad quinnym xtra Im wiekszy wybor tym trudniejsza decyzja

Mamy zime dziewczyny - pierwszy raz w tym roku bialo za oknami
a wiesz, że jest też quinny zapp składany w jednym kawałku? bo mi chyba tylko to przeszkadza, nie jakoś bardzo ale jednak czasem
Stary 2014-02-11, 11:46   #2951
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, a to nie ospa???

Ifwka, wzmożony apetyt pewnie, przy skoku wzrostowym choćby.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 11:50   #2952
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dopiero doczytałam, że Mika już dawno w domku... mieliście nas odwiedzić

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:52   #2953
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45093534]Debrah, a to nie ospa???

Ifwka, wzmożony apetyt pewnie, przy skoku wzrostowym choćby.[/QUOTE]

nie, to nie są kropki i chyba za malo/
Stary 2014-02-11, 12:07   #2954
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, szaleństwo - kupiłam żele i tipsy. Będę robić żelowe pazury.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:17   #2955
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane nadrobię Was później bo t. przychodzą a mam sodomę i gomorę w mieszkaniu

tylko na szybko wam chciałam powiedzieć, że wczoraj w nocy dostałam propozycję pracy, i jestem już właściwie zdecydowana, tym bardziej, że są to takie dni i godziny, że nie będę musiała bąbla oddawać do żłobka, więcej napiszę w k. no i co najważniejsze będę robiła to co kocham i jeszcze mi zapłacą za to
Gratulacje!!!

Cytat:
a wiesz, że jest też quinny zapp składany w jednym kawałku? bo mi chyba tylko to przeszkadza, nie jakoś bardzo ale jednak czasem
Nie pisz juz nic bo sie nigdy na zaden nie zdecyduje

Ps. dziewczyny, niedobrze mi jak czytam o tym czlowieku http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html nie wyobrazam sobie, ze ktos taki moze wyjsc na wolnosc, nie chce nawet myslec co musza czuc rodziny zamordowanych chlopcow... Polska to jednak pod wieloma wzgledami chory kraj Okropnie to jest przykre

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-02-11 o 12:29
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 12:35   #2956
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45093534]
Ifwka, wzmożony apetyt pewnie, przy skoku wzrostowym choćby.[/QUOTE]
Kurcze nie wiedziałam że przy skoku apetyt rośnie. Dzisiaj rano też porcja kaszy + pół kromki z serem.
Wczoraj ją mierzyłam: 83 cm, 11kg.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:37   #2957
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Deli - liczysz, że bez uu będzie lepiej spała i będzie się mniej budzić?
wiesz co, nie wiem już sama, wiem ze Amelka wiecej ciumka uu niż je w nocy. Ale ostatnio, każdy jest w szoku ze jeszcze karmie i chyba mnie to zaczyna serio pzytłaczać.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ania, jak ja Ci zazdroszczę, że mieszkasz w UK. Kocham Londyn.
no pięknie jest, nie powiem, ale w centrum, bo na niektórych dzielnicach jest syf i malaria ;p

Cytat:
Moja ma troszkę ponad 9kg i 76cm wzrostu.
(wczoraj ważone, nie mam książeczki przed sobą chyba 9160)

Filmik: uwaga, trochę głośno, ja dużo gadałam i Amelka krzyczała troszkę)
http://www.youtube.com/watch?v=8HVYVNUVzDI

Ania: nie wiesz ile kosztuje przesyłka z uk do PL? Taka nie duża, np do 5kg lub mniejsza?
JEDYNY () plus tego, że siostra pojechała do uk jest to, że będę miała dostęp do Sleeka (kocham paletki), i rzeczy dziecięcych z Promarku i NExta.. ale się zastanawiam czy przesyłka jest bardzo droga.

Czy rzeczy z Primarka faktycznie mają taką kiepską jakość?
moja waży 10.4 sama wchodzi na wage haha a mierzy ok 80cm
Cytat:
Gratulacje!!!

Nie pisz juz nic bo sie nigdy na zaden nie zdecyduje

Ps. dziewczyny, niedobrze mi jak czytam o tym czlowieku http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html nie wyobrazam sobie, ze ktos taki moze wyjsc na wolnosc, nie chce nawet myslec co musza czuc rodziny zamordowanych chlopcow... Polska to jednak pod wieloma wzgledami chory kraj Okropnie to jest przykre
mnie tak samo.. współczuje rodzicom i w ogóle, ja jako mama czuje strach przed takimi ludzmi, nie wyobrażam sobie jakby Amelka wpadła na takiego kogos.

Odwiedzily mnie dziewczyny, az milo Amelka zasnęła jednej cioci na rączkach:love :

Black
, ale masz gagatke;p nie powiem;p bo nie wierzylam ze gada, ale ten filmik z guzikiem mnie rozwalil

zrobilam pizze, przepis na ciasto mam zarąbisty - polecam, ciasto mega puszyste mniam mniamm . Podaje:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • przyprawy do smaku (oregano, bazylia i słodka papryka)
  • pol szklanka ciepłej wody i pol szkl mleka
  • 50g świeżych drożdży
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek lub oleju
  • szczypta cukru

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:45   #2958
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Black
, ale masz gagatke;p nie powiem;p bo nie wierzylam ze gada, ale ten filmik z guzikiem mnie rozwalil
Nie wierzyłaś? Dlaczego?
Stary 2014-02-11, 12:47   #2959
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierzyłaś? Dlaczego?
ja tez z początku nie dowierzałam, nie dziw się to fenomen

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-02-11 o 12:49
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 12:47   #2960
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierzyłaś? Dlaczego?
nie sadzilam, ze takie minimini maluszki juz tak mogą mówić, nigdy nie spotkalam sie z tym w praktyce, mimo ze w teorii wiedzialam, ze mozna juz tak ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-11, 12:51   #2961
BlackSanctum
Zakorzenienie

No tak, tylko pytanie - po co miałabym ściemniać?

Teraz rozumiem, dlaczego tyle osób naciska na filmiki... Przykre to trochę.
Stary 2014-02-11, 12:54   #2962
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

ja naciskałam bo chciałam to zobaczyć, wiesz co innego wiedziec a co innego zobaczyć jak takie małe gada nie po to aby przetestować Twoją prawdomówność
Stary 2014-02-11, 12:58   #2963
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Black, mysle ze to kwestia zazdrosci;p ja to np zazdroszcze ze tak fajnie juz mówi.

etam przykro, ciesz sie a nie;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-11, 13:00   #2964
BlackSanctum
Zakorzenienie

Heh, no okej. Ja z kolei zazdroszczę, że niektóre dzieciaczki już tak pięknie biegają, ale nie zamierzam tego podważać w żaden sposób.

Cieszę się, że mam tak wygadaną córkę, ale nie mam potrzeby udowadniania całemu światu tego, że ma takie słownictwo... No takie ma i tyle, ja taka sama byłam.
Stary 2014-02-11, 13:01   #2965
ania13.03
Zadomowienie

Black nie dziw sie, wiele mam dokonuje nadinterpretacji. Dziecko powtorzy cos raz i to tak, ze tylko mama rozumie a one sie jaraja tym, ze dziecko juz z nimi rozmawia Jedne dzieci szybko zaczynaja chodzic, inne mowic, wstawienie filmiku to chyba nic zlego To tak samo jak cieszylysmy sie kiedys jak Ill wstawiala filmik Igiego. Fajnie bylo popatrzec jak taki Maluszek juz sam biega

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:01   #2966
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, no okej. Ja z kolei zazdroszczę, że niektóre dzieciaczki już tak pięknie biegają, ale nie zamierzam tego podważać w żaden sposób.

Cieszę się, że mam tak wygadaną córkę, ale nie mam potrzeby udowadniania całemu światu tego, że ma takie słownictwo... No takie ma i tyle, ja taka sama byłam.
no i git;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-11, 13:10   #2967
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, nie wiem już sama, wiem ze Amelka wiecej ciumka uu niż je w nocy. Ale ostatnio, każdy jest w szoku ze jeszcze karmie i chyba mnie to zaczyna serio pzytłaczać.

no pięknie jest, nie powiem, ale w centrum, bo na niektórych dzielnicach jest syf i malaria ;p

moja waży 10.4 sama wchodzi na wage haha a mierzy ok 80cm

mnie tak samo.. współczuje rodzicom i w ogóle, ja jako mama czuje strach przed takimi ludzmi, nie wyobrażam sobie jakby Amelka wpadła na takiego kogos.

Odwiedzily mnie dziewczyny, az milo Amelka zasnęła jednej cioci na rączkach:love :

Black

zrobilam pizze, przepis na ciasto mam zarąbisty - polecam, ciasto mega puszyste mniam mniamm . Podaje:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • przyprawy do smaku (oregano, bazylia i słodka papryka)
  • pol szklanka ciepłej wody i pol szkl mleka
  • 50g świeżych drożdży
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek lub oleju
  • szczypta cukru

Wiesz - jeżeli sama czujesz że kp to już nie dla ciebie z wielu różnych przyczyn to masz do tego prawo. Ale inni nie mają prawo ci mówić w jaki sposób i jak długo karmisz swoje dziecko.

Ja też się ostatnio z tym spotkałam: raz szok zaliczyła koleżanka mojej t. Przez telefon rozmawiały i moja t. zaczęła się...tłumaczyć! zdaniem, że " do 1.5 roku "się karmi"" - no tak, rzeczywiście mam się tłumaczyć przed jakąś obcą babą z mojego kp, jakbym była dziwadłem jakimś... no sory.

Jeśli ktoś nie ma wiedzy o kp - bo sam nigdy nawet nie spróbował karmić swoich dzieci - żaden to autorytet.

Pisałaś o szałwii : a może spróbuj odstawiać stopniowo jeśli na prawdę ci na tym zależy, czyli najpierw ogranicz nocki/zrezygnuj? i zobacz jak będzie? Może stopniowo zmniejszać kp będzie łatwiej i dla ciebie i dla dziecka niż taki szok i od razu całkiem? W jaki sposób Amelka zasypia ci? w nocy po przebudzeniu?

Mnie się wydaje, że to jakaś wzmożona potrzeba bliskości i to ciumkanie jej przejdzie. Gdybyś odstawiła kp - to będzie ci też zależało żeby spała sama?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 13:17   #2968
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz - jeżeli sama czujesz że kp to już nie dla ciebie z wielu różnych przyczyn to masz do tego prawo. Ale inni nie mają prawo ci mówić w jaki sposób i jak długo karmisz swoje dziecko.

Ja też się ostatnio z tym spotkałam: raz szok zaliczyła koleżanka mojej t. Przez telefon rozmawiały i moja t. zaczęła się...tłumaczyć! zdaniem, że " do 1.5 roku "się karmi"" - no tak, rzeczywiście mam się tłumaczyć przed jakąś obcą babą z mojego kp, jakbym była dziwadłem jakimś... no sory.

Jeśli ktoś nie ma wiedzy o kp - bo sam nigdy nawet nie spróbował karmić swoich dzieci - żaden to autorytet.

Pisałaś o szałwii : a może spróbuj odstawiać stopniowo jeśli na prawdę ci na tym zależy, czyli najpierw ogranicz nocki/zrezygnuj? i zobacz jak będzie? Może stopniowo zmniejszać kp będzie łatwiej i dla ciebie i dla dziecka niż taki szok i od razu całkiem? W jaki sposób Amelka zasypia ci? w nocy po przebudzeniu?

Mnie się wydaje, że to jakaś wzmożona potrzeba bliskości i to ciumkanie jej przejdzie. Gdybyś odstawiła kp - to będzie ci też zależało żeby spała sama?

Masz całkowitą rację, tylko że u mnie na prawdę już wiele osób tak mówi 'jeszcze karmisz:O szoooooooooook' .. ja byłam już na prawdę zmęczona kp, ale teraz jakoś nie jestem. My kp w dzien przy usypianiu, no i w nocy. Jeśli bym odstawila od uu, to nie, nadal by ze mna spała, dopóki byly by nocki przespane, ona ma potrzebę bliskośći, bo tuli mnie w nocy, szuka jak się oddale itd.
W nocy zasypia przy uu. Było pare dni, że sama, ale jej się odwidziało.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-02-11, 13:20   #2969
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Masz całkowitą rację, tylko że u mnie na prawdę już wiele osób tak mówi 'jeszcze karmisz:O szoooooooooook' .. ja byłam już na prawdę zmęczona kp, ale teraz jakoś nie jestem. My kp w dzien przy usypianiu, no i w nocy. Jeśli bym odstawila od uu, to nie, nadal by ze mna spała, dopóki byly by nocki przespane, ona ma potrzebę bliskośći, bo tuli mnie w nocy, szuka jak się oddale itd.
W nocy zasypia przy uu. Było pare dni, że sama, ale jej się odwidziało.
Jeżeli to Twoja decyzja o odstawieniu : to mi nic do tego i to zrób. Jeżeli otoczenia: to się dobrze zastanów. Inna rzecz - że przecież wcale się nie trzeba spowiadać innym czy się kp czy nie
Stary 2014-02-11, 13:26   #2970
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli to Twoja decyzja o odstawieniu : to mi nic do tego i to zrób. Jeżeli otoczenia: to się dobrze zastanów. Inna rzecz - że przecież wcale się nie trzeba spowiadać innym czy się kp czy nie
nom, akurat nie mówie...ale... Amelka mówi cycy i mnie rozbiera/ciągnie za bluzke i samo wychodzi

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości