Pulchne dietują, spadki notują i powera tyle mają, że część IV zaczynają :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 14:08   #2941
HaGie
Zadomowienie

Dot.: Pulchne dietują, spadki notują i powera tyle mają, że część IV zaczynają :)

Cytat:
Napisane przez nadiaaa171 Pokaż wiadomość
Hej. Dołaczam do wyzwania
Pozniej sie pomierze i wypisze Jak znajde centymetr
Śn: grahamka z serem light
Obiad: gulasz z kaszą prażoną

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Tak, tak dawaj wagę i pomiary

Tamlin niestety nie dam rady przedłużyć, bo mam już bilety w obie strony kupione

Martolina ja jadę na miesiąc do domu, tzn. do teściów. Ja jestem ze Słupska, więc do Ustki mam rzut beretem, jakieś 15km

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:10   #2942
Ashya_
Zakorzenienie

Dot.: Pulchne dietują, spadki notują i powera tyle mają, że część IV zaczynają :)

Tamlin ja zamierzam do gatty iść na necie dużo strojów mają fajnych tylko jak to bd leżeć to już inna bajka

W domu mam lodówkę mimo że pada i nieładnie to na dworze cieplej niż na chacie leże pod kołdrą bo się nie da
Stary 2014-06-04, 14:16   #2943
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
tamlin takich zacisznych plaz jest pewnie masa wzdłuż całego wybrzeża.

minus...brak infrastuktury okołoplażowej= brak kibla
Mi tam nie o miejsce zaciszne chodzi tylko o spotkanie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Tamlin ja zamierzam do gatty iść na necie dużo strojów mają fajnych tylko jak to bd leżeć to już inna bajka
U mnie oczywiście nie ma gatty
Stary 2014-06-04, 14:20   #2944
martolina1982
Zakorzenienie

musze wrocic, bo mi chyba umknał jakis post

ja stosowałam plastry Evra.

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2014-06-04 o 14:23
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:53   #2945
HaGie
Zadomowienie

Martolina a Ty musiałaś za nie płacić? jak w ogóle jest w Polsce z antykoncepcją? płatna jest tak? nawet na receptę? bo ja sie nie orientuję, nigdy nie brałam tabsów

99-->96
-->66
Stary 2014-06-04, 15:49   #2946
tamlin111
Zakorzenienie

Płatna 100% i bez recepty to tylko gumki. Tabsy i plastry na receptę.

Marta i co sądzisz o plastrach?
Stary 2014-06-04, 15:54   #2947
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Płatna 100% i bez recepty to tylko gumki. Tabsy i plastry na receptę.

Marta i co sądzisz o plastrach?

O ja cie pierdzielę, a drogo to wychodzi? Kurde, to tu jest lepiej pod tym względem - wszystko jest za free, nawet prezerwatywy, jeśli chcesz i pójdziesz do przychodni to cały wór za darmo dostaniesz. Plastry, tabletki, implanty też są za darmo i te tabletki "po" też... Kurde chyba muszę zacząć brać recepty na antykoncepcję tu i sprzedawać w Polsce, może jakiś interes na tym zrobię hehe

99-->96
-->66
Stary 2014-06-04, 16:00   #2948
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
O ja cie pierdzielę, a drogo to wychodzi? Kurde, to tu jest lepiej pod tym względem - wszystko jest za free, nawet prezerwatywy, jeśli chcesz i pójdziesz do przychodni to cały wór za darmo dostaniesz. Plastry, tabletki, implanty też są za darmo i te tabletki "po" też... Kurde chyba muszę zacząć brać recepty na antykoncepcję tu i sprzedawać w Polsce, może jakiś interes na tym zrobię hehe
a no widzisz, w Polsce jest kiepsko pod tym względem.
Często choćby tutaj na wizażu można przeczytać, że ktoś zmienia tabsy bo za drogie..
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:16   #2949
martolina1982
Zakorzenienie

Bo drogie ja juz różne jadłam od 35 do 55zl.plastry drogie były. Dla mnie ok ale jak zmieniałem na krążek Nuva Ring lekarz mnie uświadomił ze spotkał się z częstymi opiniami swoich pacjentek ze tyły przy plastrach. Ja nie. One są spoko tylko dość szybko robią się nieestetyczne bo się zaxzieraja krawędzie i klei się do tego brud. Jak przy zwykłym plastrze. Aaa i co ważne a o czym tez się dowiedziałam po czasie od lekarza innego, że plastry mogą stosować kobiety do max. 80kg. Tkanka tłuszczową na ramieniu może utrudniać przenikanie składników z plastra. Fajnie ze wiąże przy nichnie zzaszłam :/

Ja bardziej chwalił krążek. Nie sieje hormonów po całym organizmie tylko jak spirala w obrębie narządów rodnych. Wkładasz i nosisz 21 dni. Nic nie czujesz ani ty ani partner. Cena taka sama.

Ale poczytaj więcej opinii.ja mam końskie zdrowie i rzadko obserwuje jakieś skutki uboczne czegokolwiek. Dla mnie wszystkie taksy były ok poza jednymi, na których w miesiąc użyłam 7kg. Ale to nie były plastry.

gumki u nas tez drogo bardzo wychodzą. 3 szt. Durex 12zl

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-06-04 o 16:25
Stary 2014-06-04, 16:37   #2950
HaGie
Zadomowienie

Hehe chyba państwo dąży do zwiększenia przyrostu naturalnego

No, w końcu pojawił się kurier i zabrał paczkę

99-->96
-->66
Stary 2014-06-04, 16:42   #2951
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
Drogo, opakowanie to około 50zł.

Cytat:
Ja bardziej chwalił krążek. Nie sieje hormonów po całym organizmie tylko jak spirala w obrębie narządów rodnych. Wkładasz i nosisz 21 dni. Nic nie czujesz ani ty ani partner. Cena taka sama.

Ale poczytaj więcej opinii.ja mam końskie zdrowie i rzadko obserwuje jakieś skutki uboczne czegokolwiek. Dla mnie wszystkie taksy były ok poza jednymi, na których w miesiąc użyłam 7kg. Ale to nie były plastry.
Musze poczytać, choć chyba bym się bała, że źle założę czy coś i plemniki się dopadną.
Stary 2014-06-04, 16:47   #2952
martolina1982
Zakorzenienie

No chyba a z pigułkami 72h po to w ogóle meksyk. Pamiętacie jakie przeboje mieliśmy jak nam gumka pekala.

Ty jedziesz do teściów z mężem czy tylko z córką? Jak ona ma na imię?

Melduje ze na obiad był gulasz z połowa woreczka ryżu i warzywami z mrożonki. melduje tez ze mutkiem ze bieganie jutro idpada bo malzonek wyjezdza o 5 na montaz :/ jeszcze się nabija ze przecież mogę iść biegać o 4.00/

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Ale tam lin to nie jest taki krążek jak myślisz. To zwykły giętki pierścień otwarty. Ona mechanicznie nie utrudnia plemników dojścia. Z tego kółka wydzielająssię hormony ibdzialaja jak każde inne tylko z ominięcie drogi w przewodzie pokarmowym.

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-06-04 o 16:45
Stary 2014-06-04, 16:49   #2953
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tam lin to nie jest taki krążek jak myślisz. To zwykły giętki pierścień otwarty. Ona mechanicznie nie utrudnia plemników dojścia. Z tego kółka wydzielająssię hormony ibdzialaja jak każde inne tylko z ominięcie drogi w przewodzie pokarmowym.
Musze poczytać tym bardziej.
Ile taki krążek kosztuje?
Sama zakładasz? I tylko to stosujesz?
Stary 2014-06-04, 16:55   #2954
HaGie
Zadomowienie

Cytat:
No chyba a z pigułkami 72h po to w ogóle meksyk. Pamiętacie jakie przeboje mieliśmy jak nam gumka pekala.

Ty jedziesz do teściów z mężem czy tylko z córką? Jak ona ma na imię?

Melduje ze na obiad był gulasz z połowa woreczka ryżu i warzywami z mrożonki. melduje tez ze mutkiem ze bieganie jutro idpada bo malzonek wyjezdza o 5 na montaz :/ jeszcze się nabija ze przecież mogę iść biegać o 4.00/

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

.
Ja ogólnie to jadę do domu na wakacje, ale że moje mieszkanie tam stoi puste (kawalerka), a teściowie mają duży dom z ogrodem, to zazwyczaj mieszkam u nich, tym bardziej, że oni rzadko widują Zuzkę (imię mojej córy ) i teściowa zawsze prosi, żebym sie u nich zatrzymywała. W sumie to mi tak nawet lepiej, bo mam z kim pogadać, obiad ktoś zrobi itp. itd. Tylko teraz teściowej nie ma, wraca ostatniego czerwca, więc ja będę musiała gotować dla nas i teścia.
Teraz lecę tylko z córką, bo tż nie może wziąć aż miesiąc urlopu, a ja odkąd mam dziecko i nie pracuję, to zawsze lato staram się spędzac w PL, tzn. latam do Polski tylko w miesiącach letnich, ale od razu na miesiąc lub dwa. Tż przylatuje do nas 27 czerwca i dwa tygodnie później wszyscy razem wracamy do UK

99-->96
-->66
Stary 2014-06-04, 17:41   #2955
martolina1982
Zakorzenienie

Teraz biorę tabletki ale jak stosuje się nuva ring nie trzeba nic więcej. Tak samo skuteczne jak tabsy. Ja stosowałam krążek i plastry bo jestem po usunięciu woreczka żółciowego i niektórzy lekarze twierdzili ze nie mogępprzyjmować doustnej antykoncepcji. Ten obecny twierdzi ze mogę. Moje zmiany metod wynikały tez z tego ze mi wszystko zabijali libido.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Kosztuje kolo 50zl. Zakładasz sama. Ściskam bo to giętkie, wkładasz a w środkuto ssię rozprostuje znów w okrąg. Nic nie czuć.

04.05.2017 start!
Stary 2014-06-04, 18:00   #2956
tamlin111
Zakorzenienie

Hmmm zobaczę co jutro ginka powie.

Zabieram się za Skalpel. Boczek mi towarzyszy, bo Kropa jak zawsze nie ma.
Stary 2014-06-04, 18:38   #2957
Pauloskaa
Raczkowanie

Cytat:
Musze poczytać tym bardziej.
Ile taki krążek kosztuje?
Sama zakładasz? I tylko to stosujesz?
krążek jest super, najlepsza anty jaką stosowalam, a wyprobowalam trochę.
Sama wkladasz, nic nie czuc. Czasami moze wypaść podczas seksu, ale na ten czas mozna wyjac samemu. Polecam

97-95-92-91-89-87-85-83-81-79-77-75
Pauloskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 19:27   #2958
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pauloskaa Pokaż wiadomość
krążek jest super, najlepsza anty jaką stosowalam, a wyprobowalam trochę.
Sama wkladasz, nic nie czuc. Czasami moze wypaść podczas seksu, ale na ten czas mozna wyjac samemu. Polecam
Jak to wypaść??? To ja już nie chcę tego

Poćwiczone, Skalpel i 8 min abs. Z Boczkiem to nie ćwiczenie, przeszkadza ciągle, wtedy co 5 minut siku musi
A teraz botwinka
Stary 2014-06-04, 19:58   #2959
Ashya_
Zakorzenienie

kupiłam strój ten który sobie upatrzyłam i musze się za ćwiczenia wziąć bo taka rozlazła, galaretowata jest i wszystko sie odznacza zdj na klubie

Edytowane przez Ashya_
Czas edycji: 2014-06-04 o 20:09
Ashya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:07   #2960
insane_p
Zadomowienie

Dobry wieczóóóór!

Cytat:
insane nic nie pisałaś twardzielko, ze poczatki jednak były trudne jak TŻ sie miewa w nowej pracy?
oj no było ciężkawo, teraz to widzę, bo jest ciut lepiej A TŻ dobrze, daje radę Dopiero kilka dni, ale nie narzeka

Obiecuję Wam, że specjalnie nastawię jutro budzik 5 minut wcześniej i się obmierzę i obważę. Ale dziś dostałam @, więc czuję się taka ociężaaaała... No i TŻ miał dziś wolne i zrobił pizzę ze szparagami, taką home-made. Pychota! Ale nie powinnam jeść więc jutro już grzecznie!

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:29   #2961
Pauloskaa
Raczkowanie

Cytat:
Jak to wypaść??? To ja już nie chcę tego

Poćwiczone, Skalpel i 8 min abs. Z Boczkiem to nie ćwiczenie, przeszkadza ciągle, wtedy co 5 minut siku musi
A teraz botwinka
Na co dzien jest super. Ale podczas seksu czasami mi sie tak nisko obsuwal, ze prawie wylecial, dlatego później go wyjmowalam ba ten czas - jest to dozwolone. Ale jest bardzo zdrowy i nie mialam żadnych skutków ubocznych, spadku libido itp.
Ale jednak bez antykoncepcji to jest to. Super samopoczucie, chec na seks ogromna, nie tyje... Rewelacja

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
kupiłam strój ten który sobie upatrzyłam i musze się za ćwiczenia wziąć bo taka rozlazła, galaretowata jest i wszystko sie odznacza zdj na klubie
zrob fotke ! Tez poszukuje stroju

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

dietowo leze i kwicze, do godz 18 super, a pozniej tz zabral mnie do malej restauracji na pyszna pizze.

Idę cwiczyc

97-95-92-91-89-87-85-83-81-79-77-75
Pauloskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:30   #2962
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pauloskaa Pokaż wiadomość
Na co dzien jest super. Ale podczas seksu czasami mi sie tak nisko obsuwal, ze prawie wylecial, dlatego później go wyjmowalam ba ten czas - jest to dozwolone. Ale jest bardzo zdrowy i nie mialam żadnych skutków ubocznych, spadku libido itp.
Ale jednak bez antykoncepcji to jest to. Super samopoczucie, chec na seks ogromna, nie tyje... Rewelacja

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

zrob fotke ! Tez poszukuje stroju

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

dietowo leze i kwicze, do godz 18 super, a pozniej tz zabral mnie do malej restauracji na pyszna pizze.

Idę cwiczyc
http://www.gattasklep.pl/product-pl-...wy-S730N3.html taki brązowy
Stary 2014-06-04, 20:51   #2963
martolina1982
Zakorzenienie

Tamlin nie panikuj To nie wypadatylko ssię obniża. Nie wypadnie ci jak besziesz szla ulica jak obnizy sie to Paluchem popychasz i wsio. Działać działa cały czas. Krazek nie kusi lezec idealnie. Przy spirali to ma znaczenie, przy krazku nie. Poza tym jego mozna wyjac chyba do 3h.mozna umyc i włożyć. To żadne skomplikowane urządzenie. Właśnie można o nim zapomniećna 21 dni, nie to co z pigulkami. Nie ważne wymioty antybiotyk i inne.

Ja juz po kolacji (jajecznica). A wcześniej 10km na mojej szafirowe Ukrainie

ashya śliczny ten strój. Bardzo ładna i góra i dół. Fajna taka balkknetka.

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-06-05 o 07:38
Stary 2014-06-04, 23:19   #2964
HaGie
Zadomowienie

Ashya ślicznuy strój

Pauloskaa
to znaczy, że wy teraz śmigacie bez żadnej antykoncepcji? bo mi sie chyba coś wydaje, że chciałabyś mieć dziecko, czy coś pomyliłam? kurde, jakaś zagubiona jestem ostatnio a przypomnij, ile masz lat?

ale się dziś wkurzyłam, w sobotę byliśmy na zakupach w centrum handlowym - zbliża się termin wyjazdu do Polski, więc zaczyna się też koncert życzeń - każdy chce, żeby mu cos przywieźć. No i upatrzyłam sobie takie fajne buty nike i dzis postanowiłam, że jednak je kupię. Na miejscu się okazało, że nie ma dla mnie rozmiarów bo ja je znalazłam na dziale młodzieżowym, a tam maksymalny rozmiar, to 5,5 a ja 6 potrzebuję, a niektóre buty nawet 6,5. Tak to się kończy, jak stara baba chce śmigać w młodzieżowych butach ale za to okazało się, że takie same są też na dziale dziecięcym, więc kupiłam córce, hehe

na kolacje zjadłam michę sałaty z jogurtem naturalnym i chyba musze zaraz iśc spać, bo zaczynam byc głodna

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

a tak w ogóle, to jest tu dziś wieczorna zmiana

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

idę lulu, dobranoc

99-->96
-->66
Stary 2014-06-05, 07:01   #2965
insane_p
Zadomowienie

Dzień dobry. Więc melduję się i ja. Jak wszystkie to wszystkie

waga - 86,4 kg
wzrost - 167 cm
biust - 101 cm
talia - 87 cm
pępek - 96 cm
boczki - 106 cm
biodra - 111 cm
udo - 65 cm
łydka - 43 cm
ramię - 33 cm

HaGie, skopiowałam od Ciebie listę (troszkę ją zmieniłam), ale zauważyłam, że bardzo podobne wymiary mamy

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 07:03   #2966
creature666
Zakorzenienie

Boshhheee kiedy ja Was nadrobię...
Dzień dobry! Miłego dnia ja od zmian temp. mam chrypę jak pijaczek z wieloletnim starzem
Stary 2014-06-05, 07:22   #2967
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.

Creature a Ty już w UK?
Ładne słonko u mnie od rana aż wstałam po 5-tej
Stary 2014-06-05, 07:43   #2968
martolina1982
Zakorzenienie

heloł

własnie. już z Landn piszesz? wskakiwać na wagę

tamlin u mnie też zapowiada się boski dzień. dobrze, bo L. z przedszkolem jedzie na piknik za miasto.

Dziś Chodakosia w Esce Zaraz posłucham.

HaGie ja też lubię młodzieżowe ale tylko sportowe. Sportowe dla mnie muszą być mega kolorowe. Kocham różowe adidasy mojej koleżanki. Sama z lidla mam turkusowe.

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2014-06-05 o 07:44
Stary 2014-06-05, 08:01   #2969
HaGie
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Więc melduję się i ja. Jak wszystkie to wszystkie

waga - 86,4 kg
wzrost - 167 cm
biust - 101 cm
talia - 87 cm
pępek - 96 cm
boczki - 106 cm
biodra - 111 cm
udo - 65 cm
łydka - 43 cm
ramię - 33 cm

HaGie, skopiowałam od Ciebie listę (troszkę ją zmieniłam), ale zauważyłam, że bardzo podobne wymiary mamy
no rzeczywiście mamy podobne wymiary

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
Boshhheee kiedy ja Was nadrobię...
Dzień dobry! Miłego dnia ja od zmian temp. mam chrypę jak pijaczek z wieloletnim starzem

przyznaj się, że ostro zabalowałaś na urlopie i teraz masz chrypkę wskakuj na wagę i centymetr w dłoń, dołącz do wyzwania

Cytat:
heloł

własnie. już z Landn piszesz? wskakiwać na wagę

tamlin u mnie też zapowiada się boski dzień. dobrze, bo L. z przedszkolem jedzie na piknik za miasto.

Dziś Chodakosia w Esce Zaraz posłucham.

HaGie ja też lubię młodzieżowe ale tylko sportowe. Sportowe dla mnie muszą być mega kolorowe. Kocham różowe adidasy mojej koleżanki. Sama z lidla mam turkusowe.
Te też są sportowe i też są różowe, tzn. taki siwy zmieszany z różowym, siwy róż i z różową łyżwą nike po bokach

Zaraz moi rodzice przyjadą tata ma dziś wolne, więc wpadną na kilka godzin, fajnie, że teraz mamy do siebie bliżej, tylko godzinka jazdy samochodem

na śniadanie kawa bez mleka i owsianka i granat

99-->96
-->66
Stary 2014-06-05, 08:08   #2970
martolina1982
Zakorzenienie

fajnie ci. ja a rodziców i tesciow kazdych po 30km od nas i nikt nas nie odwiedza. tesciow po czesci tlumaczy brak auta.

a buciki jak kupisz (jakies inne w twoim rozmiarze) to wiesz, że nie mogą stać

ja owsianka z bananem i kawa z mlekiem gorzka.

ty się tą sałatą na kolację najadłaś? ja pewnie bym mlasnęła i rozgladała się za czymś jeszcze

o już Ewa na antenie

04.05.2017 start!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości