![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Dziewczyny jestem w szpitalu. Pojechalam rano na ktg i cos bylo nie tak z tetnem i mnie zostawili. Teraz podobno juz jest ok. Pojawily sie skurcze ale takie ze moge chodzic takze przemierzam kilometry po korytarzu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zadomowienie
|
Sola to mocne
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Konto usunięte
|
Pater super, że już jesteś w domku
![]() Sola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
Sola
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj nawet na forum nie mam weny
![]() ![]() Rano udało mi się zawlec tyłek do laboratorium, przynajmniej tę morfologię mieć z głowy. Teraz próbuje się zmobilizować do obiadu ale też średnio mi wychodzi ![]() Sola duże kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie leze znowu pod ktg. Poki co jest ok. Czekam Kamilla naCiebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam dziś z rana pójść do laboratorium ale tak mi się nie chciało no i ostatecznie w poniedziałek dopiero chyba pójdę. Dodatkowo w poniedziałek mam zamiar zmienić przychodnię na tą do której zapisze małą i od razu do lekarza się zarejestrować bo zwariuję. Od jakiegoś czasu mam takie uczucie chłodu w gardle. Nie zawsze. Teraz np. jest strasznie ciepło, wszamałam gorący obiadek a w gardle jak bym sobie lodu napchała
![]() No i posprzątałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mocne ![]() ![]() ![]() ------------------------- Zostały mi tylko, albo aż dwa okna, ale prasowanie tych gównianych firanek mnie ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sola, Osz Ty, widzę, że działasz na wiele frontów! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Bogini na Ciebie tez czekam i na Majkele, ale jej chyba dzisiaj nie pasuje. Wlasnie robie kolejny km na korytarzu. Prawdopodobnie bedzie porod dzisiaj chyba ze proba oksytocynowa bedzie miec zly wplyw na dziecko w zwiazku z cukrzyca to wtedy przerywamy i czekamy a jak bedzie w ogole zle to cc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Twój tżet będzie z Tobą? mam nadzieję, że cukrzyca nie będzie miała dziś żadnego znaczenia i nie pokrzyżuje porodowych planów ![]() namawiam mojego szanownego synka żeby też się ruszył, ale bezskutecznie - śpi sobie w najlepsze ![]() stresujące są te Wasze porody.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zadomowienie
|
Chciałam Wam ogromnie podziękować za dobre słowa i gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz opis: W poniedziałek o 4 rano obudziły mnie skurcze, ale to Wam pisałam i jak wiecie przechodziły, później znowu się pojawiały i tak nie wiedziałam o co chodzi. Dzień wcześniej zaczął odchodzić mi czop, a po skurczach odchodziły coraz to większe kawałki. Ale jeśli skurcze przechodziły to doszłam do wniosku, że to po prostu jakieś przepowiadacze się w końcu zaczęły. Ugotowałam obiad, pojechałam z mężem pozałatwiać sprawy w banku, w między czasie oczywiście jakieś skurcze się nieregularne pojawiały ![]() Tak minął cały dzień, wieczorem wzięłam kolejną już kąpiel i skurcze zaczynały być regularne, mąż zapisywał wszystko na kartce, a jak zaczęłam plamić stwierdziliśmy, że jedziemy sprawdzić bo to może już to ![]() ![]() Spokojnie zebraliśmy się i pojechaliśmy bo mimo, że skurcze były regularne, co 5-7 min. to na prawdę myślałam, że te do porodu powinny być mocniejsze. Pod porodówką jeszcze posiedziałam w aucie, czy oby się nie rozejdzie po kościach, no ale w końcu poszłam było około 22. Położna wstępnie mnie zbadała i okazało się , że mam 5 cm rozwarcia ![]() ![]() Wypełniliśmy papiery, trwało to na prawdę ponad godzinę. Okazało się, że jedna z położnych pochodzi z moich terenów, więc już był temat do rozmów i bardzo się dziwiły, że z takim rozwarciem i skurczami ja się dalej uśmiecham ![]() Skierowali nas na rodzinną salę porodową była już 23. Tam podpięli mnie pod pierwsze w życiu KTG. Położna była bardzo fajna, skurcze nasilały się, ale mały chyba źle wchodził w kanał, bo kazała mi się położyć na lewym boku i dopiero wtedy się zaczęło... Mąż był blady, podawał wodę, ale ja przeżywałam wszystko w sobie, cały czas zamknięte oczy i nic mnie nie interesowało, dopiero wtedy odeszły mi wody. Zauważyłam, że zaczęli przygotowywać kącik dla dziecka, położna wezwała lekarza i wiedziałam, że to już nie długo ![]() ![]() Potem to już tylko urodzić łożysko, ale ustały skurcze więc podali mi zastrzyk z oksytocyną i szycie, nie bolące, ale nieprzyjemne, zresztą wtedy już było mi wszystko jedno ![]() Leżeliśmy na tej sali 2 godziny, przygasili nam światło i mogliśmy podziwiać naszego synka, który przyssał się do piersi i patrzył na nas ![]() Piękne chwile ![]() Później kazali mi wstać i przejść na salę i tu zaczęły się schody, bo nawet na siedząco mdlałam, nikt nie wiedział dlaczego bo straciłam bardzo mało krwi, przewieźli mnie więc na wózku, wstając z niego na łóżko znowu zemdlałam, na drugi dzień to sami, tylko leżąc było dobrze. Troche to utrudniało opiekę przy małym, który był cały czas przy mnie, ale położne i pielęgniarki przychodziły i mi go podawały. Okazało się że miałam niskie ciśnienie, mało hemoglobiny i byłam osłabiona, więc na drugi dzień po południu dali mi kroplówkę na wzmocnienie i było już dużo lepiej! Przyznam się, że bałam się porodu, wyobrażałam sobie męczarnie i katusze, a poród to jest bardzo intymne przeżycie, w które trzeba się wsłuchać i kierować ciałem, a wszystko będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
Pater piękny opis
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
Sola ja musze teraz spasowac, bo wszyscy, doslownie wszyscy wyjezdzaja na weekend. Przyszly tydzien moj lekarz ma urlop wiec moj najblizszy wolny termin to 16.06:-D
Edytowane przez kamilla123 Czas edycji: 2014-06-06 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Pater, piękny opis porodu
![]() ![]() ![]() Właśnie biore kąpiel, może skurcze sie rozkręca, bo niby cały dzień się pojawiają, ale bardzo nieregularne. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymajcie mnie bo mnie zaraz szlak jadny trafi. Narobiłam się dziś jak osioł żeby łóżeczko do wysprzątanego pokoju już wstawić. I co ??? szwagier jeszcze nie powyciągał ich rzeczy z łóżeczka bo ... Czasu nie miał
![]() No cholera jasna w ubiegły weekend się umawiali i on przez caluśki tydzień czasu nie miał. A tam w środku tylko pościel wsadzona jest. Aż mnie głowa z nerwów rozbolała. A małż ma na to wy....... Dla niego to nie problem przecież ![]() Wiedziałam że ak będzie ![]() Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-06-06 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny które GBSa miały jakiegokolwiek pozytywnego - wczoraj w szpitalu dowiedziałam się, że nawet jak mam wynik "wyhodowano nieliczne" to MUSZĘ dostać antybiotyk - jak jest to świństwo to jest i się nie dyskutuje czy jedna pałeczka czy miliony a nie lekarze ginekolodzy kombinują, że jest mała ilość to nie trzeba itp itd - ja tak zostałam poinformowana przez swoją lekarkę, a tu proszę czego się dowiedzieć można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Maya mam drugie łóżeczko u rodziców. Powiedziałam przed chwilą jaśnie panu żeby mi tamto przywiózł bo ja nie będę czekać bo w takim tempie to ja trafię do szpitala i z niego wyjdę, to się słowem nie odezwał.
A mnie nerwy tak roznoszą że aż mi się płakać chce. Z tych nerwów to sama całe łóżko przesunęłam na swoje miejsce łącznie z dwoma cholernymi pufami. A on się mnie zapytał czy mi pomóc jak już sobie sama dałam radę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pochwal się pociechą ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- dziś tak śpimy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() beat@ mnie by też szlag trafił, więc wcale Ci się nie dziwię, ja bym chyba zamówiła to z ikei jak pisze Maya albo wzięła to od rodziców bo ileż można?! My zaraz zaczniemy akcję kąpiel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sola ![]() Cytat:
![]() ![]() pater Piękny opis!! Tak właśnie wyobrażam sobie mój poród ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozpływam się ![]() Cytat:
![]() ![]() Jadę jutro na weekend do Lublina, więc pewnie nie będę dostępna, odwiedzę eweden i małą Adę, już nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny info od Kakusi:
"O 13:50 przyszła na świat Wikusia, 3150 g i 54 cm szczęścia ![]() Moje gratulacjeeeee ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam się wieczornie, po cięższym dniu. Borys popłakiwał a ja razem z nim... chyba jakiś baby blues mi się włączył ![]() Słucham sobie ulubionej muzyki na poprawę humoru i patrzę na w końcu błogi sen mojego synka ![]() Jutro spacer, mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo już tak tęsknię za spacerem na świeżym powietrzu Dziewczyny pocieszę Was. Po porodzie obrzęki nóg, uczucie ciężkości odeszło w zapomnienie- co prawda są inne dolegliwości, ale to nieważne! Do tego nie ma się już takiego wilczego apetytu, i można w końcu spać na brzuchu ![]() Sola trzymam kciuki, za sprawny i piękny poród ![]() ![]() Ramona Cudowna ![]() Beat Ja też bym olała sprawę tego łóżeczka! Nie to nie, ile można czekać... jak masz możliwość olej to i załatw sobie inne ![]() A my już mamy tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
Kakusia GRATULACJE !!!!!!
Witamy Wikusię !!! ![]() ![]() ![]() Kolejny super poród, tak trzymać !!! ![]() P.S. Chyba mamy wyjątkowy wątek jeśli chodzi o sn ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-06-06 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
Kakusia gratulację
![]() ![]() ![]() Ramona śliczna jest Zosia ![]() Sola czekamy na dobre wieści ![]() ja też chce już urodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też chcę tak szybko! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.