|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
jakby coś jeszcze trzeba było to już w razie potrzeby małż dokupi ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
oo właśnie to mi brakuje soli i spirytusu do pępuszka ostatnio tylko witaminy d i k kupiłam ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
no właśnie on twierdzi że tylko 50 jest refundowana a że ja miałam 400 dziennie dawkę to musiałam sobie jednorazowo 4 pakować
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawało mi się, że to tyyyle czasu jeszcze
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin był mega zdziwiony że tak na prawdę bez żadnych problemów taką dawkę mi zapisali i zmniejszył do 200 ale ja to musiałam tylko miesiąc brać bo po msc nic się nie działo to gin kazał odstawić co by nie obciążać organizmu ale to zleciało jak tak mówisz że już 37 tydzień itp a ja jestem ledwie 11 dni za Tobą to aż się przerażam
|
|
#2945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, że będę tęsknić za ciążą, ale tak nie mogę się doczekać małego ![]() Biedny ten Twój synek Elfka, Ty to już jesteś bliziutko ![]() Beata, trzymaj się Mamusie nasze te po cesarce powiedzcie mi proszę czy podczas tego dwugodzinnego pobytu na sali po cesarce dziecko było z Wami? Bo to jest czas kiedy kobieta ma dojść do siebie jako tako po cc, więc nie wiem czy jest się wtedy w stanie zająć dzieckiem? Jeśli nie to z kim ono jest - z tatusiem czy u położnych? Coś mam przeczucie, że mnie też cc czeka
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że ten pessar mam to jeszcze 2 tygodnie mam na pewno, a jak ściągnie to nie wiadomo jak to szybko pójdzie nie przerażaj się będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Bliżej niż dalej a i tak się nie mogę doczekać
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero co miałaś fabrykę serduszek, potem II, no i to sikanie w pracy... A tu lada moment dzidzia na świecie
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Co do witamin to ja brałam Falvit Mama i też mi było po nich niedobrze więc już nie biorę ![]() Ogólnie po witaminach wyniki mi się nie poprawiły ani trochę Dzisiaj znowu boli mnie podbrzusze... Tż mnie wczoraj ustawił do pionu, że mam się wkońcu zacząć oszczędzać i mam zakaz sprzątania Dzisiaj tylko zrobię pranie, ugotuję obiadek i będę odpoczywaćKiedyś już pisałam Wam, że mnie boli pod prawą piersią, ten ból cały czas się utrzymuje, gin mówi że mała pewnie uciska na jakiś nerw... Wczoraj wieczorem tak mnie złapało, że prawie wyłam z bólu Nie wiem już czy jest to coś związanego z ciążą czy nie Na szczęście dzisiaj nie boli więc narazie nie panikuję ![]() Julie wiem, że nie powinnam tak wszystkiego analizować ale ja naprawdę jestem wytrzymała na ból, wcześniej wszystkie dolegliwości to był pikuś a teraz jakoś tak się wszystko naraz nasiliło i ten brzuch mnie codziennie boli więc się martwię cy wszystko jest ok... A no i witamy się w 35 tygodniu ![]() |
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko napędzanie takie z tym wszystkim, witaminy witaminy a tak na prawdę to właśnie mało co się przyswajają... do tego ceny mają kolosalne te niby najlepsze-ja już takie brałam i guzik mi dały. Tak samo żelazo w tabletkach, niedobrze mi było okropnie a mojej znajomej lekarz powiedział, że to żelazo w tabletkach to jest bardziej szkodliwe niż pomocne... no ale lekarze zapisują bo co mają zrobić? Czemu lekarz nie powie, żeby pić sok z buraków na anemie tylko odrazu tabletki ładują... Moja siostra w ciąży nawet magnezu nie miała zaleconego Ja to teraz kompletnie nic nie brałam ale muszę w końcu do tego magnezu się zmobilizować i tyle
|
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję
![]() Mam nadzieję, że znikną wszystkie Twoje dolegliwości
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle Elfka i Zuken
za tygodnie dziś w nocy dowiedziałm się że chrapię ![]()
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję kolejnych tygodni
jeszcze trochę i kolejny rzut porodów nas czeka na wątku, same tu trzydziestki już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie Mała była oprócz pierwszej nocy po cesarce cały czas przy mnie. Tylko przez pierwszą dobę nie byłam w stanie się zajmować, więc jak był Tż to On w razie czego pomagał, a jak poszedł to był pilot przy łóżku i w razie pobudki mogłam zadzwonić po pomoc położnej Ale Mała całą pierwszą dobę przespała nie licząc dwóch karmień - jedno jeszcze na sali poporodowej w ciągu pierwszej godziny, a drugie zanim mi ją zabrali na noc, więc nie było problemu
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Agus mam nadzieję, że niebawem mu ulży. Ja zawsze piszę do was z tym problemem - no ale ta kupka a raczej jej brak nas martwi, zarówno mnie jak i tżta - nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo teraz pragniemy, aby nasz synek się nie męczył. W domu więc walka o kupę
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że byłyśmy dziś na usg bioderek i wszystko okej mimo tego ułożenia miednicowego
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
a przy wypisie co mieliście napisane? Co było z bioderkami nie tak?Nasz synuś miał dysplazję stawu biodrowego - 2a. Zaleceniem było kładzenie go na "żabkę" - przyniosło to efekt bo po wizyci u ortopedy wszystko było już pięknie z bioderkami. Teraz 22.07 idziemy znów do kontroli - ostatni raz na razie. |
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że u Bertusia tak szybko była poprawa, pewnie na tej kontroli też będzie już wszystko dobrze
|
|
#2957 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę tęsknić nawet za tym wchodzeniem pod żebra i za tym dyrygowaniem mną, że na tym boku mam nie leżeć, a teraz jednak tak i tak się przewracam jak słoń raz jedna strona raz druga siedzieć ostatnio też nie mogę za długo, a w aucie jeżdżę na pół-leżąco ![]() Dziękuję za odpowiedź Cytat:
Ja się Wam nie dziwię, że się martwicie, bo przecież to nie jest fajne patrzeć jak dziecko cierpi ![]() Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze proszę ![]() Dużo ciuszków dla dziecka wzięłyście do szpitala? Zastanawiam się ile pakować... Czy dawałyście mężom brudne ciuszki do prania i Wam przywozili, czy jak? Takie niby banalne, no ale jednak mnie to zastanawia ![]() A i ile, jaką dużą paczkę pampersów? Pomnożyć ilość dni przez 8-10 sztuk dziennie? Więcej?
11.01.2014r. - II kreseczki 2cs 27.08.2014 Oluś Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-06-25 o 14:19 |
|||
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że u Helci wszystko ok. Oby tak dalej. Wklej jakąś fotę, no! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
claud u mnie nie trzeba mieć ciuszków w szpitalu, dają swoje
![]() Co do pampersów to owszem, jednakże nie zauważyłam aby któraś mama zmieniała pampersy takiemu małemu dziecku 8-10 razy dziennie... takie maleństwo tak mało sika, że nie ma aż takiej potrzeby zmieniać tyle...
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj już chyba nie. co 3 godziny sprawdzają jedynie tętno małej.
po tym badaniu na dodatek całe podbrzusze mnie boli. krwawienie się zmniejszyło ale czuję się osłabiona. może chociaż po tym coś samo drgnie małż niedługo przyjedzie to pewnie coś dobrego do jedzenia mi przywiezie.Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2962 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne kwoty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jeszcze nic. Mnie kiedyś obudziło moje własne chrapanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj troche sobie pofolgowałam w pracy. W pon i wtorek zapierdzielałam, to dziś przystopowałam
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, dla mnie to bez sensu zmieniać pieluchę po każdym siknięciu... szczególnie u tak małego dziecka co tak mało sika... co dopiero przy większym dziecku... to by na pieluchy nie wyrobił. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś tak robił
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, to ja nie wiem czy u nas dają szpitalne ciuszki, muszę dopytać. Tylko pytanie jeszcze czy jak dają, to czy mogę jednak mimo wszystko mieć swoje? Bo nie chcę szpitalnych. Mam nadzieję, że się nie będę musiała o to kłócić
![]() Ile razy się dziecko przebiera w ciągu dnia w szpitalu? Skoro mało sika, to chyba też mało się brudzi? Pampersy to jakby co mąż przecież dokupi gdyby zabrakło, to się już tak przejmować nie będę. Tylko jeszcze muszę pomyśleć jakie - firmowe pampersy są 2 rodzaje, te białe i niebieskie, polecają jeszcze chyba huggisy i te biedronkowe w sumie nigdy nie wiadomo które uczulą maluszka... dlatego pomyślałam sobie, że kupię po jednej małej paczce z tych najbardziej polecanych i będę próbować. Dobry pomysł?
11.01.2014r. - II kreseczki 2cs 27.08.2014 Oluś Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-06-25 o 14:46 |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to ja nie potrafię tak - widzę, że mały ma mokro to zmieniam, po prostu, bo mimo iż teraz pieluchy są fajnie chłonne to i tak czuć pod palcami wilgoć. O odparzenie nie trudno wtedy. No ale... |
|
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do firmy to ja bym zdecydowała się na jedne, lepiej nie mieszać i nie potrzeba aż tyle paczek 1 kupować... jak któreś uczulą to nie będziesz wiedziała które... kupić jedne i stosować, jak coś będzie nie tak to kupić inne ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() Gwarantuje Ci, że jeszcze się odparzy tyłek każda mama chce tego uniknąć ale prędzej czy później większość to spotyka
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz gdy się skończą wypróbuję biedronkowe. Co do ciuszków - jeśli w szpitalu dają swoje to wydaje mi się, że swoich nie będziesz mogła użyć. Musisz spytać. ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Nie raz się to zdarzyło, na szczęście lekkie odparzenia - a to właśnie dlatego, że nie zmieniłam pieluchy i miał troszkę przyciasne body - na efekt nie musiałam długo czekać. Dlatego teraz jestem już mądrzejsza. Mówię jak uważam, decyzja należy do mam. Przecież każda z nas wie ile razy powinna zmienić pieluszkę dziecku. |
||
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mówię tylko, że nie zamierzam po każdym siknięciu zmieniać
|
|
|
#2969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też będę przebierać po każdym siknięciu. Sobie teraz też wkładkę zmieniam co chwilę i nie wyobrażam sobie innej opcji ![]() A co do ciuszków, to nie chcę aby moje dziecko nosiło ciuszki szpitalne, używane po x ilości dzieciach. Nie po to kupuję wszystko nowe, aby w pierwszych dniach nosiło ubranka po kimś
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś przewrażliwienie widzę żadnemu dziecku jeszcze się krzywda od tego nie stała ![]() To nie masz żadnych używanych ciuszków dla swojego dziecka?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

jakby coś jeszcze trzeba było to już w razie potrzeby małż dokupi 

wydawało mi się, że to tyyyle czasu jeszcze 

Nie wiem już czy jest to coś związanego z ciążą czy nie

- no ale ta kupka a raczej jej brak nas martwi, zarówno mnie jak i tżta - nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo teraz pragniemy, aby nasz synek się nie męczył. W domu więc walka o kupę
w sumie nigdy nie wiadomo które uczulą maluszka... dlatego pomyślałam sobie, że kupię po jednej małej paczce z tych najbardziej polecanych i będę próbować. Dobry pomysł?