![]() |
#2941 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ostatnio BLANKA ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chwalipiętką jestem... więc... Mój bączek nauczył sie mówić.. trzeba.. komedia z moim dzieckiem istna.. mówię Paweł, nie trzeba tego brać, dotykać, czy robić.. rzucać itd. a mój syn.. a trzeba... czasem tak wyraźnie, że go podziwiam... ![]() Co u nas.. ja kompletuję powoli ciuszki na jesień - zimę.. muszę zrobić spis, przejrzec itd. Chcę coś kupić z książeczek i zabaweczek..coś nowego Chcemy chcielismy wziąć pieska.. beagla.. ale nie wiem czy nie na wiosnę... teraz jeszcze troche prac na podwórku mamy no i mały pies musiałby być w domu a nie bardzo to widzę.. jakoś nie jestem przekonana..ze wzgledu na to, ze takie male to bedzie budzilo synka, drapalo itd. Proszę o kciuki za męża...
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie ostatnio zrobilam przeglad i pare rzeczy trzeba dokupic, ale z zmiowymi rzeczami ja sie bede wstrzymywac do pierwszych mrozow, bo nie wiem, jak mi M. ze wzrostem wystrzeli ![]() ja mam beagle - jestes pewna tej rasy? ![]() ![]() W kazdym razie trzymam kciuki za wybor dobrej hodolwi! Moge dac namiary na fachowcow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
Eluska, kciuki za szczepienie!
Alliw, mam nadzieje, że pomoże. .. wczoraj było jakoś lepiej a dzis... ech. Posiewu nie robilam. Gdybym miala teraz odstawic Kinge ze wzgledu na antybiotykoterapie to byłaby masakra... wolę sobie tego nie wyobrażać nawet. Demeter, brawo za wybór imienia! Bardzo ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
MBZ♥
|
Eluśka
![]() Moderna lovju za to na szaro ![]() Z tym uwstecznianiem to u Zosi nie zauważyłam ![]() Ja już hm napadłam ale bez tej zniżki niestety ![]() ![]() Nestelle fajny artykuł ![]() Cieszę się, że podkreśliłaś temat okazywania uczuć przy dzieciach ![]() Cathlyn też mieszkasz daleko od rodziny? ja mimo tego nie czuje się uwięziona ![]() Kocham moich Rodziców, za teściami nie przepadam i z żadną ze stron nie chciałabym mieszkać. Wg mnie na dłuższą metę to ciężkie jest. Alliw ta butelka to po napoju kubuś play, on jest mniejszy ![]() Musy kupuję w biedronce, czasem widuję w lewiatanach ![]() Monika też się nacięłam na tego leona ![]() Demeter piękne imię ![]() Villga ![]() ![]() Kasia, super Miluś ![]() Jolunia ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Eluśka ![]() Moderna lovju za to na szaro ![]() Z tym uwstecznianiem to u Zosi nie zauważyłam ![]() Ja już hm napadłam ale bez tej zniżki niestety ![]() ![]() Nestelle fajny artykuł ![]() Cieszę się, że podkreśliłaś temat okazywania uczuć przy dzieciach ![]() Cathlyn też mieszkasz daleko od rodziny? ja mimo tego nie czuje się uwięziona ![]() Kocham moich Rodziców, za teściami nie przepadam i z żadną ze stron nie chciałabym mieszkać. Wg mnie na dłuższą metę to ciężkie jest. Alliw ta butelka to po napoju kubuś play, on jest mniejszy ![]() Musy kupuję w biedronce, czasem widuję w lewiatanach ![]() Monika też się nacięłam na tego leona ![]() Demeter piękne imię ![]() Villga ![]() ![]() Kasia, super Miluś ![]() Jolunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Z tym okazywaniem sobie uczuć przy dziecku myślę podobnie. Dziecko czuje się bezpiecznie gdy ma oboje rodziców obok i w dobrych relacjach. Gdy sie przytulamy czy calujemy przy Kini to zaraz przybiega i sie tuli. Nawet jak jestem zła na Tz to przy Kindze staram sie tego nie okazywać.
Moderna, mnie też się nie wydaje, żeby to bylo uwstecznianie. Kinga umie pic ze zwyklego kubka a pije też z niekapka, ze slomki,czy z butelki ze zwyklym smoczkiem nawet. W terenie dużo łatwiej dac wode w jakiejs butelce niz w zwyklym kubeczku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego ja mojemu kupuje i tak większe.. bo chwila i on już wchodzi w rozmiar, chociaż teraz jakby przystopował.. na 92 kupujemy, a mamy troche par na wyrost spodni, dresow.. ale musze kupic pidzamki, koszulki z długim rękawem, jakieś cieplejsze ciuszki jeszcze no i buty na zimę ale to później, jesienne mamy
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2014-08-28 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to i tak na razie bez znaczenia, nie ma u nas kubusia water, szkoda ![]() ohhh szkoda, chyba, ze sa jeszzce z metkami, mozna zwrocic i kupic ponownie z kuponem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
MBZ♥
|
Moderna mogę Ci wysłać
![]() A metek nie ma bo jak Zosia przymierzała wszystko w domu i latała do lustra to nakazała odciąć bo: kuje ![]() Ale mama mi kupi tzn Jej bluzę szarą i jeszcze kilka rzeczy to wykorzystamy zniżkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszukam podobnej, moze i Niemcy stworzyli podobny patent ![]() modnisia ![]() ja sie zastanawiam, jaki kombinezon na zime dla chodzacego dzeicka, czy jedno czy dwu-czesciowy ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() a z butow tez szybko wyrasta? my juz odkad chodzi przerobilismy 3 rozmiary, powoli znowu musze kupic nowe buty ehh, a to najwiekszy wydatek - w ogole chyba zmowe rzeczy najbardziej obciazaja budzet ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() dziekuje, czyli z powodzeniem moge dawac niekapki ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-28 o 11:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Moderna
- mnie w przedszkoku mowili ze na zime lepiej Jednoczesciowy - bo wiadomo dzieci i tak beda wychodzily na dwor a pogoda moze byc rozna, ew jak by bylo cieplej to pod ubiora go lzej. A na teraz to mowili ze 2 lepszy bo ew tylko w spodniach moze smigac a kurtka zostaje na wieszaku. Jak tak patrze na ceny Zimowych - to ni sie odechciewa ![]() Jade wlasnie do psuapsiolki - bom dostala wczoraj lista z navu ze musze jeszcze jeden wniosek wypelnic - i oni dopiero wtedy wezma pod uwge Czy Mi Pomoc Finansowo ![]() I nie to zem nie jest tolerancyjna - bo akurat jestem - ale Boli starsznie jak roznie Rozniascie Ludzi tutaj traktuja jesli chodzi i jakaKolwiek pomoc :-( Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Moderna.. z kombinezonikow to my mamy ten ktory kupilismy zeszlej zimy cocodrillo wiekszy byl za duzy rozmiar wzielismy... no i mamy 2 czesciowy.. jedno czesciowy to chyba tez ok.. oby bucikow nie bylo w zestawie.. tych niemowlaczkow
![]() ![]() ![]() Buty zimowe to tez wydatek... no i ogolnie dzieci szybko rosna, wiadomo.. ja nie mam po kim wziac ciuszkow chociaz po mnie pewnie ktos skorzysta jak nie ja sama ![]() ![]()
#2953 | |||
Zakorzenienie
|
piękne. bezpretensjonalne
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to mój wielki dylemat. nasze kompaktowe mieszkanko i dwójka... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i były. ale mnie łatwo mówić, bo obie mamy daleko... z tego co kojarzę, to do 7 IX. aaaaaaaa! jak ona mówi! jak komunikuje! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bosh, jaką dobrą zupę pomidorową zrobiłam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Panika nawet sie nie przyznawaj
![]() Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2
#2955 |
Zakorzenienie
|
Pani
- zupa POMIDOROWA ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
Kasia, mam nadzieje, ze przyznają Ci te pieniądze, na pewno byłoby to dla Ciebie duże odciążenie i jedno zmartwienie mniej.
Trzymam kciuki. A foto Milusia w kałuży ekstra! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |||
Zakorzenienie
|
Hej. Kamil na drugiej dzemce już spi ponad 2 h a obiad stygnie...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() skoro nie przeszkadzają... ![]() Pani ale masz z tą teściową ![]() ale moja mama też miała grzeczne, spokojne dzieci itd. jak jej przypominam pare akcji to twierdzi że wcale tak nie było ![]() ja sama pamiętam Kamila jako idealnego spokojnego noworodka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() U mnie w biedrze już na stałe są te musy baby, ale w zwykłych sklepach są kubusiowe musy zwykłe, też bez cukru itp. Moderna mam wrażenie że mówisz słowo w słowo książkę "bez nagród i kar"zgadzasz się z nią całkowicie? Szczerze przyznam że bardzo fajna i czytając ją jestem na tyle zmanipulowana że zgodzę się z każdym słowem, ale.. niestety od lat mam styczność z dziećmi i nijak widzę tą metodę. Fajnie się ją czyta bo można się zastanowić nad wieloma kwestiami, jednak mam wrażenie że autor jest tylko i wyłącznie ojcem i trochę mu współczuję. U mnie na szczęście są zachowane takie zwyczaje, mieszkam na osiedlu które znam od dziecka, wszyscy się znają. Ulica wcześniej to babcia i siostra, z boku ciocia, z przodu mama. W 5 minut jestem u której chce i zawsze jak mi się nudzi to idę gdzieś na kawę. Często chodzimy "na piwo" (kto ma dzieci to kawa mrozona ale na piwo lepiej brzmi) ciocia, mama, ja, siostra, (kuzyństwo w zależnosci kto jest) mój brat, jak jest to tata itd. jest gwarno i wesoło. Czasami mówimy że nasza rodzina to taka włoska, wszędzie jej pełno i gada, gada,gada ![]() zaraz idę do mamy, pozniej skoczę jeszcze do siostry a na wieczór wpadnę do kolegi z naprzeciwka. Wcześniej byłam u babci ![]() I po porodzie też przyjechałam do domu z TŻ (wszyscy byli na pogrzebie dziadka) ale o 18 już była u mnie mama z tatą i siostrą. W drugi dzień przewinęło się ok 10 osób, ale mi to pasowało. Nikt nie przyszedł bez zaproszenia. lecę do mamy, miłego wieczoru ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- A i też dbam bardzo o małżeństwo, wiadomo że z dzieckiem trudniej więc tym bardziej. I widać że K. to czuje, zawsze dajemy TŻ buziaki na dowidzenia i machamy z okna ![]() Moderna ja jestem za jednoczęściowym bo przewiduje że K. będzie aniołki robił w śniegu tego roku, także nic mu tam wlecieć nie może ![]() kombi mamy z tamtego roku bo jest naprawdę duży i bez nózek więc spokojnie będzie na teraz ![]() a dziś zamawiam zimowe buty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Polece Prywata
Ale jak zobaczylam to Foto nad szafka Emilianka w przedszkolu to az lezka w oku mi sie zakrecila ( chyba musze Milusia do jakiejs reklamy wcisnac ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1409238970.437929.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ksiazki dopasowuje pod siebie, wiec mozliwe, ze z wieloma kwestiami sie zgodze ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-29 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobra ta intuicja czy zła? w moim życiu rządzi szkiełko i oko, argumenty instynkt i intuicja (jeśli nią się niektórzy kierują to mogą się mylić jak sama piszesz) do mnie zupełnie nie trafiają. Po to mamy rozum, żeby z niego korzystać, przeanalizować argumenty za i przeciw i podejmować decyzje. Za bezsensowne uważam rozkminianie pewnych detali na jeszcze drobniejsze - typu czy kara to konsekwencja czy zamach na dziecko, co jest karą a co konsekwencją i jak się dziecku we łbie poprzewraca jak powiem pięknie zbudowałaś zamek/ narysowałaś cośtam. Może dla Ciebie jestem prymitywem stosującym metody kija i marchewki, ale życie tak wygląda - często właśnie składa się z nagród i kar- i choć nie mam w domu sali tortur to nie uważam, że dzieciństwo ma być słodkopierdzącym towarzyszeniem i obserwacją, i "widzeniem" każdego napadu złości i innych uczuć i prowadzenia monologów na ich temat. Filozofia dzieciocentryzmu jest mi całkowicie obca i nie zamierzam jej kultywować; dziecko to tylko jeden z wielu puzzli mojego życia. Sorry, są na świecie i potwory takie jak ja - mające pogodne, spokojne, ciekawe świata i zachwycające się nim, bardzo towarzyskie i kontaktowe dziecko. A co do bezstresowego wychowania - to jakie stresy ma Twój Syn???
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Hejka. Czytam ale mi czasu brak. Droga do domu fajna, sprawnie dojevhalismy, szkoda tylko ze w Kraku tak samo zimno bylo, dalej smarkam, dalej kaszle cud ze zyje.
Mam pytanie bo spielam sie z lekarka w przychodni,mam zalegle mmr bo u nas od maja caly czas zatkany nos, katar byl, przerwe w smarkaniu wykorzystalismy na pneumo i menigo. Lekarka fo ktorej trafilam w sierpniu powiedziala mi ze ma byc miesiac przerwy po tych szczepieniach i moge mmr. No ale jak wiecie zapalenie krtani bylo nad morzem, jeszcze jest chrypka wiec 5 dni ma dostawac neosine. I lekarka mi mowi ze jak chrypka przendzoe yo nawet kak bede dawac neosine to zebym ja szczepila. Slyszalyscie o czyms takim, zawsze bylo, ze po chorobie, lekach przerwa musi byc. Zebranie w gomnazjum zaliczone, klase mamy ta co chciala Oliwia, wiec git, wychowawca spoko, mauczycoele tez. Ale juz po zebraniu mnie dziecie w☠☠☠☠ilo i dostalo kare w postaci z☠☠☠y. Co do szarego to ja sie podpisze pod Scarlett rekami, nogami i czum tylko moge. A w gwoli uscislenia dodam, ze na swojej drodze i w zlobku o przedszkolu i szkole mie spotkalam sie z nie chwaleniem ( chyba ortografa sadze), nie mowieniem braeo,slicznie, pieknie...i wcale nie uwazam ze wyszlo to na zle. Moderna z ciekawosci zapytam, Twoj maz tez ma takie samo zdamie nt wychowania?
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie omawiamy szczegolowo tematu wychowania (czasami podpytuje, czy mam jakies ciekawostki dla niego - bo on uwaza to o czym czasami opowiadam za ciekawe). wiem, ze ogolna koncepcja sie zgadza, czyli bez krzyku, bez kar i nagrod, we wzajemnym szacunku - a szcezgoly wychodza w praniu. O np. wspinanie sie na parapet - ja pozwalam, wole pokazac jak bezpiecznie sie na niego wdrapac, niz go od tego odciagac (mialabym histerie, i niezapokojona potrzebe eksploracji dzeicka) - maz sie bal, ze zrobi sobie krzywde - i po przedstawieniu mojego zdania on go przyjal, i powiedzial, ze sie zgadza, ze tak jest lepiej. Gdybysmy sie w jakies kwestii nie zgadzali to tez uwazam to za ok, nie musimy sie we wszystkim zgadzac, jestesmy dwojka roznych ludzi - i tez chcialabym by dziecko mialo kiedys z tym stycznosc, bo wspolny dialog , dyskusja, szukanie wspolnego rozwiazania, jest wazny, a tkwienie w jakims sztucznym ukladzie nie jest zdrowe (jedynie czego bym nie zaakceptowala to przemocy fizycznej i psychicznej). Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-29 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Moderna wskaz gdzie napisalam kontrowersyjne? Pytam z ciekawosci, bo nie kazdy facet bedzie szukal pjerdyliarda innych slow zamiast powiedziec slicznie,pieknie brawo. Nie kazdy nie befzie mowil nie wolnp itp. Dlatego zapytalam
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. ma ciągle jeden rozmiar butów, ale i tak już kilka par... najpierw sandały, teraz już zakryte buty, do tego kapcie i kalosze... a chodzi od miesiąca ![]() __________ tak czytam z czego piją dzieci i mi smutno... J. niczego nie tknie, żadnej butelki baby zdrój czy kubuś water, itp, niekapka, kubka, bidonu, zwykłej słomki, mojego kubka, po prostu niczego. jak nie dam butli nie wypije nic, tylko szału dostaje jak próbuję go uczyć pić z czegokolwiek innego.... Zaliczyliśmy dziś dolinę chochołowska i małą górkę (Grzesia), J. prawie cały dzień w nosidle, 2 drzemki na mnie: z przodu i na plecach. chyba trochę się wynudził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama sobie dopowiedzialam po ostatnich komentarzach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego mieszane uczucia? Opowiesz? Cytat:
Cytat:
Przeprowadzamy się w weekend. TŻ zawiózł W. do teściów, w niedzielę go przywiozą. Miałam nas pakować, ale otworzyłam winko, żeby było mi raźniej ![]()
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi ![]() udany mielsicie dzien ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas wczoraj był mój szwagier - ojciec idealnych bliźnaków. I oczywiście komentarze do Wojtka: " jesz taką kiepską bułkę?", "z niekapka pijesz a nie ze zwykłej szklanki?", "mleko z butelki a nie z kubka?", "i to twoja cała kolacja?" (W. nie chciał wczoraj nic oprócz kolby kukurydzy i bułki) ![]()
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az ciezko sobie to wyobrazic, ze takie komentarze sa prawdziwe ![]() a wy wyprowadzacie sie do tesciow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
MBZ♥
|
Pani
![]() Moderna j kombinezony chcę dwa:jedno i dwu ![]() Z tym tłumaczeniem i pokazywaniem pod kontrolą rzeczy niebezpiecznych robimy tak samo ![]() ![]() Monika, to oszukałaś J ![]() C.R u Zosi to samo z rośnięciem stópek. Sandałki emelki jednego dni ok, drugiego palec poza podeszwą, kupowanie na cito lasockiego i domawianie emelków:/ Despa ja bym nie szczepiła. Może lekarkę ciśnie sanepid, że szczepienia są odraczane i stąd jej pęd ![]() Zoś ma za tydzień ostatnią dawkę 6w1 i ospową i koniec na jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.