|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Cytat:
Różni się od zwykłej (tzn. czarnej) herbaty, ma taki miodowy posmak, po zaparzeniu jest czerwona. Super ogrzewa, ma mnóstwo witamin. Nie zawiera teiny, więc można ją pić nawet w nocy, mogą pić ją dzieci, osoby starsze, kobiety w ciąży i karmiące piersią. Z racji, że nie zawiera teiny, nie da się jej 'przeparzyć', zalecany czas parzenia ok. 5 minut, w 95 stopniach. No i oczywiście nie w torebkach Ja ostatnio piłam ten: http://www.oxalis.pl/produkt,136 i bardzo fajny Dzika wiśnia też mi smakowała: http://www.wyborneherbaty.pl/pl/p/Ro...ika-Wisnia/207 a także Amore: http://herbaciarnia.waw.pl/rooibos/9...bos-amore.html , i super pachnie Cytrynowy John, ale jeszcze nie próbowałam.
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, dziękuję
|
|
|
|
|
#2943 |
|
now or never
|
kupiłam szczoteczke elektryczną.
dziewczyny, gdzie trzymacie tą główkę z włosiem? nic dodatkowego nie mam, trzeba coś dokupić ? wiecie chodzi o higienę
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie, będę kontrolować. bo ramek "potrzebuje" tak od października jak wróce na studia,do przyozdobienia ściany.
|
|
#2945 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
now or never
|
Cytat:
dziękuję a czy jest coś takiego do kupienia. zastanawiam sie od razu jak przewozić taką szczoteczkę
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2948 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, jak jesteś sama, to w sumie możesz mieć ciągle nabitą końcówkę na szczoteczkę ja dzielę ją z facetem, więc trzymamy swoje końcówy właśnie w kieliszku.Co do zamykanych pudełek, to nie wiem czy to dobre, czy nie będzie śmierdzieć bo w sumie wilgoć, ciepło i zamknięcie? Ale nie wiem, skoro koleżanka wyżej tak trzyma to chyba git.
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
now or never
|
Cytat:
bo to moja pierwsza szczoteczka i nie wiem czy mam o nia jakos specjalnie dbać, to jeszcze na pewno doczytam a na razie się ładuje
|
|
#2950 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mogę wiedzieć, jaki model masz? |
|
|
|
|
#2951 | |
|
now or never
|
Cytat:
|
|
#2952 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
now or never
|
Cytat:
jeśli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się Edytowane przez juli_jka Czas edycji: 2014-09-14 o 21:57 |
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest bardzo mokro, bo zawsze ją wytrę i odcisnę przed schowaniem. Dodam, że parzę moją szczoteczkę, moczę we wrzątku dla ochrony przed bakteriami. |
|
|
|
|
#2955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z tym parzeniem: to moczysz czy tylko jakby 'przelewasz' szczoteczkę? Jak moczysz to ile? |
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko się nie śmiejcie
![]() Jak w progamie Writer ( ten niby Word, tylko że z open office) zrobić spis treści i ponumerować strony? Zawsze korzystałam z worda, a tego writera ogarnąć nie mogę
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli miałybyście okazję kupić niedrogo jabłka(stare odmiany np antonówka,malinówka,renet a) z ekologicznej uprawy (żadnych nawozów oprysków),jednak "robaczywe" tzn wśród jabłek znajdowałyby się takie z robakami to kupiłybyście?Jeśli tak za jaką cenę?
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno to, że są robaczywe najlepiej świadczy, że eko bo robale też wiedzą co dobre
Co do ceny to nie mam pojęcia jeśli chodzi o te stare gatunki. Zwyczajne marketowe są po ok 2zł, renety i antonówki na targu po ok3, to musisz sobie przekalkulować czy Ci się opłaca, a jeśli chcesz tego dużo to wynegocjować jakiś upust
|
|
|
|
#2960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najchętniej to moi rodzice by je oddali ludziom,którzy lubią/mają sentyment/zrobią na zimę w słoiki(zresztą do sadu ma wstęp każdy,kto chce to bierze,jedni pytają inni nie,nawet wczoraj byliśmy po jabłka na marmoladę i ludzie(kobieta i jej syn) jeszcze bezczelnie stwierdzili,że im najbardziej dojrzałe zbieramy). Myślicie,że 50 gr za kg to uczciwa cena? |
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Ach tak to wygląda. Myślę, że 50gr to strasznie mało..w końcu Twoi rodzice wkładają w ten sad jakąś swoją pracę, ziemia jest Wasza..
A zachowanie tej kobity to bez komentarza w ogóle |
|
|
|
#2962 |
|
Konto usunięte
|
Ja słyszałam, że teraz kilogram jabłek deserowych stoi po 13-14 gr.... Przez embargo. Najlepiej śledzić Agrobiznes na TVP 1, tam podają ceny
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Terha;48129683]
Nic mnie nie przekonana, że w Kolinie Kościeliskiej było ładnie. Normalne, że jak drzewa pozwalane to trzeba je usunąć, ale czemu ja za oglądanie takiej rzezi musiałam wydać bezsensownie 15 zł za wstęp? Bo jeszcze parking oczywiście. Szlaki rzeczywiście nie wszystkie pozamykane, ale ten po prawej stronie, którym chciałam iść oczywiście był zamknięty. Zdecydowanie nie polecam chyba, że z małymi dziećmi. Ale zrobisz jak będziesz chciała . Abstrahując od tego co tam zobaczyłam - dla miłośników pięknych widoków ze szczytami gór to sama dolina nie jest atrakcyjna, chyba że znajdzie się stamtąd jakąś interesującą dla nas trasę w wyższe góry. Ale dla miłośników chodzenia po zwykłych parkach, czy lasach jak najbardziej. Co kto lubi.---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Ja trzymam zwyczajnie na szczoteczce. Po co ją zdejmować? Myję ją pod wodą i tyle.
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś znający angielski mógłby mi napisać co znaczą te nagłówki w kolumnie niebieskiej?
![]() interstate principal / minor arterial major / minor collector Mam do przygotowania prezentacje jak wygląda system dróg i linii ekspresowych w Polsce.. ponieważ koreańczycy są zaitneresowani jak to wygląda u nas w kraju. Artykuł: http://natemat.pl/78011,polskie-auto...zterech-latach Dziś mamy w Polsce aż 2549 km tras szybkiego ruchu, po których można poruszać się z prędkością 120 km/h. To wynik o dwa kilometry lepszy od Portugalii, która może pochwalić się 2547 kilometrami tego typu dróg. Czy to naprawdę jest tak dużo? Nie chcę być wyśmiana, bo Korea porównuje wszystko ze stanami i ze sobą, a stany mają 6 279 000 km autostrad i Korea podobnie więc jak wyskoczę z 2 500 km to będzie chyba dość skromnie? ![]() Jak można opisać system pociągów ekspresowych w Polsce i czasu podrózy? To chyba też będzie troszkę kiepsko wyglądało prawda? Chciałabym to jakoś z ładnej strony pokazać, bo czytałam że nasze super pociągi jadą aż 100 km na godzinę, i krakow warszawa to jakies 3 h, podczas gdy tu w korei pociąg jedzie 3-4 h ale 400 km.. Chciałabym żeby dobrze Polska wypadła bo korea w ciągu ostatnich 60 lat rozwinela sie niewyobrazalnie, a 60 lat temu nie bylo tu metra a ludzie umierali z glodu, dzis ich metro wyglada tak, w ciagu 60 lat zbudowane: ![]() ![]() Czy ktoś kojarzy kiedy zostanie oddana II linia metra w Wawie ? ![]() .
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-09-15 o 08:44 |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Też mamy z Tż taką
. Ja różową, on niebieską .
|
#2966 |
|
Konto usunięte
|
Czy gotowaną (np. w zupie) soczewicę można mrozić? Pewnie tak, ale wolę zapytać niż zepsuć.
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, od dawna miałam umówioną wizytę do ginekologa (czekałam na nią długo) Problem w tym, że wizyta dzisiaj, a ja mam 5 dzień okresu. Co prawda kończy się, ale jeszcze mam plamienie. Czy lekarz wykonuje badanie USG w takiej sytuacji? Dodam, że bardzo zależy mi na tej wizycie, bo staramy się o dziecko.. Może ktoraś z Was była w takiej sytuacji?
|
|
|
|
#2968 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48144272]Ginekolog może wykonać badanie, jak najbardziej.[/QUOTE]
przyznam, że to dość niezręczna sytuacja dla mnie, bo pierwszy raz idę do ginekologa podczas okresu. No nic schowam wstyd w kieszeń, przecież nie jedna z dziewwczyn zapewne miała taką sytuacje |
|
|
|
#2970 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

bo w sumie wilgoć, ciepło i zamknięcie? Ale nie wiem, skoro koleżanka wyżej tak trzyma to chyba git.

Co do ceny to nie mam pojęcia jeśli chodzi o te stare gatunki. Zwyczajne marketowe są po ok 2zł, renety i antonówki na targu po ok3, to musisz sobie przekalkulować czy Ci się opłaca, a jeśli chcesz tego dużo to wynegocjować jakiś upust
Nie chcę być wyśmiana, bo Korea porównuje wszystko ze stanami i ze sobą, a stany mają 6 279 000 km autostrad i Korea podobnie więc jak wyskoczę z 2 500 km to będzie chyba dość skromnie?