|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19
Cytat:
Inna anegdotka z pracy. Kolega musiał zadzwonić do pani o imieniu Jessica. I zadzwonił, pytając: "Czy rozmawiam z panią Jesicą?". Dokładnie tak - nie Dżesiką, tylko Jesicą
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Pani Buka
|
Moje nazwisko wydaje mi się proste, ale jednak błędy często się zdarzają. Albo ktoś nie dosłyszy końcówki albo przekręci sobie środek czy w ogóle całą formę nazwiska, bo tylko zapamięta źródłosłów (chodzi mi o nazwiska typu Cieślik, Cieślikowski, Cieślak, Ciesielski, Cieśliński itd). TŻ ma ten sam problem. Pierwsza litera i końcówka taka sama jak w bardzo popularnym nazwisku typu Nowak czy Kowalski, środek zupełnie inny, ale przekręcają. To tak jakby np. pan Napiórkowski notorycznie zostawał panem Nowakowskim.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2944 |
|
Konto usunięte
|
na studiach miałam Magdę, która się wiecznie użerała w dziekanacie że ona Magda a nie Magdalena
|
|
|
|
#2945 |
|
Konto usunięte
|
Hahahaha ja po tylu latach nie moge sie przyzwyczaic do nazwiska narzeczonego i ciagle bym je wymawiala inaczej. Po prostu konczy sie na literke bez kreseczki gdzie ona tam idealnie pasuje. Dajmy na to: ma na nazwisko Papuc a mi pasuje czytac Papuć. Ma Kostys a ja bym czytala Kostyś. Xd ten brak kreseczki nad ostatnia literka mnie denerwuje.
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A z moich znajomych najbardziej przskichane maja ci z koncowka tz. Np Malkowitz xd (to tylko przyklad) kazdy zapisuje Malkowic. |
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczescie moj ma ladne nazwisko, ktore bardzo mi sie podoba i sie ciesze, ze akurat takie mam
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Nie chcialabym miec brzydkiego nazwiska. Taki jestem dziwak.
|
#2947 |
|
Konto usunięte
|
Moj tez ma ladne, kto mowie ze brzydkie xd ale ta kreseczka tam tak pasuje
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma takie...
zwykłe. nie chcę go. ;( |
|
|
|
#2949 |
|
Konto usunięte
|
Zacznę swój dzień klasykiem:
Dziwią mnie ludzie którzy biegi uprawiają na drodze rowerowej, gdzie po sąsiedzku mają równie zadbany chodnik. To samo z wrotkarzami, ale ich sobie nie wyobrażam też na zwykłym chodniku. Może jakaś nowa ścieżka dla nich? I tak najlepsze są matki z wózkami. Nie jest to częsty widok ale jednak bywa, że nawet one idą po rowerowej. I powtarzam jeszcze raz, chodnik jest w równie doskonałym stanie i równie szeroki, więc to nie kwestia wyboru wygodniejszej drogi. Mam ochotę wybić ludzkość. |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej kolezanki facet ma brzydkie nazwisko. Nie chcialabym, ble
|
#2951 |
|
Konto usunięte
|
Moj chlop ma ładniejsze od mojego i ładnie mi się z imieniem komponuje. Mógłby mi się oświadczyć. Założę wątek na intymnym, ze naciskam na zareczyny i chce teraz szybko i co zrobic i olabogszegarbilogiczny i stabilizacja a on niegotowy, a kolezanki pozenione wszystkie i sratusy na fejsie a ja taka samotna, tylko zamiast pierdzionka i bialej sukni marzy mi się jego nazwisko.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-08-31 o 12:51 |
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzeniona
|
Ja też nie. I bardzo mnie dziwi, że nazwiska takie jak Fiut, Fiotowski/ska, Cipka, Cipowicz nadal funkcjonują. Co skłania panią Zosię Nowak do poślubienia pana Zenka Fiutka i wzięcia jego nazwiska? Czemu on nie weźmie jej? I potem dają to nazwisko biednym dzieciom. Nikt by mnie nie zmusił, żebym została panią Fiutowską, Fiutowicz, Cipińską czy podobnie i dziękuję Bogu, że nie mam takiego nazwiska.
|
|
|
|
#2953 |
|
Konto usunięte
|
Moja kolezanka sie o to pokloila z facetem. Bo pn ma tragiczne nazwisko. To dziwny czasownik w czasie przeszlym rodzaju zenskiego. Jezdzila, Plakala, Skakala, ale dziwniejszy xd i bedzie Krystyna Urwala. A on sie orazil bo to jego przedluzenie dodu xDdd
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. takie nieobrazliwe, itd. Taki mam fetysz nazwisk
|
|
#2955 |
|
Konto usunięte
|
Zapomniałabym o kolejnym zdziwieniu. Śniła mi się kuchnia Choco. Nie wiem co tam robiłam. Ale na koniec musiałam się schować w jej toalecie, malowałam się cieniami jej mamy a potem musiałam to jakoś zmyć bo wrócił jej tata.
|
|
|
|
#2956 |
|
Konto usunięte
|
Ale u mnie teraz sporo facetow przyjmuje nazwisko zony. Z roznych powodow. Bo kobieta ma ladniejsze albo np nie utrzymuja kontaktu z ojcem po ktorym maja nazwisko i nie chca tak sie nazywac a ze slub to okazja do zmiany. Mi sie nazwisko mojego faceta podoba ale chyba wzielabym laczone bo sie ladnie komponuje.
|
|
|
|
#2957 |
|
Konto usunięte
|
I se zmieńcie, żeby byla kreseczka xd
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Moje jest teraz tak przecietne, ale jest sliczne
Wiedzialam od poczatku, ze bede przejmowac nazwisko, bo nie jestem przywiazana konmi do mojego, tylko ja zostalabym z moim nazwiskiew w rodzinie w tym miescie, juz nikogo nie ma (procz mojej babci) I w tym regione wymrze smiercia naturalna. Nie chcialabym miec innego nazwiska niz maz, takie jedno wspolne mi sie podoba.
|
#2959 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-08-31 o 13:00 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2960 |
|
Konto usunięte
|
Ale nawet sie zdziwilam bo mega "prawilny chlopaczyna" dres4life przyjal nazwisko zony. Bardzo fajnie ze tacy pseudopatriotyczne kolczany prawilnosci stac na odwage i wbrew oczekiwaniom przyjmuja nazwisko zon
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Jestem wybredna co do nazwisk i na pewno nie zmieniłabym na mniej ładne niż panieńskie, a mało wydaje mi się ładniejszych Poza tym jest dość rzadkie.
|
|
|
|
|
#2962 |
|
O RLY?
|
Ja się z moim eks o to pokłóciłam - ja mam dość rzadko spotykane, ale brzmiące normalnie. On miał brzydkie i obraźliwe. I dla niego to było nie do pomyślenia żebym zostawiła swoje, albo wzięła łączone.
No bo jak to będzie wyglądać, że matka ma inne nazwisko niż dziecko -.- |
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
a dziecko nie moze miec 2?
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak pol zycia z mama mialam
|
|
#2965 |
|
BAN stały
|
http://www.nazwiska.friko.pl/
Lista "ciekawych" nazwisk.
|
|
|
|
#2966 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam klasyczna polska koncowke nazwiska typu ska cka itp a moj facet nie. I sie lanie skomponuja. Typu Fryc Modrzewska. Xd a nie Biegalska Kowalska.
|
|
|
|
#2967 |
|
Konto usunięte
|
Nawet łączone nie przeszlo? Dziwny typ. Ja się zawszw upieralam, że zostane przy swoim dopki nie zostalam para z moim tz. Takze mozna byc z kims z rozsadku, dla pieniędzy, z przyzwyczajenia, przez dzieci, a ja jestem dla nazwiska lol
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-08-31 o 13:02 |
|
|
|
#2968 |
|
Konto usunięte
|
Moze miec dwa ale to samo zawracanie gitary xd ja dziecku dam po ojcu nie laczone. A laczone sobie wezme z powodu nie wiem jakiejs nostalgii
|
|
|
|
#2969 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam końcówkę "-cka", czasem ludzie zmieniają na "-ska", co mnie dziwi, bo wtedy traci ono w ogóle sens, oryginalna wersja jest normalniejsza
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
a chce laczone i dla mnie i dziecka xd
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.