Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 17:53   #2941
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Tez jutro kupię bo mi to chodzi po głowie od paru dni moj dzis zjadł naleśnika z dżemem i jestem szczęśliwa

Przeciez ty najlepiej wiesz co jest dobre dla Poli ale tez ciebie. Te babcie juz takie są i jak ja-ika pisze lepiej sie tym nie przejmować. Babka tza dzis tez odwalila gadałysmy o Annie Przybylskiej i ona mówi ze nie rozumie czemu sie nie pobrali tylko tak na kocią lape i teraz ich dzieci pojda do domu dziecka lol ja mowie ze przeciez maja ojca i w czym problem a ona ze jak bez ślubu to bankowo nie zostaną z nim. Ręce mi opadły.
Ech to do mojej trzydziestki musze wyjść za mąż żeby mi Bartka do domu dziecka nie dali

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:03   #2942
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Miszella Pokaż wiadomość
A mój już nosi buty w rozmiarze 22
Na zimę mu kupiłam 23.
Stópiczki po mamusi i tatusiu "malutkie"
Cytat:
Moj ma 21-22 na zimę chyba wezmę 23.
mój ma zimowe rozm. 23

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:26   #2943
Miszella
Raczkowanie

Cytat:
Moj ma 21-22 na zimę chyba wezmę 23.
Racja. Nie ma co brać aż tak bardzo na zapas żeby się nie okazało, że zaskoczy wiosna jak mu stópka urośnie
A zdarzały się mrozy już w listopadzie.
Miszella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:39   #2944
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Do mnie też przyjedźcie zapraszam

Kurcze do Ciebie troszkę dalej niestety ale chętnie bym przyjechała ))
Stary 2014-10-09, 18:59   #2945
your Angel
czyli Endżi

ja, kurczę, no to współczuję wariackiego dnia. Biedna babinka. Faktycznie, jak napisała ja-ika, na przyszłość taktyka dyplomatycznego ogłuchnięcia mogłaby być skuteczna

Ja w temacie żłobka jestem mocno rozdarta. Póki co nie mam satysfakcjonującej oferty pracy na pełen etat więc realny problem dla mnie nie istnieje. Ale widzę jak Julo strasznie potrzebuje towarzystwa dzieci. Sam ze mną w domu wariuje z nudów a w towarzystwie bryluje i jest najszczęśliwszy na świecie.
Stary 2014-10-09, 19:04   #2946
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
ja, kurczę, no to współczuję wariackiego dnia. Biedna babinka. Faktycznie, jak napisała ja-ika, na przyszłość taktyka dyplomatycznego ogłuchnięcia mogłaby być skuteczna

Ja w temacie żłobka jestem mocno rozdarta. Póki co nie mam satysfakcjonującej oferty pracy na pełen etat więc realny problem dla mnie nie istnieje. Ale widzę jak Julo strasznie potrzebuje towarzystwa dzieci. Sam ze mną w domu wariuje z nudów a w towarzystwie bryluje i jest najszczęśliwszy na świecie.
a klub malucha na godziny? u nas teraz widzę w jednym, że jest opcja od poniedziałku do piątku i jedna godzina kosztuje 10zł a w weekendy 15zł mogłabyś go zaprowadzać na te 2-3h poszukaj sobie w swoim mieście

Stary 2014-10-09, 19:13   #2947
misia332
Zakorzenienie

A ja coraz bardziej jestem za tym, aby ze żłobka zrezygnować.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 19:15   #2948
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
a dasz sobie radę od stycznia z Kornelkiem i Antosiem? ciężko kurcze żeby znowu Kornelkowi nie mieszać
żeby nie było tak,że się okaże w styczniu, że ciężko i Korn musi wrócić do żłobka...może poczuć się odrzucony- ja bym się tego bała, a jak nie masz takich obaw ( a wiemy, że jesteś twardzielka ) to zrezygnuj ze żłoba

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-10-09 o 19:16
Stary 2014-10-09, 19:15   #2949
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
sweterek zrobiony przez prababcie
śliczny, ma talent
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 19:22   #2950
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Super myślę że koło 12 chciałabym być lub trochę po
no to czekamy jak adi wróci z przedszkola to może podjedziemy do tej stajni galicja co są konie i wredne kozy
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Do mnie też przyjedźcie zapraszam
ja niezbyt mobilna ale myślami przyjade

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a dasz sobie radę od stycznia z Kornelkiem i Antosiem? ciężko kurcze żeby znowu Kornelkowi nie mieszać
żeby nie było tak,że się okaże w styczniu, że ciężko i Korn musi wrócić do żłobka...może poczuć się odrzucony- ja bym się tego bała, a jak nie masz takich obaw ( a wiemy, że jesteś twardzielka ) to zrezygnuj ze żłoba
mi się wydaje z espokojnie z dwójka w domu dasz rade jeżeli nie masz pacia i nie musisz dawać do żłobka to bym sobie odpuściła ale to moje zdanie
jeśli ja miałabym taką różnice wieku to nawet nie myślalabym o żlobku /nawet takowego nie mam w pobliżu/. dasz rade

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

ja tez bym sie wkurzyła ale źle babinka nie chciała
luli ładny sweterek ale ja jestem wrednia i nie czuje czaczy do recznych robótek i mam pełno sweterków robionych przez moją mame /na elegancko/ i chłopaki założyli może 1 raz a moja mami serio potrafi ładne zrobic np osttanio zgrywałam jej fotki z kom i zobaczcie jakie cudo zrobiła na szydełku no ale to na dzieweczke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 260620142690.jpg (80,2 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-10-09 o 19:25
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 19:29   #2951
ewacia85
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 250320132486.jpg (97,8 KB, 39 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 19:42   #2952
ja :)
Zakorzenienie

Lulla, fajny sweterek. Wyglada jak ze sklepu
Ewacia, Twoja mama rzeczywiscie niezle kreacje robi. Moja tez jak sie dorwie do szydelka to cuduje, tylko na codzien za bardzo czasu nie ma..

Misia, a dlaczego chcesz rezygnowac? Panie są kiepskie czy inny powod?

Dzięki dziewczyny za mile słowa. Wiem, że sie nie potrzebnie denerwowalam, ale mialam ciezki dzien, rozbil mnie tez zlobek dzisiejszy zupelnie.. W ogole mam parszywy humor jak szlag. Jestem w rozterce w wielu kwestiach. Do d*py.
A moja babcia jest przekochana i uwielbiam ja, ale ma 86 lat i czasem gada od rzeczy.. No i dzwoni do mnie codziennie po 3-4 razy wiec czasem naprawde juz nie mam mocy z nia gadac Mam nadzieje, ze sie mocno nie obiła, choć mama mówi że troche kiepsko to wyglada. No nic, jurto pojade, to na pewno jej sie polepszy humor na widok Poli.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 19:54   #2953
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja współczuję ci kochana dzisiejszych nieprzyjemności. Ja mam już drugi parszywy dzień

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-09, 19:55   #2954
Brydzia_
Zakorzenienie

nie mam mocy nadrabiać
ale dla osób które szczepią i chcą się trochę podnieść na duchu
http://www.supermamy.pl/doktor/4434/...ch-DZIECI.html

no i ogólnie blog
http://www.doktor-mama.pl/

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 20:03   #2955
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
no to czekamy jak adi wróci z przedszkola to może podjedziemy do tej stajni galicja co są konie i wredne kozy

ja niezbyt mobilna ale myślami przyjade

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

mi się wydaje z espokojnie z dwójka w domu dasz rade jeżeli nie masz pacia i nie musisz dawać do żłobka to bym sobie odpuściła ale to moje zdanie
jeśli ja miałabym taką różnice wieku to nawet nie myślalabym o żlobku /nawet takowego nie mam w pobliżu/. dasz rade

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

ja tez bym sie wkurzyła ale źle babinka nie chciała
luli ładny sweterek ale ja jestem wrednia i nie czuje czaczy do recznych robótek i mam pełno sweterków robionych przez moją mame /na elegancko/ i chłopaki założyli może 1 raz a moja mami serio potrafi ładne zrobic np osttanio zgrywałam jej fotki z kom i zobaczcie jakie cudo zrobiła na szydełku no ale to na dzieweczke
Super

Fotki później na kompie obczaje, ale na pewno piękne
Stary 2014-10-09, 20:11   #2956
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja współczuję ci kochana dzisiejszych nieprzyjemności. Ja mam już drugi parszywy dzień
co to się porobiło, handra jesienna Was dopada?
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie mam mocy nadrabiać

no i ogólnie blog
poczytam w wolnej chwili tego bloga znam

Stary 2014-10-09, 20:15   #2957
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Nie wiem, czy mnie pamiętacie...? Pewnie nie Tak mi strasznie źle, że nie jestem z Wami na bieżąco Pracy masa, w domu robota, a potem do łóżka, bo wczesna pobudka jest i nie mam siły na wizaż A Wy tak szybko pędzicie... Pisałam wcześniej, że Was podziwiam Podczytywałam ostatnio trochę, ale na maksa nie jestem w temacie Widzę, że nowe mamy są Smutno mi, że tyle mnie ominęło

Ja teraz na kilkudniowym urlopie, sprzątam mieszkanie po remoncie łazienki, który wczoraj się zakończył Brakuje wprawdzie jeszcze blatu, umywalki i szafek, ale jest oka Julo mega zdziwiony zmianami

W robocie - masakara Szkoda gadać!!!

Czytałam o szczepieniach.... To mega ważny dla mnie temat, jestem zdygana i już wmawiam sobie jakieś powikłania, autyzm itd. Po prostu strach przed tym jest silniejszy ode mnie Czytałam, że większość planuje odwlekać odrę/świnkę/różyczkę - ja też, tylko jak długo? Jak Wy?

Trochę pocytuję

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Laski, wiem że to temat odgrzewany i już dla nikogo oprócz mnie nie jest ciekawy, ale co z tym myciem zębów przy jednym zębie? Czym? Jak czesto?
ja codziennie sobie obiecuję, że już zacznę myć i nie myję myłam jak Julek miał dwa zęby, a gdy ma osiem nie myję

Cytat:
ja mam budzik na 6:30 codziennie a dziecko śpi do 7:00-7:30
wypas, kochana!
u nas po 6 a i tak praktycznie spóźniam się do roboty, choć mam na 9

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzień dobry.Mam pytanie.Czy Wasze dzieci ciągną się za włosy jak się denerwują??Kurde Helka tak zaczęła robić i nie wiem,czy się już martwić.Robi to z takim zacięciem,że aż się przestraszyłam wczoraj

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
nie, ale Julek robi różne inne dziwne rzeczy
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
a w załączniku prezent na pierwsze urodziny, tata też ma ale większy i z bajerami, ale nie mam fotki.
Wow!
(miejsce nie moje kompletnie )

Cytat:
Nena nie podoba mi się ten tatuaż-on jest skończony?
no i w widocznym miejscu

w ogóle to nie, że do Ciebie czy coś ale mnie to zawsze śmieszyło (tatuowanie imion) bo co? zapomnisz jak się dziecko nazywa i musisz sobie wytatuować? a ono bez tego wie że je kochasz, ale każdy robi jak chce, więc peace
och, już przedyskutowałyście ten post, to tylko wtrącę - jak wyżej - że miejsce nie moje, a imię jak najbardziej, tylko nie w takim miejscu i wielkości również peace

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no i ten.. trochę już przetrawiłam więc piszę.

Byłam dzisiaj u okulisty i z moimi oczami jest znacznie gorzej niż w ciąży. tzn. wtedy ciśnienie i tak miałam fatalne, bo większości kobiet w ciąży się obniża, a ja i tak miałam strasznie wysokie, a teraz jest jeszcze wyższe. Moje zwyrodnienie kraciaste siatkówki na lewym oku się pogorszyło.
Ogólnie poszłam bo właśnie gorzej widzę na to lewe, ciągle mnie coś boli, przeszkadza.
Okulista powiedział,że on tu widzi możliwą tylko operację na tym lewym oku, a na ciśnienie mam krople,więc muszę odstawiać Tuśkę od piersi. CHociaż i tak niewiadomo,czy krople zadziałają.

Ogólnie mamy teraz dużo do przemyślenia względem najbliższej przyszłości... jestem zdołowana
Motylu, zmartwiłam się, kochana
czuję to, co piszesz, bo sama przecież jestem ślepowronem totalnym ostatnio podczas komputerowego pomiaru wady wzroku wyszło, że na lewym oku wada waha mi się i sięga do nawet -10 a soczewkę mam -7 i widzę ok

Cytat:
Motyl chyba mnie zmotywowałaś do wizyty u okulisty bo mi też ten wzrok co chwilę siada, czasem takie właśnie czarne plamki mam (przeważnie jak za szybko wstanę?)
idź, idź

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki rozmiar zimowych butów będziecie kupować?Tusia ma teraz 20, ale pomiędzy 21 a 22 z Bartka jest 0,5 cm różnicy i nie wiem jakie kupić. Powinno się brać większe o 0,6-0,9 cm i w pierwszym przypadku powinnam wziąć 21, a w drugim 22. a też niewiadomo jak jej do lutego/marca stopa urośnie...nie wiem...
dobre pytanie, podłączam się

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja bym brała 22
Rozmawiała z babka z Bartka i mówiła ze jak kupuje się na poczatku sezonu to można nawet 1,5 cm za duże

A moja rehabilitanka (tzn macka)
Mówiła żebym w ogóle kupowała buty centymetr większe. W sensie żebym kupowała 1,5cm większe i ze może w nich chodzić maks jak będą 0,5 cm za duże
A potem nowe
Bo stopa powinna mieć luz do 2 roku życia
miałam dziś okazję być z Julem na rehabie i też gadałam o butach z rehabilitantką powiedziała, żebym na tą zimę jeszcze szalała z Bartkami, bo Julek nie chodzi super, tzw. jeszcze w ogóle nie chodziło jej o to, że im noga mniej usztywniona na początek to tym lepiej, bo w takich super butach, to jak w gipsie jest staw skokowy itd. a potem musimy Bartki kupować do 3 r.ż.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 20:16   #2958
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

No chyba, od trzech dni pada, ja teraz.całe dnie sama, a ogólnie lipa

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-09, 20:16   #2959
Brydzia_
Zakorzenienie

http://www.supermamy.pl/blog-superma...nie-stalo.html

niby takie oczywiste a nigdy na to nie wpadłam i często mówie nie płacz nic się nie stało
ale z drugiej strony... Igor tego nadużywa :/ bo np wystarczy że się zachwieje, albo bawi się na podłodze podpiera się na ręcę i ta ręka mu się poślizgnie i on już w płacz - a nie uderzy się ani nic mu się nie dzieje :/
Staram się na takie coś nie zwracać wogóle uwagi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 20:17   #2960
anutka171
Rozeznanie

Ninja wszystkiego najlepszego!!!

Ne na śliczny tatuaż

Zdrowia dla Alka

Ja przykro mi,ze na razie w zlobku nie idzie pomyslnie na szczęście masz czas, żeby powolutku krok po kroczku wprowadzić Pole. Na pewno w końcu się przekona
Mam nadzieje, ze babci nic poważnego się nie stalo... nie przejmuj się jej pomyslem, nie chciala źle. Babcie juz takie sa chociaz moja mama ostatnio miala podobna koncepcje

Motylku trzymam za Twoje oczka bardzo smutne wieści

A ja gnije w lóżku :/
Stary 2014-10-09, 20:23   #2961
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie wiem, czy mnie pamiętacie...? Pewnie nie
zdurniałaś czy co kim jesteś? jasne, że pamiętamy głupolu

Cytat:
Ja teraz na kilkudniowym urlopie, sprzątam mieszkanie po remoncie łazienki, który wczoraj się zakończył Brakuje wprawdzie jeszcze blatu, umywalki i szafek, ale jest oka Julo mega zdziwiony zmianami
poka

Cytat:
Czytałam o szczepieniach.... To mega ważny dla mnie temat, jestem zdygana i już wmawiam sobie jakieś powikłania, autyzm itd. Po prostu strach przed tym jest silniejszy ode mnie Czytałam, że większość planuje odwlekać odrę/świnkę/różyczkę - ja też, tylko jak długo? Jak Wy?
ja odwlekam, a szczepić będę jak już do tego dojdzie priorixem

Madzia co tam u Julka? daje chłopak radę, mama już spokojniejsza?

Cytat:
No chyba, od trzech dni pada, ja teraz.całe dnie sama, a ogólnie lipa

Cytat:
http://www.supermamy.pl/blog-superma...nie-stalo.html

niby takie oczywiste a nigdy na to nie wpadłam i często mówie nie płacz nic się nie stało
ale z drugiej strony... Igor tego nadużywa :/ bo np wystarczy że się zachwieje, albo bawi się na podłodze podpiera się na ręcę i ta ręka mu się poślizgnie i on już w płacz - a nie uderzy się ani nic mu się nie dzieje :/
Staram się na takie coś nie zwracać wogóle uwagi
jejuuuu tez tak mówię

Stary 2014-10-09, 20:27   #2962
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

w sumie babka tylko potwierdziła to co ja uważam na temat szczepień
wybieram 'mniejsze zło' czyli wolę zaszczepić niż żeby później dziecko zachorowało

co do odwlekania szczepień... ja odwlekam.. a ile... nie wiem jak mnie najdzie to zadzwonie i nas umówie na szczepienie
nam i tak neurolog kazała wydłużać przerwy między szczepieniami do 8tyg... teraz miał być szczepiony na roczek... niedługo już będzie miesiąc jak przeciągłam to...a teraz mamy iść do neurologa na kontrolę więc poczekam ze szczepieniem na tą wizytę więc pewnie jeszcze minimum miesiąc
z tym że ja przeciągam bo Igor wg neurologa jest dzieckiem 'wiotkim' czyli fizycznie w tyle za rówieśnikami i gorzej może znosić szczepienia
chociaż (odpukać!!) nigdy po szczepieniu nic mu nie było, żadnej gorączki, marudzenia czy cokolwiek... więc oby tak dalej

pediatra już na początku września zagadywała żeby już zapisać Igora na konieć września na szczepienie... pokiwałam głową a i tak nie zapisałam

ja teraz żałuje że wzięłam 5w1... teraz bym wzięła obowiązkowe bezpłatne
przy następnym dziecku

czy któraś już szczepiła na ospę wietrzną ?

Stary 2014-10-09, 20:31   #2963
ewacia85
Wtajemniczenie

madziuchna fajnei ze się odzywasz ja pzypuszczam z eneiwiem czy się odnajde jak wróce do pracy a bedzie mnie tu ciagnęło baaaaaaaardzo

zapomniałam wam napisać z edrugi az sebek tak sie walnął ż e mu kew z nosa poszła az spadl z łóżka na kolanka i nosem uderzył a dzisiaj przed kapielą bawil sie z adim i wspinal sie na łóżko a adi mu pociągnał szelki i spadl na twarz i warga spuchnieta i krew z nosa a adi obraza bo on sie już z bratem nei bedzie bawił oj bede miaął z nimi ciekawie za jakies dwa lata
Stary 2014-10-09, 20:36   #2964
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
madziuchna fajnei ze się odzywasz ja pzypuszczam z eneiwiem czy się odnajde jak wróce do pracy a bedzie mnie tu ciagnęło baaaaaaaardzo

zapomniałam wam napisać z edrugi az sebek tak sie walnął ż e mu kew z nosa poszła az spadl z łóżka na kolanka i nosem uderzył a dzisiaj przed kapielą bawil sie z adim i wspinal sie na łóżko a adi mu pociągnał szelki i spadl na twarz i warga spuchnieta i krew z nosa a adi obraza bo on sie już z bratem nei bedzie bawił oj bede miaął z nimi ciekawie za jakies dwa lata
też nie wiem co to będzie jak wrócę do pracy, a to już za 1,5tygodnia
biedaczek, ale się musiałaś wystraszyć

Stary 2014-10-09, 20:40   #2965
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
też nie wiem co to będzie jak wrócę do pracy, a to już za 1,5tygodnia
biedaczek, ale się musiałaś wystraszyć
na tyle wypadków ile miał adi to już z dystansem podchodze tymbarzdziej ze musze trzymać nerwy bo jest adi a z nim mam ostatnio cięzko i nie moge na niego krzyczeć/a serio ciezko jest nie używać podniesionego głosu/ tym bardziej ż eon sie obaza mimo ż eon coś źle zrobil i ucieka do kąta, pod kolde , do piwnicy itp/gotów mi uciec z domu/......
Stary 2014-10-09, 20:56   #2966
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam mocy nadrabiać

no i ogólnie blog
Niestety ta pani doktor jest bardzo malo wiarygodna. Na każdy jej argument niestety są badania które temu zaprzeczają
Juz się zastanawiała kiedyś czy to nie fejk

Oczywiście nikogo nie zniechcecam ale ja nabralam dystansu do wszystkiego co czytam
Niestety i propagatorzy szczepień i przeciwnicy to banda idiotów którzy się przekrzykuja w necie.

Wnioski które mam :
- nie wiadomo jakie są rzeczywiste skutki szczepień
- nie wiadomo co lepsze a co gorsze
- nie ma opcji bezpiecznej

Dotarła do różnych fajnych badan i faktów:
- spadek zachorowań nastąpił krótko przed wprowadzeniem szczepien ze wzgledu na wzrost higieny
- po szczepieniu na grypę więcej osób szczepionych zachorowało niż nie szczepionych ale faktem jest ze chorowali średnio 3 dni krócej.
- jest nowa hipoteza aproos autyzmu która wyklucza wpływ szczepien i brzmi wiarygodnie

I co w związku z tym???

Kupa kupa kupa

Czas przestać myśleć i czytać tylko zaufać intuicji
IMO

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 20:59   #2967
passion80
Zakorzenienie

Cześć Madziuchna jak postępy Julka, ruszył? Jak lekarz mówi ze wiotki to odwlekalabym jak najdłużej

Nie mogę otworzyć tego linka. Sugeruje się tytułem. Jak jest płacz zawsze przytulam, biorę na ręce, całuje.
Jakbym ja buczala to tego bym oczekiwała od meza

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 21:12   #2968
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Niestety ta pani doktor jest bardzo malo wiarygodna. Na każdy jej argument niestety są badania które temu zaprzeczają
Juz się zastanawiała kiedyś czy to nie fejk

Oczywiście nikogo nie zniechcecam ale ja nabralam dystansu do wszystkiego co czytam
Niestety i propagatorzy szczepień i przeciwnicy to banda idiotów którzy się przekrzykuja w necie.

Wnioski które mam :
- nie wiadomo jakie są rzeczywiste skutki szczepień
- nie wiadomo co lepsze a co gorsze
- nie ma opcji bezpiecznej

Dotarła do różnych fajnych badan i faktów:
- spadek zachorowań nastąpił krótko przed wprowadzeniem szczepien ze wzgledu na wzrost higieny
- po szczepieniu na grypę więcej osób szczepionych zachorowało niż nie szczepionych ale faktem jest ze chorowali średnio 3 dni krócej.
- jest nowa hipoteza aproos autyzmu która wyklucza wpływ szczepien i brzmi wiarygodnie

I co w związku z tym???

Kupa kupa kupa

Czas przestać myśleć i czytać tylko zaufać intuicji
IMO
no właśnie się zagłębiłam w bloga... poczytałam na temat rtęci (komentarze też) i masakra
tak jak mówisz... trzeba się zdać na samego siebie...
ja mam o tyle gorzej że ja jestem za szczepieniem (tylko późniejszym żeby organizm sobie lepiej mógł poradzić) a tż najchętniej by nie szczepił

ehh męczy mnie ta ospa... nie wiem co zrobić...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Cześć Madziuchna jak postępy Julka, ruszył? Jak lekarz mówi ze wiotki to odwlekalabym jak najdłużej

Nie mogę otworzyć tego linka. Sugeruje się tytułem. Jak jest płacz zawsze przytulam, biorę na ręce, całuje.
Jakbym ja buczala to tego bym oczekiwała od meza

ja też przytulam całuje itd... ale dodaje 'nie płacz nic się nie stało' i staram się odwrócić uwagę żeby przestał płakać a to źle... bo uczę go że lepiej wiem co on czuje niż on sam
no ale już jestem mądrzejsza i nie będę tak robić

Stary 2014-10-09, 21:13   #2969
MsLullaby
Zakorzenienie

Ej a kto to właśnie, ta Madziuchna?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-09, 21:14   #2970
passion80
Zakorzenienie

Brydzia nigdy nie jest za późno na zmiany

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości