|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Ja za to miałam na odwrót - myślałam, że dostanę szału w Auchan. Na kasie dla ciężarnych i niepełnosprawnych usadowił się przede mną dresiarz z niunią, wywalili na taśmę drobnych zakupów na 400zł, po czym spojrzeli na mnie i zaczęli się śmiać, że to kasa dla ciężarnych, a oni przecież 'w ciąży nie są'
![]() ![]() ![]() No, ale... Byłam u gina i... Dziewczynyyyy, uciekłam spod topora ![]() Lekarz powitał mnie wieścią, że chyba zabierzemy się za wypisanie mi skierowania do szpitala, bo w sumie z tą moją torbielą to trzeba coś zrobić. A tu podczas badania bach - zmniejszyła się i nie boli ![]() Dowiedziałam się też, że jestem już w takim stadium zaawansowania z dzidziolem, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić ![]()
#2942 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Paulina ja biore slow mag i teraz ze wzgledu na dretwienie rak i nog biore 3x2 tab..ale szczerze to chyba psiniuchno daje.. ![]() Lola..to w sumie powoli bys juz mogla rodzic..jakie nastawienie psychiczne? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzis tez mam totalnego lenia..dobrze,ze obiad od wczoraj.nawet do pracy z l4 nie chcialo mi sie pojechac.wyzlalam ojca.ostatnio jak tam bylam to dziewczyna ktora zostala zatrudniona na moje msc na czas okreslony perfidnie sie do mnie zwrocila,jesli zalatwila Pani swoja sprawe to prosze by Pani nie przeszkadzala..pita..wkur zylo ja to,ze dzieci na moj widok miala zaczely skakac z radosci, tulic sie do mnie i mialy w d..co ona gada..oj dobrze,ze nie bylo dyrektorki bo bym juz pocisla na nia..a dzis nie mam natchnienia..ale nast razem nie zostawie na niej suchej nitki.. ![]() musze dzis ufarbowac odrost,nogi i bozenke potraktowac depilatorem,henna i regulacja bo tak sie zapuscilam ostatnio..wcale o sobie nie myslalam tylko o tz..zawsze mowilam do tz/jak bd w ciazy nie pozwol mi sie zblaznic i zapuscic..i masz..poltorej nieszczescia..ten moj synus sie przestraszy czarownicy.. dziewczyny kciuki za wizyty..ja jutro na gbs i usg..
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-10-01 o 13:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Rozeznanie
|
a ja stwierdzam ze laktator to albo utrafisz albo nie utrafisz, sa koniety co wola avent sa kobiety co TT a sa co tylko madela czy jakos tak.... bo co kobieta inne oczekiwania i inny cycek ;P jednym slowem po raz kolejny kobiecie nie dogdzisz
![]() ![]() ![]()
#2944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do snow to ja tez dzis zaliczylam..widzialam synusia..byl taki malutki..kladlam go w tym moim rozku do kosza mojzesza i to bylo mega realne..tylko maly mial czarne wlosy a my oboje z tz blondyni wiec to mi zbytnio nie pasi ![]()
![]() |
#2945 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przepraszam Was, od czterech dni milczę. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Ja jestem po wczorajszym dniu tak nieżywa, że aż mi się chce płakać. M. znów w przedszkolu płacze, w poniedziałek zaprowadziłam ją zdrową a odebrałam już z katarem. Budzi się rano z płaczem i mówi, że nie chce iść. Jeszcze w przedszkolu wczoraj jak wchodziłyśmy to akurat dzieci śpiewały: 'kto jest beksą i mazgajem ten się do nas nie nadaje niechaj w domu siedzi sam rampampam'. Miałam ochotę ją wziąć pod pachę i zwiewać stamtąd
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zdjęć, to teraz chyba ciężko będzie, bo część już się suszy, część się pierze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- w Będzinie ![]() tu jest lista sklepów http://www.bigastyl.pl/nasze_sklepy.html z tego co widzę w Katowicach też jest, ale sporo mniejszy jak klikniesz na Będzin to są zdjęcia sklepu pod mapką, ale i tak nie oddają jego wielkości ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() A co do wizyty to super, że torbiel się zmniejsza i wszystko zmierza ku dobremu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Frau trzymaj sie
![]() Olya ja nie kupuje na razie laktatora, dopiero jak zajdzie potrzeba, wiec nie pomoge ![]() Futbolowa no to super, ze torbiel mniejsza ![]() ![]() My zrobilismy dzis ostatnie zamowienia - wozek i termometr ![]() Ja jutro tez wizytuje ![]() ![]()
![]() |
#2948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Frau, głowa do góry, będzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A Ty skąd jesteś ? jakoś pomyślałam, że z Katowic, dlatego napisałam o Katowicach :P przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
bylam przed chwila w plusie bo mezowi sie konczy umowa w play i pytalam o ten Smart dom ;p i biorac pod uwage ze bede miec internet 20 gb + telefon meza komrkowy sms i rozmow bez liitu i 3 gb int na tel + tv cyfrowy polsat z duupnym pakietem = facecik wyliczyl ze za wszstkie 3 uslugi bede placic 130 zl miesiecznei
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- z Bielska Bialej
#2951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc co, księżniczki, w ramach odwetu może rzeczywiście się wszystkie połóżmy i miejmy wszystko w :dupa: może wtedy zrozumieją że 'siedzenie w domu' to nie tylko odpoczynek ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Wtajemniczenie
|
Futbolowa to super!!!
![]() a o do sytuacji w kolejce.... i tak, ze się uciszyli po Twoim komentarzu, a nie rzucali.... ![]() Cytat:
a co do M. ona przecież już sama chciała do leżakowania zostawać.... podejrzewasz coś czy to po prostu kryzys? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- swoją drogą Frau ta piosenka to kiespka opcja chyba... ![]() mój płacze, nie chciałabym żebym taką piosenkę śpiewali, bo to by go jeszcze bardziej zdołowało pewnie.....
![]() |
#2953 |
Zadomowienie
|
Zanet - kurka Będzin troche daleko...
![]() ![]() Idę poprasować ciuszki... Powiedzcie mi jaka jest nowa norma jeśli chodzi o cukier po 2 h ?? Dziś robiłam powtórke i mam 143 już widze jak mój gin bedzie szalał ![]() ![]()
#2954 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Czytam Was na bieżąco, ale jakoś ciężko mi się wstrzelić w dyskusję. Gratuluję kolejnych tygodni w dwupaku
![]() Ja dziś na wizycie byłam. Jutro zaczynam 35 tydzień, lekarz pobrał wymaz na GBS (na NFZ), posłuchał serduszka, zbadał mnie na fotelu (wgramolenie się na niego a potem zejście zajęło mi caaaałą wieczność) i orzekł, że zaprasza za trzy tygodnie, jeśli jeszcze brzuch będzie miał lokatora. Kilka z Was pisało o bólu spojenia łonowego. Otóż wyjątkowo udało mi się dziś nie zapomnieć i zapytać - jeśli boli bardzo i często, to koniecznie odwiedźcie lekarza! Mój mnie położył na leżance, nacisnął gdzieś w okolicy wzgórka łonowego (łzy mi w oczach stanęły!) i orzekł, że rozejście jest znaczne, stąd ból. To z kolei może okazać się wskazaniem do cesarki. Powiedział, że w takiej sytuacji od razu po przyjeździe na porodówkę koniecznie należy domagać się USG i pomiaru owego rozejścia - powyżej jakiejś wartości (coś mi się 1 cm kołacze) poród sn powinien być wykluczony. Co do zwiększonej ilości wydzieliny - u mnie związane jest to z króciutką już szyjką rozwartą na opuszek. Ale nakazu leżenia na szczęście nie przywrócił, tylko zalecił więcej odpoczynku, najlepiej z pupą wyżej niż brzuch. Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Rozeznanie
|
Frau
![]() ja nie mam przeprawy z tz bo sam potrzebuje jeszcze opieki ale juz chodzi i wykonuje domowe czynnosci wyreczajac mnie tym samym.grozi palcem jak chce cos zrobic sama..moja udreka jest 18letnia siostra.pare tyg temu do DE pojechala moja mama i prosila ja by mi pomagala a ona ma to centralnie w pip..o co bym ja nie poprosiła albo kazala zrobic to slysze tekst bym jej nie rozkazywala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Esti, a to Ropucha z tej nowej pracownicy! Dzieci pewnie nie lubia jej tak jak Ciebie i zazdrosna sie zrobila
![]() Paulina, ja biore magnez (z wit. B6) jakis z Rossmana. Ostatnio jak bylam to byl na polkach przy kasie wiec wrzucilam do koszyka. Ale ja lykam magnez nieregularnie- tylko wtedy kiedy musze. czy Wy wszystkie bierzecie kwas DHA??? bo ja nie a polozna nic nie mowila.
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-10-01 o 14:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to w sumie mila niespodzianka, moze unikniesz operacji ![]() teraz to juz powoli wszystkie jestemy blizej niz dalej ![]() Cytat:
akurat bede w rozpoczetym 38tc jak bede miala wizyte, gbs mam zrobiony to zostanie mi morfologia i mocz a kolezanka ma tp. na 14.11 , okaze sie na wizycie czy jej synek sie obrocil, wszystko jest mozliwe bo moja starsza corka obrocila sie w 35tc daj znac jutro po wizycie ![]() odebralam corke z przedszkola i narzeka ze boli ja glowa.....
![]() |
#2961 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
hmm ta kolzenka mi mowila ze wlasnie nie bardzo , a tam ponoc w domu sa porody i polozna przychodzi, dlatego ona chce w pl rodzic bo boi sie komplikacji
#2964 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Jestem mamą kwietniową i podczas urlopu macierzyńskiego mogę wiecej poświęcić czasu na swoja pasję- fotografowanie. Jeśli, któraś z Was jest z Warszawy i chciałaby mieć np. sesję z brzuszkiem to dajcie znać. Za darmo w ramach wzbogacenia swojego portfolio wykonam takie fotki. Piszcie PW to podam Wam adres stronki gdzie mam swoje dotychczasowe zdjęcia. Mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tego jak spam bo mam naprawdę dobre intencje- sama będąc w ciąży miałam taka sesję ale niestety musiałam za nią płacić. Ja wykonam fotki w ramach swojego hobby ![]()
![]() |
#2965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Słyszałyście?! Na Polsacie właśnie mówili, że maluszek w jakimś szpitalu wypadł z inkubatora... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
Podobno to było w Olsztynie, w prywatnym szpitalu, w maju- teraz dopiero sprawę nagłaśniają- w Interwencji mówili. Dziecko żyje, ale nie wiadomo tak na prawdę czy i jakie szkody nie powstały. Jestem w szoku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.