Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 13:05   #2941
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Bylam w sklepie i jedna pani przepuscila mnie do kasy-szok
Ja za to miałam na odwrót - myślałam, że dostanę szału w Auchan. Na kasie dla ciężarnych i niepełnosprawnych usadowił się przede mną dresiarz z niunią, wywalili na taśmę drobnych zakupów na 400zł, po czym spojrzeli na mnie i zaczęli się śmiać, że to kasa dla ciężarnych, a oni przecież 'w ciąży nie są' Odpowiedziałam im, że podchodzą pod kategorię 'niepełnosprawnych umysłowo' i się przymknęli, ale co mi ciśnienie podnieśli to moje... Nie chciałam już czepiać się do kasjerki, bo to młoda dziewczyna z plakietką 'uczę się' była, ale następnym razem nie odpuszczę. Ja nie wiem, ale dawniej byłam takim pyskaczem, że ludzie aż się mnie bali, a teraz, jak jestem w tej ciąży, kompletnie boję się wszelkich awantur z ludźmi

No, ale... Byłam u gina i... Dziewczynyyyy, uciekłam spod topora

Lekarz powitał mnie wieścią, że chyba zabierzemy się za wypisanie mi skierowania do szpitala, bo w sumie z tą moją torbielą to trzeba coś zrobić. A tu podczas badania bach - zmniejszyła się i nie boli

Dowiedziałam się też, że jestem już w takim stadium zaawansowania z dzidziolem, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 13:11   #2942
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Happywoman głowa do góry ! bedzie dobrze ! Leż i pachnij

dziewczyny plisssss przypomnijcie mi jaki magnez bierzecie? MagneB6 u mnie się nie sprawdziło i potrzebuje cos innego co się szybko wchłania

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

: hahaha:

Paulina ja biore slow mag i teraz ze wzgledu na dretwienie rak i nog biore 3x2 tab..ale szczerze to chyba psiniuchno daje..

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 37 tc
Lola..to w sumie powoli bys juz mogla rodzic..jakie nastawienie psychiczne?

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Jak wychodza rozmiarowo te staniki?? Wzielas wiekszy?

Witaj

Mam nadzieje, ze kryzys juz minalniestety mamy nastroje w tej ciazy

No tzet stanal na wysokosci zadania

Anetka oplulam ekran czytajac o Twoim tztecie... musial sie czuc rozczarowany jak go wyprowadzilas z bledu

Bylam wczoraj rozmawiac z anestezjologiem w szpitalu w ktorym chyba bede rodzic (jak dojade) to znajoma mojej bratowej wiec rozmowa byla tez towarzyska i niby nic nowego sie nie dowiedzialam ale przynajmniej usystematyzowala moje informacje i jestem spokojniejsza..

Po pierwsze mowila, zeby nie nastawiac sie na 100% na zzo bo potem sa kobiety tak nastawione i jak sie okazuje, ze nie da sie do wpadaja w histerie...
Po drugie zeby wogole podac zzo to akcja porodowa musi byc ani za szybka ani za wolna, jak za szybka to nie ma sensu podawac po spowolni ja a dziec moze juz byc w kanale rodnym i wtedy trzeba cesarke robic bo kobieta przestaje przec, wiec przy rozwarciu 7-8 cm juz nie podaja wychodza z zalozenia, ze kobieta i tak szybko urodzi...pozatym przy czestych juz skurczach ciezko zalozyc cewnik..

Przy akcji zbyt wolnej jak skurcze sa rzadko tez nie podzadza bo znowu zzo spowolni akcje i kobieta przestaje wogole przec i skonczy sie cesarka..

Generalnie zzo napewno spowalnia akcje porodowa i roznie z tym bywa potem..
Lekarze i polozne sa srednio pozytywnie nastawione do zzo bo porod sie wydluza.. Jak polozna odradza podanie zzo to raczej jej zaufac bo najczesciej wie co mowi..

No i u nas badania na krzepliwosc robia przy przyjeciu do szpitala - trzeba powiedziec, ze bedzie sie chcialo skorzystac z zzo i wtedy robia na cito bo to badanie jest wazne 14 dni wiec mozna nie utrafic..

Mowila tez, ze kobiety chwala sobie gaz rozweselajacy wiec to tez jakas opcja...

No i tyle..

Jade dzisiaj do pracy rozmawiac z kadrowa o aneksie... a potem na zeznania do Sadu Metropolitalnego...trzyma jcie kciuki...
Kostka,pytanie chyba nie do mnie ale sie wtrace mi dziewczyny zamawialy z neta i dodalam rozmiar i cale szczescie bo jest jeszcze troche luzu jak mleczarnia ruszy i na te wkladki laktacyjne z ktorymi od 2 tyg prawie wcale sie nie rozstaje

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Ja chodzę za każdym razem na nfz i za każdym razem bda mnie dopochwowo jak i przez brzuch. Mówi wymiary, ogląda bardzo szczegółowo serce i każdy narząd - zazwyczaj w gabinecie siedzę ok 45 minut.
A chodzicie z mężami/partnerami? Bo ja za każdym razem, może dlatego gin się tak stara (:

Wyprawkę mam już skompletowaną – nasz Kubuś to będzie chyba mały marynarz;p bo wszystko w takich kolorkach i stylu. Wózek kupili moi rodzice – TAKO MARINE – 3 w 1 więc na razie nie muszę się o nic martwić. Łożeczko przyszło wczoraj, też biało – niebieskie – generalnie całą sypialnię mamy tak urządzoną. W ubiegły weekend moja przyjaciółka malowała nam rysunek na ścianie – wrzucam się pochwalić!
To, że każda z nas powinna wygrać w totka to się zgadzam w 100%. Wszystko tyle kosztuje. Ja dużo ciuchów kupiłam w ciucholandzie, część dostałam od znajomych, a część wyprawki kupiłam, a np. przyszłe prababcie oddały mi pieniążki i to już mają jako prezent dla małego – tak dorobiliśmy się pięknej pościeli, karuzelki, śpiworka do wózka i ciepłego sweterka (:
jakie fajowe lozeczko...chwale

Cytat:
Pisalam wlasnie ze znajoma na fb , jest w 34tc i jej maly nadal posladkowo ulozony, za 2 tygodnie idziemy razem na wizyte bo ona przyjezdza do pl (nie chce rodzic w holandii) i zostaje juz do konca
Aniu Ty masz teraz 36 tc o ile dobrze czytalam?myslisz,ze za 2 tyg bd to juz Twoja ostatnia wizyta?jak kolezanka bedzie miala cc to sie spotkacie na oddziale..zazdraszczam..b d miala towarzystwo

Ja dzis tez mam totalnego lenia..dobrze,ze obiad od wczoraj.nawet do pracy z l4 nie chcialo mi sie pojechac.wyzlalam ojca.ostatnio jak tam bylam to dziewczyna ktora zostala zatrudniona na moje msc na czas okreslony perfidnie sie do mnie zwrocila,jesli zalatwila Pani swoja sprawe to prosze by Pani nie przeszkadzala..pita..wkur zylo ja to,ze dzieci na moj widok miala zaczely skakac z radosci, tulic sie do mnie i mialy w d..co ona gada..oj dobrze,ze nie bylo dyrektorki bo bym juz pocisla na nia..a dzis nie mam natchnienia..ale nast razem nie zostawie na niej suchej nitki..

musze dzis ufarbowac odrost,nogi i bozenke potraktowac depilatorem,henna i regulacja bo tak sie zapuscilam ostatnio..wcale o sobie nie myslalam tylko o tz..zawsze mowilam do tz/jak bd w ciazy nie pozwol mi sie zblaznic i zapuscic..i masz..poltorej nieszczescia..ten moj synus sie przestraszy czarownicy..

dziewczyny kciuki za wizyty..ja jutro na gbs i usg..

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-10-01 o 13:12
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 13:12   #2943
szybkawolna
Rozeznanie

a ja stwierdzam ze laktator to albo utrafisz albo nie utrafisz, sa koniety co wola avent sa kobiety co TT a sa co tylko madela czy jakos tak.... bo co kobieta inne oczekiwania i inny cycek ;P jednym slowem po raz kolejny kobiecie nie dogdzisz
Stary 2014-10-01, 13:17   #2944
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja za to miałam na odwrót - myślałam, że dostanę szału w Auchan. Na kasie dla ciężarnych i niepełnosprawnych usadowił się przede mną dresiarz z niunią, wywalili na taśmę drobnych zakupów na 400zł, po czym spojrzeli na mnie i zaczęli się śmiać, że to kasa dla ciężarnych, a oni przecież 'w ciąży nie są' Odpowiedziałam im, że podchodzą pod kategorię 'niepełnosprawnych umysłowo' i się przymknęli, ale co mi ciśnienie podnieśli to moje... Nie chciałam już czepiać się do kasjerki, bo to młoda dziewczyna z plakietką 'uczę się' była, ale następnym razem nie odpuszczę. Ja nie wiem, ale dawniej byłam takim pyskaczem, że ludzie aż się mnie bali, a teraz, jak jestem w tej ciąży, kompletnie boję się wszelkich awantur z ludźmi

Lekarz powitał mnie wieścią, że chyba zabierzemy się za wypisanie mi skierowania do szpitala, bo w sumie z tą moją torbielą to trzeba coś zrobić. A tu podczas badania bach - zmniejszyła się i nie boli

Dowiedziałam się też, że jestem już w takim stadium zaawansowania z dzidziolem, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić
Dobre wiesci z ta torbiela.. teraz pewnie co 2 lekarze bd mowili,ze sa na etapie gotowosci do porodu wlasnie rozmawialam z moja znajoma..podobno przeczucie,ze to niebawem nawiedza kobiete pare dni wczesniej..kiedy i jak dlugo to juz malo wazne..chodzi o to by wszystko bylo z maluchem i mama dobrze..3 mam kciuki

a co do snow to ja tez dzis zaliczylam..widzialam synusia..byl taki malutki..kladlam go w tym moim rozku do kosza mojzesza i to bylo mega realne..tylko maly mial czarne wlosy a my oboje z tz blondyni wiec to mi zbytnio nie pasi
Stary 2014-10-01, 13:25   #2945
Frau Gizela
Rozeznanie

Dziewczyny, przepraszam Was, od czterech dni milczę. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Ja jestem po wczorajszym dniu tak nieżywa, że aż mi się chce płakać. M. znów w przedszkolu płacze, w poniedziałek zaprowadziłam ją zdrową a odebrałam już z katarem. Budzi się rano z płaczem i mówi, że nie chce iść. Jeszcze w przedszkolu wczoraj jak wchodziłyśmy to akurat dzieci śpiewały: 'kto jest beksą i mazgajem ten się do nas nie nadaje niechaj w domu siedzi sam rampampam'. Miałam ochotę ją wziąć pod pachę i zwiewać stamtąd potem mi jeszcze przy odbieraniu jej z przedszkola pani woźna zwróciła uwagę, że mam buty zdjąć jak idę do góry (ostatnio kazała mi się nie wygłupiać i nie schylać się z takim brzuchem). Potem w domu cała byłam roztrzęsiona a mój TŻ na mnie naskoczył, że robię z siebie udzielną księżniczkę, której nikt nie może zwrócić o nic uwagi. Potem się mnie zapytał, czym ja w ogóle jestem zmęczona:pala : już po prostu nie mam siły w klubie wrzucę zdjęcie, bo udało nam się wczoraj pomimo tych wszystkich wahań nastroju i trudów zrobić sesję brzuszno-rodzinną. Przynajmniej tyle...
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 13:31   #2946
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

fajowe zakupy za fajną cene!! U mnie sa drogie sh ..ale też czasem coś fajnego wyhaczę pokazuj wszystko ! ja lubie takie łupy oglądać
to zapraszam do sklepu w Będzinie jesteś ze Śląska, więc może daleko nie masz, a w tym sklepie i tak kilka godzin trzeba liczyć :P
co do zdjęć, to teraz chyba ciężko będzie, bo część już się suszy, część się pierze jak wyschnie i nie zapomnę, to wrzucę...ale w sumie nasze rzeczy to takie normalne no tymi dla maluszków to nie sposób się nie chwalić

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Pisalam wlasnie ze znajoma na fb , jest w 34tc i jej maly nadal posladkowo ulozony, za 2 tygodnie idziemy razem na wizyte bo ona przyjezdza do pl (nie chce rodzic w holandii) i zostaje juz do konca
właśnie czytałam dzisiaj chyba na parentingu jakieś komentarze, że w Holandii opieka medyczna, jeśli chodzi o ciąże i poród, nie jest za fajna...wszystko na luzaka i pobieżnie...

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Gdzie ten sh może też bym się wybrała?
w Będzinie
tu jest lista sklepów http://www.bigastyl.pl/nasze_sklepy.html
z tego co widzę w Katowicach też jest, ale sporo mniejszy
jak klikniesz na Będzin to są zdjęcia sklepu pod mapką, ale i tak nie oddają jego wielkości

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:

I tak jesteś dobra, że im tak powiedziałaś

A co do wizyty to super, że torbiel się zmniejsza i wszystko zmierza ku dobremu
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 13:32   #2947
manieczka1
Zakorzenienie

Frau trzymaj sie
Olya ja nie kupuje na razie laktatora, dopiero jak zajdzie potrzeba, wiec nie pomoge
Futbolowa no to super, ze torbiel mniejsza ojjjjj niedlugo posypia sie nam tu porody

My zrobilismy dzis ostatnie zamowienia - wozek i termometr
Ja jutro tez wizytuje jestem ciekawa o w trawie piszczy
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 13:34   #2948
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
t

w Będzinie
tu jest lista sklepów http://www.bigastyl.pl/nasze_sklepy.html
z tego co widzę w Katowicach też jest, ale sporo mniejszy
jak klikniesz na Będzin to są zdjęcia sklepu pod mapką, ale i tak nie oddają jego wielkości
a u mnie tez sa ;P a nigdy tam nie bylam jestem do tylu
Stary 2014-10-01, 13:38   #2949
Zanet84
Zakorzenienie

Frau, głowa do góry, będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
a u mnie tez sa ;P a nigdy tam nie bylam jestem do tylu
A Ty skąd jesteś ? jakoś pomyślałam, że z Katowic, dlatego napisałam o Katowicach :P przepraszam
Stary 2014-10-01, 13:39   #2950
szybkawolna
Rozeznanie

bylam przed chwila w plusie bo mezowi sie konczy umowa w play i pytalam o ten Smart dom ;p i biorac pod uwage ze bede miec internet 20 gb + telefon meza komrkowy sms i rozmow bez liitu i 3 gb int na tel + tv cyfrowy polsat z duupnym pakietem = facecik wyliczyl ze za wszstkie 3 uslugi bede placic 130 zl miesiecznei no galy mi z orbity wyskoczyly normalnie ;P gdzie teraz moj malzonek kochany nabia w play rachunki na 120 zl mies ;p

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Frau, głowa do góry, będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

A Ty skąd jesteś ? jakoś pomyślałam, że z Katowic, dlatego napisałam o Katowicach :P przepraszam
z Bielska Bialej
Stary 2014-10-01, 13:43   #2951
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam Was, od czterech dni milczę. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Ja jestem po wczorajszym dniu tak nieżywa, że aż mi się chce płakać. M. znów w przedszkolu płacze, w poniedziałek zaprowadziłam ją zdrową a odebrałam już z katarem. Budzi się rano z płaczem i mówi, że nie chce iść. Jeszcze w przedszkolu wczoraj jak wchodziłyśmy to akurat dzieci śpiewały: 'kto jest beksą i mazgajem ten się do nas nie nadaje niechaj w domu siedzi sam rampampam'. Miałam ochotę ją wziąć pod pachę i zwiewać stamtąd potem mi jeszcze przy odbieraniu jej z przedszkola pani woźna zwróciła uwagę, że mam buty zdjąć jak idę do góry (ostatnio kazała mi się nie wygłupiać i nie schylać się z takim brzuchem). Potem w domu cała byłam roztrzęsiona a mój TŻ na mnie naskoczył, że robię z siebie udzielną księżniczkę, której nikt nie może zwrócić o nic uwagi. Potem się mnie zapytał, czym ja w ogóle jestem zmęczona:pala : już po prostu nie mam siły w klubie wrzucę zdjęcie, bo udało nam się wczoraj pomimo tych wszystkich wahań nastroju i trudów zrobić sesję brzuszno-rodzinną. Przynajmniej tyle...
Oho, następny bohater, co nie wierzy że może być nam ciężko... Mój też lubi tak palnąć, głupek!
Więc co, księżniczki, w ramach odwetu może rzeczywiście się wszystkie połóżmy i miejmy wszystko w :dupa: może wtedy zrozumieją że 'siedzenie w domu' to nie tylko odpoczynek
Stary 2014-10-01, 13:50   #2952
ela_86
Wtajemniczenie

Futbolowa to super!!!
a o do sytuacji w kolejce.... i tak, ze się uciszyli po Twoim komentarzu, a nie rzucali....

Cytat:
oojjjjjj Frau...... no to nieciekawie.... wdzę, że TŻci się sypią ostatnio....może to faktycznie stres przedporodowy....
a co do M. ona przecież już sama chciała do leżakowania zostawać.... podejrzewasz coś czy to po prostu kryzys?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

swoją drogą Frau ta piosenka to kiespka opcja chyba...

mój płacze, nie chciałabym żebym taką piosenkę śpiewali, bo to by go jeszcze bardziej zdołowało pewnie.....
Stary 2014-10-01, 13:55   #2953
Keithlyn
Zadomowienie

Zanet - kurka Będzin troche daleko... jeszcze mówisz że tyle chodzenia a z moją kondycją kiepsko ale kusisz kusisz

Idę poprasować ciuszki...
Powiedzcie mi jaka jest nowa norma jeśli chodzi o cukier po 2 h ??
Dziś robiłam powtórke i mam 143 już widze jak mój gin bedzie szalał Ostatnio miałam 130 coś tam i dla niego za dużo było

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:14   #2954
unheeded
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Czytam Was na bieżąco, ale jakoś ciężko mi się wstrzelić w dyskusję. Gratuluję kolejnych tygodni w dwupaku

Ja dziś na wizycie byłam. Jutro zaczynam 35 tydzień, lekarz pobrał wymaz na GBS (na NFZ), posłuchał serduszka, zbadał mnie na fotelu (wgramolenie się na niego a potem zejście zajęło mi caaaałą wieczność) i orzekł, że zaprasza za trzy tygodnie, jeśli jeszcze brzuch będzie miał lokatora.

Kilka z Was pisało o bólu spojenia łonowego. Otóż wyjątkowo udało mi się dziś nie zapomnieć i zapytać - jeśli boli bardzo i często, to koniecznie odwiedźcie lekarza! Mój mnie położył na leżance, nacisnął gdzieś w okolicy wzgórka łonowego (łzy mi w oczach stanęły!) i orzekł, że rozejście jest znaczne, stąd ból. To z kolei może okazać się wskazaniem do cesarki. Powiedział, że w takiej sytuacji od razu po przyjeździe na porodówkę koniecznie należy domagać się USG i pomiaru owego rozejścia - powyżej jakiejś wartości (coś mi się 1 cm kołacze) poród sn powinien być wykluczony.

Co do zwiększonej ilości wydzieliny - u mnie związane jest to z króciutką już szyjką rozwartą na opuszek. Ale nakazu leżenia na szczęście nie przywrócił, tylko zalecił więcej odpoczynku, najlepiej z pupą wyżej niż brzuch.

Miłego dnia!
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:19   #2955
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość

Kilka z Was pisało o bólu spojenia łonowego. Otóż wyjątkowo udało mi się dziś nie zapomnieć i zapytać - jeśli boli bardzo i często, to koniecznie odwiedźcie lekarza! Mój mnie położył na leżance, nacisnął gdzieś w okolicy wzgórka łonowego (łzy mi w oczach stanęły!) i orzekł, że rozejście jest znaczne, stąd ból. To z kolei może okazać się wskazaniem do cesarki. Powiedział, że w takiej sytuacji od razu po przyjeździe na porodówkę koniecznie należy domagać się USG i pomiaru owego rozejścia - powyżej jakiejś wartości (coś mi się 1 cm kołacze) poród sn powinien być wykluczony.
ooo widzisz, mnie wczoraj dość bolało, dzisiaj mniej ale jak trochę pochodziłam to czułam.... kiedyś lekarz też na wizycie mi nacisnął i aż jęknęłam....ale nic więcej nie mówił... za tydzień mam wizytę, muszę dopytać o to, jesli dalej będzie boleć
Stary 2014-10-01, 14:34   #2956
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet - kurka Będzin troche daleko... jeszcze mówisz że tyle chodzenia a z moją kondycją kiepsko ale kusisz kusisz

Dziś robiłam powtórke i mam 143 już widze jak mój gin bedzie szalał Ostatnio miałam 130 coś tam i dla niego za dużo było
Chyba wlasnie 140...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:34   #2957
esti87
Rozeznanie

Frau 3 maj sie..
ja nie mam przeprawy z tz bo sam potrzebuje jeszcze opieki ale juz chodzi i wykonuje domowe czynnosci wyreczajac mnie tym samym.grozi palcem jak chce cos zrobic sama..moja udreka jest 18letnia siostra.pare tyg temu do DE pojechala moja mama i prosila ja by mi pomagala a ona ma to centralnie w pip..o co bym ja nie poprosiła albo kazala zrobic to slysze tekst bym jej nie rozkazywala przychodzi ze szkoly,zje albo i nie obiad ktory oczywiscie ja ugotuje,wlaczy tv a po godz.odpala auto i juz jej nie ma..to jakis trening,to ma cos do zalatwienia,to zas jedzie do swojego boya i non stop wymowki jak ma cos zrobic..ostatnio do ojca rzucila tekstem dlaczego jej auta nie zatankowal,normalnie myslalam ze mnie rozwali...az sie dziwie,ze ojciec jej lepa nie sprzedal..tak sobie ja rozpuscili.. moj tz to non stop z nia koty drze..za cale 5 tygodni ugotowala 1 obiad i jeszcze spalila udka, a sniadanie ktore jej ojciec do szkoly robi zalega pod jej lozkiem bo ona Mc i pizze i to jej wuystarczy..ostatnio sie dziwilam czemu moj piesio tak sie wslizguje pod jej lozko..ale plesniak go niezbyt zainteresowal..ja nie wiem czy ta dziolcha kiedys zmadrzeje..
Stary 2014-10-01, 14:36   #2958
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Czytam Was na bieżąco, ale jakoś ciężko mi się wstrzelić w dyskusję. Gratuluję kolejnych tygodni w dwupaku

Ja dziś na wizycie byłam. Jutro zaczynam 35 tydzień, lekarz pobrał wymaz na GBS (na NFZ), posłuchał serduszka, zbadał mnie na fotelu (wgramolenie się na niego a potem zejście zajęło mi caaaałą wieczność) i orzekł, że zaprasza za trzy tygodnie, jeśli jeszcze brzuch będzie miał lokatora.

Co do zwiększonej ilości wydzieliny - u mnie związane jest to z króciutką już szyjką rozwartą na opuszek. Ale nakazu leżenia na szczęście nie przywrócił, tylko zalecił więcej odpoczynku, najlepiej z pupą wyżej niż brzuch.

Miłego dnia!
No cos Ty, mnie czesto mocno boli, ze nie moge wstac czy podniesc nogi, ale to ponoc normalne... w pierwszej ciazy tez tak mialam- rodzilam naturalnie. Jak mowilam ginowi to stwierdził " no w ciazy pani jest"
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:41   #2959
fiorella22
Zadomowienie

Esti, a to Ropucha z tej nowej pracownicy! Dzieci pewnie nie lubia jej tak jak Ciebie i zazdrosna sie zrobila

Paulina, ja biore magnez (z wit. B6) jakis z Rossmana. Ostatnio jak bylam to byl na polkach przy kasie wiec wrzucilam do koszyka. Ale ja lykam magnez nieregularnie- tylko wtedy kiedy musze.

czy Wy wszystkie bierzecie kwas DHA??? bo ja nie a polozna nic nie mowila.

You are not alone
I am here with you...
MJ

Edytowane przez fiorella22
Czas edycji: 2014-10-01 o 14:43
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 14:44   #2960
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

co za typy

to w sumie mila niespodzianka, moze unikniesz operacji

teraz to juz powoli wszystkie jestemy blizej niz dalej

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

Aniu Ty masz teraz 36 tc o ile dobrze czytalam?myslisz,ze za 2 tyg bd to juz Twoja ostatnia wizyta?jak kolezanka bedzie miala cc to sie spotkacie na oddziale..zazdraszczam..b d miala towarzystwo
tak 13.10 to moja ostatnia wizyta i bede miec l4 juz do tp.2.11, musze zapytac tylko gina co jesli przenosze , no bo nie bede przeciez macierzynskiego brac
akurat bede w rozpoczetym 38tc jak bede miala wizyte, gbs mam zrobiony to zostanie mi morfologia i mocz

a kolezanka ma tp. na 14.11 , okaze sie na wizycie czy jej synek sie obrocil, wszystko jest mozliwe bo moja starsza corka obrocila sie w 35tc

daj znac jutro po wizycie

odebralam corke z przedszkola i narzeka ze boli ja glowa.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:46   #2961
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
moja siostra w holandii rodziła... bardzo dużo państwo daje takiemu malcowi co w holandii się urodzi.. opłaca się to..

Cytat:
co miał na myśli..???.co zrobić ??? bo i ja mam torbiel... u mnie jak się dopytuję o sprawdzenie co z torbielą..to nie robią mi badania... bo mówią że i tak dziecko, które jest duże zasłania... i nikt nie chce sprawdzić....

Cytat:
Miłego dnia!
to oni tego nie sprawdzają przed porodem.. ? !!
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:52   #2962
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Futbolowa to super!!!
a o do sytuacji w kolejce.... i tak, ze się uciszyli po Twoim komentarzu, a nie rzucali....

oojjjjjj Frau...... no to nieciekawie.... wdzę, że TŻci się sypią ostatnio....może to faktycznie stres przedporodowy....
a co do M. ona przecież już sama chciała do leżakowania zostawać.... podejrzewasz coś czy to po prostu kryzys?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

swoją drogą Frau ta piosenka to kiespka opcja chyba...

mój płacze, nie chciałabym żebym taką piosenkę śpiewali, bo to by go jeszcze bardziej zdołowało pewnie.....
Było lepiej, ale w ubiegłym tygodniu jak w grupie było sześcioro-siedmioro dzieci to od poniedziałku kiedy znów przyszło więcej dzieci wszystko wyglądało jakby znów był pierwszy września. Płacz i zgrzytanie zębami. No i nie wiem czy jej znów nie zostawic w domu, bo pokasłuje. Wczoraj tak kaszlała, że aż zwymiotowała :-(
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:52   #2963
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
moja siostra w holandii rodziła... bardzo dużo państwo daje takiemu malcowi co w holandii się urodzi.. opłaca się to..

hmm ta kolzenka mi mowila ze wlasnie nie bardzo , a tam ponoc w domu sa porody i polozna przychodzi, dlatego ona chce w pl rodzic bo boi sie komplikacji

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:59   #2964
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Hej Dziewczyny
Jestem mamą kwietniową i podczas urlopu macierzyńskiego mogę wiecej poświęcić czasu na swoja pasję- fotografowanie. Jeśli, któraś z Was jest z Warszawy i chciałaby mieć np. sesję z brzuszkiem to dajcie znać. Za darmo w ramach wzbogacenia swojego portfolio wykonam takie fotki.
Piszcie PW to podam Wam adres stronki gdzie mam swoje dotychczasowe zdjęcia.
Mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tego jak spam bo mam naprawdę dobre intencje- sama będąc w ciąży miałam taka sesję ale niestety musiałam za nią płacić. Ja wykonam fotki w ramach swojego hobby

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 15:11   #2965
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Frau 3 maj sie..
ja nie mam przeprawy z tz bo sam potrzebuje jeszcze opieki ale juz chodzi i wykonuje domowe czynnosci wyreczajac mnie tym samym.grozi palcem jak chce cos zrobic sama..moja udreka jest 18letnia siostra.pare tyg temu do DE pojechala moja mama i prosila ja by mi pomagala a ona ma to centralnie w pip..o co bym ja nie poprosiła albo kazala zrobic to slysze tekst bym jej nie rozkazywala przychodzi ze szkoly,zje albo i nie obiad ktory oczywiscie ja ugotuje,wlaczy tv a po godz.odpala auto i juz jej nie ma..to jakis trening,to ma cos do zalatwienia,to zas jedzie do swojego boya i non stop wymowki jak ma cos zrobic..ostatnio do ojca rzucila tekstem dlaczego jej auta nie zatankowal,normalnie myslalam ze mnie rozwali...az sie dziwie,ze ojciec jej lepa nie sprzedal..tak sobie ja rozpuscili.. moj tz to non stop z nia koty drze..za cale 5 tygodni ugotowala 1 obiad i jeszcze spalila udka, a sniadanie ktore jej ojciec do szkoly robi zalega pod jej lozkiem bo ona Mc i pizze i to jej wuystarczy..ostatnio sie dziwilam czemu moj piesio tak sie wslizguje pod jej lozko..ale plesniak go niezbyt zainteresowal..ja nie wiem czy ta dziolcha kiedys zmadrzeje..
A to pasożyt jeden... taki wiek, ale no z drugiej strony, mając 18 lat chyba powinna być bardziej rozgarnięta...

Słyszałyście?!

Na Polsacie właśnie mówili, że maluszek w jakimś szpitalu wypadł z inkubatora...

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 15:13   #2966
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
A to pasożyt jeden... taki wiek, ale no z drugiej strony, mając 18 lat chyba powinna być bardziej rozgarnięta...

Słyszałyście?!

Na Polsacie właśnie mówili, że maluszek w jakimś szpitalu wypadł z inkubatora...
jak to wypadł ? tak sam ? nic mu nie jest ?
Stary 2014-10-01, 15:45   #2967
mgds
Raczkowanie

Podobno to było w Olsztynie, w prywatnym szpitalu, w maju- teraz dopiero sprawę nagłaśniają- w Interwencji mówili. Dziecko żyje, ale nie wiadomo tak na prawdę czy i jakie szkody nie powstały. Jestem w szoku...

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:05   #2968
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
a ja stwierdzam ze laktator to albo utrafisz albo nie utrafisz, sa koniety co wola avent sa kobiety co TT a sa co tylko madela czy jakos tak.... bo co kobieta inne oczekiwania i inny cycek ;P jednym slowem po raz kolejny kobiecie nie dogdzisz
Dzisiaj w Auchan zaczęłam sobie właśnie zaprzątać myśli kwestią laktatora. Muszę poczytać na ten temat, bo aż sama nie wiem co wybrać

Cytat:
Dobre wiesci z ta torbiela.. teraz pewnie co 2 lekarze bd mowili,ze sa na etapie gotowosci do porodu wlasnie rozmawialam z moja znajoma..podobno przeczucie,ze to niebawem nawiedza kobiete pare dni wczesniej..kiedy i jak dlugo to juz malo wazne..chodzi o to by wszystko bylo z maluchem i mama dobrze..3 mam kciuki
W sumie już jesteśmy na takim etapie, że naprawdę niewiele brakuje, abyśmy zaczęły tłumnie szturmować polskie porodówki

Cytat:
Rety, tym TŻom to rzeczywiście ostatnio odwala. Świętymi krowami nie jesteśmy, nie trzeba się z nami obchodzić jak z jajkami, ale aż dziwię się, że jeden z drugim nie ogarnia, jak niełatwym czasem jest ciąża.

Cytat:
I tak jesteś dobra, że im tak powiedziałaś

A co do wizyty to super, że torbiel się zmniejsza i wszystko zmierza ku dobremu

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Futbolowa no to super, ze torbiel mniejsza ojjjjj niedlugo posypia sie nam tu porody
Dokładnie. Będzie się działo!

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
czy Wy wszystkie bierzecie kwas DHA??? bo ja nie a polozna nic nie mowila.
Nie, w ogóle ani lekarz, ani położna o tym nie wspominali...

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
co miał na myśli..???.co zrobić ??? bo i ja mam torbiel... u mnie jak się dopytuję o sprawdzenie co z torbielą..to nie robią mi badania... bo mówią że i tak dziecko, które jest duże zasłania... i nikt nie chce sprawdzić....
Ciężko powiedzieć, o co chodziło, bo od razu przeliśmy do opinii chirurga, którą przyniosłam ze sobą. A ten orzekł, że torbieli się przed porodem nie rusza i już. Więc mój lekarz się teraz na tym opiera, choć jednocześnie wyzywał, że nawet mnie tamten nie zbadał
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:15   #2969
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Podobno to było w Olsztynie, w prywatnym szpitalu, w maju- teraz dopiero sprawę nagłaśniają- w Interwencji mówili. Dziecko żyje, ale nie wiadomo tak na prawdę czy i jakie szkody nie powstały. Jestem w szoku...
o matkoi to jeszcze prywatny szpital,gdzie by sie zdawalo ze opieka na wyższym poziomie..takie upadki u noworodków dopiero później moga sie czyms zaczac objawiać..ja bym ich pozwala...
Stary 2014-10-01, 16:18   #2970
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

Nowa norma chyba 153 wczesniej 140
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości