|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
![]() Chodzi o to że na prawym boku uciskasz jakąś żyłę, na plecach podobnie na lewym boku jest najbezpieczniejCicha ja wiem, że nie zgniotę ale tak jakoś się obawiam
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
baaardzo dawno się nie odzywałam generalnie, syn zalał mi najpierw laptopa, a potem świąteczny amok. Na wizycie byłam 3 tygodnie temu i było wszystko super Teraz na kolejną idę za tydzień Gratuluję wszystkim dziewczynom badań i poznania płci madzia bardzo, bardzo jest mi przykro
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
co do spania na tym lewym boku to same niedługo zrozumiecie, że inaczej się nie da
bo im większy będzie dzidziuś tym ciężej będzie Wam się na tym prawym boku oddychało, także nie stresujcie się, że same z siebie coś sobie zrobicie. Wiecie, ja nawet jak urodziłam to nie mogłam spać na prawym boku, bo ciężko mi się oddychało.
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że organizm sam się przestawi jak już będzie brzuch większy i sam będzie reagował jak go coś będzie uciskać czy uwierać![]() Wybieracie się do szkoły rodzenia? Jeśli któraś była w pierwszej ciąży - warto?
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia2409, koleżanka juz miesiąc po łyżeczkowanie zaszła w ciąże i ma Drowego synka.
Ja w 3 cyklu. Bedzie dobrze! Hej dZiewczyny😉 U mnie przygotowania w toku, upiekłam dZis miodownik oraz piernik staropolski, ktory leżakował juz 3 czy 4 tygodnie 😉 Jeszcze jutro tort korzenny ❤️ Ja wyniki pappa powinnam miec może w Wigilie, no a jak nie zdążą, to pewnie dopiero po świętach. Mam nadzieje, ze bedzie ok, usg bez zarzutów.
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Fuertka mozesz wpisac 30.12 prenatalne, 15.01 wizyta
|
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
a wlasnie fuertka i mi mozesz zmienic termin porodu na 30czerwca i 19stycznia wizyta
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie termin porodu zmienił się na 10 lipca
|
#2950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o to że organizm sam wymusi spac na lewym to chyba się już z tym zgodzę co przekręcam się na prawy bok seryjnie włącza mi się helikopter... Makabra :/ |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek wydaje mi się, że to później zaczyna przeszkadzać.
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
mi ciężko spać na boku bo nie lubię (uwielbiam na brzuchu) dlatego przepraszam się od weekendu z moją wielką poduszką "kojcem" rogalem
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki masz?czym wypełniony?
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boje sie bana, używałam go całą ciążę i po ciąży też bo się przyzwyczaiłam, bardzo pomaga przy odciążeniu kręgosłupa a ja mam straszne problemy z nim.
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, Aneczka, strasznie mi jest przykro
mam nadzieję, że się nie załamiecie i będziecie działać dalej. Trzymam kciuki i przytulam!A ja dziś znów byłam podglądać małego, tym razem w klinice. Podczas USG machał zawzięcie rączkami jakby odganiał muchy pewnie zły że mu się coś władowało na chatę ![]() Wychodzi na to że wszystko ok, trochę mniejszy wyszedł niż powinien ale sama dr mówi, żeby się nie przejmować bo ona ciążowych usg zazwyczaj nie robi, poradziła mi w sumie iść do innego dr, są w klinice tacy tylko od prowadzenia ciąży a ona robi zabiegi raczej i pewnie jej posłucham i zmienię. 8.01 idę na te genetyczne do speca od usg więc ten mi na pewno powie i pokaże więcej.
|
#2958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Trzymaj sie mocno i nie poddawaj. Trzymam kciuki, żeby zastępczym razem sie udało. Cytat:
.Ja dzisiaj byłam na wizycie. Maluszek rozwija sie swietnie. Wszystko ok. Macha raczkami i nożkami .
|
||
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja odebrałam wyniki morfologii i moczu. No i mam za niskie - BASO (bazofile) Tylko, że tam wartości są od 0,001-0,20 a ja mam 0,000.
Więc w sumie nieznacznie... No i mam dość nisko hematokryt i MCHC... Muszę zacząć jeść mięso.. bo tak niskie wyniki mogą świadczyć o anemii. Hmmmmm a ja kompletnie nie mam ochoty na mięso. W sumie to na nic specjalnie ochoty nie mam - tylko na zupy Chociaż ostatnio zachciało mi się kiwi i grejpfruta Co bardzo rzadko jadam. A teraz przeczytałam, że przy anemii - wskazane jest ich spożywanie. Być może te moje niskie wyniki też są spowodowane tym, że walczę z bólem zatok od soboty.. Nie wiem sama. Wizyta dopiero w poniedziałek to się zapytam. A tak poza tym.. to dzisiaj ostatni dzień pracy i potem dopiero powrót 7 stycznia ;D bardzo się z tego powodu cieszę.. Poza tym - nie iwem jak u Was, ale u mnie od wczoraj ciągle pada... ale to ciągle........... Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2014-12-23 o 07:43 |
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Sarai tez wogole na mieso nie mam ochoty
, i tez male odchylenia mi wyszly w morfo, ale mieso jest bleeee
|
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
mi ostatnio tez w morfo wyszly odchylenia ale gin powiedziala ze jak na ciaze nie jest zle. zobaczymy teraz jak w styczniu zrobie czy nie bedzie gorzej bo ja miesa wedliny itd tez nie bardzo jadam:/ ale mam nadzieje ze bedzie ok
i dziewczyny ja juz teraz zycze Wesoøych Swiat bo jade do domu pomoc troche a pozniej wracam dopiero w poniedzialek wiec nie wiem czy bede miala czas cos pisac ale zagladac pewnie bede wiec zobaczymy! ![]() wiec rosnijcie zdrowo!
|
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jem znikome ilości mięsa i morfologia wyszła mi ostatnio na tyle słaba, że muszę żelazo brać. Wcale to nie jest takie super rozwiązanie bo wiąże się to z ciągłymi zaparciami
|
|
|
|
#2963 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
co do spania to ja juz z przyzwyczajenia od poprzedniej ciąży nie śpie na brzuchu, ale poki nie widac, nie jest duzy spokojnie mozesz spac, potem pewnie bedzie to przeszkadzać
|
|||
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
gratuluje wszystkich udanych wizyt! ![]() Pisalyscie o spaniu, ja uwielbiam na brzuchu i nie wiem jak sie od tego odzwyczaje.... Dzis wizyta!
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Aż nie mam pmyslow co jesc przez to ze to mieso i wedliny mi nie wchodza
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
mi o dziwo wyniki wyszły wzorowe ... chociaz spodziewałąm sie mega tragedii przy moim ostatnim trybie zycia ....
Sarraii a daj spokoj z tą pogodą.... to bardziej listopad niż grudzień... +9 i deszcz mega :/ ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- ja byłam i dla mnie strata czasu... spiewalysmy kolysanki i generalnie zero pokazania czy cokolwiek... ale babka mega dziwna byla :/ |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia to mi juz chyba wraca normalny apetyt. Tzn na pewno jem wiecej niz przed ciaza ale te same rzeczy. Na miecho nie mialam ochoty przez jakies 2 tygodnie. Ale teraz juz wsuwam rowno, zwlaszcza bule z krakowska
|
|
#2968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i oczywiście - niech Maluszek rośnie zdrowo Cytat:
No nic.. podejrzewam, że jak jutro powiem mamie o ciaży to ona się już moją dietką zajmie Hehehe... ale ....mmmmmmm jezu ale bym zjadła teraz pasztetu zrobionego przez moją mamę Toż to samo mięso różnego rodzaju Więc w sam raz na anemię U nas świeta wyglądają tak, że wigilia u moich rodziców. W pierwszy dzień świąt - do rodziców tżta. Być może przenocujemy tam... A w 2gi dzień świąt niby na obiad znowu do moich........ Strasznie nie lubię jeździć do teściów.. Tam zawsze jest "specyficznie". Poza tym - denerwuje mnie, że święta nie święta - musi być butelka na stół postawiona Poza tym... dowiedziałam się, że teściowa się ze swoim zięciem pokłóciła (mój tż ma siostrę, która mieszka z mężem w domu teściów, ale mają oddzielne wejścia). Oboje mają kłótliwe charaktery i żadne nie ustąpi - i teraz super tam atmosferka panuje ![]() Tak więc.. powiem Wam szczerze, że te święta mnie jakoś szczególnie nie cieszą... :/ |
||
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
jest dużo innych źródeł żelaza oprócz mięsa, nie ma się co łamać (choć z mięsa jest najlepiej wchłanialne), a w najgorszym przypadku trzeba się suplementować.
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziewczyny, dawno mnie tu nie było.
Ja już po prenatalnych, wszystko gra, dzidzia się rozwija prawidłowo i prawdopodobnie będzie chłopak ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za kolejne wizyty! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

na lewym boku jest najbezpieczniej

Teraz na kolejną idę za tydzień