|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
emmmm: gratuluje
, ale ja do takiej liczby kolorowki+pielegnacji to nie dojde.Lubie miec wybor- i mydla i pieniace sie plyny, zarowno olejki jak i balsamy itd. Nie wyznaczam sobie limitu ilosciowego, po prostu ma byc tyle zebym miala jakis wybor(moje wlosy maja czasem mocno zmienne potrzeby w ciagu miesiaca, lubie miec wybor zapachow mydel) ale na tyle, zebym nie czula przytloczona i jak pojawi sie cos wymarzonego to mogla to kupic od reki zamiast czekac az zuzyje iles innych produktow tego typu. Juz nigdy zapasow produktow dostepnych od reki typu nie wiem szampon joanny, maslo ziaja itd. Za to wiekszy luz na wyjazdach i przy kupowaniu kosmetycznych 'pamiatek'
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam za kolorówkę, ja nawet na wakacje zabieram więcej :P Lubię poszaleć z makijażem i zmieniać kolory paznokci. Nie wyobrażam sobie ciągle malować się tak samo, ale co kto lubi ![]() Zaglądaj czasem do nas ![]() Używam tej odżywki i to moje pierwsze i ostatnie opakowanie. Koleżanka używa już trzeciego i zaczyna mieć problemy ze wzrokiem... Zresztą wystarczy poczytać na necie o składnikach tej odżywki, żeby się przekonać dlaczego. Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2015-03-15 o 22:03 |
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;50666423]No wiesz, producent pisze jedno, ale to tylko etykietka
w rzeczywistości rzadko zdarza się, że obietnice i założenia producenta są prawdziwe...[/QUOTE]A jednak tak się zdarza ![]() Chodzi mi tu jednak o to, że recenzje powinny być wystawiane w oparciu o obietnice producenta - skoro ten przykładowy tusz nie spełnia obietnic to jak może ktoś dać max gwiazdek (a widziałam tego typu recenzje)
|
#2944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak jak z tym kremem - kupiłam bo mam tłustą cerę i żaden krem nie był dla mnie wystarczająco dobry, ale nie oczekiwałam cudownego matowienia skóry. Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2015-03-15 o 22:31 |
|
|
|
|
#2945 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie obyło się w miedzyczasie bez wewnętrznej walki, ale cieszę się, że mam to za sobą i że zrobiłam to od ręki, zamiast zmuszać do powolnego zużywania z grymasem na twarzy No i motywacja przyszła m.in. też po zobaczneiu Twojego zbioru - zazdroo mnie ogarnęłoW ogóle marzec miesiacem rewolucji życiowej u mnie - ogarnęłam kosmetyki, rzuciłam palenie, odgruzowuję mieszkanie z wszystkiego, co niepotrzebnie leży w szafce czy zbiera kurz - powoli osiągam bardzo fajny stan ![]() dziekuję ![]() Cytat:
I fakt - świadomość, ze można kupić od ręki jakiś kosmetyk i bez wyrzutów sumeinia od razu go używac bez koneicznosci wrzucenia go do kolejki w zapasach to świetna sprawa Cytat:
przyjdzie czas, że i Ty się doczekasz końca odwyku ![]() Co do kolorówki, to tu nie ma za bardzo z czym szaleć, bo bardzo mało kolorów mi pasuje, więc musiałabym co najwyzej je dublować. Akurat ta paletka jest dla mnie idealna ale zaczaję się na jakaś lily lolo i będę miała jedną jakby mnie naszła ochota na uzywanie, tylko kolor muszę najpierw dobraćA zagladać będę regularnie - bo skad miałabym wiedziec o promocjach i darmowych dostawach?
Edytowane przez emmmm Czas edycji: 2015-03-15 o 23:03 |
|||
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała tak z ciuchami, ale nie mam co z nimi zrobić.Oj tak, to na pewno cudowne uczucie, sama tak mam w niektórych kategoriach ![]() Aa jeśli tak u Ciebie wygląda sprawa z makijażem to się nie dziwię
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj muszę rozplanować co kupic w SP zeby klapki na oczy założyć i nie rozglądać się jak będę. Napewno potrzebuje long4lashes, płynu dwufazowego i micela. Muszę sprawdzić jaka cena lrp kremu z filtrem z witaminą C, to od razu na lato kupie (bo potem ponad 100 to no
![]() Modlę się, zebym została uchroniona przed pomadkami bo to moja pieta achilesa, używam wszystkie ale no i tak. Znowu mnie podkład kusi bo jak zwykle wszystkie mam za różowe za pomarańczowe lub za jasne (rimmel long lasting, ale znając życie on też koloru będzie miał tragiczny) Obecnie właściwie mam problem głównie z kolorówką i najgorsze jets to , ze właściwie nie przez zbieractwo tylko przez trafianie na buble. Muszę sie zebrać póki jest darmowe wystawianie powystawiać podkłady na allegro. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknęłam wczoraj 5 mydeł na iwos.pl.
Trzeci raz zamieniam żele do mycia twarzy na mydła.
|
#2949 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Warto zamienić żele na mydła? W sensie czy lepiej myją itd. czy raczej chodzi o jakieś dodatkowe właściwości/składniki?
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok 4 lata temu kupiłam na Helfach mydło Alep z marchewką i wielką kochę Alep 40%. Marchewkowe wysuszało mi skórę, więc to duże odłożyłam i zapomniałam (pisałam o nim tutaj). Dopiero parę dni temu je odkopałam. I jest super - nie ściąga, nie wysusza, dokładnie myje . Kupiłam wtedy też alep z minerałami Morza Martwego, ale kompletnie nie pamiętam jak się spisało ![]() Jakies 3 lat temu nakupiłam mydeł z Lawendowej Farmy i Mydlarni Tuli (naturalne, ręczne robione), ale niezbyt mi podeszły na dłuższą metę, bo wysuszały skórę, więc się zniechęciłam. Mydła z LF sa na bazie oleju kokosowego, a mi on niezbyt służy. Z Mydlarni Tuli już lepiej się u mnie spisały. Część dzielnie zużyłam, częścią podzieliłam się ze znajomymi z pracy (spodobała im się idea mycia twarzy mydłami). Potem miałam okazję wypróbować mydło z masłem shea L'Occitane (dostalam miniaturkę do testów) i okazało się świetne. Teraz używam z tej firmy takiego okragłego z shea (jest wycofane chyba, bo nie ma na stronie). Co prawda nei jest takie do końca naturalne bo ma EDTA i parę innych rzeczy, ale świetnie się u mnie spisuje. Moja skóra bardzo lubi masło shea pod każdą postacią, muszę więc wybierać mydła, które je mają w składzie i to najlepiej jak najwyżej. Oliwa z oliwek też dobrze u mnie działa, ale jednak shea i kakaowe lepiej. W kosmetykach i mydłach lubię jeszcze olej awokado, z migdałów i makadamia. Tymi składnikami można mnie mnie kupić ![]() No i z tego powodu tez zrobiłam sobie ostatnio sama balsam/masło do ciała. dałam to co lubię ![]() Z nienaturalnych mydeł lubię tez, bo działa mydło anti blemish Cleanique. Nie wysusza, a drobne wypryski szybko znikają.
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo że raczej w kwestii ciuchów jestem strasznym skąpcem i nie kupuję wiele. Super, również gratuluje, jesteś kolejnym przykładem że można wyjść z tego maniactwa Aż mi się przypomniały czasy gdy miałam tylko jeden puder (za 5 zł z bazaru strasznie ciemny bo miał opalać), czarną kredkę na linie wodną i tusz do rzęs ![]() Oczywiście skojarzenie przez ilość nie przez jakoś czy styl kosmetyków
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Konto usunięte
|
Połowa marca za nami.
zakupy
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tym sposobem mam 3 tubki peelingów do twarzy - Ziaja liście manuka, morelowy z YR i ten enzymatyczny z Dermiki. Cytat:
Szybko się uporałaś z tym!
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ja mam zazdro jak patrze na Twoja kolorówke Rzucenie palenia do genialna sprawa, widać spedzilas ten rok bardzo pracowicie
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyte: scrub do stóp GP
![]() Wysłane znad wiadra kawy
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
|
|
|
|
#2960 |
|
zawsze mam racje
|
Ja kiedys bylabym chora, gdybym nie otworzyla, ale swego czasu jednak ilosc otwartych byla za duza i musialy czekac, wiec to byly takie zakupy bez sensu, teraz robie mikro zakupy, ale chcociaz od razu moge przetestowac.
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam Farmona Odżywka do włosów i skóry Jantar, 100 ml
Póki co marzec przedstawia się następująco: wyszło: 8 Przyszło: 2 Zakupów chyba nie planuję (przynajmniej niczego nie potrzebuję na tę chwilę), co do zużyć to powinny być jeszcze od 4 do 7, zależy czy uda mi się wszystko wykończyć. |
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę wrócić do spisywania bo przez ostatnie 2 tygodnie rewolucji życiowej straciłam rachubę.
Nic ostatnio nie kupiłam, tyle dobrze. |
|
|
|
#2963 |
|
Konto usunięte
|
Mnie wcale nie korci do zakupów kosmetycznych
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam serum korygujące Bielenda.
Na chwilę obecną mam 6 zużyć i 9 zakupów. Coś jeszcze na pewno zużyję, choć będą to 2-3 rzeczy tylko. Co do zakupów... z tym nigdy nie wiadomo.
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadal 5 zakupów i chyba na tym poprzestanę.
![]() Od jakiegoś czasu się zastanawiam po jakiego grzyba kupuję tyle żeli pod prysznic. Podoba mi się zapach z butelki to heja kupuję a potem i tak mi obojętne czym się myję byleby nie wysuszało. Dodam że zakupy nie poprawiają mi humoru więc już w ogóle nie rozumiem swojego zachowania.
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Musze się do czegoś przyznać 😳 od jakiegoś czasu próbowałam wykończyć resztę pudru męczyłam go i męczyłam (mimo że produkt super i juz go nie dostane nigdzie niestety bo to biedronkowe bebeuty bylo ). Nie chciał się skończyć mimo że denko aż po brzegi a ta kolejka za nim ogromna....
I właśnie dziś wypowiedziałam na głos życzenie " mógłby się ten puder juz skończyć" po czym sięgnęłam po niego tak nieudolnie że stoczył się po stoliku i spadł na podłogę. .. rozsypujac się w drobny mak. I tu zadaje sobie pytanie czy moja ręką zrobiła to z premedytacją ? czy powinnam bardziej uważać z wypowiadaniem życzeń ? Moja siostra zna moj stan posiadania i uwielbienie do denek. I zeznaje że zrobiłam to celowo... ale ja nie przyznaje się do winy i wpisuje w zeszyt .... 10 denko w tym miesiącu 😀😇 |
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam tak nie tylko z żelami. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź przykład ze mnie
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby to było takie proste.
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętasz moje zakupy żelowe? Pamiętasz mój stan w tamtym roku. Od kwietnia nie kupiłam ŻADNEGO żelu. Tak o. Po prostu. Nie było żadnego buforu, że zmniejszam sukcesywnie. W tym czasie przybył mi tylko jeden żel - jako prezent w grudniu. I tyle. Zużywam ![]() A w ogóle to wkręcił mnie ostatnio blog: http://naturalnazakupoholiczka.blogspot.com i podobnie jak pare osób stąd zaczyna mnei ciągnąc do takich kosmetyków. Chyba jestem znudozna tym co oferują drogerie i chcę czegos innego. Powrót do mydeł do mycia twarzy to był pierwszy zank. Kiedyś już robiłam podejście do naturalnych kosmetyków, ale jakoś tak nie wyszło. Teraz jest większy wybór, więcej można na blogach poczytać. Ale nie znaczy to, ze wyrzucam/oddaję/sprzedaje to co mam. Jeśli coś w trakcie używania mi się nie spodoba to tak. Nie ma sensu się męczyć.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

, ale ja do takiej liczby kolorowki+pielegnacji to nie dojde.

)

ale zaczaję się na jakaś lily lolo i będę miała jedną jakby mnie naszła ochota na uzywanie, tylko kolor muszę najpierw dobrać

I tym sposobem mam 3 tubki peelingów do twarzy - Ziaja liście manuka, morelowy z YR i ten enzymatyczny z Dermiki.
Podoba mi się zapach z butelki to heja kupuję a potem i tak mi obojętne czym się myję byleby nie wysuszało.