|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
ale bez jaj naprawde nie wierze. w środę, w środę jak nic przeglądałam i jeszcze było tego pełno
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Konto usunięte
|
a czy finał nie jest czasem w ten weekend? no to musieli powiedzieć, że wszyscy już mają darczyńców żeby było na tip top przed finałem.
pewnie teraz robią paczki z wpłacony pieniędzy dla reszty rodzin czy coś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Wredny kotecek
|
Para prezydencka - Bronisław i Anna Komorowscy - przygotowała w poniedziałek w Belwederze paczkę dla samotnej matki z Podkarpackiego; kobieta wychowuje siedmioro dzieci - w tym jedno niepełnosprawne oraz wnuka.
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Małżonka prezydenta apelowała do osób chcących zaangażować się w pomoc, by włączyły się do akcji. Jak wskazała, wśród 19 tys. rodzin zakwalifikowanych do otrzymania paczki, ponad 17 tys. znalazło już darczyńców, pozostali jeszcze czekają. - Po takim apelu jak ten, w ubiegłym roku znalazły się osoby, które zdecydowały się zaangażować w akcję – dodała Anna Komorowska. |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Konto usunięte
|
chciałabym paczkę od prezydenta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Konto usunięte
|
przekonamy się na fejsie szlachetnej paczki, jak zgłoszą się płaczące rodziny ze nic nie dostay. chyba ze usuna ich komentarze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Wredny kotecek
|
Już jutro dostaną paczki?
A tam, przecież ta paczka nie z pensji prezydenta... tylko podatników ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Z fejsa "Uchwyciłam moment jak była ostatnia rodzina do wybrania zanim weszłam na rejon Sandomierz już rodzina znalazła swojego anioła" Wygrała życie ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Piękny gest tez bym chciała otrzymać od kogos paczkę jestem naprawdę w trudnej sytuacji mamy 5 cioro wspaniałych dzieci pracuje tylko mąż i jest naprawdę ciężko aby kupić maluchom choćby czekoladę a u nas w okolicy jakiś czas temu dostali ta paczkę ci którzy nie powinni ale tak już jest w tym naszym okrutnym kraju ze zawsze dostaje bogaty udajacego biednego pozdrawiam życzę wesołych świąt |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Hmm ja teraz na stronie SzP widzę że są 2 rodziny potrzebujące pomocy, jedna ze śląskiego druga z wielkopolskiego
![]()
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jutro wielki finał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Krew mi buzuje do granic możliwości jak czytam żale na facebooku
Justyna jak się ma 3 dzieci w wieku szkolnym to można mieć komputer i internet bo dzieci maja na to stypendium szkolne i można jednocześnie nie mieć na chleb bo się ma jeszcze jedno małe dziecko i może mam ten komputer im zabrać i sprzedać ? czy co ? A może jak ktoś się decydował na dziecko to miał stałe dochody i zachorował ? a może w końcu ktoś jest silnie wierzacy i nie stosuje antykoncepcji ? sama zawiść -tyle w temacie Chciałabym spotkać tą babe i jej w twarz wykrzyczeć, że skoro w imie religi nie stosuje antykoncepcji to niech ma pretensje do Boga że jej manny z nieba nie sypie a nie od ludzi rząda paczki . Nosz ku.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Konto usunięte
|
Bóg chciał pomóc ludziom dlatego dał im Szlachetną Paczkę.
A my frajerki myślałyśmy, że to darczyńcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a, nie, zapomniałam, obowiązek małżeński - odmówić też grzech.. ![]()
![]() |
#2953 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
zakonna, doli- na własne oczęta widziałam, jak w ogłoszeniach 'hodowcy' pisali: 'sprzedam labladora/schitschu' i te pe ![]() ![]()
![]() |
#2954 |
Konto usunięte
|
Dobrze, że nie shit-su,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Naczelna Nastolatka
|
ja się przyznam, mój osobisty pies ma wpisane przez "chodowcę" lablador w książeczce zdrowia. Zanim mnie zjecie... Psa dostałam i to była epoka mojej totalnej ignorancji w kwestii psów, hodowli itp.
#2956 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
96.....82....73,5.....68... cel: 60 kg walka trwa od 05.2013 coraz bliżej do celu numer 1! Edytowane przez hebanowe noce Czas edycji: 2014-12-12 o 20:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Maff tez zrobiła paczkę. ;_;
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Konto usunięte
|
Ostatnio przyszedł do mnie kolega, nie mający pojęcia, że jestem z tych hejtujących SzP czy w ogóle interesujących się tematem. I prawie od progu wypala: "Ty widziałaś tą SzP? Jacy ludzie tam mają dostać pomoc? Dochód na osobę po opłatach 300zł! To co ja mam powiedzieć? " Już nie dobijałam go, że to nie jest jeszcze najwyższa kwota, jaka tam padła, bo i tak prawie zawału dostał, jak mu wymieniłam parę potrzeb, jakie się tam pojawiają.
I owszem, jest on osobą niezamożną, ale nie głodują, ubrania mają z sh i dziecko utrzymują jakoś. Jest skromnie, ale dają radę, łapią różne fuchy z żoną żeby dorobić, wymieniając się przy opiece nad dzieckiem. A dzięki mądremu gospodarowaniu budżetem dają sobie radę. Bo w wielu przypadkach rodzin z SzP wydaje mi się, że nie to, że mają mało pieniędzy, a to, że nie potrafią ich wydawać (patrz telewizory, kablówki, żywienie się gotowcami...). Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2014-12-13 o 00:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Domnie nawet wolontariusz nie dotarl !! I do paru kolezanek tez nie wiec nie wszystkie ! Ale nie zloszcze sie poniewaz sa jeszcze inne instytucje i osoby ktore potrafia mnie wesprzec
Nie no pani używając tylu wykrzykników na pewno się nie złości ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym bardzo nie lubię stwierdzenia "jestem katolik więc jestem lepszy a ty masz mi dać". To że religia katolicka zabrania antykoncepcji ( poza npr i nieskutecznym kalendarzykiem) to nie oznacza że należy zwierzęco ulegać popędom ( co niby robią stosujący antykoncepcję) ale wręć przeciwnie, należy NIE ulegać i NIE płodzić 5 rumianych buziek, bo się sexu zachciało. Należy nad sobą panować. A jak się już tyle buziek spłodziło to trzeba się wziąśc do roboty i buźki wyżywić samemu a nie wyciągać łapę po nieswoje. W Bibilii nic nie ma o zawodzie buchaja którego maja utrzymywać inni, jest za to dużo o ciężkiej pracy, która będzie wynagrodzona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zwykle chyba potrzebująca rodzina trafia się raz na ileś przypadków, a tu proszę, całe grupy znajomych wyciągają rączki po paczki. ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Nie pojmę tego nigdy. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Gdyby wierzenia nie pozwoliły mi na stosowanie antykoncepcji hormonalnej, prezerwatywy, spirali to zrobiłabym wszystko, żeby maksymalnie się doszkolić, nauczyć obserwować swoje ciało i stosować naturalne metody jak najlepiej (nie takie jak opisałam wyżej). Ale to ja. ![]() Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-12-13 o 07:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do auta wiekowego, to osobiście jeżdżę autem które ma skończone 23 lata. Jeździ i to najważniejsze. Wbrew pozorom eksploatacja nie jest droga, bo autko nie ma elektroniki, do diagnostyki nie jest potrzebne podłączanie komputera. Sporo elementów można samemu wymienić, jeśli ma się o tym blade pojęcie lub książkę z instrukcją. Części też są bez porównania tańsze niż do nowszych aut. Nie ma problemów z zakupem tańszych zamienników lub części używanych. Oczywiście autko nie jest najpiękniejsze, komfort jazdy średni, ale silnik nie do zajeżdżenia, sprzęgło też ok. Cytat:
Z powodu szyderstw Stefan dość szybko z odpracowania długu zrezygnował. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Konto usunięte
|
boże kobieto czy ty myślisz że ja rodziny nie mam? czy ty myślisz że ja jestem rodowita warszawianka z dziada pradziada? mam rodzine we wsi gdzie psy doopom nawet nie szczekają, ciotka bierze składaka i jedzie 7 km na przystanek pks, przypina rower i dopiero do roboty jedzie. a babcia nawet kibla w domu nie miała jak pół wsi z resztą, nie mówiąc o tym kiedy przyłączono telefon. dziwnym trafem wszyscy pracują jak potrafią. nie rób ze mnie osoby upośledzonej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-12-13 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Konto usunięte
|
sama pamiętam jak na wakacjach byłam, pod białoruską i ukraińską granicą, wracając z ukrainy, zabierałam młodą autostopowiczkę która dojeżdżała do pracy kawał drogi ale jak musiała zostać dłużej to szła z buta albo łapała.
może mało rozsądne, ale jezu, jaka determinacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
Ale jakby miała 20 albo 30 km do PKSu to by nie dała rady tym rowerem jechać w środku zimy, i to Ci usiłujemy powiedzieć.
Są miejsca gdzie nie da się bez samochodu, proste. Wtedy należy się postarać o jakikolwiek samochód i po sprawie, bez filozofii, a nie zaklinać rzeczywistość że "da się rowerem". No nie da się czasami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Konto usunięte
|
dobra, ja odpadam w tej dyskusji.
i ty myślisz, że taka osoba, mająca 30 km do pksa, będzie robić codziennie 60 km na pksa, płacić 15 zł za bilet w te i wewte, 20 dni w tygodniu, robiąc około 1500 km miesięcznie, będzie ją stać na tankowanie benzyny za około 600 zł o biletach nie wspominając? serio jakieś bajki tutaj odchodzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież właśnie o tym piszemy- że tym ludziom się czasami nie opłaca, co jest hejtowane a receptą jest przeprowadzka. I z tym się można zgodzić albo nie zgodzić, i tu już rozumiem że zdania mogą być podzielone. Ale z tym że zawsze i wszędzie da się bez samochodu zgodzić się nie da. Sama mam znajomych i rodzinę na lubelszczyźnie i wierz lub nie, ale tam tak wygląda. Pomijając fakt że czasami PKS (ten do którego jest 20 km) jest raz dziennie - rano, a wrócić już nie ma czym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Konto usunięte
|
też mam rodzinę nie tylko na lubelszczyźnie ale i podkarpaciu albo podlasiu. jest ciężko. ale jeszcze nie miałam nikogo kto miał 50 km do najbliższego środka transportu. serio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.