|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
kaguya - wiesz co¶ mo¿e o p³ukance Delia (srebrnej) czy ona zawiera niebieski barwnik?
|
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
No dobra, znalaz³am j± w Rossmanie i ma identyczny sklad jak fioletowa! Bez sensu:|
|
|
|
|
#2943 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cyferki te¿ te same? Powinny byæ ró¿ne proporcje.
|
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 396
|
Zobaczymy jak to bedzie, jesli kolor bedzie wygladac jeszcze gorzej, to zafarbuje te koncowki jakas farba we wrzesniu, bo bede miala juz spory odrost i bedzie mozna zrobic a la ombre, zeby nie bylo duzego przejscia pomiedzy naturalnymi a farbowanymi.
Mialam kilka razy nakladana henne, nie znam sie na tym, ale czy to nie przeszkadza w pigmentacji? Dzieki dziewczyny za info o cenach |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Je¶li nie bêdzie rozja¶niania to po hennie problemów mieæ nie bêdziesz
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 441
|
Pozwolê sobie sprostowaæ - je¶li Flavis k³ad³a CZYST¡ hennê (100% lawsonia inermis) to mo¿e farbowaæ I ROZJA¦NIAÆ bez obaw o zielono¶ci czy turkusy. Nic siê nie stanie, bo czysty lawson nie utlenia siê do glona
![]() Za to je¶li w zio³owej mieszance by³o indygo to wtedy farbowanie/rozja¶nianie nie jest wskazane, bo w³a¶nie indygo lubi pod wp³ywem oksydantu wychodziæ na zielono lub niebiesko. Indygo i henna to dwie ró¿ne ro¶linki. Tak na marginesie: dok³adnie tak samo jak henna i kasja (a nazywanie kasji "bezbarwn± henn±" jest b³êdem).
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Yup, yup, indygo mia³am na my¶li- wiele "fajnych" w³osowych historii zwi±zanych z ich rozja¶nianiem s³ysza³am, tak¿e przestrzegam.
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472234 patrzcie dziewczyny co znalaz³am . I pomy¶leæ, ¿e to tylko jedna pi±ta mojej w³osowej historii... Co to cz³owiek kiedy¶ g³upot nie narobi³...
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Chardon za info.
Farbowalam eld i trudno mi teraz powiedziec, co za mieszanka tam byla. Moja wlosowa historia jest tak skomplikowana, ze przez ostatni rok miala kazda barwe od zielonego, rudego, brazowego i blondu. Tak wiec po wielu wpadkach fryzjerskich chyba sobie odpuszcze wszelkie farbowanie i poczekam do wrzesnia, moze naturalne zdaza mi urosnac do ziemi Moja fryzjerka ma w zwyczaju poprawiania mnie, kiedy opowiadam o swoich wlosach - nalozylam henne z tej firmy i tej... Henna to i tamto..., a ona zawsze mnie poprawia i mowi - henna jest do brwi i rzes, Pani uzywa chny. Slusznie sie z nia nie zgadzam? Moja moja mama farbuje wlosy henna o kolorze chny, stad moje przyzwyczajenie co do nazwy. Edytowane przez Flavis Czas edycji: 2015-04-30 o 23:09 |
|
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Dziewczyny, wczoraj by³ mój ostatni dzieñ pracy w salonie fryzjerskim, od poniedzia³ku czeka mnie nowe miejsce
trochê siê boje ale te¿ nie mogê doczekaæ gdy¿ mam spore oczekiwania wzglêdem tej pracy i mam zamiar prêdziutko pi±æ siê po szczeblach kariery ![]() W zwi±zku z moim po¿egnaniem z fryzjerstwem podciêlam w³osy o jakie¶ 3 cm (podcielam na prosto, bez cieniowania i bez schodzenia z objêto¶ci) zosta³o mi jeszcze jakie¶ 7cm cieniowania, mimo to, ta dolna warstwa jest coraz grubsza super to wygl±da Teraz ju¿ zostaje mi zapuszczsnie pe³n± par± gdy¿ nie bêdzie mnie korci³o, ¿eby siê strzyc w trakcie pracy :-P
nie farbujê w³osów od 9 grudnia 2013 r. Ostatnie ciêcie w³osów 13 maja 2014 r, 16 stycznia 2015r, 29kwietnia 2015r .. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r Edytowane przez Eirin Czas edycji: 2015-05-01 o 10:12 |
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 441
|
Cytat:
Chna to po prostu spolszczona rosyjska nazwa henny (хна). Czyli henna=chna, pod warunkiem, ¿e na opakowaniu jest napisane 100% lawsonia inermis. Je¶li w sk³adzie s± inne zio³a to jest to wtedy mieszanka/farba zio³owa, na bazie henny. Eirin no to w poniedzia³ek wszystkie tu bêdziemy trzymaæ kciuki za satysfakcjonuj±cy pierwszy dzieñ w pracy
|
|
#2951 |
|
Konto usuniête
|
Zgadzam siê z Chardon
Ja planujê kupiæ br±zow±/grafitow± do brwi, ciekawe, czy zadzia³a
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj nalozylam na wlosy olejek lopianowy z papryka. Trzeci raz, aby upewnic sie, czy nie popadam w schize, niestety okazalo sie, ze wlosy bardzo mi wypadaja prawdopodobnie przez tej olejek. Tak wiec wyladowala w koszu. Teraz po umyciu szamponem bez slsu nalozylam maske ze srobia ziemiaczana. Podobno daje fantastyczne efekty wygladzenia. Zobaczymy co zrobi na mojej glowie ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Polecam, sama uzywam czarnej z rossmana. Nie pamietam jak sie nazywa (jesli bys chciala moglabym poszukac nazwy). Bardzo fajnie przyciemnila mi brwi i rzesy |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Co do henny, to ja mam z natury jasne, cienkie brwi, ale kiedy¶ by³y gêste (taki puszek, jak u blondynek, bezkszta³tny), zaczê³am regulowaæ, a¿ w koñcu po 15 latach w niektórych miejscach nie rosn±. Nie mogê zapuszczaæ, bo nie pasuje mi taki meszek, rosn± nierównomiernie, a ten kszta³t, co mam teraz, jest fajny, ale s± rzadkie i jasne, wiêc chcê podkre¶liæ henn±. O czarnej nie mo¿e byæ mowy. Br±z bêdzie zbyt ciep³y, naturalnie mam mysie, wiêc stawia³abym na grafit. |
|
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
Hej ho, ho hej! Dawno mnie nie by³o, znów. Ale meldujê siê w nowej czê¶ci z opó¼nieniem! Nadal nie farbi³am k³aczków (ju¿ 15 miesiêcy z haczykiem!), w³osy uros³y mi za ramiona i wygl±dam jak z ombre ^^ fajnie widzieæ, dziewczyny, ¿e te¿ siê nie poddajecie
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulujê tak d³ugiego czasu!
5 miesiêcy u mnie dzi¶! Yes! Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2956 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
Ta skroba jst super. Wymieszalam 1 lyzke z maska buiwax i wax, bo mialam niewiele tej pierwszej. Moze troche za duzo tej skribi dodalam, bo ciezko sie nakladalo, ale potrzymalam z 40 minut i wlosy byly potem mega gladkie. Skrobia zienuaczana leci do moim faworytow
![]() Kaguya - a jaki masz kolor wlosow? Skoro masz takie cienkie to moze sprobuj kuracje z olejkiem rycynowym. |
|
|
|
#2958 | |
|
Raczkowanie
|
G³owy sobie uci±æ nie dam, ale wydaje mi siê, ¿e takie same. Ró¿nica by³a jedynie w sposobie u¿ycia, w jednej bodaj¿e pó³ nakrêtki w drugiej 1/3 czy jako¶ tak.
Cytat:
Nie wiem czy przegapi³am, ale Monika odzywa³a siê jak tam sprawa z fryzjerk±? W³osy od¿y³y? Nie mogê doczekaæ siê gdy ca³a grzywka bêdzie w naturalkach
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 333
|
Hej dzio³chy, jak Wasze postêpy?
![]() Ja wytrzymujê w postanowieniu, 6miesi±czek minê³o, zielonek brak - w koñcu obcie³am wszystko. Choæ w³osy s± króciutkie, to by³ dobry krok. Teraz, to mam 2 kolorowe w³osy,a nie ca³± têczê. A, no i przy okazji polecia³y wszystkie rozja¶niane w³osy. ![]() Wrzucam zdj, jako¶æ nie powala, ale widaæ gdzie siê koñczy odrost. Edytowane przez omleecik Czas edycji: 2015-05-03 o 20:15 |
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
Cze¶æ dziewczynki
Gratulacje dla Was wszystkich za postêpy i piekne w³osy na fotkach jakie tu wrzucacie. Ja podczytuje teraz to forum "na szybko" i troche mi ucieka ![]() U mnie 22 miesi±ce w maju Mam du¿o stresów ostatnio i widaæ to tak¿e po moich w³osach, wypadaj± i s± bardzo dziene w dotyku, mtowe - czego¶ im brakuje - pewnie witamin jak i ca³emu mojemu organizmowi ostatnio. Nie uznaje za bardzo suplementów diety, ale chyba muszê co¶ kupiæ na wzmocnienie, bo stres i przemêczenie zaczynaj± strasznie mi doskwieraæ. Chcia³abym i¶æ i pocieniowaæ te w³osy trochê ¿eby siê pozbyæ farbowañców po czê¶ci, ale tak ¿eby nie zjechaæ z d³ugo¶ci - no ale boje siê, ¿e fryzjerka mnie za bardzo wytnie. W czerwcu/lipcu bêdê musia³a zrobiæ wyrównanie koloru, te¿ siê tego boje. Kurde ja nie mam sprawdzonej, dobrej fryzjerki i mam strasznego stracha przed tym.
|
|
|
|
#2962 |
|
Konto usuniête
|
Wiesz, ja tak samo... ale i tak bêdê musia³a wybraæ siê do fryzjerki, bo w³osy nie maj± ¿adnej formy, koñce s± suche, mam przyklap (przy prostych, niewycieniowanych zawsze mam), ogólnie wygl±dam jak wie¶niara z takimi w³osami, a zwi±zane mi nie pasuj±, zw³aszcza zaczesane do góry, bo mam wysokie czo³o i to zaburza proporcje.
Grzywkê walnê, jak bêdê mia³a d³u¿sze. Na razie jedynie lekko j± skrócê, akurat bêdê mog³a ¶ci±æ koñce i mieæ naturalki. Reszta w³osów... nie wiem. G³adki bob mi sê marzy³, ale to zale¿y od kondycji w³osów, a ¿e moje czêsto s± przylizane i t³uste (myjê co 2 dni, czasem codziennie), to nie wiem, czy bêdzie to dobrze wygl±daæ. Ogólnie nie mam pojêcia, co z nimi zrobiæ. |
|
|
|
#2963 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Cytat:
. wystarczy dorzucic lyzke siemienia do jogurtu, salatki lub owsianki, ewentualnie dolac lyzke oleju lnianego lub z wiesiolka. matowe wlosy to najczesciej brak nnkt, szkoda sie meczyc z zapuszczaniem naturalek jesli nie maja byc w ostatecznym rozrachunku blyszczace i zdrowe, to bez sensu |
|
|
|
|
#2964 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 201
|
Piêkny kolor naturalek. Zakocha³am siê ![]() Super! Bardzo mnie zmotywowa³o to zdjêcie U mnie bêdzie bardzo podobnie kolorystycznie |
|
|
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
Cytat:
|
|
#2966 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Cze¶æ dziewczyny, mo¿na siê do³±czyæ?
Tak sobie podczytujê wasz w±tek od oko³o dwóch tygodni, czyli od kiedy zdecydowa³am siê nie farbowaæ ju¿ ponownie w³osów. Generalnie to jakie¶ dwa lata temu zamarzy³y mi siê rude w³osy, przy moim naturalnym blondzie, i jak po kilku miesi±cach mi nie przesz³o to postanowi³am ulec pokusie. Efekt by³ taki, ¿e przez ponad rok farbowa³am co miesi±c nie tyle by ukryæ odrosty, ale by przywróciæ ten rudy kolor, który siê spiera³ w ci±gu dwóch tygodni do pomarañczowego blondu Generalnie ju¿ raz wcze¶niej wraca³am do swoich naturalek pod koniec gimnazjum, ale wtedy by³o to z pasemek, wiêc jako¶ tak ³atwiej, bo granica nie by³a a¿ tak bardzo widoczna. Chocia¿ przynajmniej teraz wiem, ¿e jest to mo¿liwe. ¯eby nie by³o, w za³±czniku moje naturalne (ciêcie fatalne by³o, ale to inna sprawa) i to jak teraz wygl±daj±. |
|
|
|
#2967 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
Elle88dw odzywa³am siê,odzywalam,ale szkoda s³ów na ta fryzjerkê,ona nie ma sobie nic do zarzucenia-uwa¿a, ¿e w³osy musia³y wypa¶æ bo by³y zniszczone, a taka fryzura nie jest bez szkodliwa (cos takiego powiedzia³a)...wcinam póki co Vitapil i mnóstwo warzyw
narazie efektów na w³osach nie widzê, bo za krótko je biorê, ale za to waga spad³a omleecik ...i dobrze, ¿e ¶cie³a¶,nie ma siê co mêczyæ,w³osy odrosn± animale zdjêcie z Twojego avatara to Twoje w³osy?jesli tak, to WOW
Edytowane przez monika1983k Czas edycji: 2015-05-04 o 07:30 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2968 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
animale a juz mnie zazdro¶c zaczê³a z¿eraæ ...
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 556
|
Ja dzisiaj wykoñczy³am olejek alterry i przela³am do pojemnika po nim olej rycynowy...ju¿ zapomnia³am jaki on jest upierdliwie gêsty
. Oby dzia³a³ tak jak kiedy¶.. .
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Co to cz³owiek kiedy¶ g³upot nie narobi³...

trochê siê boje ale te¿ nie mogê doczekaæ gdy¿ mam spore oczekiwania wzglêdem tej pracy i mam zamiar prêdziutko pi±æ siê po szczeblach kariery
.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r