|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Galeria :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
A oto moje zmagania..na pierwszym rok temu na wakacjach, na kolejnych z dzisiaj, ostro ćwiczę żeby były efekty...wybaczcie za kiepską jakość fotek pozdrawiam serdecznie
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A więc w moim przypadku tak to wyglada: -rezygnacja ze słodyczy -ok 5 posiłków dziennie, ostatni do 18/19 -zamieniłam w drodze do pracy auto na rower- ok 8km dziennie -zamieniłam piwko na wino -rowerek stacjonarny- 10km dziennie/ pół godziny ok 300/400kcal. -6 serii po 50 brzuszków, 6 serii po 20 podnoszeń ciężarków i rozciąganie- codziennie- nie ma zmiłuj ![]() -ok 3 razy w tyg 1,5 godz biegania -sporadycznie aerobik -sporadycznie basen- 30/40 długości -full balsamów wyszczuplających i ujędrniający -hektolitry wody heh I to chyba wszystko, pozdrawiam gorąco
|
|
|
#2947 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Julitaa22, widać różnicę!
Długo się już odchudzasz? Ile udało Ci się schudnąć?
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie odchudzam tylko nieco zmieniłam styl życia...Te zmiany wprowadziłam już na zawsze a było to mniej więcej 3 m-ce temu. Waże ok 55kg wcześniej było to 58/59 wiec nie jest to diametralna różnica. Aczkolwiek zmieniły mi się wymiary. Teraz mam
biust- 88/89 talia- 63 biodra- 90 udo- 48 łydka- 33 Wcześniej było więcej Ale najlepsze jest to, że mam o wiele lepszą kondycje, moja skóra stała się jędrna i sprężysta Pozdrawiam
|
|
#2950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
nic dodac, nic ujac
![]() rozumiem ze schudłaś "tylko" ok. 5 kg , ale różnica jest rewelacyjna GRATULACJE
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę Cię podziwiać, jak w tym wytrwasz więcej niż rok ![]() Chce Ci się jeszcze w domu wsiadać na rowerek stacjonarny, skoro codziennie 2 razy wsiadasz na zwykły? ![]() Bieganie rozumiem, basen - super, aerobik - rewelacja, ale do stacjonarnego to ja się chyba nigdy nie przekonam Efekty są u Ciebie świetne. Ładna sylwetka, taka sprężysta Brawo i oby tak dalej.
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądziłam, że kiedyś odważę się wstawić tu swoje zdjęcia, ale chyba jednak ten czas nastąpił
Po 6 miesiącach redukcji nadal nie jest tak, jak bym chciała, żeby było, ale i tak jest lepiej chyba Czuję się lepiej ze swoim ciałem teraz, ale szczerze mówiąc, to nie wiem czy widać różnicę tak jak mi się wydaje Nadal nie należę do szczupłych, mam niezgrabne nogi (i krzywe ale na to nic nie poradzę) i duże biodra.Przez wakacje planuję utrzymać taki efekt jaki jest teraz, a po wakacjach zrzucić jeszcze jakieś 5-6kg Dla mnie najlepszym miernikiem był spadek centymetrów, z wagi zleciało tylko 6kg. Waga 75 => 69 (170cm wzrostu) Biust 94 => 92 Talia 75 => 67 Biodra 112 => 100,5 Brzuch 91 => 75 Uda 64 => 59,5 Łydki 41 => 40,5 Wychodzi na to, że teraz w obwodzie brzucha mam tyle ile miałam w talii ![]() Pierwsze zdjęcie jest z czerwca 2008, drugie i trzecie z lipca 2008. Pozostałe trzy są z dzisiaj Dla porównania, w tych samych ubraniach
|
|
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze zazdroszcze Ci strasznie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dietę, to starałam się trzymać zasad redukcji: 5 posiłków (wychodziło mi ok 1500kcal dziennie), unikać słodyczy, węgle rano, dużo warzyw i białka, zero gazowanych napojów. Z ćwiczeń na początku było sporo różnych na brzuch (głównie na dolne partie), na ramiona z obciążeniem 2x2kg, do tego stepper prawie codziennie. Później już było mniej ćwiczeń, ale stepperować starałam się nadal. Jakiś miesiąc temu zamiast steppera doszło bieganie (25minut dziennie, w miarę możliwości codziennie). A poza tym na początku błonnik (później nie był mi już potrzebny), później jedno opakowanie Linei ale nic nie dała a jeszcze później dwa opakowania CLA 1000 (2 kapsułki dziennie) i to faktycznie poprawiło skuteczność ćwiczeń, waga i obwody szybciej spadały w dół Aha i jeszcze jakieś mazidła antycellulitowe, ale bez przesady
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać masz w planach dalej brnąć do celu tak trzymaj A ile kosztuje ten CLA 1000? Bo ja zaczęłam dopiero przyjmować L-karnitynę i mam po niej taką energię mogłabym ćwiczyć i ćwiczyć ;p tylko nie wiem czy to nie jest tzw. "pic na wode" i nie wiem czy to coś da...
Czas i tak upłynie ______________________ Bieganie - nowa miłość <3 ![]() Edytowane przez $ylwu$ Czas edycji: 2009-07-04 o 14:09 |
|
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I starcza na dwa tygodnie
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne zmiany
|
|
|
|
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
....Pozdrawia m
|
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zastanawia mnie wciąż to czy to mógł być efekt L-karnityny czy po prostu zwykłe placebo tylko że nigdy mi sie jeszcze coś takiego nie zdażyło...Może L-karnityna po to jest, aby "dodawać" energii i wtedy ma się ochotę na więcej i odchudzanie jest wtedy efektywniejsze zresztą nie znam się, zapewne jest inaczej
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwuś, pamiętaj, że podczas wysiłku aerobowego tłusczyk spala się nie na najszybszych 'obrotach' a na lajtowym tempie hehe
![]() Odpowiednie HR Max ![]() Oblicz sobie.. naprawdę! Nie chodzi o to, żeby zejść mokrą z rowerka )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko chodziło mi o to, że miałam dużo energii a pociłam się tak dlatego, że było strasznie duszno a na rowerku jeżdżę w tempie ok. 20km/h więc to chyba nie jest aż tak szybko?
|
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
220 - wiek
I wynik pomnóż razy 65% ![]() Jak wyliczyć swoje tętno i zastosować je do treningu? Przyjmijmy, że masz 20 lat i chcesz trenować w przedziale 2 (spalanie tkanki tłuszczowej). Najpierw obliczamy Twoje HRmax => HRmax = 220 - wiek => 220 - 20 lat = 200 => Twoje HRmax = 200 uderzeń/min Twoje tętno ma być utrzymane na poziomie 60-70% HRmax => 200 x 60% = 120 uderzeń/min - to Twoja dolna granica 200 x 70% = 140 uderzeń/min - to Twoja górna granica Źródło: kulturystyka.com 2. A najprostszym sposobem określenia czy wysiłek przebiega na porządnym poziomie intensywności, jest możliwość prowadzenia swobodnej konwersacji podczas trwania całego treningu, bez zadyszki i konieczności przerwania rozmowy dla "nabrania oddechu". Źródło: SFD ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Ain't No Mountain High Enough Edytowane przez myszeczka00 Czas edycji: 2009-07-04 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
najszybciej tłuszcz spala hiit, czyli trening, kiedy ćwiczymy na granicy wytrzymałości
a nie powolne aeroby
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny super przemiany
efekty naprawdę super ![]() do myszeczki: często podczas jazdy na rowerku mam tętno wyższe niż 140-150 ( z wyliczeń wynika 117-136) mimo że tempo jest umiarkowane czy przy wyższym tętnie spalam mięsnie zamiast tkanki tł. a może wtedy bardziej pracuję nad wydolnością?? pingwinku a jak to jest ze spinningiem?? tam też w końcu człowiek pedałuje jak oszalały i zmienia tempo itd. Edytowane przez gasolina84 Czas edycji: 2009-07-04 o 20:19 |
|
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo za informacje
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
gosh gratuluję bo efekty są! widać widać
życzę powodzenia w dalszej drodze do celu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Jeśli masz zadyszkę to znaczy że za wysokie tętno. Mnie zawsze inni biegacze wyprzedzają, ale co tam
Ostatnio jakby kondycja lekko się poprawiła i biegam trochę szybciej niż kiedyś a gdy trochę zwolnię to tętno bardzo szybko spada, ale staram się go utrzymywać w okolicach 140. Tak czy siak, bieganie bez zadyszki jest bardzo przyjemne
ja sobie często po cichu śpiewam (gdy słucham muzyki)
zawsze byłam raczej asportowa 

świetna figura! 

tylko że nigdy mi sie jeszcze coś takiego nie zdażyło...