![]() |
#2941 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
|
Kochane, do kogo po kwiaty w tym stylu i w tej kolorystyce? Polska, dokładna lokalizacja całkowicie dowolna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z jeżynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
No ja marzyłam u tatuażu u Dominika, ale przeraziły mnie terminy. Zapisałam się do jakiegoś Bartka (już chyba z tego co widzę tam nie pracuje nawet) bo był termin na za tydzień (z perspektywy czasu dziwie się że nie zapaliła mi się wtedy lampka z tym terminem).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z jeżynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
No ja wtedy się nie znałam i myślałam że co jak co, ale napisu nie da sie spierdzielić, a teraz juz wiem że akurat napis łatwo i później zostaje taki burak jak u mnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Przyczajenie
|
Ja tez mam termin do Magdy z InkMiners
![]() A bylyscie kiedys na Walk in day? |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() ![]() niestety, a zwłaszcza przy czymś małym lub napisie. Ogólnie spoko, bo muszą się uczyć ale powinno się być świadomym ze tą osobą dopiero zaczyna. Ja na pierwszy tatuaż, właśnie napis, wybrałam doświadczonego tatuazyste bo z powodów moich problemów chciałam być pewniejsza ze zrobi to doświadczona osoba o czym mówiłam zapisując się, ale no... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
... choć nie Westwood
|
Ja sprawdzam
![]() Aczkolwiek tez jestem daleka od polecania studia... w tym, w którym robiłam pracuje kilka osob, ale niektorych prace mi sie wcale nie podobają. Także różnie bywa.
![]() |
#2953 |
Konto usunięte
|
Dlatego IMHO powinno się polecać konkretne osoby a nie studio.
i dzwoniąc/mailując do studia trzeba zawsze umawiać się do konkretnej osoby. Nie na zasadzie: -Dzień dobry, chciałabym napis. -Proszę przyjść za tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zapewne wina także osoby tatuowanej, bo się uparła zrobić wszystko na jednej sesji, ale jednak jakoś mało profesjonalne mi się to wydało, skoro ktoś rezerwuje termin i zaznacza, że chce tatuaż na jednej sesji cały, to czy tatuator nie powinien zarezerwować tyle czasu, ile trzeba na dany projekt? a nie "to ominiemy, tego nie zrobię, to nieistotny szczegół, a w ogóle to za chwilę mam następną osobę zapisaną" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasami osoba tatuowana juz nie wytrzymuje z bolu. Czasami nie wytrzymuje skora-szczegolnie przy tatuazy z duza iloscia detali gdzie tatuuje sie wiele razy to samo miejsce. Skora puchnie, robi sie przekrwiona, obrzmiala, leje sie krew i nie ma sensu ani mozliwosci wbijac dalej bo wszystko wyplywa albo siada nierowno. Ale w takiej sytuacji powinno sie umowic na dokonczenie w pozniejszym terminie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po prostu myślę, że tatuator powinien w takiej sytuacji powiedzieć, że się nie da, że na taki duży (bo naprawdę duży tatuaż) trzeba więcej sesji i jakoś to wyjaśnić. a tak efekt jest spoko, ale na kolana nie powala, brakuje właśnie tych pierdół typu zmarszczki mimiczne czy linie na szyi itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w dwóch studiach, żeby skonsultować cover i w jednym dziewczyna powiedziała mi, że najlepiej gdybym go rozjaśniła jedną sesją laserem i dopiero wtedy mogłaby coś zadziałać. Zaproponowała studio gdzie mają laser, ale też tatuują. No i tam chłopak od ręki narysował mi na plecach propozycję coveru bez konieczności rozjaśniania. Pomysł miał całkiem spoko, ale zastanawia mnie jedno, czy da się na czarnym zagojonym tatuażu wbić tak kolor biały/jasnoszarny, żeby to dobrze wyglądało? Mogę podesłać zdjęcie jeśli ktoś chciałby mi doradzić
![]()
#2958 |
Zakorzenienie
|
Zapisałam się w końcu do Magdy z InkMiners na te moje kwiatki.
Przejmuję się trochę czy ostatecznie wzór spełni moje oczekiwania...bo nie wiem czy jak mi się nie spodoba, to będę chciała zmian na bieżąco w dniu dziarania.... taka już raczej jestem, że muszę mieć wszystko wcześniej wiadome, zaplanowane itp.... ![]() Najwyżej się przewiozę tam i z powrotem... :d
#2959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszło okej, jednak zajęło to 4,5 h, nie zemdlałam, a okres nie był aż tak obfity jak przypuszczałam, jestem zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm ja też sie zastanawiam nad wbiciem jasnego barwnika żeby wywalić troche ciemnego ale nie wiem czy to możliwe ![]() aktualnie pytałam w 2 studiach, napisali że ok, ale żebym miała jakiś swój projekt, pomysł a ja właśnie z tym mam problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W takim razie został laser a później cover ![]() ![]()
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
mi zaproponowali właśnie bezpłatne usuwanie laserowe tam gdzie to tak spierdzielili jak wysłałam zdjecie jak to teraz wyglada, ale ja sie boje tego lasera, bo wiem że przy usuwaniu intensywnie pracuje nasz układ immunologiczny a ja choruje na hashimoto i podejrzenie cukrzycy typu 1, wiec boje sie jakby to mogło odbic sie na moim zdrowiu, skoro mam choroby o podłożu autoimmunologicznym..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Konto usunięte
|
Ja mam zrobiony cover, ale obylo sie bez lasera, bo tatuaz byl stary, wyblakly i ogolnie delikatny, wszystko pieknie siadlo, nie przebija.
Nie wiem czy bym sie odwazyla na laser ze wzgledu na bol. Wysłane z jeżynki Edytowane przez 201612291251 Czas edycji: 2016-11-18 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
mnie ból w ogóle nie przeraża, ale bardziej reakcja układu imm. ktory u mnie nie działa prawidłowo... takze laser chyba odpada...
mam fajny pomysł na cover pytanie czy to wykonalne, na napisie zrobić jakby sznurek z koralikami (wielkosci i długosci napisu) i na nim cos zawiesic zeby całosc ladnie wygladala, jakies piorko ladne czy dwa piorka... niestety z takimi "koralikami" znalazlam malo zdjec.. oczywiscie na pol plecow nie chce robic ![]() ![]() myślalam tez nad opcja roze, ale boje sie ze zbyt ciemne beda wygladac, jak to napisała jedna z Was, jak kapusty ![]() myślałam jeszcze nad kompasem, ktorego najdłuższa linka byla by poziomo na napisie, ale wtedy N nie byloby u góry ale po boku wiec troche słabo... |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zadomowienie
|
z ta roza wiatrow myslalam nad czyms takim tylko tu ciemna by była wskazówka pozioma a nie pionowa, no i skoro ciemna to mysle ze jakos by zakryła ten napis...pytanie czy przejdzie z N z boku a nie z góry, bo ta wskazówka z N jest najdłuższa..
Edytowane przez LovinLight Czas edycji: 2016-11-18 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
edit nie wiem czemu nie dodaje sie wersja obrócona tego zdjecia, z N z boku
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
Ka-Mila
Ja jestem zadowolona ze współpracy z Szymonem ![]() - czas oczekiwania - na termin czekałam 7-8 miesięcy, nie pamiętam dokładnie. Zadzwonili do mnie , że zwolniło się miejsce i czy jestem zainteresowana. Także miałam się tatuować z listopadzie, a byłam w październiku ![]() - projekt - w związku z tym, zadzwonili do mnie w piątek, że jest termin na wtorek nie zdążyłam nic przesłać do Szymona wcześniej. Ale mój projekt był prosty, więc się tym nie martwiłam. Szymon rozrysował go na miejscu, zajęło mu to +/- pół gdziny , plus kilkanaście minut na ustalenie ze mną wielkości, kolorów. Przy większych projektach wiem, że można współpracować mailowo - szybkość pracy - ciężko mi to ocenić, bo nie mam doświadczenia. U mnie tatuowanie zajęło 2-2,5 godziny.WIelkośc masz na zdjęciach - ani duży, ani mały. Ma +/- 13x13cm. Generalnie był skupiony na pracy, w zasadzie nie rozmawialiśmy podczas, pytał tylko co jakiś czas czy w porządku wszystko ![]() Całe studio i Szymona oceniam bardzo na plus. Przede wszystkim profesjonalizm - bardzo dbają o bezpieczeństwo i higienę pracy. Zarówno panie przyjmujące zapisy jak i tatuatorzy bardzo mili, otwarci. Początkowo byłam zestresowana - to mój pierwszy tatuaż, ale przy miłej atmosferze bardzo szybko mi to przeszło. Nie ma jednej rzeczy, do której mogę się przyczepić. Szymon nawet skonstruował mi jednorazowy biustonosz z ręczników papierowych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Konto usunięte
|
Pióra, łapacz snów lub róża wiatrów, ahaaaa...
Nie chcę wyjść na jakąś złośliwą krowę, ale zdajesz sobie sprawę z tego, że to najbardziej oklepane motywy kobiecych tatuaży jakie można sobie wyobrazić? Co druga Karyna ma takie coś wydziarane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Przyczajenie
|
Z drugiej strony: ci z tego,że oklepane jeśli komuś się podoba..można powiedzieć,że mandala i kwiat lotosu tez się stają oklepane... pytanie czy tatuaż ma być na sile oryginalny czy ma się po prostu osobie która go ma podobać?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.