Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 11:20   #2941
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Dziwna teoria ze nie wolno imbiru w ciąży...mi gin na mdłości zalecał picie naparu z imbiru...

Ola Lilka ma respekt do taty i się zawstydziła 😉 jeszcze się odwróci...zobaczysz...moj a Lilka w 26 glowkowe a w 34 czy coś koło tego dupka 😉 ale do porodu się jeszcze obróciła 😊 kto by tyle siedział do góry nogami 😉 ciekawe jak mój P ułożony...chyba główka bo mocne kopki z samej góry..
Mój chyba się przekręcił i zrobił sobie trampolinę z mojego dołu. Jak kopnie to aż wpół się zginam A może z główki mnie tam wali?

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w ogóle wczoraj byłam w SR i było m.in. o ochronie krocza!

Chciałam się z Wami podzielić co poradziła położna - zrobiła na mnie super wrażenie, także jej zaufam w tej kwestii.

Generalnie powiedziała, że jeśli się zastosujemy do jej rad + będziemy słuchać połoznej podczas porodu jak Boga (czyli jak powie nie przyj to nie przeć, podobno to jest trudne, bo organizm chce przeć, a Ty musisz go hamować....) i warunki będą sprzyjające (wielkość dziecka odpowiednia, nasza genetyka na którą nie mamy wpływu) - to się krocze uchroni A jeśli będzie np duuuża główka dziecka, albo my po prostu genetycznie tam będziemy wąskie to co byśmy nie zrobily to trzeba naciąć i że naprawde dobrze zaufac poloznej, bo ona chce uchronic krocze, ale jak widzi, ze jest ogromne ryzyko pekniecia to lepiej naciac niz peknac na III stopien...

A jej rada to: od 36 TC (nie wcześniej!) do filizanki malej dajemy dwie duze lyzki kawy parzonej i zaparzamy. To nam zostanie na kilka uzyc Nasaczamy wacik w kawie i przykladamy do krocza na 15-20 min - codziennie! Po tym okladzie, bierzemy np oliwke z oliwek i robimy masaz krocza - po peirwsze samym paliczkiem (czyli tym czubkiem palca), po drugie najlepiej maz jak to zrobi bo my bedziemy miec juz tak duzy brzuch ze ciezko bedzie to dokladnie zrobic, po trzecie okolo 15-20 kółek robimy i do granicy bolu (czyli jak zacznie cos bolec to znaczy ze juz za mocno).

I to bedzie odpowiednio przygotowane krocze do porodu

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Dzięki Ciekawe rzeczy... Aczkolwiek jak dla mnie to za dużo zmiennych

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 11:23   #2942
agaczilla21
Zakorzenienie

Lilka mi co chwilę bluzkę podnosi i mówi- tulic Plycka. Potem znów badac Plycka 😃 pytam sie czy zdrowy to mówi"dlowy, delko boli" 😃 padam
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 11:35   #2943
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w ogóle wczoraj byłam w SR i było m.in. o ochronie krocza!

Chciałam się z Wami podzielić co poradziła położna - zrobiła na mnie super wrażenie, także jej zaufam w tej kwestii.

Generalnie powiedziała, że jeśli się zastosujemy do jej rad + będziemy słuchać połoznej podczas porodu jak Boga (czyli jak powie nie przyj to nie przeć, podobno to jest trudne, bo organizm chce przeć, a Ty musisz go hamować....) i warunki będą sprzyjające (wielkość dziecka odpowiednia, nasza genetyka na którą nie mamy wpływu) - to się krocze uchroni A jeśli będzie np duuuża główka dziecka, albo my po prostu genetycznie tam będziemy wąskie to co byśmy nie zrobily to trzeba naciąć i że naprawde dobrze zaufac poloznej, bo ona chce uchronic krocze, ale jak widzi, ze jest ogromne ryzyko pekniecia to lepiej naciac niz peknac na III stopien...

A jej rada to: od 36 TC (nie wcześniej!) do filizanki malej dajemy dwie duze lyzki kawy parzonej i zaparzamy. To nam zostanie na kilka uzyc Nasaczamy wacik w kawie i przykladamy do krocza na 15-20 min - codziennie! Po tym okladzie, bierzemy np oliwke z oliwek i robimy masaz krocza - po peirwsze samym paliczkiem (czyli tym czubkiem palca), po drugie najlepiej maz jak to zrobi bo my bedziemy miec juz tak duzy brzuch ze ciezko bedzie to dokladnie zrobic, po trzecie okolo 15-20 kółek robimy i do granicy bolu (czyli jak zacznie cos bolec to znaczy ze juz za mocno).

I to bedzie odpowiednio przygotowane krocze do porodu

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ciekawe jak to sie sprawdza w praktyce lepiej naciac niż popekac do odbytu to fakt. Niektóre szpitale robią rutynowo naciecia. U mnie niestety tego nie zastosowali czego wynikiem było pęknięcie 3 stopnia i 2h szycie czego skutki nadal odczuwam przy zblizeniu
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 11:43   #2944
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
jak 30? jak ja mam jutro 29+0

prałas juz ciuchy? Bo się zastanawiam czy nie dokonać dzisiaj tego czynu ale trochę się boje prać tye nowe, a co jeśli wyjmę szmatki, a nie ciuszki z pralki??
no tak liczyć też nie umiem to jutro zaczynam 30 t tak kolory wyprane i poskładane czekają na prasowanie białe zostały ale tych mam jakoś mało więc poczekam jak dokupię jeszcze pieluch i dopiero
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Joł, ja juz po. Tz miał pecha bo zasłoniła cała buzie rekami i stopa na chwile sie odsłoniła raz, uśmiechnęła, mrugnęła okiem i zasłoniła znowu
Cała i zdrowa jak ryba dalej w okolicach 50 percentyla wazy 1550g.
Dalej uparciuch siedzi głowa do góry wiec teraz uprasza sie każda czytelniczkę o kciuki za obrót na następnej wizycie jak sie nie obróci to wstępny termin cc na wszelki wypadek bedzie mi ustalać.. Ale do następnej wizyty jeszcze miesiąc wiec moze akurat
Poza tym wszystko pięknie ładnie, wazę 65.5 kg czyli jak uprzednio 3.5 kg na plus. Jednak dieta cukrzycowa robi swoje

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Odezwe sie wiecej późnej bo teraz pędzę na spotkane w sprawie budowy domu

co ta stopa tam robiła? to niedużo przybrałaś wręcz minimalnie a do diety się zgadzam u mnie 5 kg utrzymuje się od długiego czasu
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hej ja mam soe lepiej juz troche pochodze sama! Wyjeli tamponade i boli ale dam rade. Waze aby sie uspokoilo. Ja sie ciesze ze juz poprane mam i poprasowane. Bo juz zaczelismy myslec o tym co jesli musieliby tersz robic mi cesarke jakby musieli tobic ki operacje.. Ale musi byc dobrze !!!!
będzie dobrze

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 12:09   #2945
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak to sie sprawdza w praktyce lepiej naciac niż popekac do odbytu to fakt. Niektóre szpitale robią rutynowo naciecia. U mnie niestety tego nie zastosowali czego wynikiem było pęknięcie 3 stopnia i 2h szycie czego skutki nadal odczuwam przy zblizeniu
No co Ty ...ja też miałam III stopień ale mnie zszywali pół godziny i jest wszystko w porządku. Teraz mam rozkminę czy jakby znów doszło do pęknięcia to skóra by w miejscu szwów pękła czy gdzieś indziej.

Ja apropo posta esor to natenczas mimo, że jesteśmy małżeństwem, jakoś wstydziłabym się pod koniec ciąży prosić TŻ-ta "Skarbie- rób tam kółeczka, pomasuj coby dzidziuś mnie nie rozerwał jak ostatnio". Seks był wieki temu, futro na zimę zapuszczone,pfff mógłby się zgubić... No way....

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2015-12-08, 12:32   #2946
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Też się pochwalę zakupami w smyku W poprzedni poniedz kupiłam leżaczek bujaczek tiny love w super cenie i do tego dawali jeszcze jakiś rabat 25 zł W sumie kosztował mnie 270 zł + darmowa dostawa (dzisiaj sprawdzałam 310 zł) Dla starszaka wzięłam mądrą mysz za UWAGA 2 grosze Nie wiem jak to wyliczyli ale mnie pasuje No i do tego częściowo zapłaciłam moim paybackiem BRAVO JA

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Co do wózka to się zgadzam Jak sprzedawałam po starszaku w krótkim czasie miałam prawie 200 'wejść' na olx więc jak jest coś co Wam się podoba natychmiast dzwońcie i się umawiajcie na oglądanie
(nie ważny dzień i godz) Sprzedający też jest szczęśliwy, że jego towar cieszy się takim zainteresowaniem i za chwilkę będzie miał kasiorkę

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

To wina tej paskudnej pogody - niby ciepło ale wiatr, mokro Już wolę jak jest lekki mróz Przynajmniej wirusy i inne paskudztwa się "zamrożą"
Zdrówka dla córuni!!

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy pijecie herbatę z imbirem na przeziębienie? bo oczywiście od jednej ze znajomych usłyszałam że imbiru w ciąży nie wolno a dlaczego..to już nie wiedziała.
Ja piłam na mdłości, ale mi nie podeszła.

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hej ja mam soe lepiej juz troche pochodze sama! Wyjeli tamponade i boli ale dam rade. Waze aby sie uspokoilo. Ja sie ciesze ze juz poprane mam i poprasowane. Bo juz zaczelismy myslec o tym co jesli musieliby tersz robic mi cesarke jakby musieli tobic ki operacje.. Ale musi byc dobrze !!!!

SUper, oby teraz było lepiej

Cytat:
Joł, ja juz po. Tz miał pecha bo zasłoniła cała buzie rekami i stopa na chwile sie odsłoniła raz, uśmiechnęła, mrugnęła okiem i zasłoniła znowu
Dalej uparciuch siedzi głowa do góry wiec teraz uprasza sie każda czytelniczkę o kciuki za obrót na następnej wizycie jak sie nie obróci to wstępny termin cc na wszelki wypadek bedzie mi ustalać.. Ale do następnej wizyty jeszcze miesiąc wiec moze akurat
Poza tym wszystko pięknie ładnie, wazę 65.5 kg czyli jak uprzednio 3.5 kg na plus. Jednak dieta cukrzycowa robi swoje

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

chyba też powinnam przejść na tę dietę, bo jak tak pójdzie to zaraz będę mieć nie +5, a +50

Super,że wszystko ok)) No i ładnie Lilka przypakowała, chyba przegoniła Zuzkę, bo Zuzka miała tydzień temu 1330.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 12:35   #2947
NanaR
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje i trzymam kciuki za obrót

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 12:39   #2948
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
mam to samo z tym chomikowaniem :/ ale skutecznie robię porządki od kiedy siedzę w domu

BRAWO TY! A tak serio to tam idzie coś upolować, tylko trzeba czekać na te ich promocje Ja się ostatnio zapisałam do nich na sms, to jestem na bieżąco co mają.

Chyba w pierwszej części wątku rozkminiałam czego nie wolno w ciąży i dlaczego (wg internetów) - ogólnie nie wolno Ci niczego W sumie to oddychać też nie powinnaś jak normy przekroczone
A tak serio to w ciąży lekarze własnie imbir polecają jako przeciwwymiotny.

Super wieści, oby teraz już tylko było lepiej!

bawiła się z tatusiem w a kuku Ja jutro idę, może tż uda się dojechać na czas

Ja nie piorę jeszcze, chociaż zaczynam się zastanawiać czy powoli nie zacząć kompletować torby do szpitala i przynajmniej te poprać, spakować do torby. Jak znam siebie, to zrobię to w styczniu

Młoda mnie rozbroiła.
- mama pokażę Ci co możemy kupić Tusi pod choinkę, bo już dość tych ubranek
- ale to przecież Mikołaj prezenty przynosi !?
- ale trzeba mu kupić, żeby mógł przynieść !

Tusi?>>

CO do prania, to mam to w planie, ale jakoś się zebrać nie mogę. Powinnam korzystać, bo moja mama jest bardzo chętna do prasowania dzieciowych ciuszków, więc no- dla niej przyjemność, dla mnie mniej roboty

wiecie co, ojciec tak mnie wnerwił,że naprawdę chcę wracać już do domu Dla niego moje zdanie jest g... warte, coś mu tłumaczę a i tak robi po swojemu. I to w stosunku do MOJEGO dziecka...
A jak mu się uda przemycić np. jakiegoś słodycza Tusi czy owoca w momencie, kiedy ja na to nie pozwalam to wiecie jaki z siebie dumny?Normalnie triumf we wzroku... Mam ochotę go udusić

Stary 2015-12-08, 12:47   #2949
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

wiecie co, ojciec tak mnie wnerwił,że naprawdę chcę wracać już do domu Dla niego moje zdanie jest g... warte, coś mu tłumaczę a i tak robi po swojemu. I to w stosunku do MOJEGO dziecka...
A jak mu się uda przemycić np. jakiegoś słodycza Tusi czy owoca w momencie, kiedy ja na to nie pozwalam to wiecie jaki z siebie dumny?Normalnie triumf we wzroku... Mam ochotę go udusić
długo jeszcze tam musicie mieszkać? no fakt powód do dumy ma

Stary 2015-12-08, 13:01   #2950
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

[QUOTE=badzia987;53730529]No co Ty ...ja też miałam III stopień ale mnie zszywali pół godziny i jest wszystko w porządku. Teraz mam rozkminę czy jakby znów doszło do pęknięcia to skóra by w miejscu szwów pękła czy gdzieś indziej.

U mnie nie jest do końca w porządku, widzę różnice jak było przed urodzeniem, a niestety odczuwam duży dyskomfort typu suchości ale ta przypadłość akurat jest częsta po sn , stosowałam hydrovag tak mi polecił gin, plus lubrykant obowiązkowo ale to nic mi nie daje. Tez nie jestem dobrze zszyta, moj sie skarży ze jego tez boli .Nie pytałam poloznej czy do pęknięcia dochodzi w dawny, miejscu ale i tak zapytam na najbliższym ktg , wiem ze teraz parafine stosują do nawilżenia podczas porodu.
A u Ciebie jak jest?
Stary 2015-12-08, 13:15   #2951
butterfly20
Zakorzenienie

Tuśkę dzisiaj kot przestraszył, a ona na to taka przejęta "Jezus Maria, ale się przestraszyłam"... tak to jest właśnie przebywać z dziadkiem ateistą...

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
długo jeszcze tam musicie mieszkać? no fakt powód do dumy ma
Póki nie skończą...czyli nie wiem ile. Najlepsze,że po prostu budowlańcy wszyscy mają obsuwy, więc M. robi tam to, co sam może, żeby chociaż trochę nadgonić.
Zrobił pokój Tuśce (teraz czekamy na meble), a teraz ociepla na piętrze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 13:18   #2952
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Witamy
Gratuluję wizyt Esor do masażu można już od 32 tyg. wykorzystać olej z wiesiołka

Kochane co do wózka... mam na oku ten co zakupiła Figa I tak są 3 opcje z fotelikiem maxi-cosi w 3 wariantach cenowych... Czy orientujecie sie moze czy tu można zjechać z kosztów czy lepiej zapłacić więcej??
http://allegro.pl/camarelo-carmela-3...835603129.html
czy:
http://allegro.pl/camarelo-carmela-3...836024472.html
http://allegro.pl/camarelo-carmela-3...837851456.html
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 13:27   #2953
badzia987
Wtajemniczenie

[QUOTE=MamaKarolci28;53731 201]
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
No co Ty ...ja też miałam III stopień ale mnie zszywali pół godziny i jest wszystko w porządku. Teraz mam rozkminę czy jakby znów doszło do pęknięcia to skóra by w miejscu szwów pękła czy gdzieś indziej.

U mnie nie jest do końca w porządku, widzę różnice jak było przed urodzeniem, a niestety odczuwam duży dyskomfort typu suchości ale ta przypadłość akurat jest częsta po sn , stosowałam hydrovag tak mi polecił gin, plus lubrykant obowiązkowo ale to nic mi nie daje. Tez nie jestem dobrze zszyta, moj sie skarży ze jego tez boli .Nie pytałam poloznej czy do pęknięcia dochodzi w dawny, miejscu ale i tak zapytam na najbliższym ktg , wiem ze teraz parafine stosują do nawilżenia podczas porodu.
A u Ciebie jak jest?
U mnie jest naprawdę wszystko ok. Przez 4 miesiące miałam problem z 2. Prawdę mówiąc nawet nie wiem gdzie byłam szyta. Tylko my dłuuugo nie współżyliśmy po porodzie (jakiś rok) i pewnie przez ten czas zdążyło wszystko wrócić do swojego stanu i nie czułam żadnej różnicy we współżyciu. I w sumie zawsze jechaliśmy na lubrykantach.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2015-12-08, 13:38   #2954
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Ja

Gratuluję wizyty! !! ))

A do mnie przyszła paczka

O mamusiu ile ubranek !!!!
Potem zrobię fotki to Wam pokaże

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:04   #2955
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Tusi?>>
no nie tylko jedna Tusia po świecie chodzi ale od innego imienia

Tak piszecie o tych komplikacjach po cc, że zaczynam się zastanawiać czy jestem pewna, że chce w ten sposób urodzić

Justynka popatrz jeszcze na cenę samego wózka + adaptery + fotelik Cybex. Do nich też można montować, ale nie wiem jak cenowo wychodzi.

edit Widzę, że chyba jednak to wychodzi drożej.

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2015-12-08 o 14:09
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 14:35   #2956
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Figa chyba w komplecie wychodzi najtaniej a orientujecie się może czym sie różni
Maxi Cosi CABRIOFIX od Maxi Cosi CITI ten pierwszy jest droższy o 150zł...
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-12-08, 14:55   #2957
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Tuśkę dzisiaj kot przestraszył, a ona na to taka przejęta "Jezus Maria, ale się przestraszyłam"... tak to jest właśnie przebywać z dziadkiem ateistą...

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Póki nie skończą...czyli nie wiem ile. Najlepsze,że po prostu budowlańcy wszyscy mają obsuwy, więc M. robi tam to, co sam może, żeby chociaż trochę nadgonić.
Zrobił pokój Tuśce (teraz czekamy na meble), a teraz ociepla na piętrze...
wiesz wiem, że Ci nie do śmiechu ale jakby usłyszała taki tekst od 2latki to bym padła ze śmiechu tak jest z remontem niestety nie wszystko da się w terminie a to nie wyschnie a to coś tam...wytrzymasz jakoś oby za dużo nerwów to nie kosztowało...
Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy
Gratuluję wizyt Esor do masażu można już od 32 tyg. wykorzystać olej z wiesiołka

Kochane co do wózka... mam na oku ten co zakupiła Figa I tak są 3 opcje z fotelikiem maxi-cosi w 3 wariantach cenowych... Czy orientujecie sie moze czy tu można zjechać z kosztów czy lepiej zapłacić więcej??
http://allegro.pl/camarelo-carmela-3...835603129.html
czy:
http://allegro.pl/camarelo-carmela-3...836024472.html
http://allegro.pl/camarelo-carmela-3...837851456.html
Justynka miałam do wyboru wszystkie 3 bo dokupowaliśmy oddzielnie i wybrałam model Citi tak mi doradzono one chyba za wiele to się nie różnią między sobą, ale przyznam już nie bardzo pamiętam przez budyń Motyl nasz dobrze zna się w tym temacie
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Ja

Gratuluję wizyty! !! ))

A do mnie przyszła paczka

O mamusiu ile ubranek !!!!
Potem zrobię fotki to Wam pokaże
a gabarytowo to duża wyszła?

byłam u fryzjera moja fryzjerka w szoku że po mnie niewiele widać na tym etapie i się zaczął temat jedzenia że pewnie za mało jem...trzymajcie mnie bo nie wytrzymam

Stary 2015-12-08, 15:00   #2958
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Figa chyba w komplecie wychodzi najtaniej a orientujecie się może czym sie różni
Na pewno oceną ADAC (citi ma niższą i robioną w 2001). Tutaj możesz podejrzeć http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Tylko, że co jakiś czas zmieniają się lekko kryteria do testów, więc warto brać foteliki z nowszymi testami - ceny niestety idą do góry.

Jest jeszcze fajny blog osiem gwiazdek, o fotelikach tyłem dla starszych dzieci.
Stary 2015-12-08, 15:04   #2959
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno oceną ADAC (citi ma niższą i robioną w 2001). Tutaj możesz podejrzeć http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Tylko, że co jakiś czas zmieniają się lekko kryteria do testów, więc warto brać foteliki z nowszymi testami - ceny niestety idą do góry.

Jest jeszcze fajny blog osiem gwiazdek, o fotelikach tyłem dla starszych dzieci.
Citi SPS ma test z 2007

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-08, 15:10   #2960
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
1.Przede wszystkim testy bezpieczeństwa Cabrio Fix ma wyzsza ocene o 1 pkt niż City.
2.Sama konstrukcja Cabrio fotelika jest oparta na nowszej technologii. Jest głębszy, szerszy, tapicerka uszyta z lepszych jakościowo materiałów.
3. Cabrio fix ma możliwość montowania z bazą, City niestety takie możliwości nie ma
4. Cena city wiadomo niższa bo starszy model, oba napewno sa dobre
Stary 2015-12-08, 15:12   #2961
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
byłam u fryzjera moja fryzjerka w szoku że po mnie niewiele widać na tym etapie i się zaczął temat jedzenia że pewnie za mało jem...trzymajcie mnie bo nie wytrzymam
strzel jej
Stary 2015-12-08, 15:21   #2962
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Kaaasi, Figa dzięki za opinie, widzę z linku że oba te foteliki mają jednakową ocenę po 4 punkty każdej kategorii. Pogadam jeszcze z mężem le chyba weźmiemy ten tańszy jak ocena jest taka sama. Za 1700zł będziemy mieli komplet z porządnym fotelikiem

Figa bo ja tego woza jeszcze na żywo nie widziałam polecasz?? Poczytałam i wychodzi na to że jest spora i gondola i spacerówka. Fajnie się prowadzi?? Amortyzacja ok??
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-12-08, 15:26   #2963
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość

Ojej... Bardzo mi przykro dlatego ja tez w planie porodu wpisze, ze jak bedzie potrzeba to ciąć i tyle. Ale zeby próbować ochronić krocze.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Ja apropo posta esor to natenczas mimo, że jesteśmy małżeństwem, jakoś wstydziłabym się pod koniec ciąży prosić TŻ-ta "Skarbie- rób tam kółeczka, pomasuj coby dzidziuś mnie nie rozerwał jak ostatnio". Seks był wieki temu, futro na zimę zapuszczone,pfff mógłby się zgubić... No way....

Dobre

Ja tez nie wiem czy sie odważę poprosić, mimo, ze wiem, ze on chetnie A seks póki co ciagle regularnie, czasem codziennie, czasem dwa-trzy dni przerwy

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
no tak liczyć też nie umiem to jutro zaczynam 30 t tak kolory wyprane i poskładane czekają na prasowanie białe zostały ale tych mam jakoś mało więc poczekam jak dokupię jeszcze pieluch i dopiero

co ta stopa tam robiła? to niedużo przybrałaś wręcz minimalnie a do diety się zgadzam u mnie 5 kg utrzymuje się od długiego czasu

będzie dobrze

Podziwiam Was z ta waga!!!! Naprawde jestescie wielkie! Tzn właściwie to malutkie i chudziutkie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 15:51   #2964
MamaKarolci28
MamaKarolci28

[QUOTE=esor;53733013]Ojej... Bardzo mi przykro dlatego ja tez w planie porodu wpisze, ze jak bedzie potrzeba to ciąć i tyle. Ale zeby próbować ochronić krocze.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Dobre

Ja tez nie wiem czy sie odważę poprosić, mimo, ze wiem, ze on chetnie A seks póki co ciagle regularnie, czasem codziennie, czasem dwa-trzy dni przerwy [COLOR="Silver"]

Zobaczę jak będzie teraz po tym porodzie bo w planach mam zabieg jesli sie nie polepszy. Jak czytałam opinie to niektórym mamusiom po drugim porodzie sie te dolegliwości zmieniły. Średnio w to wierze
Zazdroszczę bo mój sie wymiguje mówiąc ze cos zrobi dziecku a ze ja niby zmęczona itd więc norma raz w tygodniu. A z córka tak nie było , to wiem ze to jest wymysł
Stary 2015-12-08, 15:55   #2965
ana24159
Przyczajenie

Witajcie przyszłe mamusie Jestem tutaj pierwszy raz. Mam termin na 29 lutego i bede rodzila w Legnicy. Czy ktoras z Was mamusiek ma podobny termin i jest z Legnicy ?
ana24159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 16:00   #2966
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Kaaasi, Figa dzięki za opinie, widzę z linku że oba te foteliki mają jednakową ocenę po 4 punkty każdej kategorii. Pogadam jeszcze z mężem le chyba weźmiemy ten tańszy jak ocena jest taka sama. Za 1700zł będziemy mieli komplet z porządnym fotelikiem

Figa bo ja tego woza jeszcze na żywo nie widziałam polecasz?? Poczytałam i wychodzi na to że jest spora i gondola i spacerówka. Fajnie się prowadzi?? Amortyzacja ok??
napisałam długaśnego posta i po "wyślij" wyskoczylo mi "obsluga techniczna"

Ja patrzyłam przede wszystkim na gondole, rozmiar moim zdaniem standardowy, ale ja na mniejsze nie patrzyłam. Amortyzacja słabsza moim zdaniem niż w wózkach na paskach, ale całkiem przyzwoita (sprawdzałam też na dociążonym wózku). A jaki jest na 100% to wyjdzie w praniu
Stary 2015-12-08, 16:07   #2967
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

a gabarytowo to duża wyszła?
35 kg i po 70 cm boki a wysoka na 60 cm
matko! dopiero je posegregowałam, 5 godzin

12064348_686640284804552_812434292_n.jpg

12272543_686640308137883_446813090_n.jpg

12335875_686640251471222_655119478_n.jpg

12336287_686639898137924_845348356_n.jpg

12336344_686640024804578_1788192660_n.jpg

12336380_686640054804575_163594506_n.jpg

12346888_686640191471228_611541994_n.jpg

12348200_686640028137911_1927390202_n.jpg

12348211_686640321471215_1266974140_n.jpg

12348234_686639951471252_1094168114_n.jpg

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-08, 16:09   #2968
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

cdn

12348350_686639894804591_610368976_n.jpg

12348382_686640001471247_829848324_n.jpg

12348544_686639974804583_535141994_n.jpg

12348564_686640254804555_1518022426_n.jpg

12351160_686640181471229_1798363746_n.jpg

12351242_686640101471237_687466443_n.jpg

12355112_686639968137917_807941324_n.jpg

12355225_686639961471251_1662510520_n.jpg

12355325_686639988137915_386368205_n.jpg

12355328_686640341471213_395684256_n.jpg

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-08, 16:10   #2969
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
napisałam długaśnego posta i po "wyślij" wyskoczylo mi "obsluga techniczna"

Ja patrzyłam przede wszystkim na gondole, rozmiar moim zdaniem standardowy, ale ja na mniejsze nie patrzyłam. Amortyzacja słabsza moim zdaniem niż w wózkach na paskach, ale całkiem przyzwoita (sprawdzałam też na dociążonym wózku). A jaki jest na 100% to wyjdzie w praniu

A oglądałaś może model CAMARELO VISION SPORTLINE? Cena 300zł wyższa a różnic w kilku detalach...
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-12-08, 16:11   #2970
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Tak blog osiemgwiazdek duzo ciekawych informacji ma

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości