Wrześniówki 2016 <3 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 07:04   #2941
lianeska
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

dzieki dziewczyny za kciuki całą noc prawie nie spałam ze stresu a jak spałam to sny miałam o prawku miłego dnia

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:26   #2942
Manddy
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Witam piątkowo
Ja mam twarde postanowienie od dzisiaj wrócić do zdrowego odżywiania. Bo to co ostatnio pochłaniałam to woła o pomstę do nieba. Trochę przeszkadzają mi pączki, które zostały w pracy z wczoraj no ale jak się na jednego skuszę to też tragedii nie będzie

lianeska, powodzenia za kółkiem
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:36   #2943
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa Pokaż wiadomość
Odkąd nie jestem na L4 ledwo za Wami nadążam
U mnie ciąża przebiega prawie bez objawowo, tylko piersi pobolewają. Musze kupić nowy stanik

Zapisałam się na USG prenatalne (250zł) w centrum medycznym u sadowskiego w Katowicach . Czy Wy robicie też ten test z krwi? Ja się waham bo kosztuje 200 zl a z tego co czytałam to skuteczność jest raczej niska.
A skąd jesteś? bo ja też ze Śląska
Na kiedy masz TP, a na kiedy to USG?

A na wzdęcia - polecam Espumisan - można go brać w ciąży

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:47   #2944
ttuska
Rozeznanie

Część dziewczyny - również witam się piątkowo jeszcze 3 dni i wracam do pracy, a tak mi się nie chce..
Jednak wczoraj wyladowalam na IP, bo pojawiły się w sluzie nitki krwi (drugi raz) mąż już nie wytrzymał po ostatnim moim narzekaniu i pojechaliśmy. Oczywiście podejście do pacjenta bez komentarza (mowa o pielegniarkach) Lekarz mnie zbadał, zrobił USG - słyszałam serducho i stwierdził, ze wszystko ok. Dzisiaj rano też miałam śluz lekko różowy więc już zakupiłam Duphaston i będę brała zapobiegawczo. Któraś z Was też to stosuje?
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:50   #2945
Nikaniki
Zadomowienie

Cześć dziewczyny wczoraj już nie miałam siły tutaj do was ponownie zaglądnąć. Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i słowa wsparcia jesteście Kochane
Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
O Boże, nawet nie umiem sobie wyobrazic, co teraz czujesz. Przytulam Cie mocno.
Również przytulam
Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Nikaniki jeszcze beda sie cieszyc i zalowac ze na poczatku tak zareagowali, zobaczysz. Najwazniejsze, ze masz wsparcie u partnera!
Zobaczymy, o tak partner mnie wspiera!
Cytat:
Napisane przez Shanti90 Pokaż wiadomość
O matko, współczuję. Trzymaj się.
Też znam takie przypadki co rodzice wyklinali ciężarną córkę, a jak urodziła się dzidzia to była najukochańsza pod słoncem.
Nie ma co się przejmować i stresować. Ważne, że oboje z partnerem się cieszycie
Nie mogę się przejmować jakbym się przejmowała to już bym wykitowała ;/
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Podjezykowa też jest refundowana, kupowałam niecałe 3 tygodnie temu

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Przykro mi, ze tak zareagowali
Wiem, ze to trudny czas, ale musisz się usamodzielnic jak najbardziej, żeby zobaczyli, ze dasz sobie radę.
Wiem, wiem usamodzielnie się
Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
Jezeli tylko masz partnera, w ktorym masz wsparcie i ktory cieszy sie z dziecka to niech sobie mysla, co chca. To Twoje zycie. A jak sie maluch urodzi to z pewnoscia zmienia zdanie i oszaleja na punkcie wnuka
Mam w nim wsparcie na szczęście
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
skonczylam!

wpsolczuje
teraz tak gadają, a potem będą się kłócić o wnuka/wnuczkę.. kto na spacer bierze..
Oj nie wydaje mi się, trudno. My sobie z narzeczonym na pewno poradzimy
Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
weselna01 - naspaceruj się tam za nas wszystkie!

W takim razie już wiesz, że najważniejszy jest teraz twój związek i odsunięcie od rodziców. Strasznie mi przykro
Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Nikaniki wspolczuje reakcji rodzicow
Ile macie lat jesli mozna spytac? Ze to takie zaskoczenie dla nich? :/
Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
no ja też wczoraj się na USG dowiedziałam a w sierpniu nie było
też tak powiedział że w ciąży się wchłaniają a zlecił ci badanie jakieś??

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

słowikowa dobrze napisała pewnie potrzebują czasu na oswojenie i będą się cieszyć w jakim wieku jestes?
Ja mam 24 lata narzeczony 29 razem jesteśmy 5 lat i 5 miesięcy a zaręczeni jesteśmy 7 miesięcy
Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość

Ale bym Cie teraz wyściskała. Nie martw sie i nie przejmuj. Pewnie juz tego zAluje- tego co powiedziała. Ale to nawet nie jest ważne. Ważna jestes Ty i maleństwo. I człowiek obok, ktory was kocha.
tak wiem maleństwo najważniejsze
Cytat:
Nika, pociesze Cię, ze moze im się całkiem odmienić.
My z mężem wychowujemy wspólnie synka z jego poprzedniego związku... mój mąż i jego dziewczyna zostali rodzicami w wieku 20 lat. No i podobno na początku moja teściowa była załamana i mówiła nawet, ze najlepszym rozwiązaniem byłaby aborcja :/
A od razu po urodzeniu Młody stal sie jej oczkiem w głowie Jest taką typową babcią, aż nadmiernie rozpieszczającą. Mają ze sobą bardzo bliskie relacje, najlepsze ze wszystkich wnuków (a brat męża ma 4 dzieci).

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Może się odmieni czas pokaże... o to dobrze, że babcia zmieniła zdanie i ma taki super kontakt z wnukiem
Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Nie smuć się, czasem reakcje rodziców są bardzo dziwne i potem tego żałują.
Teraz najważniejsza jest dzidzia

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

My za to mamy tysiąc pomysłów. A mój brzuch nazywamy Felek heh nie zdziwię się jak to będzie chłopczyk i potem zostanie Felicjanem
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:51   #2946
Montii
Zakorzenienie

witam!
o 10.30 zaczynam work,
a potem wizyta u gin, trzymajcie kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa Pokaż wiadomość
Idę do dr Patrycji Sodowskiej 24 lutego. U kogo Ty byłaś ? Jestem potwornie zestresowana zarówno przed tą wizytą jak i tą rutynową u gina - do niego idę 16 tego. Efff[COLOR="Silver"]

Super że wycieczka udana Ze wzdęciami nie pomogę, ale chętnie się dowiem jak się ich pozbyć.
Ja bym chciała do dr Cnoty ( w 1 ciazy byłam pod jego opieką, a jak sie nie da do to Agaty Włoch )

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam z gór Sypało i wiało dzisiaj ale były drzewa przez większą część drogi więc ok. Gorzej po wyjściu,ale idę tempem konającego ślimaka i zero zadyszki,zero boleści. Jak i zero mdłości oraz śpiączki Do towarzystwa w tym tempie mam kolegę walczącego z nadwagą także problemu nie ma. Mąż podpytuje co 15min czy dobrze się czuję i zaiste lepiej niż jak leżałam. Mam tylko problem ze znajomymi: nie piję,nie palę,wlokę się a widzieli jak pół roku temu szłam przez Tatry. Póki co zdziwieni ale boję się pytań,bo nie chcemy się chwalić.

Mam inny problem. Wzdęcia. Mam tak makabrycznie nabity brzuch,jakby to był II trymestr. Mogę w zasadzie nie wychodzić z wc. Do tego zaparcia. Espumisan nie pomaga. Dziewczyny-ratunku,bo boję się być między ludźmi
zazdroszcze wycieczki, zaparć, niet... wspolczuje
czase mam z tym problem, ale lekki..

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Witam piątkowo
Ja mam twarde postanowienie od dzisiaj wrócić do zdrowego odżywiania. Bo to co ostatnio pochłaniałam to woła o pomstę do nieba. Trochę przeszkadzają mi pączki, które zostały w pracy z wczoraj no ale jak się na jednego skuszę to też tragedii nie będzie

lianeska, powodzenia za kółkiem
ja tez zaczynam sie pilnowac
slodkie moze nei istniec ale tyle bulek z pasztetem pozeram ze wstyd

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
A skąd jesteś? bo ja też ze Śląska
Na kiedy masz TP, a na kiedy to USG?

A na wzdęcia - polecam Espumisan - można go brać w ciąży
ja też sląsk!
kiedy chcesz robic prenatalne?
u sodowskiego?

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Część dziewczyny - również witam się piątkowo jeszcze 3 dni i wracam do pracy, a tak mi się nie chce..
Jednak wczoraj wyladowalam na IP, bo pojawiły się w sluzie nitki krwi (drugi raz) mąż już nie wytrzymał po ostatnim moim narzekaniu i pojechaliśmy. Oczywiście podejście do pacjenta bez komentarza (mowa o pielegniarkach) Lekarz mnie zbadał, zrobił USG - słyszałam serducho i stwierdził, ze wszystko ok. Dzisiaj rano też miałam śluz lekko różowy więc już zakupiłam Duphaston i będę brała zapobiegawczo. Któraś z Was też to stosuje?
Ja mam duphaston3x i luteinę 2x

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:57   #2947
milako
Rozeznanie

DZien dobry Koleżanki!

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za kciuki całą noc prawie nie spałam ze stresu a jak spałam to sny miałam o prawku miłego dnia

Bedzie dobrze! Armia wrześniówek trzyma kciuki

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
witam!

o 10.30 zaczynam work,

Trzymam!

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Pozdrawiam z gór Sypało i wiało dzisiaj ale były drzewa przez większą część drogi więc ok. Gorzej po wyjściu,ale idę tempem konającego ślimaka i zero zadyszki,zero boleści. Jak i zero mdłości oraz śpiączki Do towarzystwa w tym tempie mam kolegę walczącego z nadwagą także problemu nie ma. Mąż podpytuje co 15min czy dobrze się czuję i zaiste lepiej niż jak leżałam. Mam tylko problem ze znajomymi: nie piję,nie palę,wlokę się a widzieli jak pół roku temu szłam przez Tatry. Póki co zdziwieni ale boję się pytań,bo nie chcemy się chwalić.

Mam inny problem. Wzdęcia. Mam tak makabrycznie nabity brzuch,jakby to był II trymestr. Mogę w zasadzie nie wychodzić z wc. Do tego zaparcia. Espumisan nie pomaga. Dziewczyny-ratunku,bo boję się być między ludźmi

Wyslij nam zdjecie gór
Co do zaparć, moja mama wyczytała, ze olej lniany pomaga, niestety po spróbowaniu od razu pobiegłam witać sie z krolem.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Aa co do tego oleju, to najlepiej kupic go w aptece. Ciezko go znaleźć, bo ma krótki termin ważności (Te ze sklepu nie sa takie dobre). A oprocz oleju... Jabłka pomagają. Podobno. Mnie ciepłe mleko.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-05, 09:04   #2948
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę luteinę 2x i duphaston 1x

Cytat:
ja też sląsk!
u sodowskiego?

A z jakiego miasta jesteś?
Jeszcze nie wiem - 11.02 mam wizytę u swojego gina więc pewnie mi wtedy o tym powie i zobaczę gdzie mi polecić robić te prenatalne
A Ty na kiedy masz prenatalne, a na kiedy TP?

Stary 2016-02-05, 09:05   #2949
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę luteinę 2x i duphaston 1x

A z jakiego miasta jesteś?
Jeszcze nie wiem - 11.02 mam wizytę u swojego gina więc pewnie mi wtedy o tym powie i zobaczę gdzie mi polecić robić te prenatalne
A Ty na kiedy masz prenatalne, a na kiedy TP?
okolice Katowic.
a prenatalne możesz robić od 11t0d do 13t6d

ja chce celowac w okolice 15 marca czyli cos w granicy 12t5d

[LEFT]
Stary 2016-02-05, 09:09   #2950
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Aa co do tego oleju, to najlepiej kupic go w aptece. Ciezko go znaleźć, bo ma krótki termin ważności (Te ze sklepu nie sa takie dobre).
Ja kupuję w sklepach ze zdrową żywnością
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:10   #2951
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
okolice Katowic.
a prenatalne możesz robić od 11t0d do 13t6d

ja chce celowac w okolice 15 marca czyli cos w granicy 12t5d
Ja wg OM jestem 9t5d więc jeszcze też mam troszkę czasu, zobaczę co gin powie w czwartek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-05, 09:11   #2952
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
witam!
o 10.30 zaczynam work,

Będziemy trzymać!!
A ten zestaw leków to masz z jakiegoś konkretnego powodu?

Ja bym chciała do dr Cnoty ( w 1 ciazy byłam pod jego opieką, a jak sie nie da do to Agaty Włoch )

zazdroszcze wycieczki, zaparć, niet... wspolczuje
czase mam z tym problem, ale lekki..

ja też sląsk!
u sodowskiego?

Bedziemy trzymac kciuki!!
A ten zestaw leków to masz z jakiegoś konkretnego powodu?
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:16   #2953
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wg OM jestem 9t5d więc jeszcze też mam troszkę czasu, zobaczę co gin powie w czwartek
Ja jestem w 7t1d
ale do sodowskiego wcześniej zawsze rezerwowałam, średnio miesiąc na przód, szczególnie jak chce konkretną datę bo mąż ma wolne

[LEFT]
Stary 2016-02-05, 09:25   #2954
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem w 7t1d
ale do sodowskiego wcześniej zawsze rezerwowałam, średnio miesiąc na przód, szczególnie jak chce konkretną datę bo mąż ma wolne
A w jakich godzinach tam przyjmują? popołudnia tak mniej więcej a granicach 16-18 tez?

Stary 2016-02-05, 09:28   #2955
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
A w jakich godzinach tam przyjmują? popołudnia tak mniej więcej a granicach 16-18 tez?
tak, nawet do 19
to ich stronka tam sobie na podstawie daty Om wyliczasz date badan itp http:// sodowski.pl/ usun spacje

[LEFT]
Stary 2016-02-05, 09:32   #2956
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
tak, nawet do 19
to ich stronka tam sobie na podstawie daty Om wyliczasz date badan itp http:// sodowski.pl/ usun spacje
Dzięki - wysłałam do nich zapytanie przez stronę - mam nadzieję, że odpiszą

Stary 2016-02-05, 10:41   #2957
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

helloo

jesuuuuu ale skrobiecie jak szalone ciekawe ile z nas zostanie na dłużej lecę odpisywać

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
witam!

Monti cały czas coś za mną chodzi aż sie brzucha pytałam co by chciał może ten pasztet!!!! tylko jaki bo w tych sklepowych straszny syf

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wczoraj już nie miałam siły tutaj do was ponownie zaglądnąć. Dziękuję Wam

Ja mam 24 lata narzeczony 29 razem jesteśmy 5 lat i 5 miesięcy a zaręczeni jesteśmy 7 miesięcy

to nie krotko razem

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Dobrze że pojechałaś to się uspokoiłaś

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
powodzenia

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Jeżu, tak było dziś dobrze, nawet pączka zjadłam (no dobra, 2, dla porównania ), teraz wstawiłam ziemniaki żeby zjeść je do gulaszu i... Tak bardzo chce mi się rzygać

Z pozytywów powiedziałam przełożonej o ciąży, bo samopoczucie dość ciężko ukryć, cieszyła się bardziej niż moja mama strasznie to miłe. Pewnie nie będzie aż tak fajnie jak info pójdzie wyżej, cóż, zobaczymy.

A co do zamartwiania się - nie mam na to czasu
za podejście szefowej miałas torbiela przed ciąża?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Ja gruszkę zagryzłam ogórkiem kiszonym i teraz popijam rosołem
ja wczoraj po jogurcie + jabłku sraczkę miałam

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Zdaje relacje. Serduszko bije, brzdąc sie wierci. Termin porodu 2.09 i mamy juz 1,9 cm

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Oby! Nie dopuszczam mysli, ze sie nie wchlona.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Tak, nie jakos plackiem, ale musze duzo odpoczywac. Z tym, zd on juz ma 8 cm. Duzo
ezu cos popsułam w moim poście, bałagan sie zrobił i teraz nie umiem tego wyedutowac. Ehh wybacZcie
o kurcze mi nic nie mówił, napisał chyba 5 też spory :/ miałaś przed ciążą? się zastanawiam jak z sexem...
miczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:53   #2958
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:

Super, ze wypad udany Zazdraszczam Ci sił na lazenie po górach!
Jak tam, znajomi nie zadawali niewygodnych pytań?

Co do wzdec, to z tego co opisujesz, to Twoja dieta składa się w dużej mierze z białek - a te w dużej ilości (zwlaszcza zwierzęce, czyli takie jak u Ciebie) prowadzą wlasnie do wzdec i zaparcia.
Postaraj się trochę ograniczyć nabiał, a powinno być lepiej

Ja też kiedyś jadłam bardzo podobnie do Ciebie - i zaparcia, to była norma. Myślałam, ze po prostu tak mam i nie przejmowalam się tym... aż w końcu zmieniłam diametralnie sposób odżywiania i wszystkie problemy zniknęły

Ttuska, nawet nie wiesz jak się cieszę, ze z malenstwem wszystko ok!

U mnie dzisiaj samopoczucie lepsze, temperatury brak, siły pomału wracają... Ale gardło boli mnie coraz bardziej :/ Macie jakieś pomysły jak z tym walczyć domowymi sposobami?

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2016-02-05 o 10:55
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:00   #2959
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Cytat:
Super, ze wypad udany Zazdraszczam Ci sił na lazenie po górach!
Jak tam, znajomi nie zadawali niewygodnych pytań?

Co do wzdec, to z tego co opisujesz, to Twoja dieta składa się w dużej mierze z białek - a te w dużej ilości (zwlaszcza zwierzęce, czyli takie jak u Ciebie) prowadzą wlasnie do wzdec i zaparcia.
Postaraj się trochę ograniczyć nabiał, a powinno być lepiej

Ja też kiedyś jadłam bardzo podobnie do Ciebie - i zaparcia, to była norma. Myślałam, ze po prostu tak mam i nie przejmowalam się tym... aż w końcu zmieniłam diametralnie sposób odżywiania i wszystkie problemy zniknęły

Ttuska, nawet nie wiesz jak się cieszę, ze z malenstwem wszystko ok!

U mnie dzisiaj samopoczucie lepsze, temperatury brak, siły pomału wracają... Ale gardło boli mnie coraz bardziej :/ Macie jakieś pomysły jak z tym walczyć domowymi sposobami?
woda z solą lub sól emska ja płukałam jeszcze septosanem tylko nie wiem jak on w ciąży
Stary 2016-02-05, 11:06   #2960
favianna
Zakorzenienie

Jej, ja zaczynam mieć od 2 dni wyraźniej mdłości :p jeszcze tragedii nie ma, ale przyjemne to nie jest
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:07   #2961
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
helloo

jesuuuuu ale skrobiecie jak szalone ciekawe ile z nas zostanie na dłużej lecę odpisywać

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Monti cały czas coś za mną chodzi aż sie brzucha pytałam co by chciał może ten pasztet!!!! tylko jaki bo w tych sklepowych straszny syf

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

to nie krotko razem

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Dobrze że pojechałaś to się uspokoiłaś

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

powodzenia

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

za podejście szefowej miałas torbiela przed ciąża?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

ja wczoraj po jogurcie + jabłku sraczkę miałam

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

o kurcze mi nic nie mówił, napisał chyba 5 też spory :/ miałaś przed ciążą? się zastanawiam jak z sexem...

Na pewno nie miałam jej przed ciaza, bo przez stymulacje chodziłam co dwa tygodnie do ginekologa. Doktor powiedział, ze mamy sie wstrzymać z seksem :/

Ja miałam wczoraj. Zlamalam moja bezglutenowa dietę dla jednego paczka i na efekt i karę zarazem nie trzeba było długo czekac

Aaa ale dobry pasztet tez za mna chodzi!
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:15   #2962
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Cytat:
Na pewno nie miałam jej przed ciaza, bo przez stymulacje chodziłam co dwa tygodnie do ginekologa. Doktor powiedział, ze mamy sie wstrzymać z seksem :/

Ja miałam wczoraj. Zlamalam moja bezglutenowa dietę dla jednego paczka i na efekt i karę zarazem nie trzeba było długo czekac

Aaa ale dobry pasztet tez za mna chodzi!
pięknie ja poprzednią ciąże od połowy też miałaś szlaban...
Stary 2016-02-05, 11:22   #2963
Montii
Zakorzenienie

miczka u mnie jest taki sklepik ze zdrowa zywnoscia i tam zaopatruje sie w paszteciki, miesko itp. i mowie ci ten pasztet taki pieczony z ogorkiem kiszonym moja ukochana zachcianka

[LEFT]
Stary 2016-02-05, 11:34   #2964
chrupa
Zadomowienie

Ja to już czekam na wielkanoc. Moja mama robi najlepszy pasztet na świecie, ale tylko na święta
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:37   #2965
Samarinda
Zadomowienie

Cześć, kochane jakoś mdłości o mnie zapomniały, od wczoraj jest całkiem okej. Dzisiaj robimy krupnik z kaszy jaglanej podkłuwa mnie brzuch raz na jakiś czas, ale wygląda to na jelita. Plamień zero, więc się nie denerwuję

Na wzdęcia sama nie mam pomysłu a na zaparcia podobno dobre są 2 łyżki siemienia (ziarenek) zalane wrzątkiem, i ten kisielek się pije. No smaczne to nie jest
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-02-05 o 11:38
Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:39   #2966
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Ale ponoc kobiecie w ciazy sie nie dmawia wiec popros, moze zrobi dla Ciebie pasztecik...
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:42   #2967
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiliowaGwiazdka Pokaż wiadomość
Ale ponoc kobiecie w ciazy sie nie dmawia wiec popros, moze zrobi dla Ciebie pasztecik...
Na razie to mnie niestety trochę mdli na jego myśl :P Ale do wielkanocy akurat już powinno wszystko przejść, więc idealnie
Stary 2016-02-05, 12:04   #2968
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Cytat:
miczka u mnie jest taki sklepik ze zdrowa zywnoscia i tam zaopatruje sie w paszteciki, miesko itp. i mowie ci ten pasztet taki pieczony z ogorkiem kiszonym moja ukochana zachcianka
ja bym z pomidorem wolała

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

właśnie zjadłam kanapkę ale tak ohydna była że szok nawalone cebuli.... sama bułe z sałatą zjadłam to coś wygrzebałam czekam az kolezanka wróci idę na zupkę krem z pomidorów z grzankami już się doczekać nie moge

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Na razie to mnie niestety trochę mdli na jego myśl :P Ale do wielkanocy akurat już powinno wszystko przejść, więc idealnie
ja chyba tak muszę zrobić mamę poproszę to upiecze zastanawiam się ew nad zychowiczem tylko co oni tam miela to ciezko stwierdzic

Edytowane przez miczka84
Czas edycji: 2016-02-05 o 12:02
Stary 2016-02-05, 12:08   #2969
Samarinda
Zadomowienie

Zjadłam na śniadanie dwa ziemniaki w mundurkach (nie pytajcie...), ale dalej byłam głodna. Miska mleka, płatki kukurydziane i garść orzechów włoskich - strzał w dziesiątkę

Milako - masz celiakię albo nietolerancję glutenu czy to dieta z wyboru?
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:11   #2970
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Zjadłam na śniadanie dwa ziemniaki w mundurkach (nie pytajcie...), ale dalej byłam głodna. Miska mleka, płatki kukurydziane i garść orzechów włoskich - strzał w dziesiątkę

Milako - masz celiakię albo nietolerancję glutenu czy to dieta z wyboru?
Zazdroszczę powrotu apetytu... U mnie mam wrażenie, że trochę lepiej albo po prostu nauczyłam się sobie z tym radzić jako tako. Ale nie wcisnęłabym tyle na raz, nie ma szans. Odkąd wiem o ciąży to 4-5 kg w dół już
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości