|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Patrycja a słyszałaś juz serduszko? Ważne ze na usg wszystko dobrze wyszło. Wierze ze wszystko bedzie dobrze. Buzka
|
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
Ojej to super
![]() ![]() . Staraj sie nie stresować, połóż sie moze zasnij, głowa przestanie bolec. Jejku jakie to jest normalnie niesprawiedliwe ze zamiast cieszyć sie pełna para ciaza to ciagle sie czyms stresujemy czy wszystko jest dobrze.
|
|
|
|
#2944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana nie denerwuj sie skoro na badaniu nic nie wyszlo to wszystko jest ok trzymam kciuki za ciebie i fasolke niech rosnie w sile
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I mam nadzieję że wszystkie doczekacie się tego widoku a niebawem nasze dziewczyny marcowe
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze że na usg wszystko dobrze
|
|
#2947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny i ja dostałam słynny żel Crinome, ale pierwszy raz nie posłucham Dr i go nie kupię
Jeśli teraz się uda i będę w ciazy to mogę kupić wszystkie leki jakie tylko wymyśli, ale póki co to ja nie widzę sensu wydawać kupy kasy na progesteron w żelu.Zwlaszcza, że dobrze reaguje na luteine. Poza tym, Dr mówi, że ma na nim dużo ciąż, a przepisuje go chyba od niedawna.Coś mi tu nie gra...
|
#2949 |
|
Konto usunięte
|
Marzena, mi mówił to samo. Pierwszy i ostatni raz kupiłam ten zel. .
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- A dużo ciąż to nie widzę, Zwłaszcza aby statystyki po stymulacjach rosły.. Ciążę mamy na forum po ifv w większości, i to też ze skutecznością ok 30% ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Marzena a dlaczego dostałaś crinone jak pisałaś chyba że masz owu po niedroznej stronie??? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Chyba że mi się coś pomieszalo
|
|
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
Skoro jest tyle ciąż po tym żelu, to ujawnijcie się dziewczyny
Póki co, to chyba żadna tu na forum się nie pochwaliła, że po Crinome jest w ciąży. Nie wiem, poczułam się trochę nabijana w butelkę. Co nie znaczy, że straciłam zaufanie do naszego Dr, poprostu w tym przypadku się wytrzymam.Może Dr robi rozeznanie, z tym żelem, a nam wmawia ta skuteczność żebyśmy kupowały bez marudzenia.A jak się okaże za kilka miesięcy, że jednak nie jest taki skuteczny to przestanie go przepisywać.Juz sama nie wiem, co myśleć.---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Po niedroznej miałam dominujący pęcherzyk, który zresztą nie pekl i jest torbiel :/ Po droznej tez coś uroslo i peklo ładnie, także Dr liczy na dziewczynkę ; )
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
Moje Drogie, wyczytałam w sieci, że ten żel powstał w 2003 roku w Stanach. I tak po kolei państwo po państwie lek zaczyna sie pojawiać na aptecznych półkach... Czy jest skuteczny, niby tak.... ale ja nie znam nikogo kto by mógł posłuzyć przykładem... Nasz Dr zawsze ma dużo ciąż albo na lametcie, albo na clo a teraz na żelu... mnie coś tu nie gra
tylko jakby te ciąże były to byśmy w takich kolejkach nie przesiadywały w oczekiwaniu na monitoring
Edytowane przez anessca Czas edycji: 2016-03-11 o 18:30 |
|
|
|
#2953 |
|
Raczkowanie
|
ciekawie sie robi z tym żelem
jednak my staraczki jestesmy chyba czule na tym punkcie - a przynajmniej ja- nie lubialam jak poprzedni dr wypisywali mi cos na próbe, albo jaką nowinke która super dziala a kosztowala majatek - tak robil czesto nasz ostatni dr z macirzyństwa, dawal męzowi leki mimo ze problem lezal po mojej stronie. u naszego dr jeszcze tego nie odczułam i mam nadzieje ze mnie to nie spotka bo jednak troche psuje relacje :/
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
|
|
#2954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Migotka chyba ty będziesz tym pierwszym przypadkiem ciąży po crinone bo pierwsza go dostałaś po stymulacji
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie migotko, bądź dobrym mentorem i daj nam przykład ze można
|
|
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze zastanawiałam się czytając wypowiedzi niektórych dziewczyn będących po wizycie u dr, kiedy on ma ten super humor i żartuje. Ja jakoś nie trafiłam na dobry, no chyba że nie znam się na jego poczuciu humoru (fakt jest dość sarkastyczny) Z resztą dla mnie najważniejsze jest by był kompetentny w tym co robi i lojalny wobec pacjentki a jak by był jeszcze wypoczęty to już by było super, a nie tak jak do tej pory że za każdym razem wkręca mi że inaczej ustalał dawkowanie leków. Dobrze że zapisuje co mówi bo trudno się później połapać z tymi lekami
Nadzieja to dobra rzecz. Może najlepsza ze wszystkich. A takie nigdy nie umierają. Synek Edytowane przez JADorotek Czas edycji: 2016-03-11 o 19:08 |
|
|
|
#2957 |
|
Rozeznanie
|
Justynka, jak po monitoringu? a moze jesteś jeszcze przed?
myślę o Tobie
|
|
|
|
#2958 | |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
U mnie 2 pęcherzyki po 15 mm i 18 mm, endo 10. W niedzielę rano ovitrelle, we wtorek monitoring no i w następną niedzielę najprawdopodobniej transfer
|
|
#2959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wierzę ze już się doczekac nie możesz
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
Coś we mnie pękło po ostatniej porażce
|
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
we czwartek czeka nas drugie usg -polowkowe trochę stres jest ale... jak na razie wszystko dobrze idzie trzymam dziewczyny za was mocno...
|
|
|
#2962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musi być dobrze Kochana!
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-03-11 o 19:51 |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale co zrobić skoro coś chcemy to nie mamy wyjsciaJaDorotek powiem ci szczeze ze ja z kolei słyszlam od bliskich znajomych jaki to dr ma zly humor i jak potrafi czasem podnies głos, ale mnie nigdy to nie spotkało. czasem jest bardziej rozmówny i dowcipny a czasem nie, ale nigdy niemiły. ja i tak zawsze go podziwiam, tyle czasu dla nas poświeca i wieze ze mi pomoze ![]() nie tylko mi, ale nam wszystkim narazie nie mamy nikogo lepszego :P
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 Edytowane przez lalosia88 Czas edycji: 2016-03-11 o 19:56 |
|
|
|
|
#2965 |
|
Konto usunięte
|
Paulinajazy a ty co tak nas trzymasz w napięciu? Nie robiłaś jeszcze bety?
|
|
|
|
#2966 |
|
Przyczajenie
|
Czekam właśnie na wyniki ANA2. A jeśli ANA 2 wyjdzie ujemne to trzeba "coś" z ty robić?? dziękuję za odpowiedzi i odezwę się po wynikach
|
|
|
|
#2967 |
|
Raczkowanie
|
Lalosia88 masz rację, na razie nie znalazłam nikogo lepszego od niego. Jest specyficzny ale nie ma ludzi idealnych. Trochę się zirytowałam w poprzedniej wypowiedzi, kurcze te leki takie drogie a wszystko takie niepewne 😡
|
#2968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2969 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja byłam pierwsza pacjentka dr ktorej przepisał crinone. Wykupiłam go dwa dni po tym jak wszedł do polskich aptek. Ja zaryzykowałam mimo ze dr go przede mną nikomu jeszcze nie przepisał i sam do końca nie wiedział jak zadziała. Przyznał sie do tego otwarcie nie owijał w bawełnę.
|
|
|
|
#2970 |
|
Raczkowanie
|
To jak ci ana2 wyjdzie ujemne to jest ok i nic z tym nie robisz😉mi dr powiedział że byłam może przeziebiona albo coś w tym stylu😏
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

trzymam kciuki za ciebie i fasolke niech rosnie w sile
Zrobił mi usg i jest wszystko w porządku. Mimo to mam brać dupka teraz 4x1

Jeśli teraz się uda i będę w ciazy to mogę kupić wszystkie leki jakie tylko wymyśli, ale póki co to ja nie widzę sensu wydawać kupy kasy na progesteron w żelu.Zwlaszcza, że dobrze reaguje na luteine. Poza tym, Dr mówi, że ma na nim dużo ciąż, a przepisuje go chyba od niedawna.Coś mi tu nie gra...

tylko jakby te ciąże były to byśmy w takich kolejkach nie przesiadywały w oczekiwaniu na monitoring
bo pierwsza go dostałaś po stymulacji