Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-11, 16:42   #2941
asiorekkkk
Rozeznanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Patrycja a słyszałaś juz serduszko? Ważne ze na usg wszystko dobrze wyszło. Wierze ze wszystko bedzie dobrze. Buzka
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 16:58   #2942
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Patrycja a słyszałaś juz serduszko? Ważne ze na usg wszystko dobrze wyszło. Wierze ze wszystko bedzie dobrze. Buzka
Tak widziałam <3 dr mówi że rozwija się prawidłowo. Zdenerwowałam się tymi wynikami i teraz mi głowa pęka :/
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 17:01   #2943
asiorekkkk
Rozeznanie

Ojej to super . Staraj sie nie stresować, połóż sie moze zasnij, głowa przestanie bolec. Jejku jakie to jest normalnie niesprawiedliwe ze zamiast cieszyć sie pełna para ciaza to ciagle sie czyms stresujemy czy wszystko jest dobrze.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 17:07   #2944
lalosia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja665 Pokaż wiadomość
Tak widziałam <3 dr mówi że rozwija się prawidłowo. Zdenerwowałam się tymi wynikami i teraz mi głowa pęka :/
to musi byc cudowne zobaczyc serduszko.... nawet nie wyobrazam sobie jak bardzo cudowne

kochana nie denerwuj sie skoro na badaniu nic nie wyszlo to wszystko jest ok trzymam kciuki za ciebie i fasolke niech rosnie w sile
Że chyba wiesz, co robisz Boże..."

Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015

lalosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 17:26   #2945
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalosia88 Pokaż wiadomość
to musi byc cudowne zobaczyc serduszko.... nawet nie wyobrazam sobie jak bardzo cudowne

kochana nie denerwuj sie skoro na badaniu nic nie wyszlo to wszystko jest ok trzymam kciuki za ciebie i fasolke niech rosnie w sile
Tak widok jest niesamowity wszystko będę oglądać dokładniej na wizycie, bo dzis to tak szybciutko było.
I mam nadzieję że wszystkie doczekacie się tego widoku a niebawem nasze dziewczyny marcowe
Stary 2016-03-11, 17:33   #2946
JADorotek
Raczkowanie

Cytat:
Byłam u dr, nie powiedział mi nic konkretnego.. powiedział tylko że dupek nie wychodzi w krwi. Nie wytłumaczył mi dlaczego jest taki duży spadek Zrobił mi usg i jest wszystko w porządku. Mimo to mam brać dupka teraz 4x1
Dziwna sprawa z tym spadkiem.
Najważniejsze że na usg wszystko dobrze
Stary 2016-03-11, 17:36   #2947
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_b1984 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie jestem tu nowa, mam dla Was parę pytań, pewnie już się przewijały w Waszym wątku ale on jest tak rozbudowany, że nie mogę się w nim połapać . Opowiem Wam co mnie bardzo martwi. Otóż w grudniu 2015r zachorowałam na anginę w trakcie której doszło do opuchlizny stawów. Lekarz przepisał encorton i przeszło. Do dnia dzisiejszego nie mam opuchlizny tylko czasem bolą mnie różne stawy. Zrobiłam badania i ANA 1 wyszły mi dodatnie - i tu właśnie zaczyna się mój niepokój. Naczytałam się, że wówczas mogę nie donosić ciaży. Czy miała któraś z Was dodatnie ANA?? i co wtedy należy zrobić?? udać się do dr Przybycień?? bo widzę , że bardzo go chwalicie. Dodam, że mam synka 2,5 roku, czy to możliwe że będąc z nim w ciąży też miałam dodatnie ANA a o tym nie wiedziałam??Proszę bardzo o wskazówki gdyż załamałam się po tych badaniach, bo mieliśmy z mężem starać sie o drugie dziecko. Pozdrawiam Was serdecznie
Ja np mam ana1 dodatnie ale dr kazała robić ana2 i mam ujemne także ok musiałbyś sobie zrobić to ana 2
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 17:49   #2948
Marzena_83
Rozeznanie

Dziewczyny i ja dostałam słynny żel Crinome, ale pierwszy raz nie posłucham Dr i go nie kupię Jeśli teraz się uda i będę w ciazy to mogę kupić wszystkie leki jakie tylko wymyśli, ale póki co to ja nie widzę sensu wydawać kupy kasy na progesteron w żelu.Zwlaszcza, że dobrze reaguje na luteine. Poza tym, Dr mówi, że ma na nim dużo ciąż, a przepisuje go chyba od niedawna.Coś mi tu nie gra...
Stary 2016-03-11, 18:09   #2949
201801291006
Konto usunięte

Marzena, mi mówił to samo. Pierwszy i ostatni raz kupiłam ten zel. .

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

A dużo ciąż to nie widzę, Zwłaszcza aby statystyki po stymulacjach rosły.. Ciążę mamy na forum po ifv w większości, i to też ze skutecznością ok 30%

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Marzena a dlaczego dostałaś crinone jak pisałaś chyba że masz owu po niedroznej stronie???

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Chyba że mi się coś pomieszalo
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:17   #2950
Marzena_83
Rozeznanie

Skoro jest tyle ciąż po tym żelu, to ujawnijcie się dziewczyny Póki co, to chyba żadna tu na forum się nie pochwaliła, że po Crinome jest w ciąży. Nie wiem, poczułam się trochę nabijana w butelkę. Co nie znaczy, że straciłam zaufanie do naszego Dr, poprostu w tym przypadku się wytrzymam.Może Dr robi rozeznanie, z tym żelem, a nam wmawia ta skuteczność żebyśmy kupowały bez marudzenia.A jak się okaże za kilka miesięcy, że jednak nie jest taki skuteczny to przestanie go przepisywać.Juz sama nie wiem, co myśleć.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Po niedroznej miałam dominujący pęcherzyk, który zresztą nie pekl i jest torbiel :/ Po droznej tez coś uroslo i peklo ładnie, także Dr liczy na dziewczynkę ; )
Stary 2016-03-11, 18:19   #2951
JADorotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzena_83 Pokaż wiadomość
Skoro jest tyle ciąż po tym żelu, to ujawnijcie się dziewczyny Póki co, to chyba żadna tu na forum się nie pochwaliła, że po Crinome jest w ciąży. Nie wiem, poczułam się trochę nabijana w butelkę. Co nie znaczy, że straciłam zaufanie do naszego Dr, poprostu w tym przypadku się wytrzymam.Może Dr robi rozeznanie, z tym żelem, a nam wmawia ta skuteczność żebyśmy kupowały bez marudzenia.A jak się okaże za kilka miesięcy, że jednak nie jest taki skuteczny to przestanie go przepisywać.Juz sama nie wiem, co myśleć.
Mnie nie spodobało się jego zachowanie na ostatniej wizycie. Nie dość że sam nie pamięta co mówi - jak dawkuje leki , to jeszcze złościł się na mnie" to po co przepisuje recepty jak nie wykupujesz!" chodziło właśnie o ten nieszczęsny Crinone. Powiedziałam że nie wykupiłam bo nie miałam pieniędzy... Wtedy spuścił z tonu.
Stary 2016-03-11, 18:29   #2952
anessca
Rozeznanie

Moje Drogie, wyczytałam w sieci, że ten żel powstał w 2003 roku w Stanach. I tak po kolei państwo po państwie lek zaczyna sie pojawiać na aptecznych półkach... Czy jest skuteczny, niby tak.... ale ja nie znam nikogo kto by mógł posłuzyć przykładem... Nasz Dr zawsze ma dużo ciąż albo na lametcie, albo na clo a teraz na żelu... mnie coś tu nie gra tylko jakby te ciąże były to byśmy w takich kolejkach nie przesiadywały w oczekiwaniu na monitoring

Edytowane przez anessca
Czas edycji: 2016-03-11 o 18:30
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:47   #2953
lalosia88
Raczkowanie

ciekawie sie robi z tym żelem jednak my staraczki jestesmy chyba czule na tym punkcie - a przynajmniej ja- nie lubialam jak poprzedni dr wypisywali mi cos na próbe, albo jaką nowinke która super dziala a kosztowala majatek - tak robil czesto nasz ostatni dr z macirzyństwa, dawal męzowi leki mimo ze problem lezal po mojej stronie.

u naszego dr jeszcze tego nie odczułam i mam nadzieje ze mnie to nie spotka bo jednak troche psuje relacje :/

Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015

Stary 2016-03-11, 18:54   #2954
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JADorotek Pokaż wiadomość
Mnie nie spodobało się jego zachowanie na ostatniej wizycie. Nie dość że sam nie pamięta co mówi - jak dawkuje leki , to jeszcze złościł się na mnie" to po co przepisuje recepty jak nie wykupujesz!" chodziło właśnie o ten nieszczęsny Crinone. Powiedziałam że nie wykupiłam bo nie miałam pieniędzy... Wtedy spuścił z tonu.
Czyli nie tylko ja mam mieszane odczucia co do naszego dr. Dziś mnie delikatnie "olał" i wcale nie wyjaśnił tego spadku.
Migotka chyba ty będziesz tym pierwszym przypadkiem ciąży po crinone bo pierwsza go dostałaś po stymulacji
Stary 2016-03-11, 18:58   #2955
anessca
Rozeznanie

No właśnie migotko, bądź dobrym mentorem i daj nam przykład ze można
Stary 2016-03-11, 19:06   #2956
JADorotek
Raczkowanie

Zawsze zastanawiałam się czytając wypowiedzi niektórych dziewczyn będących po wizycie u dr, kiedy on ma ten super humor i żartuje. Ja jakoś nie trafiłam na dobry, no chyba że nie znam się na jego poczuciu humoru (fakt jest dość sarkastyczny) Z resztą dla mnie najważniejsze jest by był kompetentny w tym co robi i lojalny wobec pacjentki a jak by był jeszcze wypoczęty to już by było super, a nie tak jak do tej pory że za każdym razem wkręca mi że inaczej ustalał dawkowanie leków. Dobrze że zapisuje co mówi bo trudno się później połapać z tymi lekami

��

Edytowane przez JADorotek
Czas edycji: 2016-03-11 o 19:08
JADorotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 19:09   #2957
anessca
Rozeznanie

Justynka, jak po monitoringu? a moze jesteś jeszcze przed?
myślę o Tobie
Stary 2016-03-11, 19:13   #2958
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Justynka, jak po monitoringu? a moze jesteś jeszcze przed?
myślę o Tobie
Anessca, ja już o 14:00 byłam po U mnie 2 pęcherzyki po 15 mm i 18 mm, endo 10. W niedzielę rano ovitrelle, we wtorek monitoring no i w następną niedzielę najprawdopodobniej transfer
Stary 2016-03-11, 19:20   #2959
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Anessca, ja już o 14:00 byłam po U mnie 2 pęcherzyki po 15 mm i 18 mm, endo 10. W niedzielę rano ovitrelle, we wtorek monitoring no i w następną niedzielę najprawdopodobniej transfer
Pięknie! dobre wieści, z których i ja się cieszę wierzę ze już się doczekac nie możesz
Stary 2016-03-11, 19:23   #2960
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Pięknie! dobre wieści, z których i ja się cieszę wierzę ze już się doczekac nie możesz
No właśnie z jednej strony tak ale z drugiej nie potrafię się już albo na razie cieszyć - nie wiem Coś we mnie pękło po ostatniej porażce
Stary 2016-03-11, 19:25   #2961
ona_ola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzena_83 Pokaż wiadomość
Kurcze, na spodnie to ja nie patrzyłam akurat Ale ładna, zadbana blondynka siedziała w kolejce jedną osobę za mną i tak sobie myślę, że to byłaś Ty A ja byłam rodzinnie, na dwie pary, więc nie bardzo miałam jak się odezwać. Zobaczymy czy Dr jutro wspomni o żelu, aż ciekawa jestem. Ja wolę chyba na in vitro odkładać, coś czuje, że niedługo temat powróci...
Beatka jak Twoja dzidzia? A OnaOla? Mam nadzieje, że rośniecie zdrowo.
My rośniemy we czwartek czeka nas drugie usg -polowkowe trochę stres jest ale... jak na razie wszystko dobrze idzie trzymam dziewczyny za was mocno...
starania od 2012 => 8tydz -1.39cm, serducho 160/min=>11 tydz- 4,32cm=>12 tydz- 6,4cm 28.01- I usg gen =>14 tydz- 8,5cm, =>16 tydz-10.3cm, 17.03-II usg gen=>19 tydz - 14cm, 290g , => 23tydz- 700g, =>28tydz- 1450g , =>31 tydz- 2188g, cc=>21lipiec ksiezniczka
ona_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 19:33   #2962
anessca
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie z jednej strony tak ale z drugiej nie potrafię się już albo na razie cieszyć - nie wiem Coś we mnie pękło po ostatniej porażce
Jak najbardziej rozumiem Twoje nastawienie... ja również mocno się rozczarowałam po ostatniej porażce, choćby nawet po tym że nie miałam objawów na @ a tu beta ujemna i w dodatku przebudzenie się z remisji mojej choroby gravesa, przez te stresy...
Musi być dobrze Kochana!
Stary 2016-03-11, 19:48   #2963
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie migotko, bądź dobrym mentorem i daj nam przykład ze można
Cytat:
Migotka chyba ty będziesz tym pierwszym przypadkiem ciąży po crinone bo pierwsza go dostałaś po stymulacji

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-03-11 o 19:51
Stary 2016-03-11, 19:55   #2964
lalosia88
Raczkowanie

Cytat:
kochana mimo ze to nie łatwe musisz być twarda i z pozytywnym nastawieniem ruszac w kolejny bój... zawsze jak tam pisze to zastanawiam sie czy ja tez bym tak potrafila... no cięzkie to nasze życie ale co zrobić skoro coś chcemy to nie mamy wyjscia

JaDorotek powiem ci szczeze ze ja z kolei słyszlam od bliskich znajomych jaki to dr ma zly humor i jak potrafi czasem podnies głos, ale mnie nigdy to nie spotkało. czasem jest bardziej rozmówny i dowcipny a czasem nie, ale nigdy niemiły. ja i tak zawsze go podziwiam, tyle czasu dla nas poświeca i wieze ze mi pomoze
nie tylko mi, ale nam wszystkim narazie nie mamy nikogo lepszego :P

Edytowane przez lalosia88
Czas edycji: 2016-03-11 o 19:56
Stary 2016-03-11, 20:07   #2965
201801291006
Konto usunięte

Paulinajazy a ty co tak nas trzymasz w napięciu? Nie robiłaś jeszcze bety?
Stary 2016-03-11, 20:13   #2966
magda_b1984
Przyczajenie

Czekam właśnie na wyniki ANA2. A jeśli ANA 2 wyjdzie ujemne to trzeba "coś" z ty robić?? dziękuję za odpowiedzi i odezwę się po wynikach
magda_b1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 20:23   #2967
JADorotek
Raczkowanie

Lalosia88 masz rację, na razie nie znalazłam nikogo lepszego od niego. Jest specyficzny ale nie ma ludzi idealnych. Trochę się zirytowałam w poprzedniej wypowiedzi, kurcze te leki takie drogie a wszystko takie niepewne 😡
Stary 2016-03-11, 20:25   #2968
lalosia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JADorotek Pokaż wiadomość
Lalosia88 masz rację, na razie nie znalazłam nikogo lepszego od niego. Jest specyficzny ale nie ma ludzi idealnych. Trochę się zirytowałam w poprzedniej wypowiedzi, kurcze te leki takie drogie a wszystko takie niepewne 😡
ja ciebie tez rozumie... to leczenie bardzo duzo kosztuje a nigdy nie mamy pewnosci... miejmy nadzieje ze ten zel jest wart ceny i tego zamieszania

Stary 2016-03-11, 20:32   #2969
angel_a_89
Raczkowanie

Dziewczyny ja byłam pierwsza pacjentka dr ktorej przepisał crinone. Wykupiłam go dwa dni po tym jak wszedł do polskich aptek. Ja zaryzykowałam mimo ze dr go przede mną nikomu jeszcze nie przepisał i sam do końca nie wiedział jak zadziała. Przyznał sie do tego otwarcie nie owijał w bawełnę.
angel_a_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 20:34   #2970
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_b1984 Pokaż wiadomość
Czekam właśnie na wyniki ANA2. A jeśli ANA 2 wyjdzie ujemne to trzeba "coś" z ty robić?? dziękuję za odpowiedzi i odezwę się po wynikach
To jak ci ana2 wyjdzie ujemne to jest ok i nic z tym nie robisz😉mi dr powiedział że byłam może przeziebiona albo coś w tym stylu😏
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości