![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ja wzięłam zamówiłam do paczkomatu za pobraniem. I mi wysłali tylko wiadomość ze już jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My tez dzis z tz wybieramy sie na te warsztaty ![]() ![]() SR Wczoraj byłam na szkole rodzenia i polozna fajnie o karmieniu piersią mówiła i po raz kolejny juz usłyszałam, ze nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej. Mówiła zeby mamy jadły to na co maja ochotę ale zdrowo, a jak sie boja, ze jakies składniki uczula albo spowodują kołki to zeby powoli wprowadzać rożne produkty i obserwować ale nie ograniczać sie tylko do gotowanego kurczaczka i marchewki. Lekarze Niestety tez mialam wiele razy do czynienia z głupimi tekstami lekarzy.. Pracuje w służbie zdrowia ale od strony "prawno-administracyjnej" wiec wiele razy sie nasłuchałam epitetów lekarzy na temat pracy i ogólnie zarządzania służba zdrowia. Ale ze pracuje z lekarzami na codzien i wiem ze to jest "specyficzna" grupa zawodowa to juz przestałam sie przejmować ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
A nie. Wróć. Dostałam wiadomość ze zamówienie zostało przyjęte i numer zamówienia. Ale nie wiem czy przy każdym sposobie dostawy jest tak samo. Przy paczkomacie przyszło mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was, choć lezac na lewym boku nie jest to łatwe
![]() IMIE SZYMON podoba mi się bardzo, ale zrezygnowaliśmy ze względu na popularność ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ja biore już spora dawke dopegytu, a ciśnienie i tak robi co chce. Jutro mam jechać na KTG, a w razie gdyby było wysokie od razu szpital... Nie wiem ile jeszcze wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
Ale mi nie chodzi o torbę z Decathlonu tylko ta bagme
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
Ah sorki. To źle Cię zrozumiałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tez ma postanowienie ze nie pije tym bardziej ze niedługo juz nadejdzie taki czas, że lepiej żeby był w gotowości. Niby do Wielkanocy nie zamierzam rodzic ale zawsze jakiś fałszywy alarm może się zdarzyć. Miałam taki ból czasem po prawej stronie szczególnie podczas gdy zmieniałam bok w nocy być może to faktycznie ta kolka Cytat:
ciążowe grzeszki ☺ja ostatnio na urodziny wymyśliłam sobie picollo ale niestety nie było w sklepie wiec zadowolilam się fanta ☺ prawie pół butelki 1,5 litrowej wypiłam Cytat:
wiem ze to marne pocieszenie ale też jestem w czarnej dupie ze studiami nie ma szans żeby odpuścili Mam bardzo mało zajęć i o ile jeden gość jest do dogadania mam nadzieje, to z babka która prowadzi inne zajęcia czarno to widzę, teraz jest jeszcze ok i mogę chodzić ale przed samym porodem i trochę po będzie ciężko Później będzie problem z opieką nad małym jak będę się musiała pojawić bo mąż raczej nie będzie mógł tyle urlopu brać wiec jak babka nie pozwoli mi chodzić z wieczorowymi to nie wiem jak to zalicze Cytat:
Zajęcia od 8 do 18 w końcówce ciąży są zbyt męczące, miałam tak w jeden dzień w tym semestrze i wracałam tak zmeczona ze od razu padalam na łóżko A zwolnienie lekarskie? To chyba muszą zrozumieć a w tej sytuacji zwolnienie jak najbardziej Ci się należy. I uważam że wtedy wykładowcy nie mają prawa marudzić Są jeszcze jakieś urlopy okolicznościowe itp ale to czy mozna wtedy byc tylko na jakiejs czesci zajec pewnie zależy od uczelni ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Wydaje mi się ze jeszcze nie ma się czym martwić, tez nigdy wcześniej nic od nich nie kupowałam. Strona jest dość popularna wiec nie spodziewam się ze jakieś przekręty tam robią. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Przez Was zamówiłam różową torbę z dechatlonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lucy no ja właśnie mam dość sporo tych zajęć bo codziennie coś... Muszę jeszcze to przemyśleć i pogadać z mężem. Dla bezpieczeństwa mojego dziecka jestem chyba bardziej skłonna w kierunku urlopu dziekańskiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gosiaczek ja tez nie dostałam żadnego potwierdzenia, tylko ze jest w toku na moim profilu
![]() Patulinka właśnie pomyslałam czy nie lepiej wziąć dziekankę lub przenieść sie na zaoczne? Moze będziesz spokojniejsza, obowiązki młodej mamy spadną na nas z ogromna siła, wiec czy jeszcze będziesz miała głowę do nauki teraz? Przemysł to dobrze ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-02-23 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
Zwolnienie nie zwalnia z zajec.? To z czego zwalnia.? Idioci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
Kejka, dzieki kochana
![]() ![]() ![]() Patulinka, mysle ze warto sprobowac, w sensie chodzic na zajecia jesli bedziesz sie dobrze czula jak najdluzej sie uda. A nuz potem jesli opuscisz tylko jedne czy dwa ostatnie to sie ulituja... Bo im pokazesz ze Ci zalezy, a nie ze chcesz specjalnego traktowania. Do dziekana czy gdzies wyzej moim zdaniem nie ma co isc. Ja w Polsce na studiach bylam dawno, ale z tego co pamietam to by raczej tylko zaszkodzilo, bo by powiedzieli ze jestes roszczeniowa. A jak sie nie uda to trudno, odrobisz w nastepnym semestrze.
#2953 |
Wtajemniczenie
|
Co do nauki w ciazy eh ciezki temat ... zostal mi ostatni semestr wlasnie jutro jade po prace kontrolne ( bedzie ich ok 8 po kilka stron ) musze sie wziac za nie na duch . Zostalo mi malo czasu bo w kwietniu mam egzaminy a musze sie umowic na marzec .
Karmienie piersia to nie prawda ze mama moze jesc na co ma ochote ostatnio kolezanka zjadla kalafior no bardzo madrze dziecko jej wylo dzien i noc ja tam do 3 mies nie jem nic smazonego dopiero pozniej bd wprowadzala inne skladniki
#2954 |
Rozeznanie
|
Dla Kalpany i wszystkich zainteresowanych
![]() gwiazda wątku: torba z Decathlona ![]() Jest mega pojemna, wsadziłam tam wielka poduszkę dla ciężarnych i był luz! Materiał dosyć cienki, ale na pewno nie totalny bubel, rączki wytrzymałe i dobrze przyszyte. Ogólnie jak na torbę do szpitala, gdzie głupio iść z walizka lub torbę awaryjna na wyjazdy za te cenę uważam, ze nie ma co sie zastanawiać, no chyba ze kogoś uczula ten róż, aczkolwiek na żywo nie jest aż taki wściekły ![]() Porównanie wymiarów z kotem i mną, a zarówno kot i ja jesteśmy DUZI ![]() ![]() Dzieki Renata z link ![]()
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
MaLoS czyli dobrze, że ją zamówiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() praktycznie tak, może się tam różnic jakas jedna próbka czy dwie ale wszystko takie podobne Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Gosiulka przeróżne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
Gosiulka pani w dziekanacie powiedziała że mogę wziąć urlop dziekański dlugoterminowy- za rok wracam od semestru letniego. Lub krótkoterminowy- ok 2-3 tyg i wtedy zależy od prowadzącego w jaki sposób będzie chciał żebym zaliczyła zaległy materiał...
Teraz przyznana Indywidualna Organizacja studiów nie daje mi nic... |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja chcę Twojego kota!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No bez krążka bym nie chodziła z rozwarciem od strony macicy ze strachu przed wcześniejszym rozwiązaniem. Może spróbuj jeszcze u dziekana- u mnie była babka i na pewno by zrozumiała. A jak nie to bym wzięła dziekanke ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do DaWandy to jest bezpiecznie, nie martw się. Jedynie troszkę dłużej się czeka- zamawiałam kiedyś kubki HandMade i tydzień zanim wysłali. Jakoś to tak mało zorganizowane jest, ale dostaniesz torbę na pewno ![]() Goście wyszli..idę prasować ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-23 o 12:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Nie kupisz bo to na wyprzedazy było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Winter is coming
|
Malos kooott
![]() ![]() patulinka kurcze to są jakieś jaja ;/ no ja nie pomogę, kompletnie się nie znam, ale hitem jest dla mnie, że zwolnienie nie zwalnia z zajęć ![]() AsiaPo piękne te rzeczy ![]() ![]()
#2963 |
Rozeznanie
|
hej, nie mam jakoś weny na pisanie tylko ciągle Was podczytuje co by w tyle nie być za bardzo...
Czuje się jak ta pogoda czyli do bani ![]() ![]() Patulinka co za podejście tych ludzi no szok normalnie, takie problemy robić na końcówkę już ![]()
![]() |
#2964 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to dużo byś ryzykowała nazywając syna Igor wiedząc jakie to są typki ![]() Ja dostałam coś takiego po porodzie w tych pudełkach różowym i niebieskim. W całej polsce chyba są takie same (co jakiś czas trochę zmieniają zawartość, szczególnie gazety, żeby były aktualne), chociaż słyszałam że nie we wszystkich szpitalach to wcześniej dawali. Cytat:
![]() O widzisz, pozbywasz się gratów z domu, robisz miejsce i jeszcze parę funtów wpadnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lulka z tym ciśnieniem nieciekawie ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
Danika i Velika kocur nie do oddania
![]() Dziewczyny jeszcze cos Wam muszę pokazać!!! Właśnie przyszła paczka, bo zamówiłam z Allegro pierniki/ciastka podziękowania dla moich koleżanek za baby shower i jestem zachwycona! Sa pięknie wykonane, urocze i atrakcyjne, ładnie zapakowane. Moze to być pomysł na chrzest np jako podziękowanie dla gości lub inna okazje ![]() ![]()
![]() |
#2966 | |||||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A swoją drogą ciekawe co by zrobili gdybyś przychodziła, podpisywała listę i po 15 minutach wychodziła mówiąc, że Ci słabo? Cytat:
Cytat:
![]() U mnie też tak było - zwolnienie powodowało jedynie, że Cię nie wywalają. Ale obowiązek odrobienia zajęć pozostawał. Może zróbmy jeszcze w pierwszym poście listę z ,,gwiazdami wątku", bo już nam się trochę nazbierało ![]() Bo dawanda czeka chyba najpierw, aż wytwórca/dystrybutor do niej wyśle paczkę i dopiero oni wysyłają. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
Dziś tak z nudów postanowiłam spakować torbę do szpitala i sprawdzić ,czy wszystko pomieści, no i dooooopa
![]() ![]() Dziś piorę koszule, szlafrok i pościel maluszka. Do tej pory wyprałam i wyprasowałam wszystkie ubranka, pieluszki różnej maści, kocyki, podusie i ręczniki.
#2969 |
Zadomowienie
|
Wiecie co przemyslalam to wszystko. Bardzo wam dziękuję ze rady Ale niestety wiem że ma mojej uczelni nic takiego nie przejdzie.
Będę musiała wziąć urlop dziekański na ten semestr. W przyszłym roku Zosia będzie już duża A ja będę musiała spiąć tyłek i zrobić ten semestr i potem pójdę na mgr. Teraz nie będę już musiała się martwić tymi praktykami i stresować co wymyśla prowadzacy. Na spokojnie też napiszę sobie pracę licencjacka. Teraz Zosia jest najwazniejsza, mam ciążę zagrożona przedwczesnym porodem więc muszę podwójnie uważać. Będę się mogła skupić na niej i na spokojnie karmić piersią itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.