Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-21, 07:22   #2941
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

Gosia, jak masz 34 lata i cere bez problemów to Ci wystarczy nawilżenie, natłuszczenie i filtry, może być po 30 zł Witamina C i kwasy tez się przydadzą btw dla rozświetlenia i wygładzenia i tu już warto wiedzieć, co kupować. dobrej witaminy za 30 nie kupisz i już. ale serum liq za 59 już tak To po co wywalić w błoto cokolwiek na byle jaki krem z czyms, co nie działa...?
Ale lata mijaja i pewnego dnia patrząc w lustro zauważysz, ze cos się zmienia. kurze łapki w kącikach oczu nie wygladaja już rozkosznie, cienie nie sa intesesujace, a te opuchniecia pod oczami zmieniają się w nieestetyczne worki. wyglądasz na zmeczona i zniechecona. a bruzdy przy ustach...? Ta utrwalona zmarszczka na czole...? patrzysz w lustro i widzisz osobe niby taka sama, a zmeczona, zmieta, ponura jakas...Nie tyle, ze starsza, ale brzydsza...I zastanawiasz się, czy możesz wrocic do lepszego wyrazu twarzy...Tak się zaczyna szukanie kremów/ser/gabinetu medycyny estetycznej. W skrócie I wtedy, jak możesz na to sobie pozwolic - cena kremu i zabiegu nagle wygląda inaczej
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 07:37   #2942
gosia261282
Gang Iren

Kama, lubię witaminę c z avy. Myślisz, że ona jest do niczego?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...z-acerola.html
Stary 2016-10-21, 09:29   #2943
Anyzkowa
Zakorzenienie

Miszka po treningu, tak do pół godziny po, proponuję wypić koktajl białkowy. Dobra firma "trec". Smak to wedle gustu. Rozrabiasz w domu białko z mlekiem odtłuszczonym i po treningu wypijasz. Traktuj to jako posiłek. Następna dawka jedzenia za 3, 4 h!
Ogólnie białko w takiej postaci polecam jako drugie śniadanie. Ja tak je przyjmuję. Czuję się bardzo syta, wspomaga redukcję i do tego pięknie buduje mięśnie. Do tego jest smaczne.
Jeżeli nie masz jeszcze białka, to na swoim elektrycznym nowym grillu przygotuj 1/4 piersi, i do tego masa warzyw zgrilowanych. Po polej wszystko dobrym olejem.

Co do grilla do doskonały wynalazek. Mam podobny. Tylko unikamy właśnie tych ciepłych, pysznych bułeczek. Grillujemy za to tortille gryczaną lub razową z krewetkami, rybą, warzywami, kurczakiem.
Miszka i jak możesz to zacznij warzyć jedzenie. Tak przez tydzień spróbuj. Będziesz niemile zaskoczona jak o wiele za duże jemy porcje. I ogólnie za dużo przyjmujemy węglowodanów.

Za treningi klask i: Pytaj o wszystko SWOJEGO trenera. Pewnie z chęcią podzieli się swoją wiedzą.

Kama oj taka kuchareczka przydałaby mi się Tylko lekka modyfikacja posiłków dla mnie musiałaby się odbyć
Moi rodzice znają już moje upodobania: wieprzowina nie, mięso tylko we własnym sosie duszone, masa warzyw i kasz. Tylko kaszy garstka a nie pół talerza Nawet nauczyłam ich jeść 3 razy w tygodniu avocado, wieprzowina raz w tygodniu, zupy na wywarze jarzynowym a nie mięsnym. Jedzą i gotują również dla mnie kotlety warzywne. Teraz mamy fazę na buraki. Burak gotowany, posypany serem owczym i zapieczone to. Podane z pomidorami z kolendrą

Z kosmetyków nic nie kupuję. Odbudowuję się finansowo po:
-wyjazdowym weekendzie,
-wysłaniu "paru " drobiazgów córce

I do tego niedziela też szykuje mi się wyjazdowa. A to nie moja wina, że mam tak drogi smak
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 11:18   #2944
aussiewoman
Zakorzenienie

Kamlisa- brawa za odpowiedz Gosi

Anyżkowa- to zamiast koktajlu wybieram piersi i warzywa

jeszcze 3 h i weekend
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 11:39   #2945
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny, ale ja po tej wotaminie c z avy jakieś działanie widziałam. Dana kiedyś też pozytywnie wypowiadała się na jej temat. Te sera z Bielendy też uważam za dobre produkty.
Mezo serum z kwasami bardzo lubię. Moim zdaniem można znaleźć tanie, a dobre kosmetyki. I u mnie to konieczność, bo nie stać mnie na drogie.
Zapytałam o ten krem, bo byłam ciekawa czy po jakimś okresie stosowania coś widać.
Stary 2016-10-21, 12:00   #2946
Anyzkowa
Zakorzenienie

Aussi ale koktajl bardzo smaczny mam smak advokata. Nie przepadam za jakąkolwiek suplementacją, ale to mi pasuje.
Kobiety zamieniające jeden posiłek na koktajl białkowy powinny miesięcznie zrzucić około 1 kg. Polecam. Tylko nie spożywać jako deseru a jako posiłek. Inaczej jest przyrost wagi.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:03   #2947
gosia261282
Gang Iren

A nie wystarczyłoby zamiast tego koktajlu zamienić np. zwykłą kolację na białkową, np. ryba albo serek wiejski z warzywami? Moja mama kiedyś tak schudła ładne kilka kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-21, 12:40   #2948
dircikowa
Zadomowienie

Kama - obiema rękami się podpisuję pod tym, co napisałaś. Właśnie z tą walką z oznakami starzenia się skóry - nie chodzi mi do końca o to, żeby ktoś myślał, że stale mam 30 lat, nie chodzi o same zmarszczki, ale o tą szarość, zmęczenie, taki smutek na twarzy. Nie chcę wyglądać smutno!

Gosiu - w Twoim wieku Ava z witaminą C z pewnością jest świetnym rozwiązaniem. Ma stabilną postać, jest niedroga - czegóż chcieć więcej?
Ale jak będziesz miała 10-15 lat więcej to sama zobaczysz, że to może nie wystarczać.
Że mimo dobrego nawilżacza użytego rano, który wystarczał wcześniej - po kilku godzinach np. czujesz niekomfortowe ściąganie skóry. Że przy niewystarczającej pielęgnacji - pod wieczór twarz w lustrze jest "starsza" o kilka lat niż o poranku. I jak znajdziesz specyfik (lub ich zestaw), który pozwoli Ci na komfort przez cały dzień i nie robi Ci się smutno jak wieczorem spojrzysz w lustro - to jest warte wiele.
Jak długo trzeba czekać na efekty? Czasem wcale - już przy pierwszym użyciu po całym dniu wiesz, że to świetny krem. Z myślą o długofalowych skutkach - smaruję się retinoidami. Czy są skuteczne - chyba tak.
Czy doceniłabym taki krem 10 lat temu? Z pewnością nie
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 14:03   #2949
mspaulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Mam newsletter - nieustannie jest jakaś promocja - desperacja po prostu...
Chyba w każdym sklepie tak robią, od H&M mam co chwila newslettera z jakąś promocją. Ale nie narzekam, bo można często skorzystać
mspaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 15:48   #2950
Michell72
Zakorzenienie

Anyżku a gdzie kupię ten koktajl białkowy?
Podasz mi linka?
Tam jest masę suplementów,ale nie znam się na tym

Jutro idę poćwiczyć bez trenera.Maszyna do modelowania pośladków woła do mnie

Kupiłam dzis podkład i emulje odżywcza z Kanebo.
http://allegro.pl/kanebo-sensai-cp-e...YyMmIzN2UzMQ==
i u tej samej sprzedającej podkład ,ten w słoiczku.Jednak na zimę ,on mi najlepiej służy
Drogo,ale to są kosmetyki mega wydajne,więc jakby mam bana:c ojest:

Dziś tez dostałam bukiet róz od męża.
Herbacianychależ cudny mają kolor!
Ot tak,bo piatek..Ot tak,bo kocham..
No miłe

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Caroline Hirons chwaliła ten krem jako faworyta jej pielęgnacji.

http://allegro.pl/krem-nawilzajacy-kose-cell-radiance-2ml-nowosc-
i5946775862.html?snapshot =MjAxNi0wOS0yMFQyMjoyODo1 Mlo7YnV5ZXI7OGZhMGVkMTc4M WI4MzAxNTk0NDA4OTBiNjE4Nj I2MmZlY2VkZjE5MjY2MGUwMWI 4NzcxMDBkYTljNjcyNjhhOQ==
Kupiłam jakiś czas temu

Uwielbiam drania.

Jest bogaty ,a jednoczesnie nie obciąża cery...

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Anyż to?
http://allegro.pl/trec-whey-creamy-c...158240323.html
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 16:11   #2951
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, nie wiem, czy to serum Avy jest dobre czy nie, ilości witamina C nie podano Nie mam pojęcia, na ile jest stabilna, dziewczyny zjechały opakowanie. Ale jeśli Ci pasuje - to stosuj, zawsze twierdze, ze tabakiera dla nosa, nie odwrotnie...I nie twierdze, ze tansze kosmetyki sa złe, miałam, mam, uzywałam, używam Chciałam Ci po prostu pokazac, ze może pewnego dnia spojrzysz na to z innej strony, bo zmienia się Twoje oczekiwania względem kosmetyków. Jak miałam 34 lata tez nie kupowałam drogich kremów. Przed wizażem nie używałam wyższych filtrów. I co...? Skóra mi się nie zrujnowała, sladu plam...Nie stosowałam kwasów i pilingów - i tez nie widziałam takiej potrzeby. Jestesmy subiektywne, patrząc w lustro Jeśli zobaczymy jakas plame i uznamy, ze ona nam przeszkadza - to zawsze patrząc w lustro najpierw spojrzymy na nią. Jest! I dawaj ją katować wybielaczami. A ktoś patrząc z boku w ogole jej nie zauważy, bo nie skupi na niej uwagi - dla niego nie będzie problemem estetycznym, albo w ogole nie będzie istniała Tak samo zmarszczki, cienie, worki, obwisłosci...Niestety, postepujace objawy starzenia organizmu. Mysle, ze nie ma kobiety, która mimo upływu lat patrzy w lustro z całym entuzjazmem - joj, jest swietnie! Zawsze zobaczy jakas zmiane i rzadko jest to zmiana korzystna Czy machnie reka czy zacznie z tym walczyc - to inna sprawa. Ja tam nie chciałabym się zmieniac, ani upiekszac. Nie powiększam ust, nie dmucham policzków, nie operuje złamanego niegdyś nosa...Ale czmu mam się cieszyc z pogłebiajacej się doliny łęz, jeśli mogę przynajmniej częściowo zniwelować ten efekt...?
Pogadamy za 10 lat Pomysl lepiej, ze 100 lat temu byłabyś powazna matrona z podrastajaca córka, pewnie już szykujaca się na pierwszy bal i do zamażpojscia
Miszka, tak, to sa koktajle tej firmy. Mam doświadczenie koktajlowe. mam zapasy koktajlowe. Stoją Niestety, większość smaków jest zjadliwa 1-2 razy, na trzeci dzień się odechciewa. Ale nie mowie, ze Anyz nie ma racji, tez powinnam się zaprowadzić za rączke do szafki i spytac: to jaki smak dzisiaj...?

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-10-21 o 16:18
Stary 2016-10-21, 17:09   #2952
Michell72
Zakorzenienie

Geny genami,ale wspomaganie pielęgnacją ważna rzecz.
Odzywianiem,snem w dobrej proporcji itd,itd...

A nie..
Zapomniałam o sexie
Kobita kochająca,spełniona,ma zaraz bardziej zaróżowiona skórę

Gosia niestety zauwazysz pewnego dnia,że grawitacja coś słabiej działa i zaczniesz (jak my)szukać złotego środka.

Wielokrotnie czytałam,ze za krem,peeling czy szampon nie ma co drogo płacić,bo działaja tylko na zasadzie pięknego opisu.Realnie -opis do rzeczywistości wypada słabo.Krem nie wchłonie się głębiej..Ot po prostu naskórek skorzysta.
Dlatego kremów nie kupuję drogich,a i często w próbkach.

Odbijam sobie na lotionach,serach czy podkładach.

Załącznik-moje różyczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14813677_560929710769812_489436955_n.jpg (67,0 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-10-21, 17:53   #2953
Michell72
Zakorzenienie

Widziałyście Natalię Kukulską w bluzce modelu Kality?
Przywiozłam je na sklep
Cudne te bluzki.Jestem zakochana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jk.jpg (10,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb8d343854a8e0cd2e9660c7a7d85395.jpg (170,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00019.jpg (113,9 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-10-21, 18:40   #2954
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, a czemu za krem nie dasz drogo a za lotion tak...? Kanebo kupiłaś drogi? Dla mnie z kolei tonik-lotion, nawet bogaty, nie jest wart wysokiej ceny - i mowie to po przetestowaniu kanebo, shiseido itp. To już wole hada labo...albo w ogole biochemie urody, hydrolaty rozne
Z wykładu prof. Chazana:"Osoby o poglądach lewicowych częściej mają problemy z zajściem w ciążę, a przyczyną zaburzeń płodności jest przesadna dbałość o szczupłą sylwetkę "
Dobre, co...?

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-10-21 o 19:15
Stary 2016-10-21, 20:54   #2955
gosia261282
Gang Iren

Dzięki za te tłumaczenia wszelkie dziewczynki
Ja taki nieogar pośród was
Ale jak mi fajnie, jak mówicie, że jestem młoda
A ja w ogóle nie wiem ile lat macie! No, Miszka to się przyznała (chociaż, coś ściemnia, bo podejrzewam, że ma o 20 mniej )
Która się przyzna do wieku?

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Miszka, piękne róże Bardzo to miłe
A bluzeczka nie mój styl, ale ciekawa i ładna
Stary 2016-10-21, 21:14   #2956
dircikowa
Zadomowienie

Kama - poszła prywatna wiadomość.
Nie rozumiem skojarzeń Chazana, że dbałość o sylwetkę to lewica. Mam poglądy raczej prawicowe - to mam sobie odpuścić?
No bo, że samo "wychudzenie" wpływa na obniżony poziom estrogenów a przez to kłopot z płodnością - to raczej medycznie się trzyma kupy, prawda?
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 21:15   #2957
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, dobrze ponad 40 Ale czuje się na 38 i ani ciut ciut więcej
Dircik, to powinnas sobie odpuscic i zajść w ciąże, by potwierdzić jego poglądy Bo studenci na wykładzie tez nie kumali związku lewicy z płodnością To sa jego teorie, nie poważne prace...Poza tym wychudzenie a szczupła sylwetka to dwie rozne sprawy, za mało tłuszczu, za mało estrogenów to obnizona płodność, ale nadwaga to samo, zespół PCO chociażby - tez często jest nadwaga.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-10-21 o 21:20
Stary 2016-10-21, 22:16   #2958
gosia261282
Gang Iren

Kama, rozumiem. Ja 34, a nie czuję się na więcej niż 25
Stary 2016-10-21, 22:22   #2959
Michell72
Zakorzenienie

Kama jak nie dam ,jak daję ha ha..no nie po 300 czy 400zł ,to już przegięcie..
Ten lotion testowałam i dobrze mi czynił Stąd zakup..
150zł - jest mega wydajny i nie zapycha.Z kremami to jednak róznie bywa..Przynajmniej przy mojej chimerycznej cerze..

W ogóle moja facjata jest kanebowska

O nowy trend wymyśliłam

Kanebo dobrze wspólpracuje z moim licem

Gosia

Chazan i jego teorie

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2016-10-21 o 22:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-22, 09:08   #2960
aussiewoman
Zakorzenienie

Trzeci dzień boli mnie głowa. Trzeci dzień nie rozstaje się z paracetamolem. Straszne. Za oknem znowu pada. W sumie nie pada, a leje. Więc plany o nordicu lub długim spacerze niestety muszę znowu przełożyć na kolejny weekend...

Kamlisa- pięknie opisałaś o kosmetykach i starzeniu się prosto w punkt Mam taką jdną plamkę, która nie daje mi spokoju. Ok, plamek mam więcej ale do szału doprowadza mnie ta jedna patrzę w lustro i widzę ją, wredną plamkę

Gosiu- powiem ci, że dawno temu (w twoim wieku) postawiłam swoje życie do góry nogami Bywało ciężko, ale też wspaniale Niczego nie żałuję, jestem szczęśliwa.
Mając lat 30+ wyglądałam na max 27 Teraz powoli dobijam do 50 dziwnie to brzmi nawet jak dla mnie, bo nie czuję się na więcej niż 38 (dokładnie jak ty Kamlisa )

Miszka- moja twarz też chętnie byłaby kanebowska uwielbiam kosmetyki tej firmy, ale jednak wąż w kieszeni się odzywa patrząc na ceny

Co do Chazana to ja się zastanawiam, gdzie on się medycyny uczył ?
I czy miałby takie same poglądy gdyby był kobietą?
Czy to nie jest dziwne, że o życiu kobiet chcą decydować mężczyźni?
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 09:36   #2961
gosia261282
Gang Iren

Aussie, toś mnie zaskoczyła z wiekiem! Powiem ci, że nadal wyglądasz na te 27
Stary 2016-10-22, 13:01   #2962
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, wiek jest pochodna wielu rzeczy, z których tylko jedna to metryka Ważne jest nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne i to, co chcemy/możemy dla siebie i ze sobą robic. I kosmetyki typu Kanebo ( znam, testowałam, nie kupuje, sa miłe, ale mocno za drogie, po prostu mój wąż odwraca się od niech z pogardą ) to wcale nie jedyna opcja Cwiczenia, spacery, uśmiech, zadowolenie z zycia, fltry, okulary, dobre jedzenie...A także zadbane włosy, depilacja, dopasowane do nas ciuchy, lekki makijaż, wreszcie medycyna estetyczna...
Z racji zawodu spotykam się nos w nos z ludzmi i ich metrykami. Widze zaniedbane trzydziestoparolatki z utrwalonymi zmarszczkami na czole, kurzymi łapkami, bruzdami wokół ust. I przebarwieniami na dekolcie, dłoniach, ramionach. O oponkach i oponach nie wspominam. Opalanie bez filtrów, opalanie twarzy, mruzenie oczu bez okularów z filtrami, palenie papierosów, brak zębów, jedzenie za dwoje, jedzenie smieciowe...Długo by wyliczać - ale te kobiety same pracowały na swój wygląd, dorabiając sobie dodatkowe 10 lat życia. Nie wiem, czy czuja si e nadal na 27 lat, ale na pewno nikt im tyle nie daje Sa tez przypadki skrajne - choroby, problemy rodzinne, ciezka praca na wsi...Postarzaja niesamowicie. Mam pacjentke teraz, 45 lat, której 65 można dac lekko. Ciezka praca na wsi, zero dbania o siebie, zniszczenie do zera wszystkich (!) zębów. Chuda, siwa, pomarszczona i bezzębna babcia.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

w Douglasie i na douglas pl 20% na pomadki, błyszczyki i lakiery btw

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

I jeszcze Wam polecę mój ulubiony aktualnie ( od kilku miesięcy) biustonosz
http://allegro.pl/biustonosz-freya-d...183562931.html
jest jeszcze wersja deco Shape multiway
Mój biust wygląda, jak na zdjęciu, a tz nie może oderwać rąk
Stary 2016-10-22, 13:30   #2963
Michell72
Zakorzenienie

"Masz jakieś plany na jesień?
- Pić będę.
- Przecież taki sam miałeś plan na lato!
- O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa?"
Stary 2016-10-22, 18:59   #2964
gosia261282
Gang Iren

Kama, świetnie opisałaś to co składa się na nasz wygląd itd

Miszka No to siup 🍷

U mnie remoncik. Robimy pokoje córy i chłopaków. Malowanie i częściowo tapety.
Wieczorem mieliśmy gdzieś wyjść (bo dzieciaki są u babci), ale dopiero skończyliśmy robotę i już nam się nie chce. A mieliśmy w planach świętowanie rocznicy ślubu. No to będziemy... jedząc pizzę, drinkując i oglądając film
Stary 2016-10-22, 22:13   #2965
m@skotka
Raczkowanie

Miszka, też spodobała mi się ta bluzka
Mam tak samo jak Ty chimeryczną cerę i niestety niektóre kosmetyki mi nie służą. Nie testowałam jeszcze produktów Kanebo.

Kama, bardzo fajnie opisałaś od czego zależy nasz wygląd. Chyba najważniejsze jest to na ile lat człowiek się czuję, a nie wygląda.

Gosia, też się przyznam do wieku. Mam 36 lat, ale dają mi mniej. To chyba kwestia genów
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 07:49   #2966
Kamlisa
Zakorzenienie

nadal ciezka pogoda - zimno, szaro, kapiaco...Normalnie wstawac się nie chce...A pracować...? W ogóle
Stary 2016-10-23, 09:31   #2967
gosia261282
Gang Iren

Kama, bo niedzielna praca wiadomo w co się obraca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-23, 19:02   #2968
Michell72
Zakorzenienie

Byliśmy po towar.
I niedziela mineła..
Kam kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg remington-IPL-I-light-6750.jpg (64,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-10-23, 19:43   #2969
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, a to ja miałam być szybka Nic to, poczekam, az mi lampy padna
Dzis uczciwie mało siedziałam przy kompie, bo obiecałam sobie nadrobić choć odrobine zaległości w czytaniu - już nie mam gdzie odkłądac nieprzeczytanych nowości Zaliczyłam więc Detektywa Cezara ( jak sama nazwa wskazuje - kryminał z czasów rzymskich), 1 rosyjska sci-fi, teraz kolejna fantasy rosyjska...Ale w tygodniu na czytanie tyle czasu nie będzie...
Stary 2016-10-23, 20:04   #2970
gosia261282
Gang Iren

Kama, nowości to i tak dobrze. Ja to próbuję klasykę nadrabiać. A w nowościach prawie wcale się nie orientuję.
Uszykowałam sobie stosik zimowy. Czyli nieprzeczytane grubaski.
Tylko ostatnio nie wyrabiam się z czasem i nie mam kiedy czytać.

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości