![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Gosia, jak masz 34 lata i cere bez problemów to Ci wystarczy nawilżenie, natłuszczenie i filtry, może być po 30 zł
![]() ![]() Ale lata mijaja i pewnego dnia patrząc w lustro zauważysz, ze cos się zmienia. kurze łapki w kącikach oczu nie wygladaja już rozkosznie, cienie nie sa intesesujace, a te opuchniecia pod oczami zmieniają się w nieestetyczne worki. wyglądasz na zmeczona i zniechecona. a bruzdy przy ustach...? Ta utrwalona zmarszczka na czole...? patrzysz w lustro i widzisz osobe niby taka sama, a zmeczona, zmieta, ponura jakas...Nie tyle, ze starsza, ale brzydsza...I zastanawiasz się, czy możesz wrocic do lepszego wyrazu twarzy...Tak się zaczyna szukanie kremów/ser/gabinetu medycyny estetycznej. W skrócie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Gang Iren
|
Kama, lubię witaminę c z avy. Myślisz, że ona jest do niczego?
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...z-acerola.html
#2943 |
Zakorzenienie
|
Miszka po treningu, tak do pół godziny po, proponuję wypić koktajl białkowy. Dobra firma "trec". Smak to wedle gustu. Rozrabiasz w domu białko z mlekiem odtłuszczonym i po treningu wypijasz. Traktuj to jako posiłek. Następna dawka jedzenia za 3, 4 h!
Ogólnie białko w takiej postaci polecam jako drugie śniadanie. Ja tak je przyjmuję. Czuję się bardzo syta, wspomaga redukcję i do tego pięknie buduje mięśnie. Do tego jest smaczne. Jeżeli nie masz jeszcze białka, to na swoim elektrycznym nowym grillu ![]() Co do grilla do doskonały wynalazek. Mam podobny. Tylko unikamy właśnie tych ciepłych, pysznych bułeczek. Grillujemy za to tortille gryczaną lub razową z krewetkami, rybą, warzywami, kurczakiem. Miszka i jak możesz to zacznij warzyć jedzenie. Tak przez tydzień spróbuj. Będziesz niemile zaskoczona jak o wiele za duże jemy porcje. I ogólnie za dużo przyjmujemy węglowodanów. Za treningi ![]() ![]() ![]() ![]() Kama oj taka kuchareczka przydałaby mi się ![]() ![]() Moi rodzice znają już moje upodobania: wieprzowina nie, mięso tylko we własnym sosie duszone, masa warzyw i kasz. Tylko kaszy garstka a nie pół talerza ![]() ![]() Z kosmetyków nic nie kupuję. Odbudowuję się finansowo po: -wyjazdowym weekendzie, -wysłaniu "paru " drobiazgów córce ![]() I do tego niedziela też szykuje mi się wyjazdowa. A to nie moja wina, że mam tak drogi smak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Kamlisa- brawa za odpowiedz Gosi
![]() ![]() Anyżkowa- to zamiast koktajlu wybieram piersi i warzywa ![]() jeszcze 3 h i weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Gang Iren
|
Dziewczyny, ale ja po tej wotaminie c z avy jakieś działanie widziałam. Dana kiedyś też pozytywnie wypowiadała się na jej temat. Te sera z Bielendy też uważam za dobre produkty.
Mezo serum z kwasami bardzo lubię. Moim zdaniem można znaleźć tanie, a dobre kosmetyki. I u mnie to konieczność, bo nie stać mnie na drogie. Zapytałam o ten krem, bo byłam ciekawa czy po jakimś okresie stosowania coś widać.
#2946 |
Zakorzenienie
|
Aussi ale koktajl bardzo smaczny
![]() Kobiety zamieniające jeden posiłek na koktajl białkowy powinny miesięcznie zrzucić około 1 kg. Polecam. Tylko nie spożywać jako deseru a jako posiłek. Inaczej jest przyrost wagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Gang Iren
|
A nie wystarczyłoby zamiast tego koktajlu zamienić np. zwykłą kolację na białkową, np. ryba albo serek wiejski z warzywami? Moja mama kiedyś tak schudła ładne kilka kg
![]()
#2948 |
Zadomowienie
|
Kama - obiema rękami się podpisuję pod tym, co napisałaś. Właśnie z tą walką z oznakami starzenia się skóry - nie chodzi mi do końca o to, żeby ktoś myślał, że stale mam 30 lat, nie chodzi o same zmarszczki, ale o tą szarość, zmęczenie, taki smutek na twarzy. Nie chcę wyglądać smutno!
Gosiu - w Twoim wieku Ava z witaminą C z pewnością jest świetnym rozwiązaniem. Ma stabilną postać, jest niedroga - czegóż chcieć więcej? Ale jak będziesz miała 10-15 lat więcej to sama zobaczysz, że to może nie wystarczać. Że mimo dobrego nawilżacza użytego rano, który wystarczał wcześniej - po kilku godzinach np. czujesz niekomfortowe ściąganie skóry. Że przy niewystarczającej pielęgnacji - pod wieczór twarz w lustrze jest "starsza" o kilka lat niż o poranku. I jak znajdziesz specyfik (lub ich zestaw), który pozwoli Ci na komfort przez cały dzień i nie robi Ci się smutno jak wieczorem spojrzysz w lustro - to jest warte wiele. Jak długo trzeba czekać na efekty? Czasem wcale - już przy pierwszym użyciu po całym dniu wiesz, że to świetny krem. Z myślą o długofalowych skutkach - smaruję się retinoidami. Czy są skuteczne - chyba tak. Czy doceniłabym taki krem 10 lat temu? Z pewnością nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Anyżku
![]() ![]() Podasz mi linka? Tam jest masę suplementów,ale nie znam się na tym ![]() Jutro idę poćwiczyć bez trenera.Maszyna do modelowania pośladków woła do mnie ![]() Kupiłam dzis podkład i emulje odżywcza z Kanebo. http://allegro.pl/kanebo-sensai-cp-e...YyMmIzN2UzMQ== i u tej samej sprzedającej podkład ,ten w słoiczku.Jednak na zimę ,on mi najlepiej służy ![]() Drogo,ale to są kosmetyki mega wydajne,więc jakby mam bana ![]() ![]() Dziś tez dostałam bukiet róz od męża. Herbacianych ![]() Ot tak,bo piatek..Ot tak,bo kocham.. No miłe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Caroline Hirons chwaliła ten krem jako faworyta jej pielęgnacji. http://allegro.pl/krem-nawilzajacy-kose-cell-radiance-2ml-nowosc- i5946775862.html?snapshot =MjAxNi0wOS0yMFQyMjoyODo1 Mlo7YnV5ZXI7OGZhMGVkMTc4M WI4MzAxNTk0NDA4OTBiNjE4Nj I2MmZlY2VkZjE5MjY2MGUwMWI 4NzcxMDBkYTljNjcyNjhhOQ== Kupiłam jakiś czas temu ![]() Uwielbiam drania. Jest bogaty ,a jednoczesnie nie obciąża cery... ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Anyż to? http://allegro.pl/trec-whey-creamy-c...158240323.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Gosia, nie wiem, czy to serum Avy jest dobre czy nie, ilości witamina C nie podano
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pogadamy za 10 lat ![]() ![]() Miszka, tak, to sa koktajle tej firmy. Mam doświadczenie koktajlowe. mam zapasy koktajlowe. Stoją ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-10-21 o 16:18 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Geny genami,ale wspomaganie pielęgnacją ważna rzecz.
Odzywianiem,snem w dobrej proporcji itd,itd... A nie.. Zapomniałam o sexie ![]() ![]() Kobita kochająca,spełniona,ma zaraz bardziej zaróżowiona skórę ![]() ![]() Gosia niestety zauwazysz pewnego dnia,że grawitacja coś słabiej działa i zaczniesz (jak my)szukać złotego środka. Wielokrotnie czytałam,ze za krem,peeling czy szampon nie ma co drogo płacić,bo działaja tylko na zasadzie pięknego opisu.Realnie -opis do rzeczywistości wypada słabo.Krem nie wchłonie się głębiej..Ot po prostu naskórek skorzysta. Dlatego kremów nie kupuję drogich,a i często w próbkach. Odbijam sobie na lotionach,serach czy podkładach. Załącznik-moje różyczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście Natalię Kukulską w bluzce modelu Kality?
Przywiozłam je na sklep ![]() Cudne te bluzki.Jestem zakochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Miszka, a czemu za krem nie dasz drogo a za lotion tak...? Kanebo kupiłaś drogi? Dla mnie z kolei tonik-lotion, nawet bogaty, nie jest wart wysokiej ceny - i mowie to po przetestowaniu kanebo, shiseido itp. To już wole hada labo...albo w ogole biochemie urody, hydrolaty rozne
![]() Z wykładu prof. Chazana:"Osoby o poglądach lewicowych częściej mają problemy z zajściem w ciążę, a przyczyną zaburzeń płodności jest przesadna dbałość o szczupłą sylwetkę " Dobre, co...? Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-10-21 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Gang Iren
|
Dzięki za te tłumaczenia wszelkie dziewczynki
![]() Ja taki nieogar pośród was ![]() Ale jak mi fajnie, jak mówicie, że jestem młoda ![]() A ja w ogóle nie wiem ile lat macie! No, Miszka to się przyznała (chociaż, coś ściemnia, bo podejrzewam, że ma o 20 mniej ![]() Która się przyzna do wieku? ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Miszka, piękne róże ![]() ![]() A bluzeczka nie mój styl, ale ciekawa i ładna ![]()
#2956 |
Zadomowienie
|
Kama - poszła prywatna wiadomość.
Nie rozumiem skojarzeń Chazana, że dbałość o sylwetkę to lewica. Mam poglądy raczej prawicowe - to mam sobie odpuścić? ![]() No bo, że samo "wychudzenie" wpływa na obniżony poziom estrogenów a przez to kłopot z płodnością - to raczej medycznie się trzyma kupy, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Gosia, dobrze ponad 40
![]() ![]() Dircik, to powinnas sobie odpuscic i zajść w ciąże, by potwierdzić jego poglądy ![]() ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-10-21 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Gang Iren
|
Kama, rozumiem. Ja 34, a nie czuję się na więcej niż 25
![]()
#2959 |
Zakorzenienie
|
Kama jak nie dam ,jak daję ha ha
![]() Ten lotion testowałam i dobrze mi czynił ![]() 150zł - jest mega wydajny i nie zapycha.Z kremami to jednak róznie bywa..Przynajmniej przy mojej chimerycznej cerze.. W ogóle moja facjata jest kanebowska ![]() O nowy trend wymyśliłam ![]() Kanebo dobrze wspólpracuje z moim licem ![]() ![]() Gosia ![]() Chazan i jego teorie ![]() ![]() Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2016-10-21 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Trzeci dzień boli mnie głowa. Trzeci dzień nie rozstaje się z paracetamolem. Straszne. Za oknem znowu pada. W sumie nie pada, a leje. Więc plany o nordicu lub długim spacerze niestety muszę znowu przełożyć na kolejny weekend...
Kamlisa- pięknie opisałaś o kosmetykach i starzeniu się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiu- powiem ci, że dawno temu (w twoim wieku) postawiłam swoje życie do góry nogami ![]() ![]() Mając lat 30+ wyglądałam na max 27 ![]() ![]() ![]() ![]() Miszka- moja twarz też chętnie byłaby kanebowska ![]() ![]() Co do Chazana to ja się zastanawiam, gdzie on się medycyny uczył ? I czy miałby takie same poglądy gdyby był kobietą? Czy to nie jest dziwne, że o życiu kobiet chcą decydować mężczyźni? |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Gang Iren
|
Aussie, toś mnie zaskoczyła z wiekiem! Powiem ci, że nadal wyglądasz na te 27
![]()
#2962 |
Zakorzenienie
|
Gosia, wiek jest pochodna wielu rzeczy, z których tylko jedna to metryka
![]() ![]() ![]() Z racji zawodu spotykam się nos w nos z ludzmi i ich metrykami. Widze zaniedbane trzydziestoparolatki z utrwalonymi zmarszczkami na czole, kurzymi łapkami, bruzdami wokół ust. I przebarwieniami na dekolcie, dłoniach, ramionach. O oponkach i oponach nie wspominam. Opalanie bez filtrów, opalanie twarzy, mruzenie oczu bez okularów z filtrami, palenie papierosów, brak zębów, jedzenie za dwoje, jedzenie smieciowe...Długo by wyliczać - ale te kobiety same pracowały na swój wygląd, dorabiając sobie dodatkowe 10 lat życia. Nie wiem, czy czuja si e nadal na 27 lat, ale na pewno nikt im tyle nie daje ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- w Douglasie i na douglas pl 20% na pomadki, błyszczyki i lakiery btw ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- I jeszcze Wam polecę mój ulubiony aktualnie ( od kilku miesięcy) biustonosz http://allegro.pl/biustonosz-freya-d...183562931.html jest jeszcze wersja deco Shape multiway Mój biust wygląda, jak na zdjęciu, a tz nie może oderwać rąk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
"Masz jakieś plany na jesień?
- Pić będę. - Przecież taki sam miałeś plan na lato! - O czym ja mam rozmawiać z człowiekiem, który nie rozróżnia wesołego letniego picia od jesiennego depresyjnego pijaństwa?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Gang Iren
|
Kama, świetnie opisałaś to co składa się na nasz wygląd itd
![]() Miszka ![]() U mnie remoncik. Robimy pokoje córy i chłopaków. Malowanie i częściowo tapety. Wieczorem mieliśmy gdzieś wyjść (bo dzieciaki są u babci), ale dopiero skończyliśmy robotę i już nam się nie chce. A mieliśmy w planach świętowanie rocznicy ślubu. No to będziemy... jedząc pizzę, drinkując i oglądając film ![]()
#2965 |
Raczkowanie
|
Miszka, też spodobała mi się ta bluzka
![]() Mam tak samo jak Ty chimeryczną cerę i niestety niektóre kosmetyki mi nie służą. Nie testowałam jeszcze produktów Kanebo. Kama, bardzo fajnie opisałaś od czego zależy nasz wygląd. Chyba najważniejsze jest to na ile lat człowiek się czuję, a nie wygląda. Gosia, też się przyznam do wieku. Mam 36 lat, ale dają mi mniej. To chyba kwestia genów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
nadal ciezka pogoda - zimno, szaro, kapiaco...Normalnie wstawac się nie chce...A pracować...? W ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Gang Iren
|
Kama, bo niedzielna praca wiadomo w co się obraca
![]()
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy po towar.
I niedziela mineła.. Kam kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Miszka, a to ja miałam być szybka
![]() ![]() Dzis uczciwie mało siedziałam przy kompie, bo obiecałam sobie nadrobić choć odrobine zaległości w czytaniu - już nie mam gdzie odkłądac nieprzeczytanych nowości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Gang Iren
|
Kama, nowości to i tak dobrze. Ja to próbuję klasykę nadrabiać. A w nowościach prawie wcale się nie orientuję.
Uszykowałam sobie stosik zimowy. Czyli nieprzeczytane grubaski. Tylko ostatnio nie wyrabiam się z czasem i nie mam kiedy czytać. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.