![]() |
#2941 |
Przyczajenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
sorry dziewczyny . co mi sie komp zawiesza.
Jeszce raz Gratulacje dla Justy . Edytowane przez eftha Czas edycji: 2010-11-17 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
pozwolicie pobyć z wami?
![]() U mnie to też świeży temat 10dni temu wróciłam ze szpitala Mojemu maleństwu przestało bić serduszko w 9tyg Nie mam jeszcze wyniku histo,i nie spodziewam się że cokolwiek z niego się dowiem. Dziś mam wizytę u gina. To co jest pewne to że nie chcę długo czekać. Psychicznie czuję się bardzo na siłach.Fizycznie tym bardziej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
katarzynka chyba poronilysmy w podobnym czasie, ja mialam zabieg 8.11 w 8 tygodniu ciazy.
Zdecydowalam, ze sie jednak zaszczepie na ospe. Szczepionka juz wybrana, jutro ide na pierwsza dawke, kolejna za ok. 4 tygodnie (mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze przed swietami), i o dziecko bede sie mogla starac w kwietniu... to spory kawalek czasu i mam nadzieje, ze nie zmienie zdania ![]() Trzymajcie sie!
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2010-11-18 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 | ||
Zakorzenienie
|
Serdecznie dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Cytat:
Od samego początku starałam się sobie wytłumaczyć i wpoić że nie jestem niczemu winna.Nie mam nic na swoim sumieniu czym mogłaby zaszkodzić. Popieram teorię że natura sama eliminuje najsłabszych i nie doszukiwałam się drugiego dna. Wszystko potrafię pojąć, choć przykro jest swoją drogą. Lżej było mi znosić smutek, bo mam córeczkę 16'to miesięczną. W najsłabszych kryzysowych momentach bardzo oddziaływały na nią moje emocje i miała problemy ze snem, była dość niespokojna itp Przy niej musiałam trzymać się w garści. Dużą podporą okazał się też mąż, siostra.Nie zostałam sama ze wszystkim. Wróciłam właśnie od lekarza.Nic niepokojącego nie powiedział. Na wyniku histo również nic konkretnego.Po prostu obumarcie tkanek. Muszę odebrać wyniki.Na razie on miał do nich wgląd przed wizytą. Postanowiłam czekać 2 cykle, co do końca nie jest zgodne z teorią mojego lekarza.Poinformowałam go że wcześniej się zobaczymy ![]() W takim razie trzymam kciuki za ciebie i będę zaglądać za wiadomościami/newsami ![]() Cytat:
Serduszko przestało bić 9w4d, a zabieg miałam 11w4d
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Przyczajenie
|
Poroniłam dokładnie tydzień temu - 19.11.2010. Był to 6 tydzień ciąży. Gdy się wszystko zaczęło pojechałam do mojego lekarza - nie kazał zostawać mi w szpitalu - mogłam przez to przejść w domu. Wiedział, że ciężko bym to zniosła wśród ciężarnych, rodzących... . Tylko po weekendzie do kontroli - seria badań i dowiedziałam się, że się wszystko samo ładnie oczyściło. Nie zabronił nam się starać od razu, ale powiedział że w cyklu po poronieniu dużych szans nie mamy, ale w następnych owszem. Czułam, że z tą ciążą było coś nie tak - niski przyrost bHCG, dwa tyg. przed poronieniem 18.87, tydzień przed poronieniem 148.15 . Ciężko było przez kilka dni, ale mój lekarz pomógł mi przez to przejść i nie pozbawia mnie nadziei na przyszłość... Trzymajcie kciuki - w poniedziałek ostatnia kontrola u lekarza i bierzemy się do dzieła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Przyczajenie
|
nam lekarz wręcz zalecił starania - z jednej strony można się odstresować - wiadomo - sex z ukochanym mężczyzną to rewelacja - z drugiej strony zawsze jest szansa na wymarzoną kruszynkę. Trzymamy się tej wersji. Jak na razie mój lekarz mnie nie zawiódł. Ufam mu, bo chodzę do niego 12 lat, od 8 m-cy staramy się o dzidzię i dzięki niemu przeszłam bezboleśnie przez ten okres pomimo bardzo bolesnych (rzekomo) niektórych badań. Wydaje mi się, że jeżeli nawet po tak wielkiej stracie jaką jest poronienie kobieta czuje się gotowa na kolejną ciążę - powinna próbować. Może inaczej wygląda sprawa w przypadku gdy konieczne jest łyżeczkowanie - wtedy faktycznie lepiej poczekać ,tak jak mówił mój lekarz, nawet 6 m-cy.
Czy któraś z Was starała się o dzidzię zaraz po poronieniu? Jakie są Wasze doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po poronieniu sie nie staralam tylko jak pisalam zaszlam "przez przypadek" skonczyla sie pierwsza @ w czerwcu,w lipcu test i 2 kreski ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
a wiecie ja poronilam 15kwietnia br mozna powiedziec ze nie uwazalam i poronilam znowu 3 wrzesnia br ciezko jest zajsc w ciaze u mnie staralismy sie od razu po poronieniu i zobaczcie dopiero w sierpniu cos wyszlo i i tak kicha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
Witam,
Czytając Wasze posty pomyślałam że i ja opiszę swoje przejścia. Prawie rok po ślubie stwierdziliśmy z mężem że czas odstawić tabl. i postarać się o dzidziusia. Udało się tyle że równo po roku odkąd zaczęliśmy się starać. Radość ogromna - wreszcie na teście dwie kreseczki !! Telefon gorący bo z radości chcieliśmy powiadomić wszystkich. Niestety nie trwała ona długo, na początku 6 tc silny ból podbrzusza i krwawienie ![]() Wytłumaczyłam sobie że tak widocznie miało być, ale moje pragnienie posiadania dzidziusia było coraz silniejsze. Oczywiście staraliśmy się dalej i tak moje życie kręciło się od @ do @. Mijał kolejny rok. Zaczęłam coraz bardziej się dołować tym bardziej że mam 33 lata a od gina słyszałam że jeszcze czas ![]() Na wizytę do nowego gina byłam umówiona w dniu w którym miałam dostać @ (wizyta w ramach NFZ wyznaczona 1,5 mieś wcześniej, wiec zamartwiałam się aby jej nie dostać zanim nie odbędę wizyty). Pan doktor spokojnie wysłuchał co i jak następnie mnie zbadał i zlecił badania wpisując mi na skier. diagnozę bezpłodność. Wracając do domu rozmawiałam z mama przez tel. i płakałam - dlaczego mnie to spotkało !!! A teraz najlepsze - @ nie dostałam ![]() Obecnie jestem w 25 tc ![]() Na początku bałam się bardzo, że będzie powtórka i na wszelki wypadek tym razem nic nikomu z mężem nie mówiliśmy, rodzinka dowiedziała się dopiero jak miałam potwierdzenie bad. usg na którym widziałam już bijące serduszko mojego synka ![]() Tak więc trzymam kciuki i życzę aby i do Was jak najszybciej zapukało szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wydawało się że nie jest dobrze, że mogę stracić tą ciażę, ale tydzień leżenia i brania duphastonu zmienił wszystko, zagrożenie minęło, obu maluszkom bije serduszko...to jest ciąża bliźniacza dwujajowa, dwukosmówkowa. Mój gin stwierdził że to rekompensata utraconej ciąży...
![]() |
![]() |
#2955 |
Raczkowanie
|
hej asiu to gratulacje u mnie gorzej nawet sie pisac juz nie chce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
A myślałam że już może lepiej i finansowo i w ogóle,eh jakie to całe źycie bywa do du..
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
witajcie.
kolejny raz sie nie udało ![]() mialam sie pochwalić II kreseczkami niestety dostałam spózniony @ po 4 dniach ![]() ![]() ja juz nie potrafie o niczym innym myslec ,jak mam dobrze obliczyc dni płodne-już jestem durna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2959 |
Wtajemniczenie
|
Witam. Jestem tu, bo spotkało mnie to samo co Was. We wtorek 30 listopada samoistnie poroniłam w 6 tygodniu ciąży. Tak bardzo się cieszyłam, że będę mieć tą kruszynkę. Jak to przetrwać? Poradźcie. Czytałam, ze niektóre z Was zaczynają starania. Rzyczę Wam aby się udało.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2961 |
Wtajemniczenie
|
asiago - dziękuję za odpowiedź. Trzymam kciuki za Twoje dzieciaczki. Mój mąż zawsze marzył o bliźniakach. Mamy już córeczkę (4 lata) - pragnie mieć rodzeństwo, jeszcze nie wiem jak jej to powiem, że dzidziuś umarł.
Niestety nie mam tu rodziny oprócz męża i córki nikt nie może mnie wesprzeć. Jedyna koleżanka za 1,5 miesiąca ma rodzić. Czy będę umiała się cieszyć jej szczęściem? Boję się powrotu do pracy. Tam same kobiety - rzadna nie wie co to poronienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Witaj amilcia.
![]() Jeśli chodzi o koleżankę to naprawdę jeszcze 1,5 miesiąca. U mnie było tak, że równo miesiąc po moim poronieniu 09 września urodziła się mojego kuzyna córcia, której mam być chrzestną. Z początku myślałam, że nigdy nie spojrzeć na to dziecko, bo za bardzo przypomina mi o bólu, jaki przeszłam, ale jak pojechaliśmy na wszystkich świętych to zakochałam, się w tej małej. Pisz do nas jak tylko będziesz miała ochotę. Na pewno wszystkie cie tu wesprzemy teraz w bólu,a potem w staraniach o nowy cud.
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny maja racje mozesz tu pisac kiedy chcesz i co chcesz,z kazdym tematem sie mozesz do nas zwrocic.Jestesmy tu po to zeby wesprzec takie kobiety jak ty. Przykro mi ze musialas dolaczyc do naszego grona ![]() Co do kobiet w ciazy i malych dzieci to narazie bedziesz miala taki odruch o jakim dziewczyny pisza.Ja tez nie moglam patrzec na kobiety z brzuszkami i z wozkami.Szok,przerazenie, bol to uczucia ktore nam towarzysza po tym jak tracimy swoje Skarby.Ale przychodzi czas kiedy zaczyna sie wszystko przejasniac i jest lepiej. Sama przez to przeszlam a teraz jestem w 26tc i nie wyobrazam sobie zycia bez mojego Skarba ![]() Trzymaj sie cieplo i pisz tak czesto jak to ci potrzebne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Cześć. Dziękuję za tak miłe przyjęcie. Z dnia na dzień jest mi lepiej - tak jak mówiłyście - tylko czas pomoże. We wtorek mam wizytę - boję się - mam nadzieję że nie będę musiała iść na zabieg łyżeczkowania, że wszystko0 samo się oczyści. Ciekawa też jestem czy moja gin. zleci mi jakieś badania w celu wykrycia przyczyny poronienia.
aniela40 - ja też nie mogłam trafić na te dni płodne, pomogły mi tesy owulacyjne, z nimi trafiliśmy od razu, no ale moja radość trwała tylko 5 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
jeszcze nam sie uda i bedziemy szczęśliwe -buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
dzis dowiedzialam sie, ze moj Maluszek nie rozwija sie i nie bije serduszko
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nas wszystkie to spotkało, i wiemy co czujesz ![]() Przytulam wirtualnie ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
chciałabym się do Was dołączyć, ponieważ 10.11 miałam zabieg łyżeczkowania. Otrzymałam wynik hist. i nie stwierdzono kosmków... podejrzewali ciążę pozamaciczną...przy poronieniu wogóle nie krwawiłam. Miałam drobne brązowe plamienia. I to mnie zastanawia? W poniedziałek idę do szpitala porozmawiać z lekarzem...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.