|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
Ach! Bardzo się cieszę, że wszystko się tak pięknie poskładało brawo dla męża! Cieszcie się sobą, odpoczywaj
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Urodziłam coreczke 17 maj godzina 2.10 ,51 cm i 3345 gram, poród siłami natury. Opiszę wszystko jak wrócimy do domu.
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę powodzenia w karmieniu!
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) przywitał swoje kobietki jak należy )) gratuluję, że laktacja ruszyła ))) Cytat:
Dziewczyny ja jutro proszę o kciuki!!!! Ruszamy z majdanem z rana i może przywitamy Miśkę
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ehh umieram dziś z nudów. Nic się nie dzieje dziś ani jednego skurczu, nic nie boli - jakbym w ciąży nie była :/ nawet wy mało dziś piszecie :p
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Anulus gratulacje!
![]() No_doubt ![]() Rose cudnie, że już w domu. Większa połowa już rozpakowana. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Rodzilaś na kibelku? Wowwww ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Clio zauważylam, że dużo mniej już się pisze na forum. Rozpakowane cieszą się nosorożcami, a my czekające chyba wpadłyśmy w jakies takie.. nie wiem co, wegetacja, nuda..
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Roses, super że już wróciliście!
A ja w temacie laktacji - macie jakieś pomysły jak rozbujać jedną pierś? 99% tego co ściągam jest z prawej, z lewej mizerne kropelki. Gdyby z niej leciało tyle samo, to z palcem w nosie bym kociaka wykarmiła i pewnie by jeszcze zostało. Normalnie to się do tej słabszej piersi dostawia dziecko. A tutaj co, laktator? I jak normalnie ciągnę co 3 godziny to z tej np co 1,5? żabcia, położne przy porodzie Ci wszystko powiedzą, nie musisz nic sama wymyślać. Możesz sobie wymyślić pozycję, ale nie zawsze w niej będzie najlepiej. Mi najpierw kazali przeć na lewym boku przyciągając kolana do siebie, ale to był koszmar. Później przy drabince - stać i jak zaczynał się skurcz to robić bardzo niski skład i przeć. W tej było mi najlepiej, ale co z tego, jak postęp mizerny? Skończyłam "na żuka" - pupa niżej niż reszta ciała, nogi na oparte podpórkach, na skurczu przyciągać do siebie, broda do klatki. W końcu jedną nogę mi dociskała położna, drugą studentka a mąż trzymał głowę. Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-05-17 o 20:08 |
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi np. cieżko wbić się w tematy związane z laktacją czy opieką nad noworodkiem, bo jeszcze na ten temat nic nie wiem
Za to mam teraz czas na to, żeby ostatecznie przygotować dom- to co większość z dziewczyn ma już dawno za sobą w końcu ustawiliśmy łóżeczko (koty na razie chyba myślą, że to dla nich ![]() Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z siłowni, że mi zostały tylko dwa wejścia i karnet kończy się za dwa tygodnie i czy chciałabym przedłużyć, ale jej powiedziałam, że za dwa tygodnie mam zamiar urodzić, więc raczej nie
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Agassek my tu mozemy na tematy przedporodowe rozkminiać,troche nas jeszcze jest
|
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
zabcia tak, na kibelku było mi najwygodniej, wiec tam rodziłam
najpierw parłam na klęczkach, ale na toalecie było mi zdecydowanie najlepiej. kocie a jakbyś do gorszej piersi przystawala kociaka, zeby sie nią "pobawił"? Kontakt ze slina podobno poprawia sprawę. |
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia, wiem, wiem
ale mam wrażenie, że wszystko zostało już przewałkowane
|
|
|
#2955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Kto sobie zmierzy za mnie cukier? Nie chce mi się wstawać. Leń okrutny :/
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Anulus, gratulacje
|
|
|
#2958 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze sprobuj wyjsc z mezem na kawe, nie bedziesz sama, bedzie mogl ci pomoc jak bedzie pora karmienia. My czasami caly dzien poza domem spedzamy z malym i da sie faktycznie samej to slabo, ale juz z mezem do pomocy powinno byc ok.Cytat:
Ja musialam na siedzaco, bo mialam znieczulenie i musieli monitorowac. ale moja mama mowila tak jak fruzjape, najlepiej na kibelku :pCytat:
Gratulacje!!! Roses, witamy w domu!! ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- No doubt, trzymam kciuki! Juz tak blisko
|
|||
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Może popróbuję, ale już kilka razy próbowałam i kociak się tylko złościł że czuje mleko a nic mu nie leci i był ryk... A w szpitalu, jak jeszcze myśleliśmy że je z piersi to właśnie tą słabszą preferował do ciumkania. No i nie bardzo wiem kiedy go dostawiać - właśnie jak głodny to się drze, jak się naje to usypia. Może jak go dopadnie godzina czarownic i go będziemy okręcać to zamiast smoczka ja mu się podstawię...
|
|
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Wstałam, cukier zmierzony i dwa daktyle zjedzone.
Telefony zaczynają i mi działać na nerwy. Każdemu to samo mówić. Na początku to było miłe, ale powoli tracę cierpliwość. |
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam serial cały czas, mąż projekty i tak lecą dnie.a chciałabym coś poczytać,ale skupić się nie umiem.
I ciagnie mnie do słodyczy :/ A jutro ostatnie usg i aż się boje. Ale na takim otwartym kibelku? ![]() Madlenka,pytaja czy już?? Nosz kuźwa przecież nawet termin nie minał. Mnie nikt nie męczy na szczęscie. Ale ja zawsze mowilam,ze moze pod koniec maja,moze w czerwcu. I wiele osob sobie zakodowalo czerwiec.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-05-17 o 20:40 |
|
|
|
#2962 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
No doubt - kciuki na jutro! Anulus - serdeczne gratulacje! |
||
|
|
|
#2963 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mowienie o tym może tylko pomóc. A nie pieprzenie,nie spie,nie jem,piersi mi odpadaja ale jest cudownie. Kochacie te Wasze dzieciaczki,ale przeczolgać to napewno potrafią. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- A z mężem gadała? Ja mam inny problem,bo mój ma projekty,zaraz nauke sesje. I przecież nie będe wymagać aby czytał o dzieciach czy siedzial przy mnie i mnie glaskał. Ja mam czas na to,po urodzeniu bedzie w czasie sesji, w dodatku rodzinka mojego brata przylatuje w połowie czerwca..ehh Zamiast przechodzić to na spokojnie będzie miał tyle na głowie,ze szok. Nie tak miało to wyglądać..
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Mnie od pytań: "czy już?" bardziej wkurzają: "stresujesz się?" albo teksty typu "wszystko się zmieni" "już się nie wyśpisz" jakby świat miał się skończyć po urodzeniu
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-05-19 o 11:08 |
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A reszta ehh jakbyśmy myślały,że dziecko po wyjściu będzie nas obsługiwać
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślę o tych Waszych mężach, tych którzy się bardzo angażują i tych, którzy mniej i zastanawiam się jak to będzie u nas
![]() Zakładałam, że mąż nie weźmie urlopu po porodzie, bo u nas tak, że on musi pracować, żeby była kasa, ale wczoraj powiedział, że planuje być z nami trochę, bo to ważniejsze niż praca... Tylko obawiam się, że chodzi o to, żeby mógł sobie pospać do 9-10 zamiast wstawać przed 7 Zobaczymy jak to będzie... Z drugiej strony na szczęście mamy taką możliwość, że może na luzie przyjechać do domu jak będzie taka potrzeba albo jeździć do pracy na pół dnia... Może jestem niesprawiedliwa ![]() Poza tym dzwoniła właśnie mama, że zmarła moja "ciocia"- właściwie to nie rodzina, ale starsza pani, która zajmowała się mną i moim bratem, kiedy byliśmy dziećmi... Ostatni raz byłyśmy u niej w zeszłym roku w wakacje, teraz planowałam jechać z dzidziusiem, na pewno by się ucieszyła Ogólnie czuję się na siłach i fizycznie i psychicznie raczej też, ale z drugiej strony to sama końcówka ciąży... Myślicie, że to rozsądne? Clio śliczny kącik Przypomniałaś mi, że też miałam zamówić ten plakat z "Aniele Boży..." bo to to, dobrze widzę? Ale to może poczekam z kolorem aż będziemy znali płeć
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-05-17 o 21:05 |
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Agasek a jak daleko?
Mój to wiem,ze chocby nie wiem co bedzie chcial mi/nam pomoc. Wolne bierze. Ale ja się martwie czy wydoli i fizycznie i psychicznie. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Remont tez stoi. Ale pogodzilam się z tym. Wiem, ze robi co się tylko da.
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, głowa mnie rozbolała jeszcze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

brawo dla męża!

TEN dzień: 09.08.2014

Przypomniałaś mi, że też miałam zamówić ten plakat z "Aniele Boży..." bo to to, dobrze widzę? Ale to może poczekam z kolorem aż będziemy znali płeć