|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Lulka ja piore w persilu od 3 mcy mlodego ciuchy i plukanie z lenorem sensitiv + płukanie dodatkowe. Nie dajmy sie zwariowac, mojemu nic nie jest. Z reszta jesli golego biore do siebie do lozka albo tule to tez ma kontakt z "moim proszkiem" takze no
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ineso no i tego sie boje...a kusza mnie promocje na biale pampki znowu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Dla mnie te moje kapsułki za intensywnie pachną by wyprać w nim dzieciowe pieluszki, czy ubranka. Ale w innym proszku jak najbardziej .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
Ale tu stron nadziergalyscie😁
HappyGirl a ile wazy Twoja kruszynka i od jak dawna nie przybiera? Bo mój Igor juz ponad 2 tyg tez wazy wciąż tyle samo, wydaje mi się ze na tym etapie to normalne ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- A nie wygląda na chorego ani ni jest glodny, podwoil juz dawno swoja wagę urodzeniowa wiec nie ma się czym martwić, dla świętego spokoju zrob badania i jak będzie wszystko ok to nie wprowadzaj mm, boto bezcelowe
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
Nie pamietam która z Was pytała o wkładkę do spacerówki (i nie tylko) to kupiliśmy B-Snooze 3w1 belgijskiej firmy Bo Jungle i jest świetna
![]() ![]() Pieluszki--- dla mnie Dada extra soft jest takim powiedzmy mercedesem A-klasa ![]() ![]() Proszek--- piorę w Jelpie od dwóch miesięcy i nie chce sie skończyć w ogóle, mimo ze nasze ciuchy juz tez w tym piorę żeby szybciej zużyć 🤔 duża pakę TŻ kupił... Ale jak sie skończy to w naszym arielu będę prac. Płyn do płukania Silan Sensitive Ogólnie mam skrzywienie z praniem po mojej matce ![]() ![]() ![]() Lulka--- kurczę a moze jeszcze sie jąderka same naprawia? Bedzie dobrze ![]() Niulka--- baw sie dobrze na weselisku ![]() Samolot--- ktora leci niebawem? 🤔 Kejka Wy do Irlandii?
![]() |
![]() |
#2945 | ||
Mama Land
|
Cytat:
A Ty mleczko produkujesz pod dyktando Dziecia, więc jest to najlepsze dla Maluszka! Cytat:
![]() Bazę noclegową + gdzie dobrze zjeść też mogę Ci sprzedać ![]() MaLoS: Piona! Też jestem krejzi jak dżej zi, jeśli chodzi o pranie B-) i odkurzanie ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AsiaPo Czas edycji: 2016-09-09 o 22:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 |
Wtajemniczenie
|
Malos ja lece do Irlandi za 16 dni
![]()
![]() |
#2947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tabaska 5 sierpnia ważyła 7100 a wczoraj 7260.. Jest na 50centylu. Urodziła sie z 3450 wiec tez podwoiła juz swoją wagę.. Zrobię te badania ale zostajemy dalej na cycuszku ![]() Po szczepieniu noc ok i pobudka o 7, czyli standardzik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Winter is coming
|
łee, to pięknie waży, podawanie mm to jakieś nieporozumienie
![]() u mnie wczoraj był koszmar z zaśnięciem, budziła się z jakimś rykiem potwornym, nie dało rady jej uspokoić ![]() niedługo idziemy do moich rodziców, bo przyjechała moja sis, która nie widziała młodej już hoho, od początku czerwca. A potem podobno grill u teściowej.
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Bry dzien..
Kejka no u mnie zalezy ile pieluch sie pobrudzi i czy cos kupie nowego lub czy cos dostanie... No u nas z metrazem na drugie nie problem .. ale wlasnie po cc A to Wy tak pranie liczycie... no to u nas wiecej bedzie .. Bo nasze rzeczy to tak 3 pralki w tygodnium chyba ze jest mama to wiecej. Reczniki i posciej to jak sie nazbiera A ciuchy nasze to wlasnie dla odswiezenia. Chyba ze X z dzialki... AsiaPo u nas tez tak podnosi i jak np mam go u siebie na kolanach to tez podnosi... I na bok sie jedynie przewroci bo na brzuch nie chce mu sie.. HappyGirl nie wprowadzala bym mm, tylko jak mowi Kejka raczej rozszerzala diete. Ale tez slyszalam ze dziecko pozniej wolniej zaczyna przybierac bo wlasnie bardziej ruchliwe.. Ineso dada niby ulepszyla znow i dlatego tunesy ![]() Lulka a jak jaderka nie wroca to co? Kurcze a u nas dalej problem z baczkami w nocy. Obojetnie czy daje sab simplex czy nie... ech.. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- P.s. w koncu nadgonilam.... tyyyle stron ![]()
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy macie jakies sprawdzone sposoby na katar u niemowlaka? Sól fizjoligiczna i frida nie dają rady, a mały też nie bardzo chce współpracować ;/ maść majerankowa? próbowała któraś daje to coś? Albo jakieś kropelki bez recepty dla takich maluszków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 |
Matka Smoka
|
Założyłam dziś pierwszą dade soft - różnic na pierwszy rzut oka nie widzę porównując do premium. Ale zapach ma intensywniejszy (ja się pytam po co oni te pampki perfumuja?).
Malos, też lubię prać ![]() AsiaPo, właśnie do Gdyni jedziemy! Która dzielnica fajna, blisko morza, żeby z wózkiem pochodzić? Wypatrzylam fajny apartament w Kamiennej Górze ale ktoś nam powiedzial, ze tam nuda i nic nie ma. Będziemy autem wiec wiadomo ze mobilni ale tez nie chce caly czas jeździć. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Mama Land
|
Ineso: Jak bez posiłków to polecam TU KLIK (moi goście weselni tam spali, a Mama ma porządkową manie natręctw, a standard + czystość jej odpowiadały
![]() Niedaleko bulwaru i Skweru Kościuszki, ale trzeba tam akurat dojechać samochodem (to jest za to w dzielnicy Kamiennej Góry). Za to jeśli chcecie dobrze zjeść, to tuż obok (w Orłowie, piechotą!) macie Tłustą Kaczkę (kuchnia polska), Tawernę Orłowską (rybki). Na Świętojańskiej za to (Kamienna Góra, między Skwerem a bulwarem) zjecie pyszną grecką szamę (Santorini), amerykańską (Tom's diner - polecam NY pasta z kurczakiem ![]() Gdynia jest nowym miastem, więc nie będzie tu tyle atrakcji co w Gdańsku ![]()
![]() |
#2953 |
Wtajemniczenie
|
Harmonijca Nasivin Soft (krople), DisneMar baby + odciaganie katarkiem. Wg mnie frida to slaba przy katarku...
![]() |
#2954 |
Mama Land
|
Ineso: A kiedy jedziecie? Moja kumpela wynajmuje swoje mieszkanie, więc mogę jej zapytać, czy ma wolny termin.
Mieszkanie w stylu skandynawskim, blisko bulwaru i Świętojańskiej właśnie ![]()
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
Jak jąderka nie wrócą to leczenie, lub operacja
![]() ![]() KICHANIE ile razy dziennie wasze dzieci kichają? mój ok 6 razy w ciągu godziny czasami kichnie. Jest zdrowy, bo lekarz go badał dokładnie. Może to jakaś alergia? Zaraz zapytam na fb, bo nie mam już pomysłów. Daję mu do noska wodę morską, mokra pieluszka na noc też jest. Zaraz jadę na zakupy <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2956 |
Wtajemniczenie
|
Lulka ale kichanie jest normalne, dziecko tak oczyszcza swoje drogi oddechowe przeciez
![]() Co do jaderek, meza brat mial operacje jak mial 2 lata i nic strasznego ![]()
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
O matko! Nadrobilam. Ale naprodukowalyscie stron ale miło miło
![]() Katar ja tez walcze i ze swoim i malej narazie jem czosnek zobaczymy co bedzie. Wuem ze trzeba dużo oklepywać dziecko by nie miało oskrzeli. P s mpersy hm hm u nas tez zapasy sie kończą i zastanawiam sie co kupic ale kusicie tymi opiniami. Pogoda cudna ja z cora na polu siedzę w ogrodzue ale musi byc w bujaczku bo innej opcji nie ma. Spacer w gondoli maks godzina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2959 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Wstępnie znalazłam takie dwa: http://www.sunandsnow.pl/obiekt.php?...=2&miasto=1295 http://www.sunandsnow.pl/obiekt.php?...=2&miasto=1295 Co myślisz o lokalizacji tego drugiego? Dzięki za namiary z resto - rybki mniam, już się nie mogę doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Harmonijca. Masc majerankowa sie u mnie sprawdzila jak bylam w ciazy. Nie wiem jak u dziecka..
AsiaPo to juz wiem do kogo sie zglosic jak znow do Gdanska zawitamy ![]() Lulka oby sie obylo bez operacji... Z tym kichaniem u nas lekarz tez mowil by sie nie martwic... Co do pamperow, nam dady bardzo odpowiadaja. Choc w 4 kupa nam raz uciekka nogawka... lol... Aaaa ktoras pisala ze na katar swoje mleko podawala... U nas mleko sie sprawdzilo przy tym ropiacym oczku. Ktople chyba za mocne byly swoim mlekiem kropilam 4 razy na dobe i do tego masaz kanalikow i jest ok
![]() |
#2961 |
Raczkowanie
|
Melduje ze u nas dzis marcheweczka na obiadek wjechała i posmakowała
![]() My tez juz w 4 chodzimy i od dawna tylko dady używamy i nie narzekamy, ale ja dosyć często zmieniam jej pieluchy bo nie lubię jak jest nawet troche zasikana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 |
Wtajemniczenie
|
HappyGirl jesli nie marudzi to znaczy ze glodna nie jest, zjadlaby moze ale z...łakomstwa
![]()
![]() |
#2963 |
Rozeznanie
|
Fajnie, ze wątek nam odżył
![]() Miłego wieczoru sobotniego mamuśki ![]()
![]() |
![]() |
#2964 | |
Raczkowanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- A jeszcze chciałam was pytać jak usypiacie swoje pociechy?? Moja nie umie sama zasypiać i co jakis czas musimy wynajdywać nowe sposoby usypiania kiedy sie stare "wyczerpią".. Było juz bujanie w wózku, na fotelu bujanym tym z ikei, w hamaku z chusty.. Obecnie zasypia jak ją bujam zamotana w chuście ale nie wiem na jak długo ten sposób starczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
Ewka wczoraj skończyła 5 miesięcy, a dzisiaj wybił się pierwszy ząbek
![]() Przez ten fakt gwiazda stwierdziła, że jest już na tyle dorosła, że nie potrzsbuje dużo snu w dzień i łącznie spała 1,5 godz mimo, że wstała dziś o 6:30. Happy też myślę, że jak nie marudzi to najedzona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Happy moj usypia tylko na raczkach, przytulony do mamusi albo tatka
![]()
![]() |
#2967 | |
Mama Land
|
Ineso: Bardzo spoko ta druga lokalizacja. Na Bulwar 1,5 km spacerem, a okolica jest spokojna (mieszkam dwie ulice dalej
![]() ![]() Niestety moja znajoma nie wynajmuje mieszkania poza sezonem :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kto go wypatrzył, ten dostaje prezent od drugiego rodzica ![]() Happy: Mi również wydaje się, że Maleństwo najedzone ![]() ![]() ![]() USYPIANIE: U nas tak jak wszędzie - co kilka dni zmiana ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AsiaPo Czas edycji: 2016-09-10 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
U nas też zasypia przy cycu
![]() Dwa dni temu zasnął sam w swoim łózeczku, byłam w szoku. Dziś przez ten katar musze bujać w wózku, bo nie może zasnać biedak. Szykuje sie super noc.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Madziara Gratulacje 1 zabka
![]() Usypianie W dzien na rękach i kej spiewam tak okolo 15 minut po kapaniu cycus do łóżeczka i karuzele wlaczam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Jadla ktoras z Was kolostrum albo podawala dziecku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
zasypianie - u nas już od dawna metoda pieluszkowa
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.