|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Dzięki wielkie. ..w poniedziałek dzwonię do lekarza z samego rana bo teraz to się przestraszyłam
![]() ![]()
#2943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Otóż to ![]() Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszą knajpkę z Maryśką. Była supergrzeczna- zasnęła już w samochodzie, przespała spacer do restauracji, cały pobyt i powrót do domu ![]() ![]() I w ogóle śmiesznie jak przechodnie zwracają na nią uwagę, że taka słodka i jakie maleństwo, z reszta na pewno macie to samo ![]() A i Marysia smoczka też nie lubi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas to samo, dwie drzemki po 40 min, cały d,ien na rekach... Ja też podałam smoczek, z tego samego powodu. Jak już nie je tylko ciumka, sprawia to ból po dłuższym czasie bo zaczyna robić niekontrolowane przygryzania. Czasem się udaje zamienić ![]() ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- Agassek fajnie ze mieliście wspólny wypad ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Raczkowanie
|
wow Ksawuś obudził się dziś do karmienia po 5,5 h snu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- nie ma żadnej kosteczki nad noskiem... za toma 2 cm kulke pod uszkiem... też mnie żołądek rozbolał gdy to wyczułam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Spacer w deszczu? Nie w ulewie, bo teraz niestety tak leje, że aż strach samemu wyjść, a co dopiero z niemowlakiem, ale jak przystopuje, to nie wiem, czy wychodzić, czy siedzieć w domu... Znając mnie pewnie wyjdę
![]()
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Ja bym szła, wystarczy cieplej ubrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwliebiam spacerowac w deszczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
Ja deszczu nie lubie, wiec mam nadzieje ze na spacer troche sie uspokoi.
Mona u mojej kostki nie ma, ale za to z tylu glowy mala ma bordowe plamy Mamusie karmiace czy macie problem z siniakamí? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Dzień dobry ![]() Dopiero się obudzilismy ollll yeeee ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Wtajemniczenie
|
Moja Rybcia, jej tato a nawet pies jeszcze spia
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Z deszczem w butach
|
Synek postanowił wynagrodzic mi wczorajsze nie spanie. Spal od 20:30 do 7:30 z jedna (1!!!) pobudka
![]() ![]() Mona - kosteczek czy zgrubien w tym miejscu brak. Manu - moj tez ma na glowie i duze znamie miedzy brwiami na czole. Corka tez miala, obecnie u niej sa juz prawie niewidoczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Wtajemniczenie
|
Manu moja też ma, dodatkowo między oczkami i na powiekach, ale lekarz powiedział, że to normalne i do 24 miesięcy powinno zniknąć...
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zadomowienie
|
Jak jeździć je same z dzieckiem to fotelik z przodu czy z tyłu zapinacie ?
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-07-05 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Z deszczem w butach
|
Clio ja fotelik wkładam na przod do auta gdzie mam wylaczona poduszke. Drugim autem woze z tylu, bo nie umiem wylaczyc
![]() Wczoraj moja dwojke dalam na tyl. Ale przydaloby mi sie takie lusterko na zagłówek, zeby podglądać mlodego w trakcie jazdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze wożę z tylu. Tam mam fotelik starszaka i bazę do fotelika małej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pada :/ w śniegu spacerować mogę, w deszczu nie lubię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. Szumis jednak dziala...ktos o to ostatnio pytal. Mala zasnela mi w chuscie i polozylam ja, po 10 min widze juz oczy otwarte i wierci siebw lozku, wiec glowa w druga strone plus szumis i spi ;-)))
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Monanka - ja u swojej też nic nie wymacałam.
Ja małą wożę z tyłu za siedzeniem pasażera. Nabyłam to takie lusterko na zagłówek, więc przynajmniej małą widzę i wiem, czy śpi czy się rozgląda ![]() agassek - zazdroszczę wyjścia do knajpki. Ja też bym chciała, ale się obawiam. Jednak przy mojej małe, która prawie nie śpi w dzień to chyba na razie odpada. Bo skoro potrafi się rozryczeć w jadącym wózku, to tym bardziej w stojącym. A wyjście do knajpki i siedzenie przez cały czas z cycem na wierzchu mi się nie uśmiecha. |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
kaylla zawsze mozesz odciagnac pokarm i podac go z butelki ;-) chyba ze nie chce z butelki jesc...
#2966 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć narazie wyjscia sobie jeszcze nie wyobrazam, zwlaszcza w te upały. Z nowości:Zaprzyjazniamy sie ze smoczkiem od wczoraj. Wombi - jedna noc super. Wczoraj w sumie odpuscilam. Połącze jeszcze obie te rzeczy. Mam zamiar wprowadzić butelke. Bo jedzenie po 5 min w nocy i spanie po 1,5 godziny jest bardzo meczace.(choc np dzis bylo lepiej i dobijała do 2-2,5,ale mimo wszystko głowa mi pęka drugi dzień). Jak wprowadze, po pierwsze zobacze ile zjada a po drugie nie odrzuci mi pozniej butelki (wiem ze niektorzy twierdza ze to nie mozliwe), a pozatym nie chce karmić piersią np na jakiejś imprezie, czy np w ogródku-knajpie u znajomych. Czy np na weselu we wrześniu (jedyne jakie nam zostało z 4 ![]() Mam zamiar wziac kogos do opieki, pokoj Panstwo Młodzi nam wynajmują. Wiec moze uda sie troszke chociaz z mężem pobawić. Nie czuje komfortu karmienia poza domem. Nie wyobrazam sobie trzymac dziecka w rekach-karmie na poduszce. Przeciez rece mi odlecą ![]() Chuste kółkowà zamówiłam. Bedzie u mnie pewnie we wtorek ![]() Czerwone kropeczki pojawily sie na policzkach u Pysi. Zwalilam to na spanie w upale na mojej klacie dotykając sztucznego sportowego stanika. Chyba zaczne jej to rumiankiem przemywać. A czolo ma suche i troszke czerwone, bo jak spi na brzuchu to przeklada glowe na boki czasem po kilka razy i nie za kazdym razem dobrze podniesie i szoruje po przescieradle w tą i z powrotem. I zastanawiam sie czy alantanem mascia to smarowac czy czyms nawilżającym. W sumie nic nie mam dla dzieci.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-03 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
zabcia moja mala tez ma potowki ale zwykla woda przemywam przegotowana, rumianek mimo wlasciwosci kojacych jest jednym z ziol ktore alergizuja wez sama woda przemywaj a czesciej.
To czolo to jestes pewna ze od szorowania glowa po poscieli?na reszcie ciala nic sie nie pojawia?Alantanem spoko mozesz smarowac ale do buzi lepszy bedzie krem niz masc przynajmniej latem ps. Jaka w koncu zamowilas chuste?little frog? lusterko polecam z BE SAFE na allegro cos ok 30zl ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- duza Wam spia dzis maluchy?
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-07-03 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Nina standardowo po nocy ma pobudki na około godzinkę i śpi po około 2, i tak do mniej więcej 14 tej. Popołudniami rzadki śpi.
(Teraz cały czas wgapiam się jej między oczy. ..)
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-03 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Żabcia fajnie, że smoczek i woombie dają radę
![]() My mamy wesele w ostatnią sobotę sierpnia. Raczej odmówimy bo nie chcę wprowadzać butli, do domu za daleko żeby podjeżdżać na karmienie a wiem, że pokój dla nas to byłby dodatkowy kłopot dla pary młodej. Trochę szkoda bo to wesele mojej koleżanki ale planujemy pójść we trójkę na sam ślub. I chyba zgapię pomysł od urshooli na prezent w postaci karty podarunkowej do jakiegoś sklepu wnętrzarskiego ![]() Karmienia w miejscu publicznym jeszcze nie uświadczyłam, jedynie w samochodzie albo u lekarza ale tam był specjalny kącik do karmienia. Jakby trzeba było to dałabym radę, i tak karmię głównie na siedząco i wygodnie nam tak ale póki co wolę domowe zacisze i karmienie na spokojnie Mona moja Ala chyba przerzuciła się na wasz schemat kupowy bo wczoraj zrobiła tylko jedną o 9, za to później o 3 nad ranem uwaliła się nawet nie tyle po pachy co niemal pod szyję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ala spała swoim utartym już schematem, czy to dzień czy noc to śpi niemal równiutkie 3 godziny i sama budzi się na jedzenie. W nocy pobudka to max 30min, w zależności od tego jak długo je i czy nie ma awaryjnych sytuacji z kupą (czytaj wyżej ![]() Niby deszcz poszedł a u nas w domu nadal duszno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.