Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 13:56   #2941
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
ja idę tam gdzie mam lekarza prowadzącego.. jak trafiłam rok temu na IP to czekałam rozkrwawiona 3h na przyjęcie, myślałam że już się wykrwawię do końca.. a teraz jak plamiłam to tylko zadzwoniłam do mojego gina że mam taką sytuację, kazał iść od razu na jego oddział i po cichaczu bez nawet formalności mnie przyjął i zrobił USG.

myślę też aby mi załatwił jakąś położną.. bo w szkole rodzenia uświadomili mi bolesną prawdę że jeżeli nie zadbam aby mieć swoją położną i jej zapłacić to mało prawdopodobne aby ktoś się mną zajął. oczywiście że poród przyjmie ale położne przyjmują kilka porodów na raz i zwyczajnie ktoś może mieć w mnie w d...

takie wnioski z SR.. a byłam święcie przekonana że tam wszystkie położne robią swoją robotę bo w końcu ktoś im za to płaci..
ale położna co pracowała mówiła że zawsze było jej szkoda w szpitalach tych co nie zapłaciły i gdyby nie mąż to by były zostawione same sobie ;/
i teraz żyję w stresie bo nie znam nikogo.. a do tego położne robią jakieś konspiry że aby cie przyjęła na poród to musisz chodzić do płatnej szkoły rodzenia którą one założyły za 500 stów dodatkowo ;/ muszę znaleźć jakąś poza tym gangiem ale myślę że właśnie ginekolog mi w tym pomoże
To jest to, o czym kiedyś pisałam. Wywiązał się wtedy poważny spór dotyczący opłacania położnych...

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
masa wszystkiego.. ciężko coś znaleźć... ale zdarza mi się coś ciekawego wyszperać Dzisiaj nie dotarłam, pojedziemy jutro

ja to samo

Wstawiam moje łowy z lumpa... 4 pajace NEXT po 2zł szt Koszula nocna do porodu i 2 większe rzeczy dla młodego: koszula i bluzeczka

Przyszło też zamówienie z allegro
Fajne!

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Nawet nie zauważy :P O ile nie bedzie w krocze zagladał. Polozone ponoc sprawnie i szybko dzialają w takich sytuacjach :P

Polozona porownala takie skurcze bez lewatywy do seksu na wzdymanych jelitach :P
nijak nie umiem sobie tego przyrównać.

Cytat:
No mi odradzono i nie wiem czemu, dlatego wydaje mi sie ze przez wit,b6...daj znac co wyczytasz.
Zauważyłam, że w aptekach farmaceutki odradzają ciężarnym praktycznie wszystkiego, z to lekarze każą brać ten magnez garściami. I mój, i lekarz w przychodni, i na ip. Tylko każdy wyznawał inny, najlepszy magnez
Teraz już nie wiem co kupić.
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Mi tylko Lile pokazali, pozwolili w główkę pocałować i zabrali
Kurcze, oddać po porodzie takiego wyczekanego maluszka nawet na chwilę....
Stary 2016-08-17, 13:57   #2942
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Magda, super te pajace upolowalas. I koszula do porodu ekstra
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
magda - piekne ciuszki!

dzięki dziewczyny

Wstawiam jeszcze zamówienie z allegro i makaszki. Brakuje mi jeszcze do kompletnej wyprawki: materacyk, szlafrok dla mnie i kosmetyki dla młodego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0521.jpg (160,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0519.jpg (116,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0520.jpg (85,4 KB, 15 załadowań)

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:02   #2943
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64253726]z tego co opowiadała mi Siostra to tylko jej małą pokazali, przyblizyli do twarzy żeby dała jej buziaka i potem zabrali

jak mam być szczera to też się boję, że puszczę pawia... Chociaż zapewne przy porodzie będzie mi prawie wszystko jedno

W sumie mojemu mężowi temat dwójeczki nie jest taki straszny więc jakoś przeżyje [/QUOTE]
ja tez sie boje pawia, bo zazwyczaj jak cos mnie boli to jest mi niedobrze

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Podziwiam was za te wyprawki bardzo szybko to ogarniacie, a zamowienia z apteki i walizke do porodu to juz w ogole, bo ja nawet nie ma listy co zapakować a co dopiero juz kupować.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:02   #2944
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:

Podziwiam was za te wyprawki bardzo szybko to ogarniacie, a zamowienia z apteki i walizke do porodu to juz w ogole, bo ja nawet nie ma listy co zapakować a co dopiero juz kupować.
mi bardzo rzadko na szczęście

ja też nie mam listy
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:03   #2945
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

niestety przy porodzie mogą być i wymioty i mocz i stolec... ale tak jak dziewczyny pisały w razie czego położna szybko zmienia podkład i po problemie Ale lewatywy nie ma co unikać jak będą proponować

Stary 2016-08-17, 14:04   #2946
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
niestety przy porodzie mogą być i wymioty i mocz i stolec... ale tak jak dziewczyny pisały w razie czego położna szybko zmienia podkład i po problemie Ale lewatywy nie ma co unikać jak będą proponować
nawet jak uda mi sie samej isc na dwojeczkę?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:05   #2947
Konto usunięte

Cytat:
no właśnie?
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 14:15   #2948
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
nie zaszkodzi, ale myślę, że jak uda Ci się porządnie wypróżnić to można ją sobie darować

Stary 2016-08-17, 14:17   #2949
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
To jeden dzień sama w domu jesteś i Ci dziwnie?

Wiesz, mojej mamy też z młodym w kiblu nie widziałam nigdy, normalnie śniadania jadła, obiady gotowała, porządek w chacie był

My jemy najczęściej do filmu, więc nie przy stole a przy ławie która jest sporo niższa. I nachylam się nad talerzem i czuję, że młodemu przeszkadzam No ale nie wiem w jakiej pozycji mam jeść Ehh coraz mniej wygodnie mi...

Ja się nikogo nie pytałam czy mogę. Normalnie wodę będę piła, najwyżej jak będę leżała sama z tż a nikogo akurat nie będzie to sobie dziubnę, ale w moims szpitalu chyba nie zabraniają.

Ja pamiętam jak podczas porodu mówiłam, że muszę na dwójeczkę do wc, ale się upierali wszyscy, że to dziecko. Wnerwiona poszłam do wc, załatwiłam swoją potrzebę i potem mówiłam, że ja doskonale wiem kiedy chcę do wc a kiedy chcę przeć I nie mieli racji

Przyszło moje zamówienie z Bliżej Ciebie. Podkłady poporodowe kupiłam z Pandy, podpaski poporodowe z Belli kilka opakowań, jeszcze łańcuszek do smoczka i termoopakowanie na butelkę (dostaliśmy jedno w gratisie wcześniej ale butelka z Dr Browns się nie mieściła, wykorzystamy przy cieńszej butli, a drugie było różowe z jednorożcem ). Była promocja na te z Lovi i butelka się mieści. Już chyba wszystko mam co potrzeba. Niech Młody podrośnie i mogę rodzić

Napiłam się głupia mleka i mi ciężko na żołądku, a mam tyle roboty na dziś...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Pisałam już wcześniej o swoich problemach, nie będę się powtarzać
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:18   #2950
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
nie zaszkodzi, ale myślę, że jak uda Ci się porządnie wypróżnić to można ją sobie darować

a chyba jednym z objawow porodu moze byc rozwolnienie wiec jak znalazł
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:19   #2951
Anettt87
Zadomowienie

Super ciuszki Magda ja też chciałam wyjść do lumpka, ale póki co siedzę od rana w domu i czekam na kuriera :/ który na razie się nawet nie odzywa.

Właśnie różnie to chyba jest z tym kp po cc, poza tym właśnie przeczytałam kilka nowych opinii o moim szpitalu, że opieka poporodowa nie za dobra, bo mało położnych a sporo kobiet, więc boję się, że będę zdana tylko na siebie nie mając w ogóle wiedzy jak się karmi dziecko i co mam robić, jak mam robić. Nie wiem jak to możliwe, że niektórzy chwalą szpital i opiekę, a inni całkiem przeciwnie, czy aż tak skrajnie różne położne tam pracują?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:20   #2952
MajWija
Wtajemniczenie

Bardzo ładne te rzeczy w Lidlu będą, to od przyszłego tygodnia?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:20   #2953
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
To jest to, o czym kiedyś pisałam. Wywiązał się wtedy poważny spór dotyczący opłacania położnych...

Kurcze, oddać po porodzie takiego wyczekanego maluszka nawet na chwilę....
oj tam, kazda i tak zrobi jak bedzie uwazac, nie ma sensu sie "klocic"

mi zabrali, myslalam, ze na chwile i zaraz mi oddadza a tu niespodziewanka w sumie nie wiem czemu mi go nie dali ale z drugiej strony moze to i lepiej, sama nie wiem. jakos nie wplynelo to na moja psychike w ogole, bylam wtedy w stanie takiej bo ja wiem, euforii chyba, lezalam, oczywiscie nic nie spalam i bylam tylko taka juz "wypoczeta", bez zadnego stresu, wrecz dumna z siebie ze dalam rade...
a jakbym dostala mlodegom od razu to tez nie wiem jak by sie to potoczylo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:22   #2954
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Wstawiam jeszcze zamówienie z allegro i makaszki. Brakuje mi jeszcze do kompletnej wyprawki: materacyk, szlafrok dla mnie i kosmetyki dla młodego

Cytat:
Do tego przyspiesza akcję porodową
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
a chyba jednym z objawow porodu moze byc rozwolnienie wiec jak znalazł
A może może, dzięki niemu uniknęłam lewatywy
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:22   #2955
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Bardzo ładne te rzeczy w Lidlu będą, to od przyszłego tygodnia?
noooo, superanckie!

byl kurieros i przywiozl moja sukienusie za 10 zeta nad morze na te 15 stopni bedzie jak znalazl

Stary 2016-08-17, 14:26   #2956
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Super ciuszki Magda ja też chciałam wyjść do lumpka, ale póki co siedzę od rana w domu i czekam na kuriera :/ który na razie się nawet nie odzywa.

Właśnie różnie to chyba jest z tym kp po cc, poza tym właśnie przeczytałam kilka nowych opinii o moim szpitalu, że opieka poporodowa nie za dobra, bo mało położnych a sporo kobiet, więc boję się, że będę zdana tylko na siebie nie mając w ogóle wiedzy jak się karmi dziecko i co mam robić, jak mam robić. Nie wiem jak to możliwe, że niektórzy chwalą szpital i opiekę, a inni całkiem przeciwnie, czy aż tak skrajnie różne położne tam pracują?
Może problem leży też w tym, że niektóre rodzące mają zbyt wysokie wymagania ? Usra się takiej, że ktoś ma koło niej skakać i nawet w kiblu asystować a jak taka położna ma do obskoczenia kilka mam i dzieciaków, plus porody, plus jakieś niezapowiedziane wizyty ciężarnych z problemami to pojawia się wielkie ale, że opieka do niczego
Cytat:
oj tam, kazda i tak zrobi jak bedzie uwazac, nie ma sensu sie "klocic"

mi zabrali, myslalam, ze na chwile i zaraz mi oddadza a tu niespodziewanka w sumie nie wiem czemu mi go nie dali ale z drugiej strony moze to i lepiej, sama nie wiem. jakos nie wplynelo to na moja psychike w ogole, bylam wtedy w stanie takiej bo ja wiem, euforii chyba, lezalam, oczywiscie nic nie spalam i bylam tylko taka juz "wypoczeta", bez zadnego stresu, wrecz dumna z siebie ze dalam rade...
a jakbym dostala mlodegom od razu to tez nie wiem jak by sie to potoczylo
U mnie było inaczej bo zanim mnie z bloku zwieźli itd, znieczulenie trzymało więc byłam nieruchoma, do teog jak zaczęło powoli puszczać to rzucało mnie po łóżku, ze nie mogłam sama ze sobą dać rady :/

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
noooo, superanckie!

byl kurieros i przywiozl moja sukienusie za 10 zeta nad morze na te 15 stopni bedzie jak znalazl
Poka! na sobei oczywiście
Stary 2016-08-17, 14:28   #2957
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie było inaczej bo zanim mnie z bloku zwieźli itd, znieczulenie trzymało więc byłam nieruchoma, do teog jak zaczęło powoli puszczać to rzucało mnie po łóżku, ze nie mogłam sama ze sobą dać rady :/
a to ja rodzilam sn

oki, tylko musze sie przebrac

Stary 2016-08-17, 14:30   #2958
sunshine90
Raczkowanie

Cytat:
dzieki za odp
bylam dzis z ciekawosci zapytac ile kosztuje u nas femibion bo wczesniej bralam i sie nie zastanawialam ile place. no wiec 69 zl a na Gemini - 33
Ja biorę pharmaton matruelle i też się dzisiaj załamałam jak zobaczyłam, że zapłaciłam ostatnio 80 zł za 60 kapsułek, a na gemini są po 59

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64248306]jutro zaczynam 28 tydzień... Niech ten czas zwolni [/QUOTE]

A ja mam odwrotnie. Też jestem już w 28 tygodniu, ale przez tą moją skracającą się szyjkę chciałabym, żeby jak najszybciej nastąpił już przynajmniej ten 37 tydzień kiedy będę miała ściągany krążek.

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Miejsce na bank będzie, i jak wcześniej wspomniałam lepiej się traktuje takie osoby. I ostatnio nawet jak tam byłam z plamieniem to od razu komplet badań zrobili leki itd a dziewczyna która nie miała tam lekarza porostu była i czekała chyba na cud

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie. W moim przypadku też jest tak, że inaczej są traktowani pacjentki mojego gin prowadzącego, który w szpitalu jest ordynatorem.

Cytat:
Ja chcialam ten magnez kupić razem z feminovit i w aptece mi odradzili. Wzielam asmag. Pewnie dlatego ze tu i tu jest wit. b6. A asmag juz jej nie ma. I asmag jest tez polecany dla dzieci.
Też biorę asmag, tylko że forte, a ostatnio lekarz polecił mi jeszcze magnezin. Niby najlepszy Trzeba będzie wypróbować.
sunshine90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:31   #2959
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
A to nie jest tak ze idziecie do szpitala gdzie macie swojego lekarza prowadzacego? Ja nie wyobrazam sobie rodzic w innym szpitalu.
Co do femibionu u mnie kosztuje 88 zł czasem jest promocja i wtedy 44 zł.
Moja gin nie pracuje niestety w żadnym szpitalu 😕

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy po cc, jeśli jest problem z karmieniem piersią i trzeba podać dziecku butlę, to praktykuje się przynoszenie swojej czy szpital to zapewnia? Bo swoją fajnie mieć z odpowiednim smoczkiem, żeby odruch ssania się wyrabiał itp. no ale nie wyobrażam sobie w sumie biegać gdzieś samej z tymi butelkami, wyparzać ich itp.
U mnie były jednorazowe butelki z gotowym mlekiem od razu do spożycia dla dziecka. Zależy od szpitala.

Ja przed cc musiałam być 8 h na czczo a i tak dostałam lewatywę. I po cc nie wolno było mi jeść, ostatni posiłek miałam w piątek o 11 a kolejny dopiero w niedzielę rano (talerzyk sucharów&#128527.
I potwierdzam co dziewczyny pisały o pomadce, usta są strasznie suche nawet bez silnego oddychania, i pić się chce jak diabli ale to przez laktację😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 14:33   #2960
bluesberry
Zakorzenienie

Zachciało mi się leniwych
Stary 2016-08-17, 14:44   #2961
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki dziewczyny

no to juz blizej niz dalej, tez mam ten przewijak kocyk i rozek extra
Stary 2016-08-17, 14:45   #2962
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
A to nie jest tak ze idziecie do szpitala gdzie macie swojego lekarza prowadzacego? Ja nie wyobrazam sobie rodzic w innym szpitalu.
Co do femibionu u mnie kosztuje 88 zł czasem jest promocja i wtedy 44 zł.
No mój lekarz jest ordynatorem w szpitalu, w którym będę rodzić. Ale nie wiem czy będzie przy porodzie, nie rozmawiałam z nim jeszcze na ten temat. Poza tym na usg 3d/4d chodzę do lekarzy którzy też pracują w szpitalu, nie łudzę się że akurat mnie zapamiętują, ale zawsze to jakiś kontakt nawiązany 😉 Zastanawiam się tylko czy w związku z cukrzycą będą jakoś inaczej do mnie podchodzić. Z tego co czytałam to powinni być bardziej wyczuleni ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:45   #2963
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

robisz czy sie lenisz?
Stary 2016-08-17, 14:45   #2964
pstryczek84
Zakorzenienie

Kiecka wylicytowana za 10 zeta
Balam sie ze bedzie za kritka a tu prosze, wrecz za dluga! oj tam, najwyzej bede chodniki zamiatac

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Stary 2016-08-17, 14:46   #2965
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Może problem leży też w tym, że niektóre rodzące mają zbyt wysokie wymagania ? Usra się takiej, że ktoś ma koło niej skakać i nawet w kiblu asystować a jak taka położna ma do obskoczenia kilka mam i dzieciaków, plus porody, plus jakieś niezapowiedziane wizyty ciężarnych z problemami to pojawia się wielkie ale, że opieka do niczego

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Poka! na sobei oczywiście
często jest tak, że są 2 położne na 30 pacjentek, w między czasie muszę pojechać po pacjentki na porodówkę, zrobić leki, pomóc lekarzom podczas badań, w między czasie doglądać wszystkie położnice. Od noworodków najczęściej są 2 inne położne, ale one znów jeżdżą na porody, cięcia cesarskie, przyjmują dzieci w oddział itd... A wiadomo jedne są bardziej zaangażowane w swoją pracę, inne mniej... Kobiety też mają różne wymagania, niektóre chciałyby położną na wyłączność, a tu niestety przy takim obłożeniu oddziału po prostu się nie da...

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Moja gin nie pracuje niestety w żadnym szpitalu 😕

U mnie były jednorazowe butelki z gotowym mlekiem od razu do spożycia dla dziecka. Zależy od szpitala.

Ja przed cc musiałam być 8 h na czczo a i tak dostałam lewatywę. I po cc nie wolno było mi jeść, ostatni posiłek miałam w piątek o 11 a kolejny dopiero w niedzielę rano (talerzyk sucharów&#128527.
I potwierdzam co dziewczyny pisały o pomadce, usta są strasznie suche nawet bez silnego oddychania, i pić się chce jak diabli ale to przez laktację😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

u mnie też są jednorazowe butelki z mlekiem i smoczkiem

Stary 2016-08-17, 14:46   #2966
Prazoolka
Przyczajenie

Witam serdecznie, można się jeszcze dołączyć ? Termin mamy na 11. listopad 201, dziewczynka
Prazoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 14:48   #2967
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Balam sie ze bedzie za kritka a tu prosze, wrecz za dluga! oj tam, najwyzej bede chodniki zamiatac

swietna jest do tego skórka i jakies baletki/trampki i mozna nawet w chlodniejsze dni chodzic
Stary 2016-08-17, 14:52   #2968
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Zastanawiam się tylko czy w związku z cukrzycą będą jakoś inaczej do mnie podchodzić. Z tego co czytałam to powinni być bardziej wyczuleni ...

tzn moze gdzies takie szpitale sa ale jak ja rodzilam to nikt nie wspomnial nawet slowem o cukrzycy. przy przyjeciu tylko to odnotowali i na tym sie skonczylo.
za to po porodzie jak juz lezalam na sali to po 2 czy 3 dniach przypomnieli sobie o mnie przy wydawaniu posilkow ale juz nie pamietam jak to wyszlo dalej. chyba wzielam ten sam zestaw co inne mialy. w sumie zadna roznica, i jeden i drugi full wypas

Stary 2016-08-17, 14:53   #2969
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Prazoolka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, można się jeszcze dołączyć ? Termin mamy na 11. listopad 201, dziewczynka
witamy

pstryczku, fajna kiecka
Stary 2016-08-17, 14:54   #2970
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam w biedzie pół kilo tofflairsów i teraz jem je z nudów. Później będę beceć że mi ciężko na żołądku...
Robisz kluseczki? Z bułeczką na masełku?

Cytat:

Ładna od przodu nawet nie widać brzucha, ale z boku to już inna historia.

Cytat:
Napisane przez Prazoolka Pokaż wiadomość
Cześć napisz coś o sobie, masz już wybrane imię dla córki?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości