![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2021 cz. II
[QUOTE=kolorowa90;88722126]Melduję się już jako żona na szybko bo zaraz wstajemy na śniadanie i poprawiny...dzień najpiękniejszy w zyciu ale myslalam ze umrę ze stresu co było zdecydowanie silniejsze ode mnie...niestety od chwili kiedy swiadek z młodym przyjechali lał deszcz co pogrzebało nasze plany na życzenia na dworze strzelanie płatków i sesje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() /QUOTE] Super, że wszystko się udało! A deszcz na szczęście! Wracając do protokołu, to ksiądz nic nie powiedział na to, że razem mieszkamy. Zapytał tylko czy przystąpię do spowiedzi. Aż się zdziwiłam, że było tak na luzie. 4 lata temu proboszcz z mojego kościoła odmówił chrztu synowi znajomego, bo młodzi bez ślubu. Ale myślę,że teraz jednak kościołowi ciężko moralizować po tych wszystkich skandalach. Zrobiliśmy sobie weekend bez ślubnych tematów, akurat w piątek mieliśmy rocznicę, podpisaliśmy protokół, dobry znak ![]()
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik Edytowane przez Personal_Jesus Czas edycji: 2021-05-23 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1562 |
BAN stały
|
dziewczyny korzystałyście z jakiegoś internetowego narzędzia do rozplanowania usadzenia gości? możecie coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 |
hę?
|
Ja kilka dni temu korzystałam ze strony planweselny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam też 3 degustacje torta i nadal to nie to ![]() [QUOTE=kolorowa90;88722126]Melduję się już jako żona 🥰 na szybko bo zaraz wstajemy na śniadanie i poprawiny...dzień najpiękniejszy w zyciu ale myslalam ze umrę ze stresu co było zdecydowanie silniejsze ode mnie... ![]() gratulacje ![]()
![]() |
![]() |
#1566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w weekend miałam panieński i było naprawdę super, dziewczyny dopisały, wszystko odbywało się u mnie w domu, po pogoda była średnia, okazuje się że mam mega wyluzowanych sąsiadów bo było baaaardzo głośno do późna ![]() ![]() Poza tym my już mamy wszystko ogarnięte i jesteśmy gotowi na ślub ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
pozwolę sobie dołączyć do Was. Od kilku dni czytam ten wątek, żeby oswoić się z tematem ![]() Planuję ślub cywilny i wesele/przyjęcie. Z tym, że wesele to będzie dobre jedzonko + tany tany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() u mnie 3 tygodnie i jeszcze jestem w lesie ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
wybraliście już datę? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Także na pewno się da i będzie super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Miło wiedzieć, że nie jestem sama z moimi planami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczyny za wsparcie i gratulacje
![]() Juz emocje opadły dzis jedziemy sie rozliczać i zabrac auto. Ogolnie jestem bardzo zadowolona z wesela! I mega sie ciesze ze byly te ograniczenia..u nas bylo 39 osob wszyscy się poznali i wspólnie bawili, dj grał do 4, a najwytrwalsi sie bawili do 8 rano...i powiem Wam ze nie ma sie co przejmować ze ograniczenia i mało ludzi bo takie kameralne imprezy sa najlepsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1573 |
BAN stały
|
co znaczy były obowiązkowe? ktoś kogoś zmuszał do 'tradycji'?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 |
Przyczajenie
|
Może źle to nazwałam, po prostu wszystkie wesela, na których byłam (było ich chyba 6) w ciągu 3 lat, odbywały się wg tego samego scenariusza. Czyli chleb i sól, toast, gorzko gorzko itd... Żadna z par młodych nie zrezygnowała z żadnej z tych pozycji. Btw uważam wszystkie te imprezy za bardzo udane.
Stąd wzięły się moje obawy, czy da się zorganizować wesele bez tych atrakcji, tak żeby goście dobrze się bawili i jednocześnie żebym ja czuła się komfortowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() oczywiście, że się da. czemu miałoby się nie dać? nikt was przecież nie zmusi do elementów, których nie chcecie. nie ma się czego obawiać. i tak wszystko rozbija się o to czy masz dobry zespół/dja - jak będą drze grać i wyczują gości to goście będą się bawić. z pewnością nikomu nie będzie brakowało chleba i soli czy tłuczenia kieliszków. no i nastawiłabym się, jednak na pewien kompromis. jak wam goście zaczną śpiewać 'gorzko' to chyba lepiej się ugiąć niż wprowadzać dziwną atmosferę i pacyfikować śpiewających ![]() byłam na takim weselu gdzie koledzy pana młodego zaczęli śpiewać 'gorzko', a panna młoda się obraziła i odmówiła wzięcia w tym udziału. atmosfera się mocno zważyła wszystkiego nie upilnujesz, ale to co zależy od Ciebie i czego nie chcesz to usuń i się nie przejmuj czy goście będą się bawić. goście jak będą chcieć się bawić, to się bawić będą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1576 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Też uważam, że nie ma co się obrażać, często warto się trochę ugiąć i jeśli maszym gościom wódka będzie "gorzka" to jakoś ją osłodzimy ![]() Podobnie nie ominie nas pewnie "sto lat", przy którym czuję się co najmniej niezręcznie, ale cóż, przecież nie ucieknę. Dobre nastawienie to podstawa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Kolorowa90, szczęścia
![]() Ja się jednak nie cieszę ze były te obostrzenia, wciąż myślę o tym, że lepiej by było jakby wesele było w terminie ![]() Jakoś opadlam z sił w organizacji, trudności się piętrzą, no i czuje że nikt mnie za bardzo w tym nie rozumie. Z jednej strony się nie dziwię, bo nikt nie jest mną, nie planował tego tak jak ja i nie miał w głowie tyłu myśli, nie nastawił się aż tak na konkretne dekoracje związane z tym terminem, ale z drugiej strasznie się samotna z tym czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już coraz mniej w to wierze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1579 |
Raczkowanie
|
U nas dzisiaj miesięcznica
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wszystkie wesele na których byłam miały te tradycyjne akcenty, a same wesela były bardzo udane. Dam znać za 2 tygodnie czy się da :P Nie będzie tradycyjnych rzeczy, ani disco polo, więc jeśli się uda to będzie znaczylo że wszystko się uda ![]() jak mi zaczną śpiewać gorzko to... nie wiem, mamy z mężem nadzieję, że tego nie zrobią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj USC zaliczony. Mamy czekać 2,5-3 tygodnie aż pojawią się w systemie akty urodzenia, a mamy 21 wiek i to chyba powinno być od ręki...
w sobotę mamy degustację tortu, zamówiłam lawendowy na spróbowanie bo nigdy nie jadłam i w sumie dziewczyna też nigdy nie robiła, okazja to urodziny siostry. Wczoraj też doszły buty ślubne, ale muszę wymienić na rozmiar większy. I domówiłam zaproszenia, bo jak widać liczenie do 45 nas przerosło ![]() ![]()
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj USC zaliczony, coraz bardziej do mnie dociera, że to tak na serio wszystko, a nie tylko plany
![]() 20 dni to już odliczanie się robi... Ciasto i salę potwierdzamy 01.06, zostaje jeszcze ostatnie spotkanie z foto i djem, winietki, rozstawienie na sali i potwierdzenie dekoracji (jakie kwiaty). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
U nas zostało 10 dni
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz czekam pod salonem ślubnym już 15 minut... Mają poślizg a ja stoję przed drzwiami, bo trzymają się limitów oO A jest zimno i wieje i robię się powoli bardzo niezadowolona.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit: uf wpuściły mnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez e m o c j a Czas edycji: 2021-05-25 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj jeszcze przyszedł garnitur TŻ-ta. Chodził w nim całe popołudnie po mieszkaniu zachwycony samym sobą
![]() ![]() ![]()
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
my wczoraj zamówiliśmy muchę. wybraliśmy drewnianą.
dziś podpisuje umowę na mój tort marzeń ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My w sobotę spisaliśmy protokół i zanieśliśmy dokumenty. Także kolejna sprawa załatwiona ![]() Wczoraj byłam na przymiarce sukni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Tak w ogóle to teraz już na serio zaczął się nasz sezon bo co chwilę słychać że zbliżają się terminy ślubów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
|
Ja chwilowo za to tylko zaproszenia muszę ogarnąć.
Czekam na próbki z jednego miejsca, ale coś mi się nie podoba brak kontaktu z ich strony, jakiegoś statusu naszego zamówienia, a to już z tydzień trwa. Szkoda, bo opinie niby mają ok, zaproszenia do najtańszych nie należą... Zobaczymy. Tam już wszystko przeliczyłam, szukanie kolejnych to kolejne liczenie (idiotyczna forma cenników - wszystko porozbijane). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.