![]() |
#1291 |
Przyczajenie
|
Dot.: dobre LO w Poznaniu - ZBIORCZY
Mnie interesuje biol-chem i wacham się między marynką A VIII. Jest w stanie ktoś podpowiedzieć, porównać? Zależy mi (oprócz poziomu biologii) na dobrej atmosferze - trochę boję się że się nie odnajde w nowej szkole...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Przyczajenie
|
Co myślicie o mat-fizach w Marynce i VI?
Zastanawiałem się też nad III, ale opinie co do tej szkoły zazwyczaj pozostawiały wiele do życzenia. Oczywiście jest jeszcze VIII LO - interesuje mnie głównie IKA. Czy różnice pomiędzy pierwszymi trzema klasami w tej szkole są bardzo zauważalne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Co się dzieje z VI LO w Poznaniu? Oblegane są już kierunki dziennikarstwo i prawo. Czy to kandydaci z punktacją powyżej 160? Czy to jednak rzut - jako pierwszy wybór - osób z niższą punktacją, którzy liczą na to, że może się dostaną. Ja mam około 165 i jeszcze się zastanawiam, między I, II, VI. W Marcinku i II LO nie ma tylu chętnych (na razie). Zapraszam do dyskusji. Co Wy na to? Też zdziwieni? Edytowane przez seeyousoon Czas edycji: 2017-06-01 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Przyczajenie
|
Hej, chodzę do Paderka do klasy chem-biol. Progi mnie nie dziwią, rok temu były tak samo wysokie, tylko kolejność troszkę inna najwyższy próg miał profil mat- geo i chem-biol itd..
Atmosfera w szkole jest naprawdę fajna ale jeśli ktoś liczy na luzy i imprezowanie to lepiej niech sobie podaruje Paderka tu trzeba zapieprzać. Jeśli chcesz nadal mieć dobrą średnią itd. nic Ci nie przyjdzie łatwo. Mam znajomych na mat-fiz też, cisną konkretnie. Mamy tą samą babkę od matmy jest konkretna, zresztą tu każdy nauczyciel wymaga, nie ma że coś jest luz no chyba że wf ![]() Wiem, że matma jest na dużo wyższym poziomie niż w V, chłopak przeniósł się do drugiej klasy, po czy wrócił na trzecią do nas. Polski na bardzo wysokim poziomie, ta szkoła słynie z b.dobrego humana. Generalnie uczniowie wybierając VIII, MM, VI, III wiedzą dlaczego, więc raczej nikogo nie dziwi fakt że trzeba się uczyć. Ludzie wybierają VI ze względu na dobry poziom nauki i atmosferę w szkole. Zawsze jest ponad 2-3 osoby na miejsce w Paderku, szczególnie biol-chem, humany, językowe. Marcinek pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o ludzi...(z opinii znajomych którzy chodzili lub chodzą). Edytowane przez Agu20 Czas edycji: 2017-07-03 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Przyczajenie
|
Hej, W Paderku jest klasa F (ekonomiczno - językowa) o profilu mat - geo, z językiem hiszpańskim od podstawy i j. angielskim rozszerzonym tak jak matematyka i geografia.
Wiem, że do tej klasy jest zawsze dużo chętnych, więc wszystko zależy od egzaminów i punktów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Mam prośbę. Czy mógłby ktoś opowiedzieć trochę o klasie IB w II LO w Poznaniu? Najlepiej ktoś posiadający informacje "z pierwszej ręki", tzn. uczeń lub absolwent, ale wszystkie opinie są mile widziane ![]() Z góry dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Przyczajenie
|
Cześć ! Odświeżam trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Przyczajenie
|
Naprawdę nikt nic nie wie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Przyczajenie
|
Słyszałam dobre opinie o 11
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Jak WAsze wybory w tegorocznej rekrytacji? Ja zastanawiam sie na pierszy wybór pomiedzy Marcinkiem a Magdalenką. Własciwie chiałbym wybrać Marcinka ale w necie jest duzo negatywnych ocen szczególnie co do poziomu przygotowania i zaangażowania nauczycieli w matury oraz różną młodziez która tam uczęszcza oraz że bez dopalaczy to nie da rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Przyczajenie
|
Ktoś coś wie o IV albo VII ? Jacy są nauczyciele, ludzie, poziom itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Przyczajenie
|
Hej!
Ja również rozważałam Marcinka lub Marynkę, co prawda zmieniłam zdanie, ale mogę napisać co wiem lub co słyszałam ![]() Więc tak; jedna z moich nauczycielek z gimnazjum (może to nieodpowiednie źródło informacji :p ale może komuś to pomoże) miała praktyki w Marcinku i mówiła, że było beznadziejnie, że uczniowie ze sobą prawie w ogóle nie rozmawiają, a na przerwach siedzą tylko wpatrzeni w książki lub telefony. Podobno (ta nauczycielka uczy jednego z humanistycznych przedmiotów) nie warto wybierać się tym na humana, bo nauczyciele od polskiego są raczej słabi -.- Zależy też na pewno na jaki chcesz iść profil. Co do Magdalenki (tudzież Marynki) to mam tam trochę znajomych - raczej sobie chwalą, choć nie brzmi to do końca szczerze, moim zdaniem. Ale podobno imprezy są fajne ![]() Podsumowując, zależy na jaki zamierzasz iść profil, ale ja generalnie polecam bardziej Marynkę, choć mat-geo w Marcinku brzmi bardzo zachęcająco (kursy nurkowania, na ratownika, sternika itd.) ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Ja za to ponawiam moje pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Przyczajenie
|
Hej. Ja w marcinku własnie chce iśc na profil mat-geo. Wiem , że sa te dodatkowe zajecia sportowe, bardzo zachecaja choś nie to jest najwazniejsze w moim wyborze. Interesuje sie tym liceum , ponieważ oprócz dobrego poziomu ma fajne zajecia dodatkowe ( teatr ) oraz ciekawe przedmioty uzupełniajace jak ekonomia w praktyce i gospodarka przestrzenna.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Przyczajenie
|
Może ktoś się jeszcze wypowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Przyczajenie
|
A może ktoś coś na temat IB?
![]() Poza tym, myślicie, ze ciężko jest w trakcie 1 klasy LO zmienić szkołę? Czy jest z tym dużo komplikacji? Ktos z Was tak robił? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Przyczajenie
|
Hej, interesuje mnie VI lo i III profile matematyczno-fizyczny lub geograficzny czy ktoś mógłby mi doradzić, które jest lepsze? I czy w Marynce jest trudniej niż w tych dwóch wcześniej wymienionych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
Przyczajenie
|
Ja idę na profil mat-geo. Do tej pory jak widać wyżej wybierałem między Marcinem a Martynka ale obecnie rozgryzam zamiast Marcina III LO. U mnie VI odpada bo lekcje na 7.10. Zależalo mi nn a rozszerzonym Angliku a też jest w Marynce w dodatku w III kiepski poziom. Z tego co wiem to w Madgalence jest trudniej ale jak zawsze najwięcej zależy od tego na jakich trafi się nauczycieli. Ja mam prośbę aby ktoś kto chodzi do III napisał jak tam wyglądają zajęcia i inicjatywy z przedsiębiorczości i ekonomii. Wiem że są przedmioty uzupełniające i mini przedsiębiorstwo ale zależy mi na informacji czy jest to obszar o który szkoła faktycznie dba oferując uczniom inicjatywy by mogli złapać bakcyla przedsiębiorcy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Przyczajenie
|
Serio w trójce jest kiepski poziom? Słyszałem o tym, że w Paderku w różnych godzinach zaczynają się lekcje, ale nie wiedziałem, że tak wcześnie, do Poznania będę dojeżdżać pociągiem i niezbyt to fajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Przyczajenie
|
No kiepski jeśli chodzi o pomoc nauczycieli. A co do Paderka to faktycznie nie wszystkie ale jest niekiedy tak, że chodzi się na lekcje na 7.10.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Przyczajenie
|
Czy może wie ktoś jak jest w XII, V albo XXXVIII?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Przyczajenie
|
Ja także jestem zainteresowana IV LO, czytam, że kiepska atmosfera - czy jest tak rzeczywiście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Przyczajenie
|
III LO aktualnie human okej ale reszta klas to porażka, Fizyka i chemia to porażka, aktualnie odchodzą ci dobrzy matematycy i zostają jedynie ci którzy nie umieją uczyć. Jest trochę poziomu ale większość i tak musisz się samemu uczyć. No i uwaga na spadające stropy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.