|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() studia związane z kosmetykami
Cześć,
To mój pierwszy post na tej stronce i nawet nie sądziłam, że kiedykolwiek się tu odezwę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: studia związane z kosmetykami
Przeczytaj dokładnie program całych studiów-na poczatku zazwyczaj jest wiedza mniej interesująca, a dopiero wyżej sie zawęża i wydaje sie bardziej pasująca do nazwy kierunku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I kolejna rzecz - "dostanie się do przemysłu kosmetycznego" to jest tak szerokie pojęcie, że oznacza wszystko i nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Interesują mnie bardziej te biokosmetyki produkowane z naturalnych surowców, głupia nie jestem i wiem do czego dążę. Lubię biologię i chemię ale po prostu jak wchodzą w gre maszyny projektowanie wymienników ciepła któe mamy tu na zajęciach projektowych to ja nie potrafie się tym zainteresować i byłam ciekawa czy można pracować na jakichs stanowiskach w przemyśle kosmtycznym gdzie ta wiedza z urządzeń się nie przydaje jakoś specjalnie. Studia mam typowo pod leki i budowe maszyn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Idź wobec tego na chemię albo technologię chemiczną, specjalizacje raczej okołosyntetyczne albo chemia kosmetyczna (jeśli bardziej ciekawi cię formulacja). Jeśli widzisz się raczej w kontroli jakości, to zdecydowanie specjalizacje analityczne, a praca dyplomowa najlepiej z wykorzystaniem chromatografii cieczowej/gazowej - wtedy powinnaś nauczyć się praktycznej obsługi aparatury, a to dużo daje przy szukaniu pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja będąc studentką pierwszego roku dziennej kosmetologii bez żadnego problemu znalazłam pracę jako hostessa w salonie kosmetycznym już od samego początku pierwszego roku studiów
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.