|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czytnik ebook
Witam serdecznie
Mam pare pytan do osob uzywajacych czytnikow Jak wyglada to w praktyce, gdzie kupuje sie ksiazki i czy sa one w wersji elektonicznej tansze? Czy jesli kupie Kindle z Amazon to znajde tam ksiazki w jezyku polskim? (Jesli tak, to czy znajde tez stare klasyki i najnowsze bestsellery?) Ktory czytnik najbardziej byscie mi polecily? Czy znajde tam tez bardzo stare ksiazki np Mickiewicza? Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedzi Dziekuje slicznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czytnik ebook
Cytat:
Legimi to coś wrodzaju kombi: biblioteko- księgarnia elektroniczna, i ma swój dedykowany czytnik, który możesz mieć dość tanio jeśli założysz sobie u nich konto i wykupisz abonament. Dodatkowo, biblioteki publiczne oferują darmowy lub bardzo tani abonament miesięczny na Legimi. Obecnie, ten system bym Ci najbardziej polecała. Jest najtańszy i najbardziej kompleksowy. Legimi ma też abonamenty na czytniki Kindle, ale sporo drożej to wychodzi. Na Legimi możesz też kupować eboki, nie tylko wypożyczać. Wejdź na ich stronę i poczytaj zasady i koszty abonamentów, bo są różne można dostosować do swoich potrzeb. Zasadniczo i na Kindle i na Legimi znajdziesz prawie wszytko i stare i nowe i kladykę i w każdym języku, ale Legimi wypada taniej.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam pierwszy czytnik , byl to inkbook. Cieszyłam się nim 1, 5 roku , do czasu gdy TZ mi na niego usiadł. Płakałam. Na drugi dzień zamówiłam drugi.
Generalnie nie jest to najlepszy czytnik ,jednak mnie zadowala. Ja również mam LEGIMI. Sa dla mnie bezkonkurencyjni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Od roku mam czytnik Pocketbook Touch Lux 4 jestem z niego bardzo zadowolona i polecam każdemu. Zależało mi na czytniku z podświetleniem, żeby móc sobie ustawiać jasność w zależności od pory dnia.
Kupowałam w sklepie czytio i dostałam pakiet 500 ebooków, głównie właśnie starsze książki, klasyki tam były. ![]() Od samego początku mam też pakiet na Legimi, większość książek, które mnie interesują są tam darmowe w ramach wykupionego abonamentu. Od kwietnia miał ulec obniżeniu VAT na ebooki, ale z tego co wiem zostało to przesunięte na lipiec, więc pewnie wtedy zaczną być tańsze niż książki papierowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za wasze odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Legimi to jest absolutne złoto, również polecam.
Ostatnio InkBook ma różne promocje na pakiety czytnik+Legimi+Empik, więc warto się rozejrzać.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
mam pytanie o legimi, zarejestrowałam się i wybrałam opcję bez umowy, czytam na kindlu więc jest tam w pakiecie 7 książek na kindla do pobrania miesięcznie, i mam pytanie jak to działa czy jak skończy się miesiąc a ja pobrałam te 7 książek i nie zdążę ich przeczytać to one zostaną mi na kindlu czy jakoś wygasną? Trochę nie mogę tego ogarnąć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są dostępne tylko w trakcie trwania abonamentu.
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() A jeśli przedłużę na kolejny miesiąc to przejdą na kolejny miesiąc czy będę musiałam je pobrać od nowa w ramach limitu 7 książek miesięcznie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bierz Pocketbooka, ja mam touch lux 3 albo 4, nie pamiętam. Na Legimi możesz brać miesięcznie książki bez ograniczeń za 33zł bodajże albo za 20zł, jeśli masz telefon w sieci Play. A wiesz, jak jest - mnie się zdarza pobrać 6 książek, bo się zachwyciłam recenzjami, a okazuje się że może i historia ladna, ale styl pisania do kitu. I co, przy limicie 7 książek to się wkurzyć można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wiem że lepiej mieć inny czytnik, ale ja już mam od kilku lat Kindla i dobrze się sprawuje. Działa bardzo dobrze więc nie chce kupować teraz nowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.empik.com/czas-w-domu?ut...a117edbd85b777 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Czy gdzieś jest wątek gdzie piszemy co czytamy z Legimi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja mam Kindle peperwhite i jestem bardzo zadowolona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.