Panny Młode 2020 cz. II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-03-25, 16:05   #3151
_PinkLips
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2020 cz. II

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Jechaliśmy do pracy i auto nam padło. Koleżanka, która zwykle z nami jeździ miała na szczęście na rano, więc nas zaholowala na parking, i zabrała do domu.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
Jak z autem? Udało się naprawić?
Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Jest mi tak zwyczajnie przykro, że moje przygotowania do ślubu tak wyglądają. A raczej nie wyglądają, a są pełne niepewności i zastanawiania się, czy warto cokolwiek robić i załatwiać.
Dokładnie.. zamiast sie cieszyć, obrączki wybierać to wszystko zawieszone..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_PinkLips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-25, 17:21   #3152
angellka
Zadomowienie

GG do angellka

Kolorowa Z tego co my dzwoniliśmy to ceny zostają te same. Z salą mamy podpisać po świętach aneks do umowy o zmianie terminu. Orkiestra powiedziała, że cena bez zmian, jeśli chcemy to możemy podpisać aneks, ale nie musimy, oni rezerwują nam ten termin.

Edytowane przez angellka
Czas edycji: 2020-03-25 o 18:07
angellka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-25, 18:30   #3153
tinkerver2
Zakorzenienie

Auto zlawetowane ( xddd) do mechanika, pożyczyliśmy od znajomego.

tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-26, 05:34   #3154
pandemonium4
Zadomowienie

Cytat:
Jest mi tak zwyczajnie przykro, że moje przygotowania do ślubu tak wyglądają. A raczej nie wyglądają, a są pełne niepewności i zastanawiania się, czy warto cokolwiek robić i załatwiać.
Mi tak samo jest przykro. A najpierw nie chciałam wesela. Układanie playlisty to moment, kiedy na dobre się wkręciłam. I telefoniczne informowanie znajomych. Mieliśmy tak się wybawić, a jestem już pesymistycznie nastawiona na nasz termin w lipcu. Kolejne osoby z bliskiej rodziny powiedzialy, że pewnie nic z tego nie bedzie i zrobimy bez wesela. Nie wiem czy będziemy chcieli przekładać. Nie możemy wziąć urlopu w innym terminie, żeby się na spokojnie przygotować, potem odpocząć, jechać na wycieczkę itp.

A najgorsze, że właśnie dotarły nasze zaproszenia, na razie są u teściowej. Wysyłać, nie wysyłać? Wypisywanie ręczne to będzie teraz żałoba A jaki jest sens wysyłać zaproszenia do ludzi, jeśli w ogóle zrezygnujemy z wesela? Póki co, nie potrafię sobie na to odpowiedzieć, poczekam aż dostanę je do ręki.
Cytat:
Kupiłam druga suknie ślubna i teraz się boję, że mi się spodoba bardziej niż moja pierwsza za 2tys i pójdę do ślubu w uzywce a moja droga kiecka szyta na zamówienie po która jechałam 600 km będzie wisieć w szafie albo się sprzeda za 300 zł
My też chyba przekładamy. Tzn ślub cywilny w urzędzie weźmiemy na pewno, a jak się sytuacja uspokoi to weźmiemy ślub humanistyczny z gośćmi za rok na wiosnę. Napiszę do ludzi, że ślub jest odwołany i po prostu na kolejny ślub nie zaproszę tych, których niekoniecznie tam chciałam widzieć.
P.s - nie weźmiemy ślubu humanistycznego, bo on kosztuje 2000 zł + dojazd 600
No bez przesady. To ja chyba wolę poprosić kogoś znajomego, żeby nam zrobił ładną przemowę i sami sobie udzielimy "ślubu"

Pokaż suknie jak będziesz ją mieć Niezła sytuacja z tymi Twoimi sukniami, byłoby co opowiadać w anegdotach

Edytowane przez pandemonium4
Czas edycji: 2020-03-26 o 05:45
pandemonium4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-26, 09:58   #3155
tinkerver2
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam ile to jeszcze potrwa. MARZĘ o wyjściu do galerii handlowej, zawsze mnie to mega odprężało, a tu gdzie mieszkam coś takiego jak galeria handlowa nie istnieje.

Stary 2020-03-26, 10:06   #3156
pinkelephants
Rozeznanie

Cytat:
Ja się zastanawiam ile to jeszcze potrwa. MARZĘ o wyjściu do galerii handlowej, zawsze mnie to mega odprężało, a tu gdzie mieszkam coś takiego jak galeria handlowa nie istnieje.

Ja też bardzo lubie latać po sklepach.. Kupić sobie coś ładnego. Teraz nawet nie kupuje, bo nie miałabym gdzie w tym wyjść. Plus jest taki, że praktycznie nie wydaje, ale w pracy to też mnie ograbili z części kasy xd

pinkelephants jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-26, 10:52   #3157
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też, już mam dość. A jeszcze od jutra moja babcia będzie non stop w domu, dostanę padaki chyba.

Już się zastanawiam, czy gdzieś teraz nie przyjmują i żeby iść na te dwa-trzy tygodnie do pracy
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-03-26, 11:57   #3158
tinkerver2
Zakorzenienie

Ja na szczęście jestem daleko od babki

Stary 2020-03-26, 13:10   #3159
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angellka Pokaż wiadomość
Przypomnisz kiedy masz ślub ?
4 lipca.

Wczoraj dostałam też e-maila, że odwołują nam nauki przedmałżeńskie. Zwrot pieniędzy albo zmiana na kolejny termin we wrześniu Będziemy w takim razie szukać jakiejś innej parafii, w której odbywają się nauki wcześniej.
Wychodzi na to, że będziemy zmuszeni przylecieć na początku czerwca i wszystko załatwić w ciągu miesiąca
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-26, 13:50   #3160
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na szczęście jestem daleko od babki

Nawet nie wiesz, jak ci zazdroszczę. Cały tydzień spędzam pół godziny na ogarnięciu kuchni po jej bytowaniu
Stary 2020-03-26, 16:02   #3161
kolorowa90
Rozeznanie

Lottile w sklepach spożywczych jest niedobór pracowników

kolorowa90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-03-26, 16:26   #3162
tinkerver2
Zakorzenienie

Udało mi się dostać zwolnienie z pracy na okres 2 tygodni. Wczoraj coś mi strzeliło w plecach, wzięłam przecibolowe i poszłam spać, a rano nie mogłam się nawet podnieść... Dostałam zwolnienie do 9.

Stary 2020-03-26, 17:40   #3163
Mademoiselle Bernadette
Raczkowanie

Przekładamy ślub i wesele, to już pewne. Mieliśmy na jesień, ale że nie wiemy jak się sytuacja rozwinie i ponieważ jest duży przestój z pracą to jednak zostawimy na przyszły rok, aby także finansowo nikogo to nie zrujnowało. Dzwoniliśmy do usługodawców żeby dogadać wolny termin i wszyscy nas poparli, że to bardzo rozsądne w obecnej sytuacji, zadatki nie przepadają a ceny się nie zmienią. Cieszę się, że każda osoba okazała duże zrozumienie w tej sytuacji a nie tylko patrzy na zarobek i pieniądze.
Dowiedzieliśmy się też, że mnóstwo par z kwietnia i maja przekłada śluby i wesela na jesień albo planują sam obiad dla najbliższej rodziny.
A na co Wy się decydujecie?

Mademoiselle Bernadette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-26, 17:55   #3164
tinkerver2
Zakorzenienie

My bierzemy ślub cywilny na pewno w maju, a potem drugi "ślub" (po prostu poprosimy kogoś, żeby powiedział kilka miłych słów i sami sobie udzielimy "ślubu". Ale na kiedy? Nie wiem. Chciałam na 7 sierpnia to nieee, bo wtedy są urodziny siostry tz, więc nie. Jesień odpada. Więc zostaje nam maj w przyszłym roku.

Stary 2020-03-26, 18:04   #3165
kolorowa90
Rozeznanie

A kiedy macie ślub?
My październik na razie nic nie przekładamy. Dajemy sobie czas do początku maja na rozwój sytuacji. Widzę rozwiązanie organizacji ślubu nawet z samymi świadkami a wesele może być w późniejszym terminie np na rocznicę o ile wgl uznamy że jest taka potrzeba i sens. Samego ślubu nie chce przekładać bo planujemy od razu po starania o bobasa. Na razie nie ma u nas tematu wesela/ślubu ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Nie będę teraz odwoływać pod chwilą obecnej sytuacji.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Choć myślę że jeśli miałabym czekać kolejne kilka miesięcy na ślub to by mi się odechcialo organizowania tego wszystkiego i myślenia po raz kolejny.

kolorowa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-26, 18:04   #3166
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowa90 Pokaż wiadomość
A kiedy macie ślub?
My październik na razie nic nie przekładamy. Dajemy sobie czas do początku maja na rozwój sytuacji. Widzę rozwiązanie organizacji ślubu nawet z samymi świadkami a wesele może być w późniejszym terminie np na rocznicę o ile wgl uznamy że jest taka potrzeba i sens. Samego ślubu nie chce przekładać bo planujemy od razu po starania o bobasa. Na razie nie ma u nas tematu wesela/ślubu ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Nie będę teraz odwoływać pod chwilą obecnej sytuacji.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Choć myślę że jeśli miałabym czekać kolejne kilka miesięcy na ślub to by mi się odechcialo organizowania tego wszystkiego i myślenia po raz kolejny.

29 maja.
Nie podoba mi się opcja ślubu, a rok później wesela.

Stary 2020-03-26, 18:13   #3167
Mademoiselle Bernadette
Raczkowanie

My mieliśmy mieć ślub kościelny i wesele 6 czerwca. Przesuwamy na przyszły rok, choć też zastanawiamy się czy nie wziąć cywilnego teraz w czerwcu

Mademoiselle Bernadette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-26, 18:19   #3168
Ashya_
Zakorzenienie

Ja mam w pazdzierniku, a czy bede musiala je przesuwac a raczej rezygnować z wesela bo przesuwac nie zamierzam, decyzje podejme na poczatku wrzesnia jesli dalej bedzie ze wszystkim lipa, jak tak to odwoluje i bierzemy sam cywilny

Stary 2020-03-27, 00:05   #3169
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle Bernadette Pokaż wiadomość
A na co Wy się decydujecie?
My 08.08 - będziemy czekać i obserwować sytuację. Może uda się wziąć ślub chociażby z samymi świadkami.

Zawsze się śmiałam, że osobiście mogę wziąć ślub nawet przez internet i kto wie, kto wie...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 07:01   #3170
lyricaljazz
Raczkowanie

hej dziewczyny,
można dołączyć?

My mamy ślub kościelny i wesele 27 czerwca 2020 r. Niczego nie przekładamy, myślę, że do tego czasu już wszystko się będzie odbywać normalnie. Generalnie już wszystko prawie mamy, pozostają nam obrączki, wódka, protokół, zaświadczenie z usc. Jeszcze pare zaproszeń do rozdania.
lyricaljazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 07:11   #3171
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lyricaljazz Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
można dołączyć?

My mamy ślub kościelny i wesele 27 czerwca 2020 r. Niczego nie przekładamy, myślę, że do tego czasu już wszystko się będzie odbywać normalnie. Generalnie już wszystko prawie mamy, pozostają nam obrączki, wódka, protokół, zaświadczenie z usc. Jeszcze pare zaproszeń do rozdania.
Cześć
A napisz coś więcej o sobie:
- jak długo jesteście razem
- jaki klimat wesela planujecie
- ile gości
- czy już pozapraszani i potwierdzeni? Nie wypytują o przesunięcie?

Ja mam tydzień przed Tobą i już mi świta, że może będzie przełożony... Zakazu już nie będzie wtedy (tak obstawiam), ale wirus nadal będzie krążył, a nie chcę narażać rodziców.

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 07:21   #3172
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny,
można dołączyć?

Hejka
Miło słyszeć, że ktoś też nie przekłada.

Cytat:
Cześć
A napisz coś więcej o sobie:
- jak długo jesteście razem
- jaki klimat wesela planujecie
- ile gości
- czy już pozapraszani i potwierdzeni? Nie wypytują o przesunięcie?

Ja mam tydzień przed Tobą i już mi świta, że może będzie przełożony... Zakazu już nie będzie wtedy (tak obstawiam), ale wirus nadal będzie krążył, a nie chcę narażać rodziców.

Ja mam 13 i planuję nie przekładać, nikt z gości nie jest jakoś bardzo chory. Jeśli ktoś będzie się czuł zagrożony, to po prostu odmówi i ja to zrozumiem

Od poniedziałku zaczynam dzwonienie po gościach z zaproszeniami, wyślę je pocztą.
Stary 2020-03-27, 07:40   #3173
BlueSky14
Zadomowienie

My mamy 17 lipca. Czekamy na początek maja i będziemy myśleć co dalej. Na pewno musimy zadzwonić na sale

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-03-27, 07:44   #3174
lyricaljazz
Raczkowanie

poznaliśmy się we wrześniu 2017, zaręczyliśmy w październiku 2018 r.

Robimy wesele na ok. 100 osób. A klimat, raczej elegancki, zwykły, bez tematu przewodniego czy wielkich dekoracji. Nasza restauracja już jest dość mocno 'udekorowana' sama w sobie (na mój gust trochę jest za pstrokata jak na miejsce wesele) i niczego tam już nie dodajemy. Kwiaty chyba białe eustomy w wazonach.

Jeżeli chodzi o gości, u nas generalnie najlepsi goście, tacy, którzy naprawdę chcą być z nami w tym dniu od razu potwierdzali obecność przy wręczeniu zaproszeń/ich odebraniu (większość jednak wysłaliśmy pocztą) i na razie póki co nikt nam nie zgłosił zastrzeżeń czy obaw. Nie pytają czy przekładamy itp. Liczymy się jednak z tym, że ktoś w ostatniej chwili może jednak odmówić z obawy o swoje zdrowie czy coś. Zrozumiemy to. Chociaż co do zasady wychodzę z założenia, że ten kto chce to będzie, a ten kto nie chce zawsze znajdzie powód odmowy i bez epidemii.

Z rodzicami moimi jest tak, że oni teraz normalnie pracują, wśród ludzi, chodzą do sklepu itp. Więc nie mam (póki co ) takiego poczucia, że ich narażę bardziej niż są narażeni w życiu codziennym.

Myślę dziewczyny, że wirus prędko nie zniknie, ale będziemy musieli z nim normalnie żyć, tak jak żyjemy z innymi chorobami. Mam nadzieję, że po Wielkanocy będziemy stopniowo wracać do normalnego życia.

Edytowane przez lyricaljazz
Czas edycji: 2020-03-27 o 07:48
lyricaljazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 08:04   #3175
tinkerver2
Zakorzenienie

Ja czekam do końca kwietnia z decyzją. Dwóm osobom powiedziałam, że wesele jest odwołane, a co będzie później to zobaczymy. Pisałam do dwóch restauracji odnośnie wesela, ale każda mi odpisała, że wyłącznie kontakt telefoniczny. Dzwoniąc do nich na telefon komórkowy zza granicy, to bym zbankrutowala, więc wszelkiego rodzaju pytania będzie zadawać mama tz.

Stary 2020-03-27, 08:10   #3176
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:

Robimy wesele na ok. 100 osób. A klimat, raczej elegancki, zwykły, bez tematu przewodniego czy wielkich dekoracji. Nasza restauracja już jest dość mocno 'udekorowana' sama w sobie (na mój gust trochę jest za pstrokata jak na miejsce wesele) i niczego tam już nie dodajemy. Kwiaty chyba białe eustomy w wazonach.

Jeżeli chodzi o gości, u nas generalnie najlepsi goście, tacy, którzy naprawdę chcą być z nami w tym dniu od razu potwierdzali obecność przy wręczeniu zaproszeń/ich odebraniu (większość jednak wysłaliśmy pocztą) i na razie póki co nikt nam nie zgłosił zastrzeżeń czy obaw. Nie pytają czy przekładamy itp. Liczymy się jednak z tym, że ktoś w ostatniej chwili może jednak odmówić z obawy o swoje zdrowie czy coś. Zrozumiemy to. Chociaż co do zasady wychodzę z założenia, że ten kto chce to będzie, a ten kto nie chce zawsze znajdzie powód odmowy i bez epidemii.

Z rodzicami moimi jest tak, że oni teraz normalnie pracują, wśród ludzi, chodzą do sklepu itp. Więc nie mam (póki co ) takiego poczucia, że ich narażę bardziej niż są narażeni w życiu codziennym.

Myślę dziewczyny, że wirus prędko nie zniknie, ale będziemy musieli z nim normalnie żyć, tak jak żyjemy z innymi chorobami. Mam nadzieję, że po Wielkanocy będziemy stopniowo wracać do normalnego życia.
Super, dzięki za odpowiedzi
Z tym klimatem to bardziej chodziło mi o to, czy wesele tradycyjne z chlebem i solą i oczepinami, czy może jakaś bardziej nowatorska wersja

No widzisz, Twoi rodzice normalnie chodzą do ludzi, a moi dla własnego dobra siedzą w domu i nigdzie nie wychodzą. A taki spęd nawet na 40 osób to dużo możliwości przyniesienia czegoś niefajnego
Nawet pewnie nie pojadę do nich na święta, bo boję się, że mogę im przywieźć zarazę. Gdyby można było zrobić za opłatą badanie na koronawirusa, to bym to zrobiła i była trochę spokojniejsza...

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 08:17   #3177
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie

Według mnie po wielkanocy muszą już uruchomić poszczególne branże, z zachowaniem jakichś tam obostrzeń, bo inaczej krach będzie zbyt wielki. A to i tak już jest bardzo długo...

Ja liczę jednak na szybszy powrót do pracy, chociaż to raczej nadzieja głupiego - przed wyjściem wysłali nam harmonogram pokrywający cały czas do 17.04 włącznie.

Tak bardzo chce mi się wyjść do jakiejś kawiarni i do CH, że głowa mała. Nie mówiąc już o aqua aerobiku na basenie
Stary 2020-03-27, 08:21   #3178
PaniAuto
Rozeznanie

Ja 06.06.2020. Na razie nic nie przekładamy. Jeśli okaże się że będzie dalej zakaz zgromadzeń to weźmiemy sam ślub i zjemy obiad z najbliższymi w domu. Wesele zrobimy wtedy w pierwszym możliwym terminie, zawsze jakieś się zwalniają bo ludzie się rozchodzą. Zrobimy wtedy uroczystą mszę i imprezę. Czuje tylko że rodzina z zagranicy nie przyjedzie jednak mimo że już w zeszłym roku rozmawialiśmy i już mi potwierdzali że plany urlopowe złożone i będą na 100%. No ale sytuacja jest jaka jest. Jeśli przeniesiemy to i tak części rodziny nie będzie ze względu na urlopy (nasze wesele ogłaszamy od połowy 2018 żeby wszyscy mogli być, zorganizować urlopy i transport do Polski), chyba że będziemy czekać kolejny rok a tego już nie chce.

Zaproszenia rozdane, w przyszłym tygodniu mija termin potwierdzania i już rodzina dzwoni z pytaniami co teraz. Strasznie mi z tego powodu przykro no ale nic nie zrobię. Powtarzam sobie cały czas że w czerwcu wszystko będzie już ok.
PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 10:56   #3179
BlueSky14
Zadomowienie

Wiecie, że do Nas nikt nie dzwoni z potwierdzeniem? Mamy do 31.03 potwierdzenie.

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-03-27, 11:08   #3180
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Wiecie, że do Nas nikt nie dzwoni z potwierdzeniem? Mamy do 31.03 potwierdzenie.

Teraz to raczej wszyscy na ostatnią chwilę będą dzwonić, bo nic nie wiadomo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości