|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Guz w pachwinie czy wrośnięty włos?
Witajcie, być może któraś miała to samo lub coś podobnego. Miesiączka mi się skończyła i stwierdziłam, że się wydepiluje.
Wszystko było ok do następnego dnia. W godzinach późno wieczornych zauważyłam ogromnego guza w lewej pachwinie koło wargi. Opuchlizna jest całkiem spora! Na noc posmarowałam maścią ichtiolowa, zalozylam opatrunek i poszłam spać. Przez noc nic nie zeszło, a zaczęło bardziej boleć. Nigdy nie miałam wrośniętego włoska ani upuchlizny w tym miejscu. Pojawił się bardzo szybko bo wcześniej nic nie czułam. Może ktoś coś? Zastanawiam się czy iść na podotiwie czy poczekać z tym do poniedziałku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Guz w pachwinie czy wrośnięty włos?
Ja mam często takie "guzy" i u mnie to jest stan zapalny albo wrośnięty włos. Jeśli cię to niepokoi to oczywiście idź do lekarza (ale raczej dermatologa niż na SOR), ale skoro to zgrubienie pojawiło się po depilacji to myślę, że to nic poważnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Guz w pachwinie czy wrośnięty włos?
Okazało się że to ropień. Antybiotyk i maść. Wygląda okropnie, a o chodzeniu mogę zapomnieć
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.