![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ubierają się, malują, styl preferują kobiety w Waszych krajach?
Ostatnio trafiłam na ciekawą stronę pokazującą styl ubierania się ludzi napotkanych w Helsinkach. Domyślam się, że do tego typu projektów wybierane są osoby rzucające się w oczy i trzeba przyznać, że niektórzy... potrafią zaskoczyć
![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Ja juz pisalam o tym, jak sie ubieraja argentynki, dzis zrobilam sobie rundke po butikach, w centrum i centrasch handlowych,butiki male i duze, ekskluzywne i zwykle i musze powiedziec, ze teraz wcale sie nie dziwie,dlaczego argentynki ubieraja sie tak pospolicie, poprostu maja maly i dos nieciekawy wybor ciuchow, bardzo sa tandetne te ubrania ,niemodne.....z moda sa bardzo do tylu,nie moglam nic dla siebie znalesc....
![]() kolejny raz doszlam do wniosku, ze pod wzgledem, kosmetykow i ubran polska jest super w porownaniu z wieloma innymi krajami, polskie kosmetyki sa najlepsze, ubrania tez mamy swietne!
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Sa pewnie kraje pod tym wzgledem gorsze od Polski, ale corka jak byla na wakacjach to obserwujac ludzi na ulicy zauwazyla, ze w Polsce jest modne to co juz u nas bylo modne wczesniej. Wydaje mi sie, ze moda w sklepach w Polsce jest ta sama, lub b. podobna tylko, ze ludzie nosza dluzej ubrania, lub jak kupuja na wyprzedarzach, a tym bardziej te z drugiej reki, to wiadomo, ze nie beda to ubrania z ostatniej kolekcji, tylko z poprzednich, a wiec takie co byly modne, rok temu, lub wiecej.
Francuzi cenia bardziej klasyke, elegancje, wiec rzadko spotyka sie tu ekscentrycznie ubranych ludzi, a jak juz to czesto sa to wtedy osoby majace rozne problemy psychologiczne, problemy z alkoholem, narkotykami, itp. Polskie kosmetyki sa najlepsze, mozna z tym polemizowac, zalezy co kto lubi, ja bym raczej powiedziala, ze maja b. dobra jakosc w stosunku do ceny i, ze napewno polskie perfumy nie sa najlepsze na swiecie. ![]()
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ubieraja sie, maluja, styl preferuja kobiety w Waszych krajach?
Cytat:
![]() Ale podoba mi sie to, ze mozna tu ubierac sie jak sie chce, i nikt sie dziwnie nie patrzy. zawsze jak przyjezdzam do Pl, to troche mnie denerwuja te spojrzenia, bo ubieram sie inaczej niz polskie dziewczyny. Ale ogolnie uwazam, ze norrwezki maja ladny styl, nie wazne czy w Oslo czy w mniejszych miejscowosciach ( a bylam w niejednej, bo sama pochodze z Norwegii..)
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-08-05 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
zielony stworek
|
W wątku PPŚ było ostatnio trochę o stylu imprezowo/ weselnym Irlandek.
To w Norwegii jest z tego co zaobserwowałam podobnie, bo suknie są długie. Co mnie dziwi to fakt, iż często czarne, ciemne kolory. Włosy zazwyczaj rozpuszczone, bez żadnych takich udziwnień jak w Polsce kobiety robią u fryzjera przed tego typu imprezami. Makijaż raczej delikatny, młodsze egzemplarze trzymają się jednak mody i obowiązkowo konturowanie twarzy, jednak raczej bez przesady w postaci sztucznych rzes. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
Ja z tych co są białe jak mąka i kultywują bladość to nigdy samoopalacza nie używałam i do solarium nie chodziłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Wiadomo, że zależy od środowiska, ale raczej z tego korzystają. Nie wdziałam za to tak mocno zrobionych kobiet w stylu wypełnienie ust czy coś takiego. Paznokcie u stylistki robią sobie tutaj głównie emigrantki, Polki i azjatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() Też nie wiedziałam żadnej przerobionej na glonojada. Widziałam tylko takie w TV ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Margarethe
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam taką obserwację dot. Europy, że czym dalej na wschód, tym częściej w żeńskiej części populacji wygodne ubrania i buty są zastępowane przez szpilki i ubrania "eleganckie" (czasem rzeczywiście eleganckie, a czasem wyzywające), a równocześnie "zrobienie" (paznokcie, rzęsy, makijaż) coraz bardziej narasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Hiszpania: generalnie to co w Zarze to na ulicach. Widac ze duza czesc dziewczyn zmienia kompletnie szafe co sezon. Nie boja sie absolutnie dziwnych fasonow, co sieciowka wyprodukuje to nosza.
Zabawnie to wyglada gdy ida grupka wieczorem na impreze lub na kolacje. Wszystkie wygladaja identycznie, ten sam styl, rozpuszczone dlugie wlosy, czerwona szminka (koniecznie). Czesto cale na czarno, choc nie jest to regula. Maja bardzo blyszczace dodatki, ale nie w duzej ilosci (czyli np bardzo wielkie kolczyki lub brokatowa torebka lub mieniace sie buty). Czarny nosi sie tu tylko na wyjscie na impreze, na codzien hiszpanki nosza duzo kolorow. Z bizuterii raczej przewaza zloto. Na codzien wiekszosc nie nosi zadnego makijazu. Na wieczor to co innego. Nie ma tez nielubianej przezemnie mody na gasiennicowe rzesy i widoczne tipsy jak w Polsce. To tak ogolnie o mlodych, modnych hiszpankach. Jest tez duzo dziewczyn ktore ma kompletnie wywalone na wyglad i wygladaja calkiem zwyczajnie. Jest tez cos w rodzaju subkultury typu duzo kolczykow, tatuazy, taki anty-konsumpcjonistyczny look jesli moge to tak nazwac. Takie laski nosza niby cokolwiek (czesto z dziurami ze zuzycia) np top + spodenki i legginsy, ale jakos razem trzyma sie to kupy i wyglada spojnie. Dodam jeszcze, ze w Hiszpanii wiekszosc osob uprawia jakis sport, wiec ludzie raczej sa szczupli. Nie widzialam tez nigdy nikogo z tradzikiem czy brzydka cera - maja super geny...
![]() |
#403 |
Konto usunięte
|
W Paryzu wiekszosc ludzi ubiera sie zachowawczo, czesto na czarno, sportowe buty. Kroluje raczej naturalny look, lekki makijaz albo wcale. Z drugiej strony jest grupa kobiet, ktore sa bardzo eleganckie i zadbane, szczegolnie niektore starsze panie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Ale fajny wątek, bardzo mnie ciekawią takie kwestie.
W Niemczech króluje sportowy styl czyli dżinsy, t-shirt, sneakersy, shoppery na ramię u kobiet. Kolory raczej stonowane i dość nijako zestawiane. Czasem widuję niedobitki po modzie sprzed 15 lat czyli legginsy 3/4 z koronką do tuniki - głównie u młodych mam. Wyraźnie widać różnicę między rodowitymi Niemcami a emigrantami. Zwłaszcza osoby z muzułmańskich rodzin wyróżniają się: młode kobiety albo noszeniem chust albo z kolei mocnym makijażem zaś młodzi mężczyźni przywiązują dużo większą uwagę do wyglądu niż rówieśnicy z niemieckich rodzin. Osobną kwestią jest starsze pokolenie i ich sportowa elegancja. Z tego powodu koszulki polo zaczęły mocno kojarzyć mi się z bogatszymi niemieckimi emerytkami, które lubią sportowy sznyt (ale taki zadbany a nie wyciągnięte dresy i zdeptane adidasy). Opalenizna solaryjna nie jest modna. Klapki z futerkiem nie zdobyły popularności (a widziałam ich dużo w PL). Obecnie widzę odchodzenie od rurek na rzecz szerszych fasonów spodni, ale to chyba w całej Europie się dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88916342]To ja też. Rzadko już widuję kogoś w obcislych spodniach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja dalej dość często, ale też u mnie się to jakoś wolniej zmienia. Jeszcze rok temu zaliczałam pojedyczne zdziwione spojrzenia nosząc spodnie tego typu KLIK. Teraz już się ludzie przyzwyczaili. I widzę już sporo mody na bootcuto-dzwony, które ja znam z okolic mojej dwudziestki i nie chcę do nich wracać. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Och, zdalam sobie sprawe z tego ze nic nie napisalam o staszym pokoleniu, czyli takim 60+. W Hiszpanii babki w tym wieku trzymaja sie swietnie. Bardzo dbaja tez o wyglad, ale bez przerysowania. Nosza eleganckie torebki, ubieraja cala stylizacje pod kolor, nie boja sie wzorow. Czesto nosza widoczna bizuterie, chociaz raczej gdy stroja sie "na wyjscie". No i wlasnie, "stroja sie" duzo bardziej niz polki w ich wieku. Musze przyznac, ze wygladaja super, widac ze ciesza sie zyciem (albo raczej ze je na to stac). Nigdy nie nosza czarnego (nie liczac zaloby), chodza regularnie do fryzjera, nie pojda na spotkanie (ani do banku) bez przygotowania sie.
Raczej kroluje tez przekonanie ze trzeba sie opalic latem, zreszta tak sie komplementuja nawzajem. Dbaja tez o linie i maja kompleksy na punkcie odstajacego brzucha. Niektore regularnie chodza na rytmiczne marsze z kolezankami w ramach dbalosci o wyglad.
![]() |
#408 |
theatrical romantic
|
W Irlandii jest moda na krótkie bluzki / crop topy. Wszędzie gołe brzuchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2021-09-23 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
theatrical romantic
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88916006]W Paryzu wiekszosc ludzi ubiera sie zachowawczo, czesto na czarno, sportowe buty. Kroluje raczej naturalny look, lekki makijaz albo wcale. Z drugiej strony jest grupa kobiet, ktore sa bardzo eleganckie i zadbane, szczegolnie niektore starsze panie.[/QUOTE]
I super! Bardzo mi się to podoba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
theatrical romantic
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88917410]O racja, w Paryżu też. Do tego szerokie spodnie mum /boyfriendy. Ale to dziewczyny tak do ok. 25 roku życia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To chyba wszędzie wróciło. I skórzane spodnie wracają. Widzę, że sporo kobiet nosi. Nie moja bajka. Ale czuję się trochę, jakbym się cofnęła w czasie. Wychodzę z domu i wszyscy wyglądają jak z serialu z lat 90. ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88917426] ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Uwielbiam ![]() Mojej znajomej się francuski styl nie podoba. Kojarzy jej się to z wiecznie spóźnialskimi. Wstała z łóżka, umyła zęby, narzuciła pierwsze lepsze coś z szafy, pomalowała rzęsy, nałożyła szminkę w drodze i koniec. A mnie się to tak elegancko kojarzy ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Na plaży wszystkie kobiety z idealnie dobraną górą bikini. Bardzo rzadko spotykane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Dodam też, że obserwuję to w Polsce. Im bliżej wschodniej granicy, tym styl się też zmienia. Może dlatego coś co niektórym wydaje się normalne dla mnie normalne nie jest. Cytat:
W Oslo nawet młodzi inaczej wyglądają, trendy, ale widać drogie dodatki i ubrania. Kolorowo tu raczej nie jest, zupełnie na odwrót, na co dzień czerń. Torebki do szkoły czy pracy w 90% czarne i w sumie w zwykłych sklepach z torebkami nie ma za dużego wyboru barw ( dlatego ja zamawiam online ). To nastolatki tylko tutaj i to niektóre, raczej nie na co dzień, tak na imprezę tak. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#415 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Pani Mizantrop
|
Australijki ubieraja sie raczej casualowo. Wklejam przykladowe zdjecia.
Jesli chodzi o marki, to na co dzien kroluje Country Road i z drozszych PE Nation, AJE i Camilla & Marc, a do pracy czy na jakies wyjscia Witchery, Marcs, Sheike, Mossman, Bec + Bridge. Na co dzien kroluja legginsy, tank topy, piankowe klapki, dzinsy, oversizowe tshirty, sportowe buty. Do pracy dopasowane spodnie, spodnice, sukienki midi, marynarki albo dopasowane i krotkie albo oversize. Na wyjscia zwlaszcza nastolatki i mlode kobiety wybieraja mega dopasowane podkreslajace sylwetke sukienki. Jest tez dosc sporo bogatych Azjatek ktore nawet na zakupy do marketu stroja sie w tweedowe kostiumy od Chanel i klapki na wysokich szpilkach, ale nie powiedzialabym, zeby one stanowily wiekszosc.
![]() |
#419 |
theatrical romantic
|
Widziałam takie, ale seledynowe. I jak ktoś ma nadwagę (3/4 osób na ulicach), to tłuszcz się wylewa spod tych krótkich bluzek i nogi w takich spodniach wyglądają jak parówy. Ale teraz jest taki trend. Za 'moich' nastoletnich czasów królowały pasemka na skunksa i majtasy, wystające z biodrówek, to w każdej dekadzie się znajdzie coś paskudnego.
Aktualnie królują crop typy z długim rękawem i skórzane spodnie. I bardzo mocny makijaż oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.