Jak ubierają się, malują, styl preferują kobiety w Waszych krajach? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 19:15   #391
poise
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ubierają się, malują, styl preferują kobiety w Waszych krajach?

Ostatnio trafiłam na ciekawą stronę pokazującą styl ubierania się ludzi napotkanych w Helsinkach. Domyślam się, że do tego typu projektów wybierane są osoby rzucające się w oczy i trzeba przyznać, że niektórzy... potrafią zaskoczyć http://www.hel-looks.com/

poise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 19:23   #392
Romanaccia
Zakorzenienie

Ja juz pisalam o tym, jak sie ubieraja argentynki, dzis zrobilam sobie rundke po butikach, w centrum i centrasch handlowych,butiki male i duze, ekskluzywne i zwykle i musze powiedziec, ze teraz wcale sie nie dziwie,dlaczego argentynki ubieraja sie tak pospolicie, poprostu maja maly i dos nieciekawy wybor ciuchow, bardzo sa tandetne te ubrania ,niemodne.....z moda sa bardzo do tylu,nie moglam nic dla siebie znalesc.... juz nawet nie chodzi o jakosc,ale poprostu ubrania sa brzydkie i niemodne, w polskich lumpkach widuje lepsze,powaznie.....

kolejny raz doszlam do wniosku, ze pod wzgledem, kosmetykow i ubran polska jest super w porownaniu z wieloma innymi krajami, polskie kosmetyki sa najlepsze, ubrania tez mamy swietne!
Stary 2014-08-01, 16:36   #393
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Sa pewnie kraje pod tym wzgledem gorsze od Polski, ale corka jak byla na wakacjach to obserwujac ludzi na ulicy zauwazyla, ze w Polsce jest modne to co juz u nas bylo modne wczesniej. Wydaje mi sie, ze moda w sklepach w Polsce jest ta sama, lub b. podobna tylko, ze ludzie nosza dluzej ubrania, lub jak kupuja na wyprzedarzach, a tym bardziej te z drugiej reki, to wiadomo, ze nie beda to ubrania z ostatniej kolekcji, tylko z poprzednich, a wiec takie co byly modne, rok temu, lub wiecej.

Francuzi cenia bardziej klasyke, elegancje, wiec rzadko spotyka sie tu ekscentrycznie ubranych ludzi, a jak juz to czesto sa to wtedy osoby majace rozne problemy psychologiczne, problemy z alkoholem, narkotykami, itp.

Polskie kosmetyki sa najlepsze, mozna z tym polemizowac, zalezy co kto lubi, ja bym raczej powiedziala, ze maja b. dobra jakosc w stosunku do ceny i, ze napewno polskie perfumy nie sa najlepsze na swiecie.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-05, 15:52   #394
spaghettii
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ubieraja sie, maluja, styl preferuja kobiety w Waszych krajach?

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Conversy obowiązkowo Płaszczyk i skórzane kurtki to wybitnie moda Oslo, bo na prowincji to co najwyżej bluza dresowa kochani

Oj co do tego solarium to w Norwegii to samo. Piękne blond włosy, długie a do tego twarz spalona na solarium, wręcz pomarszczona. Częsty widok niestety.

Widziałam ten wynalazek w sklepie,ale nie na ulicy. Tak jak wyżej stolica ma swoją modę

Co do imprez to ja częściej widuję Norweżki nie na szpilkach,a w kozakach, oficerkach niezależnie od pory roku
Trampki są tak powszechne i popularne,że są sklepy obuwnicze sprzedające tylko trampki.
Mieszkam 20km od Oslo, wiec w stolicy bywam czesto, ale fakt, onepiece byl modny jakies kilka lat temu, ja sama nosze go juz tylko w domu

Ale podoba mi sie to, ze mozna tu ubierac sie jak sie chce, i nikt sie dziwnie nie patrzy. zawsze jak przyjezdzam do Pl, to troche mnie denerwuja te spojrzenia, bo ubieram sie inaczej niz polskie dziewczyny. Ale ogolnie uwazam, ze norrwezki maja ladny styl, nie wazne czy w Oslo czy w mniejszych miejscowosciach ( a bylam w niejednej, bo sama pochodze z Norwegii..)

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013

Edytowane przez spaghettii
Czas edycji: 2014-08-05 o 15:58
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-03, 19:40   #395
kaledonia
zielony stworek

W wątku PPŚ było ostatnio trochę o stylu imprezowo/ weselnym Irlandek.

To w Norwegii jest z tego co zaobserwowałam podobnie, bo suknie są długie. Co mnie dziwi to fakt, iż często czarne, ciemne kolory.

Włosy zazwyczaj rozpuszczone, bez żadnych takich udziwnień jak w Polsce kobiety robią u fryzjera przed tego typu imprezami.
Makijaż raczej delikatny, młodsze egzemplarze trzymają się jednak mody i obowiązkowo konturowanie twarzy, jednak raczej bez przesady w postaci sztucznych rzes.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 009_79941124.jpg (49,3 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 376_85856604.jpg (91,3 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg omega-floyd-grensen.jpg (305,6 KB, 97 załadowań)

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-03, 23:10   #396
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
W wątku PPŚ było ostatnio trochę o stylu imprezowo/ weselnym Irlandek.

To w Norwegii jest z tego co zaobserwowałam podobnie, bo suknie są długie. Co mnie dziwi to fakt, iż często czarne, ciemne kolory.

Włosy zazwyczaj rozpuszczone, bez żadnych takich udziwnień jak w Polsce kobiety robią u fryzjera przed tego typu imprezami.
Makijaż raczej delikatny, młodsze egzemplarze trzymają się jednak mody i obowiązkowo konturowanie twarzy, jednak raczej bez przesady w postaci sztucznych rzes.
A ciapią się samoopalaczem? Znajome Irlandki jak idą na jakiś ślub to obowiązkowo przed pójściem idą do solarium albo wysmarują się samoopalaczem. Poznałam tylko dwie, które nie tak nie robiły nigdy.

Ja z tych co są białe jak mąka i kultywują bladość to nigdy samoopalacza nie używałam i do solarium nie chodziłam.
_medianoche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-04, 13:18   #397
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez _medianoche Pokaż wiadomość
A ciapią się samoopalaczem? Znajome Irlandki jak idą na jakiś ślub to obowiązkowo przed pójściem idą do solarium albo wysmarują się samoopalaczem. Poznałam tylko dwie, które nie tak nie robiły nigdy.

Ja z tych co są białe jak mąka i kultywują bladość to nigdy samoopalacza nie używałam i do solarium nie chodziłam.
Sądząc po tej ilości samoopalaczy na rynku to raczej z tego korzystają.
Wiadomo, że zależy od środowiska, ale raczej z tego korzystają.

Nie wdziałam za to tak mocno zrobionych kobiet w stylu wypełnienie ust czy coś takiego. Paznokcie u stylistki robią sobie tutaj głównie emigrantki, Polki i azjatki reszta sama to ogarnia.

Jestem
tutaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-04-04, 17:05   #398
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Sądząc po tej ilości samoopalaczy na rynku to raczej z tego korzystają.
Wiadomo, że zależy od środowiska, ale raczej z tego korzystają.

Nie wdziałam za to tak mocno zrobionych kobiet w stylu wypełnienie ust czy coś takiego. Paznokcie u stylistki robią sobie tutaj głównie emigrantki, Polki i azjatki reszta sama to ogarnia.
To samo u mnie

Też nie wiedziałam żadnej przerobionej na glonojada. Widziałam tylko takie w TV
Stary 2021-04-15, 16:37   #399
amiliana
Margarethe

Cytat:
Napisane przez olgicula Pokaż wiadomość
Niemki...

Zaczne od tego, ze jestem z bardzo mieszanej rodziny- tata Niemiec (ale jego mama, czyli moja babcia- pochodzi ze Szwajcarii) mama- Rosjanka. Ja- Polka z obywatelstwem, ale czuje sie 100% Niemka.

Denerwuja mnie stereotypy niemek wymyslione chyba przez Polakow- ze emo, wytatuowane, tluste, wykolczykowane... brzydkie...

Z tego co ja obserwuje- obecnie studiuje na uni w Heidelbergu gdzie jest duzo obcokrajowcow, ale akurat na moim kierunku jest 70% niemcow.
Dziewczyny ubieraja sie NORMALNIE- schludnie, ale preferuja tzw 'sportowa elegancje'- co ciekawe, stawiaja na jakosc i dobra marke...
Wiekszosc tzw emo to nastoletni wybryk, sama obserwuje jak mlodziez wyrasta na elegancka kobite
Kazdy ma prawo do swojej opinii. Na pewno to, ze czujesz sie Niemka sprawia, ze widzisz to inaczej niz Polka. Wg mnie ( mieszkam w Düsseldorfie) Niemki staraja sie co prawda nosic dobre rzeczy, znaczy markowe ale staraja sie za wszelka cene ubierac sie jakby mialy 20 lat ( a maja 50+) dzinsy z dziurami do tego w wiekszosci blyszczace buty i czesto gesto plecaki jak na wycieczki gorkie. No i na imprezy typu Sylwester ( nigdy wiecej Sylwester z Niemcami) i urodziny nosza dzinsy i buty sportowe . Musi byc wygodnie ...ciagle to slysze. Katastrofa. Aha i spora czesc nie nosi biustonoszy ( cycki wisza niesamowicie,bo mowie tu o kobietkach w srednim wieku), aha i jeszcze jedno, ale to juz opinia niemieckich mezczyzn, ze ich kobiety to "szare mopy", tu farby do wlosow nie maja racji bytu. Opisywalam kobietki w srednim wieku, bo samo jako 40+ na takie zwracam tez uwage.
amiliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-20, 15:35   #400
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amiliana Pokaż wiadomość
Kazdy ma prawo do swojej opinii. Na pewno to, ze czujesz sie Niemka sprawia, ze widzisz to inaczej niz Polka. Wg mnie ( mieszkam w Düsseldorfie) Niemki staraja sie co prawda nosic dobre rzeczy, znaczy markowe ale staraja sie za wszelka cene ubierac sie jakby mialy 20 lat ( a maja 50+) dzinsy z dziurami do tego w wiekszosci blyszczace buty i czesto gesto plecaki jak na wycieczki gorkie. No i na imprezy typu Sylwester ( nigdy wiecej Sylwester z Niemcami) i urodziny nosza dzinsy i buty sportowe . Musi byc wygodnie ...ciagle to slysze. Katastrofa. Aha i spora czesc nie nosi biustonoszy ( cycki wisza niesamowicie,bo mowie tu o kobietkach w srednim wieku), aha i jeszcze jedno, ale to juz opinia niemieckich mezczyzn, ze ich kobiety to "szare mopy", tu farby do wlosow nie maja racji bytu. Opisywalam kobietki w srednim wieku, bo samo jako 40+ na takie zwracam tez uwage.
Dla mnie to co opisujesz to same plusy mieszkam w Szwajcarii, tu jest bardzo podobnie, głównie marki i ubrania sportowe albo "eko" i bardzo mi się to podoba

Sent from my BV9800Pro using Tapatalk
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-23, 00:12   #401
Nette
Wtajemniczenie

Ja mam taką obserwację dot. Europy, że czym dalej na wschód, tym częściej w żeńskiej części populacji wygodne ubrania i buty są zastępowane przez szpilki i ubrania "eleganckie" (czasem rzeczywiście eleganckie, a czasem wyzywające), a równocześnie "zrobienie" (paznokcie, rzęsy, makijaż) coraz bardziej narasta.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-09-23, 09:55   #402
abiblabla
Zakorzenienie

Hiszpania: generalnie to co w Zarze to na ulicach. Widac ze duza czesc dziewczyn zmienia kompletnie szafe co sezon. Nie boja sie absolutnie dziwnych fasonow, co sieciowka wyprodukuje to nosza.
Zabawnie to wyglada gdy ida grupka wieczorem na impreze lub na kolacje. Wszystkie wygladaja identycznie, ten sam styl, rozpuszczone dlugie wlosy, czerwona szminka (koniecznie). Czesto cale na czarno, choc nie jest to regula. Maja bardzo blyszczace dodatki, ale nie w duzej ilosci (czyli np bardzo wielkie kolczyki lub brokatowa torebka lub mieniace sie buty). Czarny nosi sie tu tylko na wyjscie na impreze, na codzien hiszpanki nosza duzo kolorow. Z bizuterii raczej przewaza zloto. Na codzien wiekszosc nie nosi zadnego makijazu. Na wieczor to co innego. Nie ma tez nielubianej przezemnie mody na gasiennicowe rzesy i widoczne tipsy jak w Polsce.

To tak ogolnie o mlodych, modnych hiszpankach. Jest tez duzo dziewczyn ktore ma kompletnie wywalone na wyglad i wygladaja calkiem zwyczajnie. Jest tez cos w rodzaju subkultury typu duzo kolczykow, tatuazy, taki anty-konsumpcjonistyczny look jesli moge to tak nazwac. Takie laski nosza niby cokolwiek (czesto z dziurami ze zuzycia) np top + spodenki i legginsy, ale jakos razem trzyma sie to kupy i wyglada spojnie.

Dodam jeszcze, ze w Hiszpanii wiekszosc osob uprawia jakis sport, wiec ludzie raczej sa szczupli. Nie widzialam tez nigdy nikogo z tradzikiem czy brzydka cera - maja super geny...
Stary 2021-09-23, 10:34   #403
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

W Paryzu wiekszosc ludzi ubiera sie zachowawczo, czesto na czarno, sportowe buty. Kroluje raczej naturalny look, lekki makijaz albo wcale. Z drugiej strony jest grupa kobiet, ktore sa bardzo eleganckie i zadbane, szczegolnie niektore starsze panie.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-23, 12:23   #404
chimay
Zakorzenienie

Ale fajny wątek, bardzo mnie ciekawią takie kwestie.

W Niemczech króluje sportowy styl czyli dżinsy, t-shirt, sneakersy, shoppery na ramię u kobiet. Kolory raczej stonowane i dość nijako zestawiane.
Czasem widuję niedobitki po modzie sprzed 15 lat czyli legginsy 3/4 z koronką do tuniki - głównie u młodych mam.

Wyraźnie widać różnicę między rodowitymi Niemcami a emigrantami. Zwłaszcza osoby z muzułmańskich rodzin wyróżniają się: młode kobiety albo noszeniem chust albo z kolei mocnym makijażem zaś młodzi mężczyźni przywiązują dużo większą uwagę do wyglądu niż rówieśnicy z niemieckich rodzin.

Osobną kwestią jest starsze pokolenie i ich sportowa elegancja. Z tego powodu koszulki polo zaczęły mocno kojarzyć mi się z bogatszymi niemieckimi emerytkami, które lubią sportowy sznyt (ale taki zadbany a nie wyciągnięte dresy i zdeptane adidasy).

Opalenizna solaryjna nie jest modna.
Klapki z futerkiem nie zdobyły popularności (a widziałam ich dużo w PL).

Obecnie widzę odchodzenie od rurek na rzecz szerszych fasonów spodni, ale to chyba w całej Europie się dzieje.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-09-23, 12:48   #405
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość

Obecnie widzę odchodzenie od rurek na rzecz szerszych fasonów spodni, ale to chyba w całej Europie się dzieje.
To ja też. Rzadko już widuję kogoś w obcislych spodniach.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-09-23, 12:58   #406
chimay
Zakorzenienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88916342]To ja też. Rzadko już widuję kogoś w obcislych spodniach.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ja dalej dość często, ale też u mnie się to jakoś wolniej zmienia. Jeszcze rok temu zaliczałam pojedyczne zdziwione spojrzenia nosząc spodnie tego typu KLIK. Teraz już się ludzie przyzwyczaili. I widzę już sporo mody na bootcuto-dzwony, które ja znam z okolic mojej dwudziestki i nie chcę do nich wracać.

Cytat:
Napisane przez poise Pokaż wiadomość
Ostatnio trafiłam na ciekawą stronę pokazującą styl ubierania się ludzi napotkanych w Helsinkach. Domyślam się, że do tego typu projektów wybierane są osoby rzucające się w oczy i trzeba przyznać, że niektórzy... potrafią zaskoczyć http://www.hel-looks.com/
Własnie przeglądam tę stronę, bo jest ciągle aktualizowana. Bardzo fajna sprawa, cieszyłabym się, jakby było więcej takich z różnych stron świata.
Stary 2021-09-23, 17:00   #407
abiblabla
Zakorzenienie

Och, zdalam sobie sprawe z tego ze nic nie napisalam o staszym pokoleniu, czyli takim 60+. W Hiszpanii babki w tym wieku trzymaja sie swietnie. Bardzo dbaja tez o wyglad, ale bez przerysowania. Nosza eleganckie torebki, ubieraja cala stylizacje pod kolor, nie boja sie wzorow. Czesto nosza widoczna bizuterie, chociaz raczej gdy stroja sie "na wyjscie". No i wlasnie, "stroja sie" duzo bardziej niz polki w ich wieku. Musze przyznac, ze wygladaja super, widac ze ciesza sie zyciem (albo raczej ze je na to stac). Nigdy nie nosza czarnego (nie liczac zaloby), chodza regularnie do fryzjera, nie pojda na spotkanie (ani do banku) bez przygotowania sie.
Raczej kroluje tez przekonanie ze trzeba sie opalic latem, zreszta tak sie komplementuja nawzajem. Dbaja tez o linie i maja kompleksy na punkcie odstajacego brzucha. Niektore regularnie chodza na rytmiczne marsze z kolezankami w ramach dbalosci o wyglad.
Stary 2021-09-23, 21:03   #408
_medianoche
theatrical romantic

W Irlandii jest moda na krótkie bluzki / crop topy. Wszędzie gołe brzuchy.
Stary 2021-09-23, 21:07   #409
Konto usunięte

Cytat:
O racja, w Paryżu też. Do tego szerokie spodnie mum /boyfriendy. Ale to dziewczyny tak do ok. 25 roku życia.

Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2021-09-23 o 21:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-09-23, 21:11   #410
_medianoche
theatrical romantic

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88916006]W Paryzu wiekszosc ludzi ubiera sie zachowawczo, czesto na czarno, sportowe buty. Kroluje raczej naturalny look, lekki makijaz albo wcale. Z drugiej strony jest grupa kobiet, ktore sa bardzo eleganckie i zadbane, szczegolnie niektore starsze panie.[/QUOTE]

I super! Bardzo mi się to podoba. Uwielbiam francuski makijaż. Taki stereotypowy, z mocnymi ustami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f6d2e8df908a6bbb114b8a8becc84c83.jpg (68,4 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4430a25ebc4a26405139cb4374754a8b.jpg (91,5 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: png 76b3c0eb82ce08d84345b3389a215518.png (283,6 KB, 78 załadowań)
Stary 2021-09-23, 21:12   #411
Konto usunięte

Cytat:
I super! Bardzo mi się to podoba. Uwielbiam francuski makijaż. Taki stereotypowy, z mocnymi ustami.
Tak to właśnie wygląda.

Stary 2021-09-23, 21:33   #412
_medianoche
theatrical romantic

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88917410]O racja, w Paryżu też. Do tego szerokie spodnie mum /boyfriendy. Ale to dziewczyny tak do ok. 25 roku życia.

To chyba wszędzie wróciło. I skórzane spodnie wracają. Widzę, że sporo kobiet nosi.

Nie moja bajka. Ale czuję się trochę, jakbym się cofnęła w czasie. Wychodzę z domu i wszyscy wyglądają jak z serialu z lat 90.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88917426] Tak to właśnie wygląda.

Uwielbiam

Mojej znajomej się francuski styl nie podoba. Kojarzy jej się to z wiecznie spóźnialskimi. Wstała z łóżka, umyła zęby, narzuciła pierwsze lepsze coś z szafy, pomalowała rzęsy, nałożyła szminkę w drodze i koniec. A mnie się to tak elegancko kojarzy .

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
Och, zdalam sobie sprawe z tego ze nic nie napisalam o staszym pokoleniu, czyli takim 60+. W Hiszpanii babki w tym wieku trzymaja sie swietnie. Bardzo dbaja tez o wyglad, ale bez przerysowania. Nosza eleganckie torebki, ubieraja cala stylizacje pod kolor, nie boja sie wzorow. Czesto nosza widoczna bizuterie, chociaz raczej gdy stroja sie "na wyjscie". No i wlasnie, "stroja sie" duzo bardziej niz polki w ich wieku. Musze przyznac, ze wygladaja super, widac ze ciesza sie zyciem (albo raczej ze je na to stac). Nigdy nie nosza czarnego (nie liczac zaloby), chodza regularnie do fryzjera, nie pojda na spotkanie (ani do banku) bez przygotowania sie.
Raczej kroluje tez przekonanie ze trzeba sie opalic latem, zreszta tak sie komplementuja nawzajem. Dbaja tez o linie i maja kompleksy na punkcie odstajacego brzucha. Niektore regularnie chodza na rytmiczne marsze z kolezankami w ramach dbalosci o wyglad.
Większość Hiszpanek ma idealnie dobrane biustonosze / stroje kąpielowe. Jak byłam po kostium w różnych sklepach (byłam poza sezonem i mojego cycatego rozmiaru już nigdzie nie było), panie w obsłudze od razu proponowały mierzenie, żeby wszystko leżało idealnie. Kalkulator w ręce i mi przeliczały cale na cm, bo nie znałam swojego "europejskiego" rozmiaru, wiem tylko jaki mam w Irlandii.

Na plaży wszystkie kobiety z idealnie dobraną górą bikini. Bardzo rzadko spotykane.
Stary 2021-09-24, 08:03   #413
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Ja mam taką obserwację dot. Europy, że czym dalej na wschód, tym częściej w żeńskiej części populacji wygodne ubrania i buty są zastępowane przez szpilki i ubrania "eleganckie" (czasem rzeczywiście eleganckie, a czasem wyzywające), a równocześnie "zrobienie" (paznokcie, rzęsy, makijaż) coraz bardziej narasta.
Prawda.
Dodam też, że obserwuję to w Polsce. Im bliżej wschodniej granicy, tym styl się też zmienia.
Może dlatego coś co niektórym wydaje się normalne dla mnie normalne nie jest.
Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
Hiszpania: generalnie to co w Zarze to na ulicach. Widac ze duza czesc dziewczyn zmienia kompletnie szafe co sezon. Nie boja sie absolutnie dziwnych fasonow, co sieciowka wyprodukuje to nosza.
Zabawnie to wyglada gdy ida grupka wieczorem na impreze lub na kolacje. Wszystkie wygladaja identycznie, ten sam styl, rozpuszczone dlugie wlosy, czerwona szminka (koniecznie). Czesto cale na czarno, choc nie jest to regula. Maja bardzo blyszczace dodatki, ale nie w duzej ilosci (czyli np bardzo wielkie kolczyki lub brokatowa torebka lub mieniace sie buty). Czarny nosi sie tu tylko na wyjscie na impreze, na codzien hiszpanki nosza duzo kolorow. Z bizuterii raczej przewaza zloto. Na codzien wiekszosc nie nosi zadnego makijazu. Na wieczor to co innego. Nie ma tez nielubianej przezemnie mody na gasiennicowe rzesy i widoczne tipsy jak w Polsce.

To tak ogolnie o mlodych, modnych hiszpankach. Jest tez duzo dziewczyn ktore ma kompletnie wywalone na wyglad i wygladaja calkiem zwyczajnie. Jest tez cos w rodzaju subkultury typu duzo kolczykow, tatuazy, taki anty-konsumpcjonistyczny look jesli moge to tak nazwac. Takie laski nosza niby cokolwiek (czesto z dziurami ze zuzycia) np top + spodenki i legginsy, ale jakos razem trzyma sie to kupy i wyglada spojnie.

Dodam jeszcze, ze w Hiszpanii wiekszosc osob uprawia jakis sport, wiec ludzie raczej sa szczupli. Nie widzialam tez nigdy nikogo z tradzikiem czy brzydka cera - maja super geny...
W Norwegii wśród młodzieży na prowincji królują tanie sieciówki, ale nie Zara. Raz, że nie jest tak tania, a poza tym jest tylko 1 sklep stacjonarny w Oslo.
W Oslo nawet młodzi inaczej wyglądają, trendy, ale widać drogie dodatki i ubrania.
Kolorowo tu raczej nie jest, zupełnie na odwrót, na co dzień czerń. Torebki do szkoły czy pracy w 90% czarne i w sumie w zwykłych sklepach z torebkami nie ma za dużego wyboru barw ( dlatego ja zamawiam online ).
Cytat:
To nastolatki tylko tutaj i to niektóre, raczej nie na co dzień, tak na imprezę tak.

Jestem
tutaj

REKLAMA
Stary 2021-11-02, 21:41   #414
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
W Wielkiej Brytanii takze. I do tego czapki typu beanie oraz ciezkie buty.

Stary 2021-11-03, 21:56   #415
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
W Wielkiej Brytanii takze. I do tego czapki typu beanie oraz ciezkie buty.

I do tego skórzane spodnie w pstrokatych kolorach
Stary 2021-11-05, 08:35   #416
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
I do tego skórzane spodnie w pstrokatych kolorach
Pokażesz jakieś zdjęcie? Chyba tego u mnie nie ma.
Stary 2021-11-05, 09:28   #417
Konto usunięte

Cytat:
U mnie tez nie.

REKLAMA
Stary 2021-11-06, 16:55   #418
kasztanka3
Pani Mizantrop

Australijki ubieraja sie raczej casualowo. Wklejam przykladowe zdjecia.
Jesli chodzi o marki, to na co dzien kroluje Country Road i z drozszych PE Nation, AJE i Camilla & Marc, a do pracy czy na jakies wyjscia Witchery, Marcs, Sheike, Mossman, Bec + Bridge.
Na co dzien kroluja legginsy, tank topy, piankowe klapki, dzinsy, oversizowe tshirty, sportowe buty. Do pracy dopasowane spodnie, spodnice, sukienki midi, marynarki albo dopasowane i krotkie albo oversize. Na wyjscia zwlaszcza nastolatki i mlode kobiety wybieraja mega dopasowane podkreslajace sylwetke sukienki.
Jest tez dosc sporo bogatych Azjatek ktore nawet na zakupy do marketu stroja sie w tweedowe kostiumy od Chanel i klapki na wysokich szpilkach, ale nie powiedzialabym, zeby one stanowily wiekszosc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg http%3A%2F%2Fstatic.theiconic.com.au%2Fp%2Fc-m-5898-3380431-1.jpg (57,7 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg http%3A%2F%2Fstatic.theiconic.com.au%2Fp%2Fc-m-9912-0113921-5.jpg (82,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg http%3A%2F%2Fstatic.theiconic.com.au%2Fp%2Fpe-nation-0919-9221231-5.jpg (61,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg http%3A%2F%2Fstatic.theiconic.com.au%2Fp%2Fcountry-road-8723-3911041-1.jpg (74,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg http%3A%2F%2Fstatic.theiconic.com.au%2Fp%2Fcountry-road-2657-0783031-1.jpg (43,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg http%3A%2F%2Fstatic.theiconic.com.au%2Fp%2Fcountry-road-1178-6550041-3.jpg (60,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 622299970_1_1_720x928.jpg (83,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MOSSMAN-1000492.jpg (39,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bec_Bridge_LowRes_Look1-014_2000x.jpg (55,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg transformed_6c736e02-996b-4ade-b0ac-9319f194a773.jpg (52,1 KB, 48 załadowań)
Stary 2021-11-06, 18:16   #419
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Widziałam takie, ale seledynowe. I jak ktoś ma nadwagę (3/4 osób na ulicach), to tłuszcz się wylewa spod tych krótkich bluzek i nogi w takich spodniach wyglądają jak parówy. Ale teraz jest taki trend. Za 'moich' nastoletnich czasów królowały pasemka na skunksa i majtasy, wystające z biodrówek, to w każdej dekadzie się znajdzie coś paskudnego.

Aktualnie królują crop typy z długim rękawem i skórzane spodnie. I bardzo mocny makijaż oczu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 61d1bc848b692ab14b34503562684ad73311dc85_original.jpeg (53,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maxresdefault.jpg (79,5 KB, 52 załadowań)
Stary 2021-11-06, 18:18   #420
_medianoche
theatrical romantic

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Australijki ubieraja sie raczej casualowo. Wklejam przykladowe zdjecia.
Jesli chodzi o marki, to na co dzien kroluje Country Road i z drozszych PE Nation, AJE i Camilla & Marc, a do pracy czy na jakies wyjscia Witchery, Marcs, Sheike, Mossman, Bec + Bridge.
Na co dzien kroluja legginsy, tank topy, piankowe klapki, dzinsy, oversizowe tshirty, sportowe buty. Do pracy dopasowane spodnie, spodnice, sukienki midi, marynarki albo dopasowane i krotkie albo oversize. Na wyjscia zwlaszcza nastolatki i mlode kobiety wybieraja mega dopasowane podkreslajace sylwetke sukienki.
Jest tez dosc sporo bogatych Azjatek ktore nawet na zakupy do marketu stroja sie w tweedowe kostiumy od Chanel i klapki na wysokich szpilkach, ale nie powiedzialabym, zeby one stanowily wiekszosc.
W tej pierwszej sukience bym wyglądała jak na porodówce
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości