|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Słuchawki dokanałowe - które wybrać?
Na forum z pewnością jest sporo audiofilek, więc mam nadzieję, że mi pomożecie. Planuję kupić sobie słuchawki, w przedziale cenowym 100-150zł. Co ważne, do słuchania ROCKA, więc zupełnie nie wiem, co wybrać. Mam na oku denony c252 i sennheinery cx300 II precision.
Które byłyby lepsze? A może macie swoje sprawdzone propozycje? Bardzo na Was liczę, gdyż sama nie mam pojęcia na jakie parametry zwracać uwagę, jakie marki wybierać...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Słuchawki dokanałowe - które wybrać?
sennhaisery te o których mówisz: pasmo przenoszenia: 19-21000 HZ
denony mają 20-23000 HZ Ta niższa cyfra to basy, ta wyższa to soprany. Im niższa liczba przy basach - tym lepiej, im wyższa liczba na sopranach - tym lepiej, dlatego takich trzeba szukać. Ja proponowałabym Ci takie http://www.allegro.pl/item985385706_..._warszawa.html Kossy, spark plugi, są dwa razy tańsze a w basie mają aż 10 Hz i do 2000 HZ na górze, czyli nie wiele mniej niż sennheisery, a sądzę że jak masz słuchać rocka to lepiej żeby basy były głębsze. A 20 czy 10 to duża różnica. Na Twoim miejscu nie sugerowałabym się znaną marką bo znana marka robi świetny sprzęt ale głównie z wyższych półek cenowych. Koss to sprawdzona przeze mnie marka, mam 3 pary ich słuchawek od lat, właśnie się na te kanałowe teraz zabieram ![]() Ważny jest nawet odtwarzacz mp3! Creative Zen jest spoko, ale jak masz jakiś tani to jakość dźwięku nawet z najlepszymi słuchawkami nie będzie doskonała ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Łoo, to teraz jestem już kompletnie pogubiona
![]() A może nie tylko te parametry są ważne? Nie wiem, nie wiem...w końcu kupię jakieś z kiosku ;p
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
ja posiadam i polecam te:
http://pl.store.creative.com/product...id=11397&nav=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co jest jeszcze ważne? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aha, co jest jeszcze ważne oprócz parametrów - niektóre słuchawy mają "miększy" dźwięk, niektóre są "chłodniejsze", trzeba samemu posłuchać i potem stwierdzić co się woli. Ale nie sądzę, żeby aż o takie rzeczy Ci chodziło ![]() Gdzieś wyczytałam że koleś do super sprzętu z wtyczkami pozłacanymi (które nie zniekształcają dźwięku na kablu) podłączył jakieś wypaśne denony za parę K i pisał, że "jak ktoś lubi słyszeć jak kostki chrząkają gitarzyście, to na pewno polubi ten zestaw" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.