Jak się ubrań na konferencję? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-20, 20:52   #1
ijaktu
Przyczajenie

Jak się ubrań na konferencję?

Witajcie, jestem tutaj nowa i mam nadzieję, że znajdę wśród was wiele fantastycznych babek z duża wiedzą na temat mody.
Od roku jestem mamą i trochę wypadłam z obiegu, nie za bardzo jestem na bieżąco z obowiązujacymi trendami.
Mam więc mały problem. Za jakiś miesiąc będę brała udział w konferencji dla kobiet biznesu z najwyższej półki. Będę tam reprezetnowała swoją firmę, która jest patronem tejże konferencji. Firma ta zajmuje się organizacją i sprzedażą prezentów w formie przeżyć, wiecie, takie różne ciekawe atrakcje, które można komus podarować. Musze sie dobrze zaprezentowac i tu własnie jest problem. Co ubrać????? Klasyczny strój, czy ze względu na specyfikę firmy, załozyć coś kolorowego, nie wiem, moze cos szalonego? Błagam, pomóżcie!
ijaktu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 21:01   #2
ddtvn
Zakorzenienie

Dot.: Jak się ubrań na konferencję?

cięzko nie widziac co masz w szafie moze podac propozycje (zdjecia)
ddtvn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 22:09   #3
abiblabla
Zakorzenienie

ciezko tak cos poradzic nie znajac dresscodu w twojej firmie/branzy, ale ja na twoim miejscu postawiłabym na bardzo klasyczny, skromny strój i jakis 1 szałowy dodatek (np chusta na szyji, broszka, wielka bransoleta, buty...)
Stary 2010-07-20, 22:48   #4
Elfia4
DOMator

To zależy co masz w szafie.
Najpewniej poczujesz się w klasyce. Możesz zaszalec z jakimś dodatkiem, który przełamie nudę i sztampowośc. To może byc naszyjnik lub kolczyki, pasek, torebka. Np. kropla czerwieni lub innego koloru do czarno-białego czy szaro/grafitowo-białego klasycznego stroju. Moja koleżanka brunetka do ciemnej sukienki zakłada często czerwone kolczyki (wiszące kuleczki) i czerwonby pasek. Więcej nie trzeba, a wygląda to fajnie i świeżo, łamie monotonię oficjalnego stroju. Jeśli jesteś blondynką możesz dodac cos w ciemym różu, turkusie.
Myślę, że latem, w upalny dzień nawet bizneswomen luzują odrobinkę drescode i pozwalają sobie na odrobinę koloru i generalnie jaśniejsze barwy, bardziej zwiewne fasony.
Może pasowałaby ci sukienka i jakiś żakiet?
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 07:42   #5
justaa
Rozeznanie

Nie ubierałabym się na czarno - lepiej na tę porę roku coś beżowego, ercu, nude, szarego itp będziesz elegancka ale też lekka i zwiewna. Myślałam nad spódnicą ołówkową do kolana (beżowa) biała bluzka, i marynakra w kolorze spódnicy. prosto ale z klasą i wtedy możesz ubrać np turkusowe kolczyki Buty brązowe mogą być lub w kolorze stroju - zależy co masz w szafie
Stary 2010-07-21, 15:07   #6
ijaktu
Przyczajenie

Dzięki za wszystkie propozycje, wiedziałam, że mogęna was polegać.
Czyli rozumiem, że najlepsza klasyka. W szafie nie mam zbyt wielu ciekawych ciuchów, poza tym zmienił mi siętrochę rozmiar po urodzeniu dziecka - na szczęście na mniejszy i większość oficjalnych ciuchów sprzed ciąży po prostu na mnie wisi. Muszęwięc wybrać ię na zakupy.
Chyba skuszęsię na klasyczną ołówkową spódnicę (tylko jaki kolor?!) i białą bluzkę koszulową. Nie wiem tylko jakie dodatki dobrać. No i co z butami? Jestem brunetką o jasnej karnacji i niebieskich oczach. 168 cm wzrostu, 55kg, rozmiar 38. Trochę odstaje mi brzuszek i nie mam wyraźnie zarysowanej talii, za to mam długie zgrabne nogi i w miarę szczuple ramiona. Biust średni. Czy niebieskie dodatki lub turkusowe byłyby ok? I czy do mojej figury pasują ołowkowe spódnice? Zawsze taka chciałam mieć, ale nie miałam jakoś odwagi. Co wy na to?
ijaktu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 15:47   #7
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaktu Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie propozycje, wiedziałam, że mogęna was polegać.
Czyli rozumiem, że najlepsza klasyka. W szafie nie mam zbyt wielu ciekawych ciuchów, poza tym zmienił mi siętrochę rozmiar po urodzeniu dziecka - na szczęście na mniejszy i większość oficjalnych ciuchów sprzed ciąży po prostu na mnie wisi. Muszęwięc wybrać ię na zakupy.
Chyba skuszęsię na klasyczną ołówkową spódnicę (tylko jaki kolor?!) i białą bluzkę koszulową. Nie wiem tylko jakie dodatki dobrać. No i co z butami? Jestem brunetką o jasnej karnacji i niebieskich oczach. 168 cm wzrostu, 55kg, rozmiar 38. Trochę odstaje mi brzuszek i nie mam wyraźnie zarysowanej talii, za to mam długie zgrabne nogi i w miarę szczuple ramiona. Biust średni. Czy niebieskie dodatki lub turkusowe byłyby ok? I czy do mojej figury pasują ołowkowe spódnice? Zawsze taka chciałam mieć, ale nie miałam jakoś odwagi. Co wy na to?
Może ołówkowa spódnica a pod spód bielizna korygująca żeby spłaszczyć brzuszek? Zgrabne nogi warto podkreślić A do tego tak jak mówią dziewczyny jakiś wyrazisty dodatek - np kolczyki turkusowe by pięknie podkreślały niebieskie oczy
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości