|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak się ubrań na konferencję?
Witajcie, jestem tutaj nowa i mam nadzieję, że znajdę wśród was wiele fantastycznych babek z duża wiedzą na temat mody.
Od roku jestem mamą i trochę wypadłam z obiegu, nie za bardzo jestem na bieżąco z obowiązujacymi trendami. Mam więc mały problem. Za jakiś miesiąc będę brała udział w konferencji dla kobiet biznesu z najwyższej półki. Będę tam reprezetnowała swoją firmę, która jest patronem tejże konferencji. Firma ta zajmuje się organizacją i sprzedażą prezentów w formie przeżyć, wiecie, takie różne ciekawe atrakcje, które można komus podarować. Musze sie dobrze zaprezentowac i tu własnie jest problem. Co ubrać????? Klasyczny strój, czy ze względu na specyfikę firmy, załozyć coś kolorowego, nie wiem, moze cos szalonego? Błagam, pomóżcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się ubrań na konferencję?
cięzko nie widziac co masz w szafie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ciezko tak cos poradzic nie znajac dresscodu w twojej firmie/branzy, ale ja na twoim miejscu postawiłabym na bardzo klasyczny, skromny strój i jakis 1 szałowy dodatek (np chusta na szyji, broszka, wielka bransoleta, buty...)
![]() |
#4 |
DOMator
|
To zależy co masz w szafie.
Najpewniej poczujesz się w klasyce. Możesz zaszalec z jakimś dodatkiem, który przełamie nudę i sztampowośc. To może byc naszyjnik lub kolczyki, pasek, torebka. Np. kropla czerwieni lub innego koloru do czarno-białego czy szaro/grafitowo-białego klasycznego stroju. Moja koleżanka brunetka do ciemnej sukienki zakłada często czerwone kolczyki (wiszące kuleczki) i czerwonby pasek. Więcej nie trzeba, a wygląda to fajnie i świeżo, łamie monotonię oficjalnego stroju. Jeśli jesteś blondynką możesz dodac cos w ciemym różu, turkusie. Myślę, że latem, w upalny dzień nawet bizneswomen luzują odrobinkę drescode i pozwalają sobie na odrobinę koloru i generalnie jaśniejsze barwy, bardziej zwiewne fasony. Może pasowałaby ci sukienka i jakiś żakiet? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie ubierałabym się na czarno - lepiej na tę porę roku coś beżowego, ercu, nude, szarego itp
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie propozycje, wiedziałam, że mogęna was polegać
![]() ![]() Czyli rozumiem, że najlepsza klasyka. W szafie nie mam zbyt wielu ciekawych ciuchów, poza tym zmienił mi siętrochę rozmiar po urodzeniu dziecka - na szczęście na mniejszy ![]() Chyba skuszęsię na klasyczną ołówkową spódnicę (tylko jaki kolor?!) i białą bluzkę koszulową. Nie wiem tylko jakie dodatki dobrać. No i co z butami? Jestem brunetką o jasnej karnacji i niebieskich oczach. 168 cm wzrostu, 55kg, rozmiar 38. Trochę odstaje mi brzuszek i nie mam wyraźnie zarysowanej talii, za to mam długie zgrabne nogi i w miarę szczuple ramiona. Biust średni. Czy niebieskie dodatki lub turkusowe byłyby ok? I czy do mojej figury pasują ołowkowe spódnice? Zawsze taka chciałam mieć, ale nie miałam jakoś odwagi. Co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.