|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
rantu na ustach fujjj jest na to sposob???
no wlasnie obojetnie jaka pomadka czy blyszczyk a uzywam rimella avonu inglota firm pokroju XXX sephory i wiele innych zawsze po jakims czasie robi mi sie rancik wew ust wyglada to ochudnie nienawidze tego i przez to czesto rezygnyje z malowania usteczek
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: rantu na ustach fujjj jest na to sposob???
Masz na myśli taką białą obwódkę na styku ust? Jeśli tak to równiez robi mi się czasem coś podobnego i równiez tego nie cierpię. Próbowałam różnych sztuczek ale nic nie pomaga, nawet odciskanie po pomalowaniu ust na chusteczce. Znalazłam jednak sposób a raczej selekcję kosmetyków. Wybieram najlżejsze pomadki i błyszczyki zostawiające najcieńszą warstwę kosmetyku. Wiem że wszystko zależy od zasobności portfela, ale po szminkach KissKiss Guerlaina oraz błyszczykach z tej serii obwódki nie mam prawie nigdy. Jeśli na zewnątrz panują niskie temperatury nie oddycham przez usta (proszę się nie śmiać
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
moja mama i siostra uzywaja kisskissow ale z tego co zauwazylam po nich tez mi sie troche tego robi ochydny efekt nalepszego kosmetyku mi sie odechciewa :/...
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zrób sobie dokładny peeling szczoteczką do zębów... jednorazowo, ale pomaga- myślę, że to przyczyna skórek na ustach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no chyba wlasnie jak rozmawiam a jak "nie korzystam" z ust to jest ok moje usta sa delikatne chyba az za ja mam w ogole po kazdym mazidle jakies takie obrane usta wlasnie jak by mi sie za szybko naskorekk na nich zuzywal to jest kiepskie uczucie
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pewnie Cię to nie pocieszy ale mam dokładnie tak samo. Zawsze wieczorem schodzi mi taka mała warstewka jakby naskórka z ust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hmmmm no a ile one kosztuja te balsamo blyszczyli wybieram sie na zakupy na dnaich i nie wiem czy mi sie w budrzet zmiesci co prawda kisskiss sa drogie ale warto zainwestowac fakt wiec uwierze Ci na slowo z tym nowym produktem... w sephorze dostane?
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kosztuje 105 złotych, ale możesz pomalować się testerkiem i zobaczyć jak zachowuje się na ustach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ach, ja sama kiedys zakładałam taki wątek, ale niestety nie dostałam wtedy zadnej rady... bo chyba takiej nie ma :/
ogolnie ja robie peeling szczoteczką i to przynosi jakis efekt ![]() poza tym odciskam z blyszczyków najlepiej mi podopasował APC ktory nie jest lepki, bo po moich ukochanym glam shine tez sie zdarza... zreszta po wszystkim niestety... jak dla mnie najlepsze chwilow jest peelingowanie ust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ok napewno wyprobuje
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Też mi sie tak kiedys robiło.Ale od paru lat przestało.Nie wiem dlaczego.Kiedyś namiętnie żułam gume i dużo mówiłam to może mieć wpływ.Nie robi mi się taka kreseczka jak nakładam naprawde minimalną ilość kosmetyku na usta i często pije wode(tak po małym łyczku co jakiś czas).Pioza tym nie oblizuje ust.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.