|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Maść propolisowa na trądzik
Witam serdecznie 😂
Czy ktoś może robił maść z kitu pszczelego i mógłby mi doradzić jak taką maść Prawidłowo wykonać? Czytałam kiedyś, że może być pomocna przy trądziku. Moje krosty bardzo długo się goją, tygodniami wręcz! I pomyślałam że spróbuję, ale chyba mi ten specyfik nie wyszedł :C Wszędzie jest napisane, że trzeba rozpuścić kit i wazelinę w jednym pojemniku, w kąpieli wodnej, i mieszać aż składniki się połączą. Tak też zrobiłam, tylko że ten kit się w ogóle nie chciał rozpuścić :l Stałam nad tym garnkiem chyba pół godziiny, z wosku zrobiła się woda, a kit był taką gęstą kluchą, coś jak czekolada. Nie ma możliwości żeby one się połączyły. Po wystygnięciu wosk zrobił się żółty, a kit znowu zasechł w taką twardą skorupę, jaką był na początku... Czy ja jestem jakaś ułomna? Co robię nie tak? Będę wdzięczna za każdą pomoc... Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Maść propolisowa na trądzik
Przepraszam, nie wosk tylko wazelina 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.