|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Młody kot cały czas miauczy
Cześć, w sobotę adoptowałam małego kotka. Ma 10 tygodni. Na początku bal się, teraz jest już o wiele lepiej,ale..
Kociak ciągle zwraca na siebie uwagę poprzez miauczenie. Nie mogę spać, nie mogę wyjść do innego pokoju, bo ciągle miauczy. Zaczynam wymiękać powoli, on za wszelką cenę musi być tam gdzie ja. Wszędzie słyszę to jego 'miau' Nie jest glodny- ledwo zje, zniknę mu z oczu i już miauczy. Nic go nie boli - byliśmy u weterynarza, jest zdrowy jak rybka. Bawimy się np.godzinę, jest zmęczony i idzie spać, wyjdę z pomieszczenia i zaczyna miauczeć, więc to raczej też nie przez nudę. A zatem - dlaczego i jak go tego oduczyć, żeby nie zwariować? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Młody kot cały czas miauczy
Pytanie: skąd go adoptowałaś. Bo jeśli był z matką i rodzeństwem to może najnormalniej nawoływać znajomków. Dlatego bierze się wraz z kotkiem jakiś kocyk, cokolwiek, na czym jest zapach matki i rodzenstwa.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Trochę szybko został zabrany od matki. Lepiej po 12 tygodniu. Myślę, że z czasem mu przejdzie. Jeżeli macie możliwość to możecie też rozważyć adopcje drugiego, starszego kota z domu tymczasowego. Wtedy uwaga malucha powinna zostać chociaż w jakimś stopniu przekierowana na przedstawiciela swojego gatunku. Plus starszy kot ma zwykle pozytywny wpływ behawioralny na za wcześnie zabrane maluchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak, kot wychowywał się z 3 małymi kociakami i kotką. Przebywał w domu weterynarza, który zabezpieczył kotkę z młodymi znalezione w lesie. Dostałam legowisko i kocyk, żeby maluch czuł zapach mamy i pozostałych kociakow.
Próbowałam zabierać go do domu rodzinnego, gdzie rodzice mają 2 letniego kotka, również niewychodzącego. O ile starszy kot wykazuje zainteresowanie zabawą z młodszym, to maluch bawi się z nim tylko kiedy jestem w pobliżu. Kiedy zniknę za drzwiami-siedzi przy nich i 'woła'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.