|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lierac
Właśnie zakupiłam preparat na przebarwienia firmy LIERAC i mam wątpliwości czy po nałożeniu tego preparatu mogę nałożyć na niego krem i podkład?Czy powinnam odczekać jakiś czas z nałożeniem kremu? W ulotce jest tylko napisane,że powinnam wmasować w miejsca przebarwień rano i wieczorem. I z tym rano jest problem, bo na siódmą muszę być w pracy.
Proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Lierac
Po wchłonięciu się preparatu Lierac można nalozyc krem na dzien koniecznie z filtrami i podklad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Lierac na przebarwienia- do Magi
Czesc Maga, moze pamietasz, jakis czas temu pogawędziłyśmy sobie troche o preparcie na przebarwienia Lierac'a. Chciałam zapytać o efekty?
Z moich wyliczen wynika ze stosujesz je juz ponad 3 miesiace, a producent wlasnie po 3 miesiącach obiecuje widoczną poprawę. Ja stosuje od listopada i chyba widzę powoli efekty. ALe jestem ostrożna w ocenianiu... No i moje przebarwienie na czole tez było bardzo "konkretne". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Re: Lierac na przebarwienia- do Magi
Cześć !
Zerknij do KW - już wrzuciłam recenzję (ale w KW występuję jako systematica [img]icons/icon12.gif[/img] ) Od tego czasu widzę dalszą poprawę - może dlatego, że zaczęłam dodatkowo używać wybielający krem Laory - jako krem pielęgnacyjny na dzień. Ponieważ na twarzy skuteczność kremu moze byc modyfikowana przez inne kosmetyki - robię sobie próbę kontrolną, stosują Lieraca na nadgarstku - gdzie miała dwie plamki - jedną malutką, drugą większą, obie w tym samym odcieniu - smaruję tę większą i tu najlepiej widać efekt - już sie nie rzuca w oczy - bardzo wyjaśniała, jest mniejsza, brzegi ma nieostre. Czyli jest OK. [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Lierac - żel na przebarwienia.
Proszę o opinię na temat kosemtyków przeciw przebarwieniom. Jak ma się do nich żel przeciw przebarwieniom Lieraca. Czy ktoś go używał? Jaka jest jego skuteczność. Prosze o radę. Te plamy na twarzy to koszmar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: Lierac - żel na przebarwienia.
czytalas recenzje na KW? Wprawdzie 2 ale zawsze cos..
Poza tym efekty używanie czegokolwiek przeciw przebarwieniom i tak będą widoczne dopieo po dlugiej kuracji ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A juz myslalam ze tylko ja mam problem z plamami na twarzy.Zeszlego lata za mocno slonce przypieklo mi twarz i pozostawilo te brzydkie plamy na policzkach, czole i brodzie.Czytalam w jakims magazynie ze niektore kosmetyki nie powinny byc uzywane jesli zamierzasz sie opalac.Bardzo bede wdzieczna za jakiekolwiek wyprobowane porady.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu rozmawiałam z Basią K na tym forum o likwidacji przebarwien. Plam nie mozna opalac, dobre filtry to podstawa powodzenia kuracji. Basia poradziła spróbować właśnie Lieraca lub Mela D (krem na przebarwienia). Inne mocniejsze preparaty z kwasami lepiej stosować jesienia i zimą plus oczywiście filtry. Basia bardzo szczegółowo, krok po kroku napisała co nalezy robić aby się pozbyć tego paskudztwa. Pozdrawiam
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1055264651
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jaki krem???
Właśnie kilka dni temu postanowiłam zwalczyć swoje przebarwienia.Wprawdzie pora na takie zabiegi średnio dobra,ale tak doprowadzaja mnie te plamy do szału,że muszę coś z nimi zrobić.
Kupiłam sobie krem Liraca na przebarwienia i planuje w najbliższych dniach zrobić sobie peling ziołowy.Po tym zabiegu powinnam uzywać kremu z wysokim filtrem no i tu mam problem bo zupełnie nie wiem co kupić.Może któraś mądrzejsza mi coś podopowie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Re: Jaki krem???
Poczytaj to:
http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_cz13_uzup2.php http://www.wizaz.pl/basia_aktual_20021111.php http://www.wizaz.pl/news/index.php?catid=8&blogid=1 Jeśli będzie mało, wrzuć w wyszukiwarkę wizażową hasło "krem z filtrami" - było sporo dyskusji na ten temat ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Lierac
czy ktoś wie gdzie znaleźc datę ważności na żelu na przebarwienia tej firmy?Stówka wydana a nie jestem pewna czy dobry.Jedyne cyferki które tam widnieją to 01043 czyżby to był styczeń 2004 o zgrozo!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
data pewnie jest zakodowana. możesz pójść do apteki, w której kupiłaś krem i poprosić od odczytanie daty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Eh, Francuzi .... 0104 to data produkcji (styczeń 04). Ważność produktów Lieraca wynosi 3 lata. Przynajmniej tak przysięgają panie w mojej perfumerii i ich dostawca
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pomoc.Oj jaki ten wizaż fajny.Tyle się można dowiedzieć a nie ufać wyłącznie producentom i sprzedawczyniom często z marnym skutkiem zresztą.Maguś Ty jesteś prawdziwym expertem (z tego co widzę) jeśli chodzi o przebarwienia.Wybierałam się swojego czasu na peeling ale po Twoim artykule kupiłam Lieraca(drugą butelkę) a na pierwszej był nr 05253.I to zrozumiała jako datę ważnosci no bo produkcji to nie bardzo.Także już nie wiem.Chyba będe musiała gnać 20 km do tej apteki co kupilam i zapytać.
A tak a propos to efekty widze takie same jak opisywałaś,a ze z przebarwieniami walczę od dziecka to czuję się jakbym dostała drugie zycie.Tyle że ostatnio to szczęście zmaciło mi słońce,które teraz wychodzi.Otóż zauwwazyłam,ze te moje plamy znowu zaczęły ciemnieć mimo,ze nakładam SVR 50 widocznie za mała protekcja przed UVA.Dodam,że po SVR 100 dostawałam jakieś niespodzianki.Boję sie,że jestem uczulona na filtry chemiczne,bo jeżeli tak jest to moja kuracja Lieracem pójdzie na marne.Maguś a jakiego Ty blokera używasz i czy jest skuteczny?Może miałaś podobny problem.Bardzo też jestem ciekawa jak sobie radzisz z bladoscia,używasz samoopalacza czy też pudrów brązujących?Bardzo bym Ci była wdzięczna za radę bo naprawdę męczy mnie już ta cera.Mam nadzieję ze w następnym wcieleniu będe mulatką.Pozdrawiam gorąco |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
jadorek napisał(a):
> Maguś Ty jesteś prawdziwym expertem (z tego co widzę) jeśli chodzi o przebarwienia. Expertem nie jestem ![]() ![]() ![]() Wybierałam się swojego czasu na peeling ale po Twoim artykule kupiłam Lieraca(drugą butelkę) a na pierwszej był nr 05253. I to zrozumiała jako datę ważnosci no bo produkcji to nie bardzo.Także już nie wiem. Wiesz, poprzedni pisałam z pracy i nie miałam pod ręką żadnego Lieraca. Teraz odpakowuję świeżego Anti-Taches'a (mam pewność, że świeży, bo sklepie sprowadzają go tylko dla mnie ![]() ![]() Wiesz co ? Zaraz napiszemy list z pozdrowieniami i prośbą o rozwianie naszych wątpliwości od czytelniczek Wizaż.pl do firmy Binnvar - polskiego dystrybutora kosmetyków Lierac ![]() Oczywiście dam znać, jaką otrzymałyśmy odpowiedż ![]() > plamy znowu zaczęły ciemnieć mimo,ze nakładam SVR 50 > widocznie za mała protekcja przed UVA.Dodam,że po SVR 100 dostawałam jakieś niespodzianki. Boję sie,że jestem uczulona na filtry chemiczne, bo jeżeli tak jest to moja kuracja Lieracem pójdzie na marne. Maguś a jakiego Ty blokera używasz i czy jest skuteczny? Może miałaś podobny problem.Bardzo też jestem ciekawa jak sobie radzisz z bladoscia,używasz samoopalacza czy też pudrów brązujących? Używam SVR 100 B, odkąd zaistniał na rynku. Zimą nakładam tylko raz dziennie, od wiosny do jesieni 2 - 4 razy, "w terenie", szczególnie w górach, co 2 godziny. Wcześniej stosowałam Biodermę Photoderm Max 100 - niestety po jakimś czasie mleczko zaczęło mi podrażniać oczy (nic tragicznego, ale po prostu szczypią i pieką, a to męczy) natomiast krem tonujący jeśli nie jest przechowywany w lodówce to nabiera zjełczałego zapachu (pomimo że do końca gwarancji jeszcze ho-ho ..) Anthelios XL jest ohydnie tłusty, tak samo Dermedic 60. Avene 60 emulsja ma być nietłusta, a na mnie się lepi ![]() Natomiast krem Avene 60 jest całkiem OK, jeśli masz karnację typu "krew z mlekiem" - bo przy ciemnej wyglądasz jak prosiak, no i warzą się na nim wszystkie podkłady tego świata ![]() Jak sobie radzę z bladością ? Po prostu - zmiana image ![]() Kiedyś cały rok używałam samoopalacza - teraz zarzuciłam to, bo po prostu nie mam już siły na nakładanie jeszcze jednego smarowidła - niezła okazja do przetestowania nowych makijaży i stosownych fryzurek ![]() Ale jeśli nie znosisz swojej "bladej twarzy" to polecam Ci balsam brązujący Ziaji z wyciągiem z orzecha / ten niby do ciała - ja używałam go również na twarz / - masz pewność, że ten preparacik działa tylko powierzchniowo, i wyglądasz zdrowiutko ![]() uff .. gaduła ze mnie, psieprasiam ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Droga mago.
Dzięki za tak obszerna odpowiedź,poprawiła mi kiepski dziś nastrój.Temat naprawdę mnie wciąga a to za sprawą tych moich piegów znienawidzonych od dziecka.Wdzięczna jestem za każdą radę. Wracając do naszej zagadki dzwoniłam do tej apteki co zakupiłam Lieraca i pani powiedziała,że Lierac i Vichy nie mają na produktach podanych dat(produkcji czy waznosci)tylko sa to kody a klucz do nich apteka dostaje z hurtowni wraz z dostawą.Podobno mój jest wazny do 2006.Pozostaje mi wierzyć i smarować.Jednego tylko nie mogę zrozumieć po co tyle zachodu z tymi szyframi. Druga wiadomośc to taka(chociaż pewnie już o tym wiesz),że SVR wypuścił nową ulepszona wersję kremu 100 B.Otóz protekcja wynosi SPF100/IPD110/PP40.Także jeszcze silniejsza ochrona.Ubolewam ,że ja nie moge go stosowac.Jak na razie testuję różne inne blookery.Masz rację Avene jest ok tyle,że mnie podraźniał i skończyl w koszu.Dzisiaj w aptece zamówiłam La Roche Posay Anthelios XL wersję tonującą(w przeciwienstwie do dwóch wyzej opisanych nie zawiera filtru Tinosorb M tylko Mexoryle i w tym moja cała nadzieja na to,że moja skóra go będzie tolerować).Podoba mi się to rozwiązanie tonujące bo też nie chce mi się już nakładać tylu mazideł.Teraz rozumiem,że nie sztuką jest wybielić przebarwienia tylko chronić odpowiednio by nie ciemniały.A Anthelios daje radę i ten Dermedic 60?Z tego co wiem ma filtry chemiczne ale schowane w jakieś mikrokapsułki ni wnikające w głąb skóry(miejsze ryzyko podrażnienia).Pytam bo jak La Roche się nie sprawdzi to zostaje mi jeszcze ten.Piszesz,ze są tłuste ale ja już nie mam wyboru szukam czegoś co bedzie chroniło a nie podrażni mnie.Niestety nie mozna mieć wszystkiego. Mam jeszcze taki dylemat czy stosowanie samoopalaczy nie koliduje z tą kuracją wybielajacą?Myślałam takze a zakupie tabletek z betakarotenem"Solarin Extra" ale sama już nie wiem. Gorąco Cię pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Lierac cały rok???
Czy żel na przebarwienia lierac można uzywać cały rok, wraz z blokerem oczywiście, czy też należy go odstawić wiosną i latem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
Jestem zainteresowana kupnem tego żelu, jednakże chciałabym się dowiedzieć czy jest on w ogóle skuteczny i czy faktycznie rozjaśnia przebarwienia na skórze...Jego cena to ok 100zł, więc dość dużo, nie chciałabym wydawać 100zł tak po prostu lecz chciałabym uzyskać jakiś efekt.Proszę o ocenę tego produktu oraz ewentualne zastrzeżenia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lierac...Żel rozjaśniający przebarwienia!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Właśnie z tej strony się o nim dowiedziałam..Ale zawsze tak jest, że fajnie go opisują i w ogóle, a tak naprawdę może nie być taki rewelacyjny...Więc dlatego chciałabym się dowiedzieć od wizażystek na temat oceny tego produktu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
to właśnie Wizażanki (nie wizażystki) umieszczają swoje opinie o produktach w KWC
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.