|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Trądzik- kilka pytań
Hey.Przepraszam was, że zakładam nowy wątek, bo nie tylko ja mam taki problem. Mianowicie trądzik.. Mam kilka pytań i bardzo byłabym wam wdzieczna gdybyście mogli mi odpowiedzieć.
Po pierwsze: Co stosować na trądzik na plecach? Bo tak jak w zimę mi on nie przeszkadzał, tak w lato, gdy trzeba sie pokazać w stroju to niestety plecy w pryszczach nie wyglądają najlepiej. Po drugie: Czy tonik z serii Under Twenty energizujaco- rozświetlający jest do cery trądzikowej? Po trzecie: Czy są jakieś specjalne kremy z filtrem do cery tądzikowej, czy takie zwykłe też mogą być? Po czwarte: Czy mogę teraz stosować Acne Derm (latem zmienie na jakiś inny lek)na noc, a na dzień Acnofan, albo krem nawilżający z serii Garnier Czysta Skóra, bo nie wiem czy to ze sobą nie koliguje. Po piąte: Czy ktoś może polecić jakiegoś naprawde dobrego dermatologa w Stargardzie albo Choszcznie? Dziękuję jeśli ktoś może mi pomóc i pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: problem
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
1. Może mydełko siarkowe "Barwy" do mycia plecków
![]() 2. Wydaje mi się, że jest on do każdego typu cery. Ale jesli masz cere tradzikową to skusiłabym na jakiś inny o działaniu antybakteryjnym. 3. Taki zwykłe mogą pozatykać Ci pory, jesli masz do tego skłonności. Był taki wątek na forum biochemii o filtrach dla cer trądzikowych. Polecam to forum bo jest tam dużo na temat filtrów ![]() 4. Na noc możesz stosować acne-derm tylko pamietaj obowiazkowo o wysokich filtrach na dzień. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam dalszą część pytania ![]() ![]() 5. Niesety nie mogę ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Słoneczko! Bardzo ważne jest przy trądziku na pleckach, by go NIE DOTYKAĆ! Ja sama odkryłam (po radzie koleżanki) że krostki pojawiają się wtedy gdy nieświadomie ciągle moje ręce wędrowały na szyję i plecki... Gdy się oduczyłam, to krostki przestały się pojawiać.
Na plecki bardzo pomaga dodatkowo piling kawowy... Skóra dość szybko robi się jedwabista, gładziutka i nawet przebarwienia się zmniejszają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
1) Ja stosowałam tak: troche wilgotne plecki smarowałam Benzacne 5% ale tak cieniutko jak kremem i czekałam jak wyschnie i po tygodniu (no....moze troszke wiecej
![]() 3) Powinno sie stosowac specjalne kremy z filtrem bardzo wysokim, ja uzywam Anthelios La-Roche Posay z filtrem 40, ale smaruje sie nim tylko kiedy naprawde mocno słonce daje, bo buzia sie po nim swieci ale jak w zeszłym roku go uzywałam to nie miałam zima wysypu, a dwa lata temu nie stosowałam zadnego ochraniacza na twarz i miałam taki wysyp, ze hoho..... ![]() ![]() a reszty niestety nie wiem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Pryszcze!!
Dziewczyny wiem ze ten watek był juz wiele razy ale nie moge znalezc nic co by dotyczyło mojego przypadku!w załaczniku załonczyłam zdjecie!błagam dziewczyny pomozcie mi!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pryszcze!!
![]() ![]() ps.kup sobie moze clindacne- fajny antybiotyk w zelu- moze sprzedadza Ci go bez recepty ..
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z poprzedniczką.... dermatolog jest konieczny....
aaa..i wątpie, zeby sprzedali Ci antybiotyk bez recepty ![]() życze powodzenia i pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Siarka i trądzik
Hey. Używałam kiedyś Dermacnelu i głównym składnikiem był właśnie kwas siarkowy. Teraz już nie używam go, bo był strasznie tłusty i śmierdział :/ale w trakcie jego używania zczerniały mi pierścionki i łańcuszek. Moim zdaniem to właśnie siarka tak działa. I mam pytanie czy mydło siarkowe też ma taki wpływ na srebro? Jeśli tak to jaki jest jeszcze sposób na trądzik na plecach. Bo ostatnio właśnie z pleckami mam najwiekszy problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siarka i trądzik
Skorzystaj z wyszukiwarki,a jak Ci się nie chce to na pierwszej stronie tego forum jest wątek o mydle siarkowym z linkami do innych tego typu wątków.
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hej TARKI501!
![]() ![]() nie wiem,co moge Ci polecic,chyba tylko wizyte u lekarza. trzymaj sie dzielnie ![]() ps.od jak dawna masz problemy z twarza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
. . . odszczepieniec . . .
![]() ![]() ![]() ![]() . . . sorki za off topic, ale musiałam to napisać . . . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o ten antybiotyk bez recepty, to ja go zawsze bez recepty kupuje- ladnie prosze i mam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.