|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
|
Narzędzia |
2022-08-13, 14:39 | #1 |
Rozeznanie
|
Blond włosy bez rozjaśniacza?
Hej
Przez ponad 15 lat rozjaśniałam włosy co strasznie je wysuszyło i przerzedziło. Od około 3 miesięcy nie rozjaśniałam, staram się poprawić ich kondycję. Zaczęłam intensywnie olejowac. Co mogłabym zrobić z tym ciemnym odrostem? Czekać aż odrośnie do końca? Tylko wtedy będę chodzić z odrostem na pół głowy a moj naturalny kolor nie jest ciekawy. Będę wdzięczna za każda radę.
2022-08-14, 13:12 | #2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Blond włosy bez rozjaśniacza?
Nikt, nic?
2022-08-16, 09:40 | #3 |
mOLDerator
|
Jeśli nie chcesz wracać do włosów naturalnych to nadal pozostaje farbowanie. Tyle, że może już bez intensywnego rozjaśniania, a zrobienie u fryzjera odrostów z łagodnym przejściem w te jasne. Sama raczej bym nie kombinowała.
|
2022-08-16, 12:32 | #4 |
Raczkowanie
|
Mamy podobny kolor z tym, że ja mam swój mysi odrost bo nie chciałam po całości blond więc zrobiła mi fryzjerka refleksy przez co mam fajne przejście. Co do pielęgnacji od miesiąca robię peh, olejowanie i wydobywam skręt bo moje chcą się falować i różnica jest mega duża. Przy ostatniej wizycie fryzjerka w szoku była i pytała co robię
|
2022-08-16, 13:57 | #5 |
Raczkowanie
|
Można rozjaśniać coraz słabiej sam odrost, bez długości. Cały, albo robić to refleksami - czyli część włosów zostaje nierozjaśniona, a rozjaśnia się wybrane pasma. Wtedy przejście między długością a włosami przy samej głowie będzie bardziej "miękkie", nie rzucające się w oczy tak jak odcięcie prosto od linijki.
Rozjaśnionej długości nie trzeba traktować już rozjaśniaczem, wystarczy tonowanie, nadawanie samego koloru. |
2022-09-07, 08:22 | #6 |
Przyczajenie
|
Użyj tego, niestety zmywa się z każdym myciem włosów
|
2022-09-23, 19:42 | #7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
2022-10-04, 14:13 | #8 |
BAN stały
|
Może mi ktoś doradzi, chciałabym coś zmienić w wyglądzie.
Nigdy nie miałam blondu, ale zawsze mnie do niego ciągnie. Jakiś czas temu fryzjerka zrobiła mi jasne końcówki, teraz pomyślałam, że sama bym chciała rozjaśnić/zafarbować całe włosy na blond. Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. 3/4 włosów mam swój naturalny brązowy kolor, 1/4 to rozjaśnione kocówki. Co zrobić by wyrównać ten kolor? |
2022-10-07, 21:13 | #9 |
Raczkowanie
|
Próbuje dodać wątek ale nie mogę ..
który producent ma na tyle dobre farby żeby spokojnie rozjaśnić odrost? Kiedyś Goldwell 11 plus 12 oksydant dawały radę a teraz wychodzi mi rudy odrost |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.