|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Mój pierwsz :)
Witajcie
![]() Postanowiłam umalować się troszkę mocniej niż zwykle specjalnie na dzisiejszy wieczór ![]() Jest to pierwszy tak mocny makijaż oczu w moim wykonaniu (chociaż wiem, że wielu z Was, drogie Wizażanki, na pewno mocnym się nie wyda). Rzadko uzywam cieni, a jesli juz to tylko takie cieliste, perłowe. Cienie pod oczami mam extremalne (od urodzenia - taka uroda), więc się nie przestraszcie ![]() ![]() Będę wdzięczna za uwagi, chciałabym wiedzieć co robię źle, zwłaszcza w malowaniu powiek. Pozdrawiam i wesołych świąt Lista kosmetyków: -podkład mineralny Everyday Minerals -brązer Joko -róż Bourjois -biała czekoladka Bourjois -korektor L'oreal -czarna kredka (nie wiem jak bo zostało jej 5 cm ![]() -cienie: zgniłozielony Bell grafitowy Ruby Rose biały pigment MACa -Tusz Max Factor -Pomadka Nivea P.S. Normalnie makijaż wygląda mocniej niż ukazuje to aparat i moja twarz nie świeci się tak niemiłosiernie. Edytowane przez adusiadu Czas edycji: 2009-04-14 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pierwsz :)
he he nie no ładnie..
tylko ze wg mnie to nie jest mocny makijaz ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() makijaż moich oczu ogranicza się w większości przypadków do tuszu do rzęs i naprawdę ten jest dla mnie mocny ![]() Myślę, że masz rację, mogłam poprawić czarną kreskę - bo robiłam ją na począku makijażu i potem roztarłam pędzelkiem, takż jet niewidoczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
bardzo ładny makijaz, chcialabym sie w koncu nauczyc cieniowac tak jak wy....
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
bardzo ładnie, niezbyt mocno, wyglądasz naturalnie
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ładny, delikatny ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrob kilka razy sobie mocniejszy makijaz./.. uzyj tuszu i kredki do oczek ![]() jesli ci sie nie bd podobalo to zoastaniesz przy takim makiazu jak robisz teraz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Pasują Ci te kolorki, bardzo delikatne, subtelne, idealne do Twojej urody i ślicznej buźki
![]() co do strony technicznej roztarłabym troszkę cień który jest nałożony na zewnętrznej stronie powieki, jak dla mnie widać różnicę pomiędzi nim a byłszczącymi drobinkami wewnątrz ![]() czekam z niecierpliwością na Twoje kolejne propozycje ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak to potrafi mój 2,5 letni siostrzeniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
to może zaprezentujesz nam umiejętności Swojego siostrzeńca? chętnie popatrzę
![]() na zdjęciach niewiele widać, ale sądząc po 3 zdjęciu wydaje mi się, że mogłabyś pociągnąć wyżej ciemny cień ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ja też chętnie popatrzę na umiejętności Twojego siostrzeńca
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Organizatorka
|
zdolny chłopak musi być...
![]() A swoją drogą po co pisać komentarze, które nic nie wnoszą? Czy zakładając wątek na metamorfozach albo o piersiach i tyciu liczyłaś na takie własnie komentarze? ![]() Ja rozumiem, 15 lat, to wiele wyjaśnia, ale na przyszłość, pomyśl trochę zanim się udzielisz. Nie podoba Ci się - ma prawo, tylko przydałoby się jakieś wyjaśnienie, dlaczego i co Ci się nie podoba. Podoba- jeszcze lepiej. Temu chyba służą własnie odpowiedzi do postów. A jeżeli chciałaś się pochwalić zdolnym 2,5 latkiem, to wejdź na wątek o wybitnie uzdolnionych dzieciakach i tam chwal swojego siostrzeńca. Sorry adusiadu, ale wiem, jaki to stres pierwszy raz pokazywać swój makijaż, a takie zachowanie na pewno tego nie ułatwia. Przede wszystkim - witaj na MM w gronie pokazujących swoje makijaże ![]() Co do samego malowania... Jeżeli na co dzień używasz delikatnych kolorów , to ten makijaż rzeczywiście musiał być dla Ciebie ciemny, chociaż dla nas, które widziały już naprawdę ciemne makijaże wcale taki nie jest ![]() Jak na pierwszy raz nie jest źle, biorę też oczywiście pod uwagę złośliwość aparatu, który lubi zżerać kolory i nieco przekłamywać efekt końcowy. Przydałoby się nieco wyciągnąć ten ciemny cień ku górze, lekko poza załamanie powieki w zewnętrznym kąciku. O rozcieraniu już była mowa- trochę można by te kolory ze sobą delikatnie wymieszać, bo na moim monitorze też widać granicę cieni. Ja dodałabym jeszcze trochę ciemnego cienia pod dolną powiekę, ale tylko do połowy i roztarłabym ją, bo masz delikatną urodę i wszelkie ostre, grube krechy nie będą dobrze wyglądać. Podsumowując- wyglądasz delikatnie i naturalnie i to mi się podoba. Uwagi, jakie miałam, już napisałam ![]() Czekam na kolejne Twoje makijaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli masz zamiar umieścić komentarz niezgodny z regulaminem to lepiej sobie go daruj... Cytat:
![]() co do pociągnięcia cienia - bardzo mi to nie wychodzi i nie wiem dokładnie jak to zrobić zeby było dobrze, ale popróbuję jeszcze ![]() Cytat:
![]() ![]() Oglądałam Wasze makijaże i wiem co znaczy dla Was mocny makijaż ![]() W rzeczywistości nie było widać granicy cieni, ale tak jak mówisz - aparat+lampka biurkowa dają nie najlepszy efekt ![]() Co do wyciągania cienia, przyznaję się: nie potrafię. Zawsze wychodzą mi nierówne placki i jakoś mocno widać granicę ![]() ![]() Dziękuję za konstruktywną opinię ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Właśnie że fajnie, dla mnie też delikatnie, masz podobą urodę do Juliette Binoche - oczy i kości policzkowe - Twoja eteryczna uroda pasuje do delikatnych ale i do mocniejszego makijażu, napewno warto poeksperymentować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
bardzo fajny, naturalny makijaż
![]() btw jesli chodzi o wyciąganie cieni to dla mnie też cięzki kawałek chleba ![]()
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2008-12-25 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
bardzo delikatny makijaż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.