brak związków i dziewictwo przed trzydziestką - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 14:49   #91
Midnight Summer Dream
Raczkowanie

Dot.: brak związków i dziewictwo przed trzydziestką

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Alkohol nie jest niezbędny do życia, natomiast zdrowi ludzie odczuwają popęd seksualny.
Podejrzane, bo zastanawiałam się czym odstraszyła potencjalnych facetów - żadnego związku do 30? Hm, dziwne.

Gdybym miała być całe życie ostrożna, chodziłabym w kasku i gumowych rękawiczkach a potem gdybała "a może..." "a może...?"
Seks też nie jest niezbędny do życia, a popęd, jak już napisała Lexie, nie u wszystkich uruchamia się sam z siebie, tylko trzeba go rozbudzić. Czasem, by tak się stało, trzeba spotkać odpowiednią osobę, co bywa trudne. A co do przyczyn - przeczytaj uważnie cały wątek. Wyjaśniłam to już dość szczegółowo. I przykre jest, że muszę przytaczać całą historię swojego życia, bo inaczej zaraz ktoś zakłada, że "odstraszyłam" albo że jest ze mną coś nie tak poza tym, że mi się życie pokomplikowało.

Edytowane przez Midnight Summer Dream
Czas edycji: 2010-05-05 o 14:52
Midnight Summer Dream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 14:52   #92
Marien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bozyciesamosieuklada Pokaż wiadomość
Pozwólcie, że się dołączę ;P to chyba nie jest odpowiedni wątek, ale znalazłam tutaj b fajne wypowiedzi, więc stwierdziłam, ze tutaj napiszę ;D

ogólnie mam 19 lat i zerowe doświadczenie w seksie.

prawie mi to nie przeszkadza - bo na przykład z pocałunkiem czekałam późno - i było.... WOW! :P więc było warto czekać ;D
ale co do tego PRAWIE: najgorsze są rozmowy między znajomymi. nie mam oporów żeby powiedzieć to ludziom wokół których się kręcę, ale jakiś czas temu miałam sytuacje na imprezie:
około 15 osób [znajomych, takich tylko od imprez ;P] i zaczęli rozmawiać kto, ile był najdłużej w związku. na szczęście jak miało dojść do mnie to się rozeszło po kościach, ale ... stres był! bo nie wszyscy muszą o tym wiedzieć, szczególnie osoby, które są w stanie to rozgadać.

no i co zrobić: kłamać? mówić prawdę?
na pewno mówiąc coś być pewnym siebie. no aleee......

No skąd ja to znam.
Prawie tyle samo lat i zero wszystkiego z tego zakresu: całowanie, związki, seks itd.
Raz pewien Pan starszy ode mnie usłyszawszy, że jestem dziewicą zrobił ogromnego zonka...
Marien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 14:55   #93
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Seks też nie jest niezbędny do życia, a popęd, jak już napisała Lexie, nie u wszystkich uruchamia się sam z siebie, tylko trzeba go rozbudzić. Czasem, by tak się stało, trzeba spotkać odpowiednią osobę, co bywa trudne. A co do przyczyn - przeczytaj uważnie cały wątek. Wyjaśniłam to już dość szczegółowo. I przykre jest, że muszę przytaczać całą historię swojego życia, bo inaczej zaraz ktoś zakłada, że "odstraszyłam" albo że jest ze mną coś nie tak poza tym, że mi się życie pokomplikowało.
Pytasz o zdanie więc odpowiadam że dla mnie byłoby to dziwne
Popęd nie uruchamia się u każdego, niektórzy nie mają go wcale TYM bardziej byłoby to dla mnie dziwne i raczej nie skakałabym z radości że mam oziębłą kobietę.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 17:24   #94
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baobabka Pokaż wiadomość
Ale podejrzane..o co ?

Dlatego też mówię- mnie to zaskakuje, jest to dla mnie nowość, ale nie traktowałabym autorki jako jakies dziwo i stwora z innej planety.
Pomijam kwestie niepicia bo to rozumiem ale jesli chodzi o kwestie zwiazkow i seksu, to patrzalabym sie podejrzanie.
Bo wiesz, malo jest osob takich jak ja, ktore lubia samotnosc. Jesli by mi chlop przed 30 wyskoczyl ze zdaniem "nigdy z nikim nie bylem, jestem prawiczkiem" wolalabym sie upewnic czy nie jest jakims psycholem albo emocjonalnym popaprańcem.
Jesli ktos mi to logicznie umotywuje to wporzo (roznie sie ludziom uklada) ale jesli to ma byc jakies popapranie to wole wiedziec od razu i sie wycofac niz brnac w zwiazek z popaprańcem :|
Stary 2010-05-05, 21:05   #95
baobabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Alkohol nie jest niezbędny do życia, natomiast zdrowi ludzie odczuwają popęd seksualny.
Podejrzane, bo zastanawiałam się czym odstraszyła potencjalnych facetów - żadnego związku do 30? Hm, dziwne.
Oczywiście, masz rację. mi chodzi tylko o to, że zawsze dają ludziom troszke więcej...hmmm.. nie wiem jak to nazwać..luzów w ocenie, jesli wiesz o co mi chodzi
Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
Jesli by mi chlop przed 30 wyskoczyl ze zdaniem "nigdy z nikim nie bylem, jestem prawiczkiem" wolalabym sie upewnic czy nie jest jakims psycholem albo emocjonalnym popaprańcem.
A to inna kwestia zupełnie. co innego być z kims w związku, planować coś z nim a co innego jakas nowopoznana dziewczyna.
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 12:45   #96
sam1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
Bo wiesz, malo jest osob takich jak ja, ktore lubia samotnosc. Jesli by mi chlop przed 30 wyskoczyl ze zdaniem "nigdy z nikim nie bylem, jestem prawiczkiem" wolalabym sie upewnic czy nie jest jakims psycholem albo emocjonalnym popaprańcem.
to nie jesteś jedyną osobą tu która lubi samotność
sam1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości