![]() |
#31 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jadłospis
Cytat:
Tez mi sie wydaje, ze to doscy takie sensowne podejscie i ciesze sie, ze ktos podziela moje zdanie ![]() Co prawda nie jestem jakas super przesadna, ale nie dziekuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do menu to moim zdaniem wszystko zalezy od tego jacy goscie sa zaproszeni, ale fajnie byloby gdyby goscie mogli zjesc cos innego niz jedza na codzien. Menu ktore przedstawilas, ze bylo u Was podawane najczescie jak dla mnie jest troche przestarzale ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
ja nie napisalam ze restauracja w ktorej pracowalam jako kierownik miała tylko te dania ktore wymienilam. oczywiscie byly tez inne odpowiednio dopasowane do sezonu typu kotlet szwajcarski karczek z grilla carbonarra z pieczarkami i szynka wiele rodzajow dziczyzny ryb w roznych postaciach i roznego rodzaju zup kremow itd, napisalam ze panstwo mlodzi najczesciej wybierali to z posrod 35 zestawow menu jakimi dysponowalam. a co do pierwszego dania pare razy sie zdazylo ze w specjalnie p[ieczonym chlebu podawalismy zupe krem z homarow, i zawsze wiekszosc osob tego nie preferowala to samo z kremem z borowikow czy jaka kolwiek inna zupa natomiast jesli na stole pojawial sie rosol zawsze kazdy jadl. zawsze swoim klientom mowilam ze takie zupy krem mozna oczywiscie serwowac na pozniejsze danie gorace ewentualnie na poprawiny ale kazdy na piewsze danie preferuje rosol. sama biore slub w tym roku. ustalajac swoje menu bede brac pod uwage wszystkich gosci i dostosuje dania do tego co preferuja. pomyslcie po co wydawac pieniadze w bloto i podawac cos co naszych gosci odrzuci od jedzenia przeciez wiadomo ze kuchnia polska, staropolska i wloska maja najwieksze powodzenie i to tymi daniami najbardziej powinnismy sie kierowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
A jeśli musi to być rosół to ciekawie podany:
- zaprawiony sokiem ze świeżych cytryn, będzie lekkostrawny na letnie przyjęcia (zupa cytrynowa) - zamiast nieśmiertelnego makaronu pierożki drożdżowe, tortellini, grzanki z serem
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.