Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem? - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-03-18, 22:04   #2671
marza_mr
Zakorzenienie

Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Gdzie ją kupujesz?
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
U mnie Tchibo ziarnista jest w większości dużych marketów typu Kaufland, a w Polsce to kojarzę głównie ich sklepo-kawiarnie w centrach handlowych.

Większość marek to w ogóle nawet nie podaje tego parametru, przez co dla mnie w ogóle nawet nie wchodzą w rachubę.
Na pewno każda kawa z palarni ma podaną kwasowość, a marketowe też coraz częściej na szczęście.
Ta Tchibo, o której piszesz w Polsce też jest w Kaufie i większości dużych marketów typu Leclerc. W moim osiedlowym też jest.
marza_mr jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-20, 09:53   #2672
gryx82
Baptysta Dnia Ósmego

Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Ja mam dziś w filiżance kawę etiopską (dostałam w prezencie)z belgijskiej palarni, .
O, a filiżanka skąd?

Cytat:
Lavazza (mówimy o złotej?) zrobiła się mocno kwaśna niestety.
Moja czeka w kolejce na otwarcie, wracam do niej od czasu do czasu. Nie polecam za to kawy o "aromacie" czerwonego wina (z naszej lokalnej palarni) - śmierdzi jak nieszczęście (ale ja wina nie lubię, może to stąd; ichnia "whisky" jest bardzo dobra).

"Strzeż się ludzi, którzy nie lubią kotów"

przysłowie irlandzkie

gryx82 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-20, 19:02   #2673
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
O, a filiżanka skąd?

Moja czeka w kolejce na otwarcie, wracam do niej od czasu do czasu. Nie polecam za to kawy o "aromacie" czerwonego wina (z naszej lokalnej palarni) - śmierdzi jak nieszczęście (ale ja wina nie lubię, może to stąd; ichnia "whisky" jest bardzo dobra).
Pewnie z Chin

Ja piłam parę lat temu przywiezioną z Niemiec i była pyszna. Teraz co kupię, to kwaśna niemiłosiernie.
Smakowe kawy to nie moja bajka.
Stary 2023-03-21, 07:37   #2674
gryx82
Baptysta Dnia Ósmego

Cytat:
Pewnie z Chin
Zazdro!

Cytat:
Ja piłam parę lat temu przywiezioną z Niemiec i była pyszna. Teraz co kupię, to kwaśna niemiłosiernie.
Na potrzeby wątku otworzyłem złotą Lavazzę i właśnie test robię <oklaski z sali> Kwasowość w sam raz (ale ten aspekt nigdy mi nie wadził), jednak zbyt mocno palona jak dla mnie. I zbyt drobno mielona

Cytat:
Smakowe kawy to nie moja bajka.
Ja lubię od czasu do czasu, ale rzadko.

przysłowie irlandzkie

Stary 2023-03-21, 20:23   #2675
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Na potrzeby wątku otworzyłem złotą Lavazzę i właśnie test robię <oklaski z sali> Kwasowość w sam raz (ale ten aspekt nigdy mi nie wadził), jednak zbyt mocno palona jak dla mnie. I zbyt drobno mielona

To aż dziwne, nie wiem, może mielona jest lepsza paradoksalnie Ja kupuję ziarnistą. A może kupujesz w jakimś tajnym miejscu?
Przyjemnie, owocowo kwaśną kawę też lubię, tutaj ten kwas był taki , że zostawiał taki niemiły posmak.
Stary 2023-03-22, 19:43   #2676
jasmie
foxy lady

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Dla mnie latami najlepszą kawą była klasyczna Lavazza. Mój żołądek przestał ją jednak tolerować (właściwie to w ogóle nie powinnam kawy), więc byłam zmuszona znaleźć zastępstwo z zerową kwasowością i kupuję teraz Tchibo Espresso wersję sycylijską.

Dziękuję za polecenie, również nie toleruję kwasu w kawie następnym razem chętnie kupię. Teraz w leclercu kupiłam kawę Cafe mon Amour Kamerun i też jest doskonała - zero kwasu i goryczy. Nic mi po niej nie jest.

A młynek w końcu mam Melitta Molino i jestem zadowolona.
jasmie jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-23, 09:11   #2677
gryx82
Baptysta Dnia Ósmego

Cytat:

Cytat:
To aż dziwne, nie wiem, może mielona jest lepsza paradoksalnie Ja kupuję ziarnistą. A może kupujesz w jakimś tajnym miejscu?
Pojęcia nie mam. Zresztą to bardzo subiektywna sprawa, ile ludzi, tyle gustów

przysłowie irlandzkie

Stary 2023-03-26, 07:44   #2678
DwadziesciakilkaLat
Raczkowanie

Termometr elektroniczny. Co za wygoda. Parenaście sekund i mam konkretny wynik, bezpiecznie i bez obracania termometru pod różnym kątem do światła, żeby zobaczyć słupek rtęci. Łał.
DwadziesciakilkaLat jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-28, 22:33   #2679
Doris Day
Zadomowienie

Chusta elastyczna a potem nosidlo Ergobaby Omni 360.

Komfort dziecka i moj wzrosl o 100%

22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy

Co było, a nie jest,
nie pisze się w rejestr

Doris Day jest offline   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 09:17   #2680
kaledonia
zielony stworek

Garnek żeliwny emaliowany, używany jako slow cooker. Tyle lat się nad tym zakupem zastanawiałam, bo cena nie niska, ale przy obecnych cenach energii elektrycznej szybko się zwróci.
Nie ma potrzeby włączania wentylatora, bo nic z gara nie paruje.
Wstawiam na niską moc kuchenki ( indukcja na poziom 4 ) i znikam z kuchni.
Wszelkie dania z grochu czy fasoli, a także golonka z kapustą wychodzą bezkonkurencyjnie.
Dużo do zmywania nie ma, nie przywiera zbytnio.

Patelnię żeliwną ( bez emalii ) mam od lat i też polecam.

Moda przemija, styl pozostaje
kaledonia jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości