![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Staraczki 2023
Oczywiste jest to że najważniejsze aby ciąża przebiegała zdrowo aby Bobasek urodził się zdrowy a jednak tak jak już wspomniałam mam dwóch synów różnica wieku jest między nimi spora więc bardziej sobie dokuczają niż robią coś razem w pierwszej jak i w drugiej ciąży od razu wiedziałam że będzie sen miałam po prostu takie wewnętrzne przekonanie
Teraz kiedy zabrakło mi mamy ta córka jakoś jest moją wewnętrzną potrzeba te sukienki i wszystkie pierdoły są najmniej ważne Ja po prostu chciałabym mieć małą Ja po prostu chciałabym mieć mała kobietkę w domu bo nawet psy i kot to faceci |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zwierzaków to u nas też chłopaki - dwa psy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Ja też marzę o córce, ale mąż chyba bardziej. Już w pierwszej ciąży liczył na dziewczynkę, a mnie było obojętne.
![]() Wiadomo, jak będzie drugi chłopiec to też fajnie, aby tylko dziecko było zdrowe i ciąża bez powikłań.
#1324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze chciałam mieć córkę, a teraz jest mi to obojętne, aby było zdrowe. Ja obstawiam jednak syna, bo z genami mojego męża raczej ciężko o córke heh ![]() U moich rodziców z kolei więcej kobiet w rodzinie. Tato ma 3 siostry, mama 1, a ja mam 2 siostry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bratowa podpowiadała, że na chłopca trzeba mieć siekierę pod łóżkiem! Więc może na dziewczynke trzeba ją wyjąć. ![]() Ja brałam tabletki, później była przerwa (prawie rok czekałam na powrót okresu po odstawieniu tabletek...), później znowu brałam tabletki przez dobry rok, ale strasznie sie męczyłam, wszystkie skutki uboczne mnie dopadły i ginekolog polecił mi zmianę na krążki hormonalne. Super sprawa, ale zdarzyło się że wypadł a ja nie zauważyłam przez kolejne dni, więc nawet raz trafiła się tabletki awaryjna. I od dobrych dwóch lat na szafce w sypialni leży wielkie opakowanie prezerwatyw, z których użyliśmy może z 5 sztuk... Także jakbym wiedziała wczesniej, jak 'latwo' można zajść w ciążę, to oszczędziłabym tyle pieniędzy i wątroby... Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Raczkowanie
|
No bez mamy jest ciężko dużo mi pomagała była moim wsparciem przyjaciółką wiadomo jak jest ale liczę na to że teraz mając ją w gronie swoich aniołów postara się pomóc spełnić mi marzenie o córce mój partner tak samo od samego poczatku mówił że chciałby mieć córkę
Jednak wiem że jeśli nie będzie mi dane i znów urodzi się chłopiec to będzie miał na imię Jakub bo moja mama próbowała mi wcisnąć to imię do poprzednich dwóch synów😂 I najwyraźniej teraz dopnie swego jeśli to będzie chłopiec ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Ja tylko przy jednych tabletkach czułam się dobrze był to regulamin i nie miałam przy nich żadnych skutków ubocznych wszystkie inne które stosowałam zawsze problem z trądzikiem z łaknieniem samopoczucie i idę do dupy Jak na sam koniec zdecydowałam się na wkładkę to stwierdziłam że to jest idealna metoda dla mnie żadnych skutków ubocznych zerami się poprawiła no i Komfort psychiczny bo z tabletkami zawsze miałam problem jeśli chodziło o pamięć tyle tylko że przy wkładce często po stosunku miałam obfite krwawienia to był chyba jedyny - I teraz po ciąży na pewno do tej wkładki wrócę Jest mnóstwo różnych niby metod na Poczęcie danej płci pozycję diety czas kiedy trzeba się kochać ale nie ma żadnych naukowych dowodów i potwierdzenie na to że to działa😂 ja to chyba sobie włożę pod łóżko sukienki kokardki cekiny😂😂 ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- U nas to jest bardzo mieszane ale właśnie od strony mojego taty więcej mężczyzna od strony mojej mamy i babci więcej kobiet Więc tutaj też nie ma reguły Mój partner jest jedynakiem ja z kolei mam brata także nie wiem przed ciążą chyba wybiorę się jeszcze na pielgrzymkę w intencji Narodzenia córki heheh |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Raczkowanie
|
Jakby można było sobie wybrać płeć dzieciaczka to by było coś
![]() ![]() ![]() Niewielkie plamienia różowe właśnie niestety mi się pojawiły 3 dni temu, miałam iść w sobotę pierwszy raz do lekarza ale poleciałam wczoraj. Lekarka uspokoiła mnie, piękny zarodek z bijącym prawidłowo serduszkiem i wiekiem ciąży mniej więcej pokrywa się z terminem miesiaczki. Dzisiaj 5+6. Jednak ze wzgledu na plamienia i poronienie dostałam duphaston. Chociaż nie wiem czy jest sens brać bo progesteron (dzisiaj dostałam wyniki) w wysokiej normie. W sobotę zapytam gin u której chce prowadzić ciąże. Na razie biorę po 2 zamiast 3 tab dziennie. U mnie raczej przewaga męskich genów, mąż co prawda jedynak ale teściowa ma brata, teść dwóch braci. U mnie jest mój brat i moi rodzice też mają po jednym bracie. W wyższych pokoleniach też przewaga mężczyzn. Ja nigdy nie brałam żadnych hormonów. Nigdy nie chciałam, zawsze bałam się negatywnych skutków. Zawsze gumki dawały radę choć 2 razy brałam tabletkę po bo było ryzyko pewne. Po drugim dziecku dopiero zastanowię się czy wprowadzić jakąś antykoncepcję bo więcej dzieci nie będziemy planować na pewno. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 |
Raczkowanie
|
No było by wesoło gdybyśmy mogli bawić się w wybór
Trzeba wierzyć ze natura wie co robi i to jest dla nas najlepsze WszyTko ma swój cel Ale pragnienia są ogromne ![]() To będzie również moja ostatnia próba i ostatni bobasek ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cieszę się ze wieści dobre ze ciąża rośnie prawidłowo i oby tak Zostało do końca ❤️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Rozeznanie
|
Ja marzyłam o córci i mam, i bardzo sje cieszę, bo teraz mam zero oczekiwań
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Raczkowanie
|
Adity wspaniala wiadomosc!! Gratulacje!
Ja tez mialam rozowe plamienia ale same przeszly. Moj gin powiedzial ze dopoki nie jest to normalne krwawienie to raczej nie ma sie czym przejmowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez mi się wydaje, ze utarło się, ze żeby było zdrowe, a tak naprawdę to każdy ma w głębi duszy jakis model rodziny, o którym myślał od dawien dawna. Ja ze względu na to, ze to nasze pierwsze to nie mam oczekiwań, ale w przyszłości fajnie byłoby mieć parkę. Moja bratowa przy pierwszym dziecku jak się dowiedziała, ze będzie chłopak to ryczała, bo chciała dziewczynkę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz, różnie to bywa z tym zajściem w ciążę. Mąż mi się ostatnio przyznał, że w latach młodości zdarzały mu się niezabezpieczone stosunki i nigdy nie wpadł z żadną dziewczyną. Oczywiście możliwe, że miał szczęście i żadna z tych dziewczyn nie miała akurat dni płodnych. Teraz dopiero do niego dociera jakie to było głupie. ![]() No i myślał, że z nami będzie podobnie i nie uda się tak szybko, a tu bach. Staranie równo w dniu owulacji i ciąża w pierwszym cyklu. ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, początkowo może być lekkie rozczarowanie płcią, jeśli marzy się o przeciwnej, ale przecież to krew z naszej krwi, wymarzone dziecko! Nie ważne jakiej jest płci, kocha się równie mocno. Mój to teraz taki synek mamusi, dlatego mąż myśli, że jak będziemy mieć córkę to będzie córeczka tatusia. ![]() ![]()
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
No właśnie o to chodzi los decyduje za nas ja swoich synów też nie zamieniłabym za nic w świecie ale chciałabym dopełnić rodzinę małą dziewczynką
![]() Dziewczyny podpowiedzcie mi czy jest jakaś aplikacja na której piszecie tutaj wiadomości bo szczerze mówiąc to nie bardzo wiem czy coś takiego funkcjonuje i nie mogę dodać osobnego postu tylko odpowiadając innym a czasami moja wypowiedź Nijak ma się do wypowiedzi którejś z was😅😅😅 |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1336 |
Raczkowanie
|
Wcześniej nie miałam żadnych problemów z cyklami, chyba po prostu trafiłam na fatalną panią ginekolog. Nie zleciła nigdy żadnych badań, tylko zmieniała tabletki i pewnie to byl efekt.
Siostra też przeżywała, jak się okazałalo, że pierwsze dziecko to dziewczynka a nie chłopiec. W sumie do samego porodu mówiła, że ma nadzieję,że to jednak chłopiec. Ale jak tylko urodziła to zakochała się w córeczce i nie było tematu. Bratowa ma dwóch synów, a marzyła o parce. Na szczęście też nie zauważyłam, żeby to się jakkolwiek odbijało na dzieciakach. Nie kochanie dziecka bo płeć wydaje mi się kompletnie abstrakcyjne. Co do plamień- siostra w zasadzie całe obie ciążę miala plamienia, lekarz mówił że to kwestia słabszych naczyń krwionośnych. Podobno często występuje i póki jest to plamienie, a nie krwawienie, nie ma sie co przejmować. Ciekawe czy jak będę w ciazy to też będę taka mądra... znając mnie będę nominowana do panikary roku. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Raczkowanie
|
A to racja
Sama znam przypadek gdzie oczekiwania były inne a wyszło inaczej i przez lata zajmowali się synkiem bo trzeba bez emocji dopiero po czasie wszystko weszło na właściwy tor Ale ru była praca z psychologiem No i sKoda ze mało się o tym mówi bo potem depresje albo opinia innych ze to nie jest koncert życzeń No nie jest ale nie powinno się za to rodziców oceniać czy karać ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest apka Tapatalk i tam można dodać wątki z wizaz, w których się uczestniczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
Też nie rozumiem jak można nie kochac/mniej kochać dziecko bo jest innej płóci niż się chciało. Ja zawsze marzyłam o chłopcu a potem dziewczynce, jak się tak uda to super. Jak będzie drugi chłopak to też super.
Co do plamień to zdaje sobie sprawę że mogą się pojawiać z różnych powodów i nie zawsze jest to coś zlego. Jednak po ostatnim poronieni po prostu dla spokoju ducha chciałam iść sprawdzić czy wszystko jest dobrze. Myślałam że jeszcze za dużo nie będzie widać a tu zaskoczenie że już serduszko jest. W ciąży która poroniłam to miałam jednorazowe brązowe plamienie jakoś w 5 tyg, dziecko przez 3 tyg uroslo jakos z 5+2/3 do 6+2. W życiu wtedy na początku nie podejrzewałabym że coś jest nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chciałam mieć syna pierwszego, tz też, ale im jestem starsza tym mi to jest coraz bardziej obojętne
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#1341 |
Raczkowanie
|
Jakoś mi to nie działa
Nie wyszukuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez carmelove_03 Czas edycji: 2023-03-30 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Raczkowanie
|
Dobra chyba zaskoczyło
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Od razu lepiej bo wkurzało mnie to ciągłe odświeżanie strony i przewijanie kolejnych ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Więc tak to co chciałam teraz napisać dwudziestego ósmego wyciągam tą wkładkę a dzisiaj przy podcieraniu pojawiło mi się jakieś krwawienie zastanawiam się czy zaczął mi się okres czy jak mam to odbierać Mam delikatne pobolewa nia w dole brzucha więc może faktycznie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Raczkowanie
|
SzumFal ja korzystam z telefonu i jak zmienisz w opcjach strony "wersja na komputer" to wyglada to jak na kompie i mozna normalne kogos cytowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Ja co do płci nie mam preferencji. Jak śni mi się, że mam dziecko, to zazwyczaj jest to dziewczynka, więc może gdzieś tam w podświadomości tli się córka, ale tak na jawie to jest mi naprawdę wszystko jedno.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się jeszcze nic z ciąża nie śniło, ale jakieś wewnętrzne przeczucie tez stawia na córkę. Ja dzisiaj byłam na kolejnej wizycie. Maleństwo rośnie, serduszko bije. Dzisiaj z pomiarów wychodzi niby 8+1, ale w sumie na każdym zdjęciu USG to trochę się ten pomiar różnił, wiec zależy. O jeden dzień nie chodzi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja zawsze słyszałam że sny w rzeczywistości zazwyczaj wchodzą w życie na Odwrót Albo ze są to właśnie jakieś wewn pragnienia Cieszę się ze dzidzia rośnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojemu mężowi śniło się, że mamy córkę. Także zobaczymy czy to był proroczy sen ![]() I od razu w pon umowie się na prenatalne. Kurcze, nawet nie wiem do tej pory de facto jaki mam tp z USG... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Mi się ostatnio śniło,że jestem w ciąży
![]() Chyba nigdy nie miałam jeszcze tak rzeczywistego snu w tym temacie... Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.