![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zielony Klub - sklep z półproduktami
Jest już wątek mazidłowy, zsk czy inne, ale na temat sklepu Zielony Klub udało mi się znaleźć tylko pojedyncze wiadomości. Czy możecie polecić ten sklep, czy dorównuje sprawdzonym stronom z półproduktami, mimo iż nie jest aż tak rozreklamowany. Co kupujecie, co polecacie a czego nie?
Czy stosowałyście ich aromaty kosmetyczne do domowych mazideł? http://zielonyklub.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zielony Klub - sklep z półproduktami
niewiele pomogę bo mam od nich tylko jeden produkt
jest to olej z nasion jabłek - jakościowo nie odbiega od półproduktów z innych sklepów olej ten uważam za świetny - jest leciutki, wchłania się błyskawicznie w moją tłustą i skłonną do wyprysków cere, ma piękny, delikaty zapach jabłek (pierwszy mój olej, który tak ładnie pachnie a przerobiłam już całe mnóstwo), ma w sobie dużo siarki, która reguluje przetłuszcz, dołączył do grona faworytów czyli pachnotki, truskawki i czarnej porzeczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A jak porównywać ze Zrób Sobie Krem, to są korzystniejssi cenowo? Bo to już by chyba warto zaryzykować zakup jakiegoś pewniaka, ja np. arganowy, bo mało co innego znam
![]() Ja początkująca, wręcz noworodek w temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nowy sklep, super, zaraz sobie przejrze jak tam oferta i ceny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam u nich ostatnio małe zamówienie, m.in. masła i zapachy kosmetyczne. Ceny tych produktów są naprawdę kuszące
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zapachów i maseł nigdy wcześniej nie zamawiałam, więc nie mam porównania co do jakości, ale zamówiłam m.in. naturalne masło kakaowe i tutaj kupili mnie zapachem
![]() ![]() Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2013-12-15 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
maslo kakaowe jest cudne, to prawda ![]() przy okazji, mieszasz dwa masla dodając poly do zmieszania i zapach po prostu czy cos jeszcze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polysorbate jak na razie mam przeznaczone do toniku z kwasem salicylowym, jeszcze się nie zastanawiałam gdzie by go tu wmieszać, ale do masła wydaje mi się zbędny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli zamówienie mi się szykuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że mają super ceny, ale jak przeliczyłam na kalkulatorze to się okazało, że są praktycznie takie same jak w innych sklepach a czasami nawet wyższe. Niższe ceny maja na oleje i masła rafinowane - można się na to złapać, bo w tytułach nie informują, że olej jest rafinowany, dopisane jest to "drobnym maczkiem" na dole opisu albo wynika z kontekstu - trzeba bardzo uważnie przeczytać opis. W ZSK, Ecospa, Naturalisie czy Mazidłach jest wyraźna informacja, który olej jest rafinowany a który naturalny, a w Zielonym Klubie nie jest to już takie oczywiste. Nierafinowane na pewno są oleje, które w tytule mają dopisane "nierafinowany", pozostałe najwyraźniej są rafinowane i najczęściej mają zaskakująco niską cenę. Nie podoba mi się takie podejście do Klienta, wygląda to tak, jakby liczyli na niewiedzę lub nieuwagę kupujących ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja przeliczałam ceny maseł i wychodziły bardzo korzystnie, ale tylko te które konkretnie mnie interesowały, więc widać każdy musi sprawdzać osobiście czy się opłaca czy nie
![]() Do zakupu u nich skusiły mnie głównie zapachy, których nie można dostać nigdzie indziej i ubolewam, że nie chcą stworzyć opcji taniej wysyłki dla lekkich produktów, bo chętnie wypróbowałabym inne zapachy, a średnio opłaca się brać zapach za 0,97 zł i do tego wysyłkę za 10 zł ![]() Też zauważyłam brak szczegółowych informacji, a już w ogóle brak ciężarów niezbędnych do przeliczania g na ml. Sklep ma dużo minusów, nie da się tam zaopatrzyć we wszystkie podstawowe rzeczy (tu nic nie pobije mazideł i zsk ![]() ![]() Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2013-12-19 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja w tym sklepie robilam zakupy wiele razy.Przewaznie kupowalam zapachy ktòre sa bardzo dobrej jakosci
![]() Ale musze przyznac ze opakowania do nich sa fatalne, zakretki po zakreceniu pekaja ![]() Z oleji tez bylam zadowolona. Napewno sklep warto odwiedzic ale musza jeszcze dopracowac podejscie do klijenta i opracowac lepiej informacje o produktach.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hej, widzę, że na stronie sklepu mają teraz sporą promocję. Czy używaliście ananasa w proszku do peelingu enzymatycznego? Wystarczy o tylko wymieszac z wodą, czy potrzebne są do tego dodatkowe składniki?
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A kupowała któraś z Was olej z kiełków pszenicy?
Na stronie jest napisane, że jest zimno tłoczony i nierafinowany, ale chciałabym się upewnić. Posiadam olej z zsk - jest koloru pomarańczowego i pachnie zbożem. Cenowo zdecydowanie opłaca się kupić go w Zielonym Klubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja w czwartek zrobiłam u nich pierwsze zamówienie, ale nie przyszedł mi zaden mail od nich. Miałyście taką sytuację? Co prawda napisali na stronie, że w czw. i piątek mają inwentaryzację, ale to chyba nie powinno mieć wpływu.....
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Kosmetyki, ubrania i dodatki ![]() Książki, filmy, CD, kasety ![]() Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-01-06 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Robiłam u nich spore zakupy 2 razy i nie miałam żadnych problemów,może nie odzywali sie bo mieli wolne???
Półprodukty są świetnej jakości kocham od nich OLEJ Z PESTEK JABŁKA,i olejek eteryczny Jaśmin absolut 3% KLIK oraz olejek eter. Kawa arabska-klik są boskie ![]() ![]() ![]() ![]() Mają ogromny wybór olejków i maseł których nie ma nigdzie indziej oraz ekstraktów olejowych,wodnych do wyboru do koloru. Jeżeli chodzi o ceny to raczej takie średnie są ,najniższe na pewno nie. Ostatnie zakupy robiłam u nich ok. 6mieś.temu i opakowania mieli porządne coś w stylu BU ,trochę jestem w szoku po obejżeniu swacha powyżej . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oto co zamówiłam: ![]() 1. Autentyczne czarne mydło afrykańskie 2. Olej żurawinowy nierafinowany 3. Różowa sól himalajska gruboziarnista 4. Olej konopny nierafinowany 5.Multibaza przezroczysta w płynie 6. Honeyquat 50 7. Żel aloesowy eko 8. Kwas hialuronowy 9. Wyciąg z prawoślazu (olej) 10.Skwalan z oliwy oliwek 11.Ekstrakt z grejpfruta organiczny (eko) 12.Ananas w proszku Jak dostanę, będę sukcesywnie testować. Jakby ktoś miał jakieś pytania odnośnie tych produktów, to może w przyszłości będę mogła jakoś pomóc ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dostałam dzisiaj pierwszą od nich przesyłkę. Wszystko się zgadza. Nic nie pomylili, a zamawiałam bardzo dużo produktów. Poza tym jak na razie jedno zdziwienie - dlaczego multibaza mydlana ma tylko 4 miesiące przydatności do spożycia? Bez sensu. Dobrze, że zamówiłam tylko na próbę. Generalnie rozbieżność dat przydatności do spożycia jest duża. Dla zainteresowanych:
żel aloesowy - 5.2014 honeyquat 50 - 6.2014 kwas hialuronowy - 10.2014 olej żurawinowy - 5.2015 ekstrakt z pestek grapefruita - 4.2015 wyciąg z prawoślazu - 5.2014 skwalan - 1.2016 olej konopny - 12.2014 mydło czarne afrykańskie - 10.2015 ananas w proszku - 3.2015 Ogólnie dość długie daty przydatności do spożycia. Najgorzej będzie z wyciągiem z prawoślazu i honeyquat, bo trzeba te produkty stosować w małym stężeniu. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Zapomniałam dodać, że podobał mi się sposób opakowania produktów. Co prawda żadnych maseł nie zamawiałam, ale wszystkie buteleczki przyszły zakręcone fabrycznie z sensownie wyglądającymi etykietami. Jedynie sól himalajska i proszek ananasowy przyszły w "luźnym" woreczku. Wszystkie produkty były dodatkowo opakowane w woreczki strunowe. Szkoda tylko, że na opakowaniach nie ma dodatkowych informacji dotyczących tego, w jakich stężeniach można te produkty wykorzystywać. Byłby to dodatkowy plus. Ale wiem, że inne tego typu sklepy też nie podają sposobu aplikacji produktów. Na razie jestem usatysfakcjonowana ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Sól himalajską można dorwać praktycznie w każdej zdrowej żywności, nawet w niektórych spożywczakach (to tak informacyjnie, gdyby ktoś potrzebował samej soli
![]() Z nudów przeglądnęłam ich stronę internetową i facebooka. Brak tam jakiegokolwiek numeru telefonu, kontakt tylko przez formularz, ale co z tego skoro i tak nie odpisują. No i te niektóre opisy produktów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do strony sklepu to rzeczywiście momentami nie wygląda ona najlepiej zwłaszcza, że nie odpisują (podobno) na wiadomości. Szkoda ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Informacja bardziej dla tych, którzy zastanawialiby się nad składaniem zamówienia specjalnie dla niej, bo z tego co zauważyłam nie jest powszechnie dostępna w innych sklepach z półproduktami, a można ją łatwo dostać stacjonarnie ![]() PS. Odtruwające działanie specjalnie przygotowanej 30 min kąpieli z solą himalajską można porównać do 3 dniowego postu, może któraś już próbowała tego sposobu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ją kupiłam jako sól spożywczą. Soli używam tylko do peelingów, bo niestety nie mam czasu i ochoty na pławienie się w wannie. Wolę prysznice. Ale rzeczywiście jak zdarzyło mi się zażyć kąpieli w roztworze solnym to skóra była później naprawdę zmysłowa ![]() A używałaś ichniego kwasu hialuronowego? Ja miałam dzisiaj straszny problem, żeby go rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody (bo po co od razu litr?). W końcu rozpuściłam ilość mieszczącą się na najmniejszym opuszku palca w 125 ml i jeszcze wymieszałam pół na pół z żelem aloesowym, ale jeszcze trochę mnie podrażnił. Ogólnie cera zrobiła mi się taka rumiana, a tego nie lubię. To pewnie z uwagi na beta karoten, który znajduje się w żelu aloesowym i wyciągu z oleju prawoślazowego, który używałam zaledwie kilka razy (wraz z olejem jojoba i wit C). Zwiększę w mieszance olejowej ilość oleju jojoba i wit. C, żeby się trochę rozjaśnić. A co zrobię z aloesem i kwasem hialuronowym, to jeszcze tego nie wiem ![]()
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
No właśnie;/. Mnie chyba za bardzo poniosło;/.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.