|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: ❄❆❄Coraz bliżej Święta!❄❆❄Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. XII
To nowy człowiek rodziny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
Rezydent
Ja dziś po raz 1 w tym sezonie skrobałam szyby, był u mnie przymrozek który nie ma co ukrywać mnie zaskoczył ![]() ![]() Edytowane przez Lumena_ Czas edycji: 2024-09-30 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Raczkowanie
|
Stało sie, zamówiłam już pierwsze prezenty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Moderator
|
U mnie też było skrobanie szyb
![]() Co do prezentów ja już mam pomysły i będę tworzyć listę W planach w tym tygodniu mam zrobic zakwas z burakow żeby wspomoc sie na jesien. Nowy członek rodziny wspaniały ![]() Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
Raczkowanie
|
Ja już też powoli zamykam listę prezentów i powoli wyszukuj w internecie potrzebne rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale te mrozne, mgliste porannki z promieniami slonca ....bajka ! Brawo ![]() Cytat:
Co kupilas na prezenty i co to te "potrzebne rzeczy " ? ![]()
![]() |
![]() |
#3157 |
Rozeznanie
|
Hej. 15 września w wyniku powodzi zalało mi cały parter
![]() Gdyby ktoś chciał mnie wesprzeć, podrzucam link do zbiórki ![]() https://zrzutka.pl/ebekzc Nawiązując do wątku, przez to zalanie straciłam- oprócz rzeczy wymienionych w zbiórce- wszystkie ozdoby świąteczne ![]() ![]() U mnie deszczowo. A zapowiadają opady śniegu w PL. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Co kupilas na prezenty i co to te "potrzebne rzeczy " ?
![]() Kupiłam kilka książek, ale też pianki do kakao, kalendarze adwentowe z herbatkami dla mnie i męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Najgorzej, że nie mam pieca, dogrzewam się grzejnikiem elektrycznym, ale to nie to co piec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam kilka książek, ale też pianki do kakao, kalendarze adwentowe z herbatkami dla mnie i męża
![]() ![]() Cytat:
![]() Poleccie jakies fajne ksiazki w klimacie zimowym/swiatecznym ![]() Kusi mnie zrobic choinke zielono-bordowa ale bym musiala kupic bordowe bombki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3162 | ||
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Cytat:
Cały czas myślałam o Tobie, bo kojarzę, że mieszkasz w tych stronach i bardzo Ci współczuję ![]() Cytat:
Ej, to jest turbo połączenie kolorystyczne <3 Czujesz się zachęcona? ![]() Ja powoli myślę nad naszą choinką. W tym roku pierwsza nasza własna i w naszym świeżo wyremontowanym mieszkanku ![]() Wprawdzie jeszcze zostało zrobić kuchnię, ale z tym będą przeboje. Najważniejsze, że nasz pokój i łazienka do końca miesiąca będą w całości zrobione ![]() Oczywiście, że będzie kłótnia z choinką, bo ja jestem team sztuczna, a TŻ team żywa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie...pierwsza wspolna choinka ![]()
![]() |
![]() |
#3164 | |
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Cytat:
Ja uważam, że bordowe bombki są najlepsze <3 Obowiązkowo szklane! ![]() Ten rok był szalony, czasami trudny, ale wizja pierwszych wspólnych Świąt wynagradza wszystko ![]() ![]() No i oczywiście Świąt z rodziną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Melduje, ze juz jadlam ciasteczka korzenne i mandarynki
![]() Mandarynki takie se ale ok jak na pierwszy raz ![]() Cos cicho tu u nas ![]() ![]() W sinsay`u juz swieta, tedim, action i kiku juz tez ![]() ![]()
![]() |
#3166 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
Animal Liberation
|
Aha, i cały czas myślę o grzybach, wczoraj widziałam jak ludzie wracali z pełnymi koszami z lasów, muszę chłopaka wyciągnąć na grzybobranie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Raczkowanie
|
U mnie już powoli zaczynają się przygotowania.
Od zeszłego tygodnia rozpoczęłam decluttering - im większy dom tym gorzej z tego co zauważyłam, bo łatwiej przechowywać wszystkie "przydasie" ![]() Mam już ustalone menu świąteczne - w tym roku Wigilia jest u mnie, z czego bardzo się cieszę - grafik tak ułożony w pracy, że 23 grudnia będę mogła na spokojnie pogotować ![]() Dzisiaj kupiłam już pudełka na wszystko co kupuję na święta - np. w zeszłym tygodniu kupiłam w Lidlu świece Yankee Candle świąteczne po 25 zł sztuka, więc dzisiaj już idą do tego pudła, podobnie jak prezenty do kalendarza adwentowego dla mojego psa ![]() Świąteczne książki rozpoczęłam już czytać od 1 października, codziennie też chociaż chwilę leci RMF Święta Lista prezentów też gotowa, część kupiona, część jeszcze czeka na jakieś promocje ![]() Kalendarze adwentowy już kupione - dla mnie herbaciany English Tea Shop ( z tego samego sklepu ale inny również dla męża), dodatkowo kupiłam sobie pierwszy raz z kosmetykami BALEA, jestem ciekawa, bo nie miałam nigdy innego niz z czekoladkami/herbatami ![]() 1 grudnia mam wolne, więc mam zamiar stroić dom, trochę później będzie też choinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kiedyś, jak mieszkałam z rodzicami, mama zrobiła cały rondel sosu grzybowego. W nocy opierdzieliłam cały ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dlatego teraz na dole w garażu będą regały na rzeczy męża i moje ogródkowe, w jednym pokoju robię suszarnię, a w drugim chcę też regały z pudełkami na rzeczy, które są potrzebne, ale nie na co dzień. I chciałabym tam wstawić pralko-suszarkę 9-10kg. Ja też mam ustalony: barszcz Winiary i jakieś uszka + pierogi i krokiety z kapustą i grzybami, więcej mi do szczęścia nie potrzeba ![]() Ja przyznaję się: kupiłam dzisiaj w Action białe łańcuchy na choinkę ![]() I piłki dla Scarlett, bo są po 6,30, a na necie za 2 razy tyle. Moja sucz chciała wyjąć wszystkie z reklamówki i biegała częściowo z tym dzyndzlem z ceną ![]() Dzisiaj wzięłam wolne w pracy. Będziemy robić elewację z zewnątrz i musiałam przesadzić wszystkie kwiatki wzdłuż 2 ścian. Ale zrobiłam i posadziłam 14 tui, które kupiłam przed powodzią. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 | ||
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Cytat:
![]() TŻ twierdzi, że w Lidlu widział już nasze ulubione świąteczne ciastka, więc wyczuwamy podróż 25 km po nie :3 Jak dobrze, że budują ten market w naszym pipidówku, tak, cieszę się z Lidla tylko ze względu na świąteczne ciastka ![]() Pod oknem mam Biedronkę, najbardziej zagraconą i beznadziejną Biedronkę ze wszystkich mi znanych ![]() Ja już w Sinsayu kupiłam skromnie świąteczną świecę. Obiecałam ją zapalić jak skończymy remont ![]() Będę polować na jakiś fajny świąteczny zaparzacz do herbaty, czekam na propozycje ![]() Cytat:
Potwierdzam-przeprowadziłam się z dużego wiejskiego domu rodzinnego do niedużego mieszkania i wtedy to się nauczyłam minimalizmu w trybie przyspieszonym ![]() Ale akurat to mi na dobre wyszło, szczególnie w ciuchach-nauczyłam się patrzeć na jakość oraz składy i coraz mniej w mojej szafie ubrań, które zakładam raz na ruski rok, bo coś mi w nich nie odpowiada do końca. Ozdoby świąteczne będziemy kupować totalnie od nowa, więc musimy uważać, aby nie przesadzić ![]() ![]() Chcę w tym roku kupić swój pierwszy w życiu kalendarz adwentowy, ale jeszcze nie wiem czy kosmetyczny, czy herbaciany ![]() Z prezentów wiem co chcę kupić dla TŻ i może któraś z Was ma do polecenia sensowny smartwatch dla faceta? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie ksiazki czytasz ? ![]() Cytat:
Moja sunia tez jak wyczai zabawke to wyciaga z torby i lata jak opetana ![]() Cytat:
![]() Wyglada super , bateria dziala w nieskonczonosc, milion funkcji - bajka !
![]() |
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
Ja o świętach myślę ciągle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
Robiłam sobie dzisiaj w pracy i tak mnie naszedł klimat świąteczny, że śpiewałam sobie pod nosem świąteczne piosenki
![]() To chyba dlatego, że rano było minus 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak !!! te mrozne poranki sa bajeczne ![]()
![]() |
![]() |
#3175 | ||
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też ten przymrozek nastroił, wprawdzie prawie się spóźniłam do pracy przez skrobanie szyb, ale jednak już poczułam późny listopad i grudzień ![]() U mnie w Pepco zawitały Święta, pewnie sobie kupimy jakiś kocyk świąteczny ![]() ![]() Spełniłam swoją zachciewajkę-zamówiłam sobie welurową sukienkę, dwa lata chorowałam na coś takiego. Będzie w kolorze cudownej szmaragdowej zieleni ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
Mnie póki co pogoda nie nastraja optymistycznie na białe święta czy chociaż lekki mróz, wiec czekam juz tylko aż sklepy i galerie zaczna sie dekorować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kupilam w Home & You poszewki na podusie w dziadki do orzechow ![]()
![]() |
![]() |
#3178 |
Raczkowanie
|
Czekam na zmianę czasu z letniego na zimowy
![]() ![]() Już zapowiedziałam w pracy, że na przełomie roku biorę długi urlop (łącznie 17 dni) - niech to przetrawią bo zdania nie zamierzam zmieniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 | |
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Jest świetna, mięciutka, śliczna i...za duża* ![]() No ale zachwycona tą kiecką jestem, polecam ![]() *co mnie zaskakuje, bo nosiłam rozmiar 40, zamówiłam 38 i jest wielkie toto. Może w końcu jakaś sieciówka zaczęła robić rozmiary na typowe dorosłe kobiety w naszej szerokości geograficznej, a nie na wychudzone Azjatki? ![]() Cytat:
Ja też wtedy planuję urlop, nie wiem tylko gdzie jedziemy wtedy na Sylwestra i Nowy Rok ![]() ![]() Ja też jestem jedną z nielicznych wolących czas zimowy. I nie ma na to wpływu fakt, że na czasie zimowym mam zegar w aucie(którego nie umiem ustawić) ![]() Po prostu jestem typową sową-uaktywniam się po zmierzchu, od dziecka wolałam wieczory. Edytowane przez Miroku Czas edycji: 2024-10-22 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Tez wole czas zimowy i jak sie robi szybko ciemnoe bo wtedy mozna lampioniki, swieczki pozapalach i jest nastroj. Nawet latem zaciemniam wszystko i wszedzie ... taki wampir ze mnie chyba
![]() Jeszcze poprosze zmiane temperatury i bede happy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.