Brak ochoty na seks ze strony partnera - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-10-14, 13:54   #1
Cebulka45
Przyczajenie

Brak ochoty na seks ze strony partnera

Hej dziewczyny!

Z moim TŻ jesteśmy razem od 7 miesięcy. Wszystko układa się super, jesteśmy zgrani, i nie mamy problemów związkowych jednakże ostatnio czuje w sobie pustkę i smutek jeśli chodzi o nasze zbliżenia.

Na początku jak w każdym związku było dużo zbliżeń, jednak z czasem to minęło. Ja jako 24 letnia kobieta potrzebuję zbliżeń ale po części jakoś czuje się odtrącona. Rozumiem że mój TŻ ma sporo stresu w pracy, i zmartwień, jednak ze jakim kolwiek zbliżeniem u nas ostatnio bardzo słabo. Zazwyczaj razem mieliśmy na to ochotę, jednak ja próbowałam po dłuższej przerwie i próby były błędne. Przykro mi było gdy usłyszałam kilka razy "kochanie może jutro" "nie mam już dziś siły, nie dam rady, zmęczony jestem" więc zaczęłam czekać na inicjacje z jego strony i tak mija 4 tydzień. Dodam że nie mieszkamy razem żeby mieć się na codzień, więc raczej zostają tylko weekendy. Czuje się po części odtrącona i zastanawiam się czy to ze mną jest może coś nie tak, lub czy może On już nie ma na mnie takiej ochoty co wcześniej. Nie daje mi to spokoju, pozdrawiam.🤗
Cebulka45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-14, 14:56   #2
Aelora
Zadomowienie

Dot.: Brak ochoty na seks ze strony partnera

Skoro to kwestia stresu w pracy i jego zmartwień, to po prostu porozmawiaj z nim. Powiedz to co tutaj napisałaś, że rozumiesz go, zaoferuj wsparcie i zrozumienie. ale też wyjaśnij że dla Ciebie to ważne, czujesz się odtrącona, potrzebujesz jego bliskości która jest dla Ciebie przyjemna. Facet to też człowiek a nie maszynka do seksu,
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-14, 17:58   #3
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Może stres w pracy, a może pan już się z Tobą wykochał i tak po prostu ma - niskie libido, tylko nie chce tego przyznać. Próbować rozmawiać można, ale nie poświęcaj się, tym bardziej dla kilkumiesięcznego związku. Jeżeli problem nie rozwiąże się w najbliższych tygodniach, to powinnaś pomyśleć o rozstaniu. Inaczej możesz utknąć w relacji z próbą o całkiem innych potrzebach, niż Twoje.
Stary 2024-10-14, 18:29   #4
Wicked_Girl
Rozeznanie

To jest właśnie problem związkowy, bardzo istotny. Seks jest mega ważny i jak od miesiąca jest kiepsko i brak zmiany to może to lepiej nie będzie. Porozmawiaj, jeżeli czujesz taką potrzebę, ale bardziej w kierunku, żeby poznać jego punkt widzenia. On jest w Twoim wieku? Półroczny związek? Myślę, że raczej niedopasowanie daje mocno znać o sobie. Dałabym sobie spokój, jeżeli dalej będzie bez zmian.
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-14, 19:56   #5
Bruma_w_Hogsmeade
Raczkowanie

tylko, że przez całe życie co chwila są jakieś stresy, napięcia i problemy, ciężko znaleźć chociaż tydzień w życiu zupełnie wolny od tego typu przykrości, to znaczy że co chwila nie będzie seksu. tak samo oziębłe kobiety często mówią facetom "jakbyś się bardziej zaangażował w dom i więcej robił to wtedy bym była bardziej wypoczęta i bardziej chętna" ale to guzik prawda. Z mojego doświadczenia wynika, że kiedy ktoś lubi seks to go uprawia, a kiedy nie lubi, to nie uprawia, a mówienie o przeciążeniu obowiązkami to zwykle wymówki (oczywiście są wyjątki). kobiety piszą też o tym że facet powinien się starać od samego rana. od samego rana być miły, uczynny, prawić komplementy, pomagać to wtedy po całym dniu jest szansa na seks. Moim zdaniem to obłęd bo współżycie nie powinno być czynnością na którą trzeba nie wiadomo jak ciężko pracować i zasługiwać, nie powinno być tak, że wystarczy jedno złe zachowanie, jedno spóźnienie czy nie wyniesienie śmieci, żeby od razu zakazywać zbliżenia.

Edytowane przez Bruma_w_Hogsmeade
Czas edycji: 2024-10-14 o 20:01
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-14, 20:11   #6
Cebulka45
Przyczajenie

Jeśli chodzi o nas, to w kwestiach charakteru wszystko jest super. Dogadujemy się, brak kłótni, czasem są jakieś małe spory, ale to jak w każdym związku. Nieuniknione. Między nami jest różnica 8 lat, ja mam 24, On 32.
Stary 2024-10-14, 20:18   #7
Cebulka45
Przyczajenie

Wszystko jest dla mnie zrozumiałe, ale też nie zamierzam go zostawiać dlatego że nie ma seksu przez dłuższy okres. Nie chce nikogo tutaj tłumaczyć ale może naprawdę jest zestresowany pracą, i nie ma ochoty na zbliżenia, moze się to zmieni, nie mam pojęcia. W głębi duszy kocham go, wiem że to dobry człowiek, mam ogrom wsparcia od niego, mogę zawsze na niego liczyć i jest w ważnych chwilach dla mnie. Nigdy nie byłam w takim związku w którym partner będzie dla mnie tak bliski pod kontem psychicznym. Rozumiemy się w pełni. Tak seks też jest ważny, ale jeśli będzie trzeba to przeczekam ten gorszy okres. Ludzie ze sobą powinni być na dobre i na złe, a nie w momentach w których komuś coś nie pasuje to ma to zgnieść i wyrzucić do śmietnika, nie w ten sposób to działa dla mnie. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-10-14, 20:19   #8
Cebulka45
Przyczajenie

Wszystko jest dla mnie zrozumiałe, ale też nie zamierzam go zostawiać dlatego że nie ma seksu przez dłuższy okres. Nie chce nikogo tutaj tłumaczyć ale może naprawdę jest zestresowany pracą, i nie ma ochoty na zbliżenia, moze się to zmieni, nie mam pojęcia. W głębi duszy kocham go, wiem że to dobry człowiek, mam ogrom wsparcia od niego, mogę zawsze na niego liczyć i jest w ważnych chwilach dla mnie. Nigdy nie byłam w takim związku w którym partner będzie dla mnie tak bliski pod kontem psychicznym. Rozumiemy się w pełni. Tak seks też jest ważny, ale jeśli będzie trzeba to przeczekam ten gorszy okres. Ludzie ze sobą powinni być na dobre i na złe, a nie w momentach w których komuś coś nie pasuje to ma to zgnieść i wyrzucić do śmietnika, nie w ten sposób to działa dla mnie.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Wszystko jest dla mnie zrozumiałe, ale też nie zamierzam go zostawiać dlatego że nie ma seksu przez dłuższy okres. Nie chce nikogo tutaj tłumaczyć ale może naprawdę jest zestresowany pracą, i nie ma ochoty na zbliżenia, moze się to zmieni,nie wiem. W głębi duszy kocham go, wiem że to dobry człowiek, mogę zawsze na niego liczyć i jest w ważnych chwilach dla mnie. Nigdy nie byłam w takim związku w którym partner będzie dla mnie tak bliski pod kontem psychicznym. Rozumiemy się w pełni. Tak seks też jest ważny, ale jeśli będzie trzeba to przeczekam ten gorszy okres. Ludzie ze sobą powinni być na dobre i na złe, a nie w momentach w których komuś coś nie pasuje to ma to zgnieść i wyrzucić do śmietnika, nie w ten sposób to działa
Stary 2024-10-14, 20:25   #9
Aelora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cebulka45 Pokaż wiadomość
Wszystko jest dla mnie zrozumiałe, ale też nie zamierzam go zostawiać dlatego że nie ma seksu przez dłuższy okres. Nie chce nikogo tutaj tłumaczyć ale może naprawdę jest zestresowany pracą, i nie ma ochoty na zbliżenia, moze się to zmieni, nie mam pojęcia. W głębi duszy kocham go, wiem że to dobry człowiek, mam ogrom wsparcia od niego, mogę zawsze na niego liczyć i jest w ważnych chwilach dla mnie. Nigdy nie byłam w takim związku w którym partner będzie dla mnie tak bliski pod kontem psychicznym. Rozumiemy się w pełni. Tak seks też jest ważny, ale jeśli będzie trzeba to przeczekam ten gorszy okres. Ludzie ze sobą powinni być na dobre i na złe, a nie w momentach w których komuś coś nie pasuje to ma to zgnieść i wyrzucić do śmietnika, nie w ten sposób to działa dla mnie. Pozdrawiam
No spoko że masz takie podejście, ale rozmawiałaś z nim o tym czy dalej dusisz to w sobie? Co on na to? Bo stres i zmęczenie są zrozumiałe, ale fajnie jakbyś też powiedziała facetowi, że to dla Ciebie problem i dowiedziała się, z czego wynika jego niechęć, jak poprawić/przywrócić Wasze współżycie żeby nie było tak jak dziewczyny słusznie piszą wyżej, że Ty będziesz czekać na niego i tłumaczyć sobie jego zachowanie, a okaże się że pan już po prostu stracił zainteresowanie.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-14, 21:19   #10
Bruma_w_Hogsmeade
Raczkowanie

chyba nie zrozumiałaś komentarzy bo tu nie chodzi o to że masz go zostawiać zamiast przeczekać gorszy okres, tylko chodzi bardziej o to żeby się upewnić czy to faktycznie gorszy okres czy tak już będzie.
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-14, 22:54   #11
Hermiona83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
kobiety piszą też o tym że facet powinien się starać od samego rana. od samego rana być miły, uczynny, prawić komplementy, pomagać to wtedy po całym dniu jest szansa na seks. Moim zdaniem to obłęd bo współżycie nie powinno być czynnością na którą trzeba nie wiadomo jak ciężko pracować i zasługiwać, nie powinno być tak, że wystarczy jedno złe zachowanie, jedno spóźnienie czy nie wyniesienie śmieci, żeby od razu zakazywać zbliżenia.

Chyba nie rozumiesz... Jeśli związek wygląda tak, że nie ma bliskości, nie ma równości, a potem nagle jedna strona chce seksu, bo jej się należy, to sorry. Nie chodzi o jedno niewyniesienie śmieci przez biednego misia.
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-15, 01:32   #12
black_elderflower
Rozeznanie

Tu dziewczyny Ci zasugerowały z resztą słusznie że Twój partner może mieć niskie libido, zupełnie inne niż Ty i żebyś się nad tym zastanowiła, bo takie życie będzie uciążliwe.
Nikt nie sugeruje rozstania bo partner jest zły, tylko dlatego że to niedopasowanie może kiedyś wyjść na wierzch i cóż, dawać frustrację.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
black_elderflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-15, 09:49   #13
rejczeI
Wtajemniczenie

Może to przejściowe, może ma niższe libido a może jest uzależniony od masturbacji i współżycie z tobą dla niego jest na dalszym planie. Sprawdziłabym w tym kierunku. Kobiety wszystko potrzebują tłumaczyć, w tym faceta i są lepszymi mistrzyniami w stwarzaniu im wymówek niż nawet oni sami. Szkoda życia na faceta który ukrywa uzależnienie od masturbacji albo inne rzeczy, przez co z kolei partnerka zaczyna doszukiwać się problemów w sobie. Na toksyk po prostu.

Edytowane przez rejczeI
Czas edycji: 2024-10-15 o 09:54
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-15, 09:53   #14
rejczeI
Wtajemniczenie

dubel
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-15, 20:52   #15
skara
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc to mega słabo wygląda. Przy takim stażu to na seks powinna być ochota prawie przy każdej okazji. 4 tygodnie przerwy to bardzo długo. Owszem, można być zmęczonym czy mieć stresy, ale może faktycznie przyczyna jest inna (niskie libido, inne preferencje seksualne itd.). Warto to sprawdzić przez rozwaleniem sobie życia na własną prośbę.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-16, 12:22   #16
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że przez całe życie co chwila są jakieś stresy, napięcia i problemy, ciężko znaleźć chociaż tydzień w życiu zupełnie wolny od tego typu przykrości, to znaczy że co chwila nie będzie seksu. tak samo oziębłe kobiety często mówią facetom "jakbyś się bardziej zaangażował w dom i więcej robił to wtedy bym była bardziej wypoczęta i bardziej chętna" ale to guzik prawda. Z mojego doświadczenia wynika, że kiedy ktoś lubi seks to go uprawia, a kiedy nie lubi, to nie uprawia, a mówienie o przeciążeniu obowiązkami to zwykle wymówki (oczywiście są wyjątki). kobiety piszą też o tym że facet powinien się starać od samego rana. od samego rana być miły, uczynny, prawić komplementy, pomagać to wtedy po całym dniu jest szansa na seks. Moim zdaniem to obłęd bo współżycie nie powinno być czynnością na którą trzeba nie wiadomo jak ciężko pracować i zasługiwać, nie powinno być tak, że wystarczy jedno złe zachowanie, jedno spóźnienie czy nie wyniesienie śmieci, żeby od razu zakazywać zbliżenia.
Jest tez trzeci wariant: moze ktos lubic seks, ale niekoniecznie z ta konkretną osobą.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!

Z moim TŻ jesteśmy razem od 7 miesięcy. Wszystko układa się super, jesteśmy zgrani, i nie mamy problemów związkowych jednakże ostatnio czuje w sobie pustkę i smutek jeśli chodzi o nasze zbliżenia.

Na początku jak w każdym związku było dużo zbliżeń, jednak z czasem to minęło. Ja jako 24 letnia kobieta potrzebuję zbliżeń ale po części jakoś czuje się odtrącona. Rozumiem że mój TŻ ma sporo stresu w pracy, i zmartwień, jednak ze jakim kolwiek zbliżeniem u nas ostatnio bardzo słabo. Zazwyczaj razem mieliśmy na to ochotę, jednak ja próbowałam po dłuższej przerwie i próby były błędne. Przykro mi było gdy usłyszałam kilka razy "kochanie może jutro" "nie mam już dziś siły, nie dam rady, zmęczony jestem" więc zaczęłam czekać na inicjacje z jego strony i tak mija 4 tydzień. Dodam że nie mieszkamy razem żeby mieć się na codzień, więc raczej zostają tylko weekendy. Czuje się po części odtrącona i zastanawiam się czy to ze mną jest może coś nie tak, lub czy może On już nie ma na mnie takiej ochoty co wcześniej. Nie daje mi to spokoju, pozdrawiam.🤗
Dla mnie to wyglada slabo. Nie macie jakiegos dlugiego stazu. Ja obstawiam to, ze sie w nim cos wypalilo. Gdyby to z libidem bylo cos nie tak, to odczulabys to juz na poczatku.

Jak chcesz to owszem mozesz porozmawiac. Tylko jak w czlowieku nie ma naturalnej checi do kontaktu fizycznego, to i tak zadna rozmowa nikogo do tego nie zmusisz. To albo jest albo tego nie ma.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-16, 15:04   #17
xfrida
Rozeznanie

facet prawdopodobnie ma mniejsze libido niz ty,pierwszy szal nowosci minal i wrocil do swojej normy.
jak chcesz przeczekiwac to czekaj tylko moze sobie ustal jakies ramy czasowe bo mozesz sie nie doczekac zmiany na lepsze,6 miesiecy zwiazku to bardzo krotko to czas kiedy hormony ciagle szaleja a tu juz taka posucha ,moim zdaniem nie wrozy to dobrze ,no ale nie samym seksem czlowiek zyje ;-)
Stary 2024-10-16, 20:54   #18
Nadiaa33
Raczkowanie

Nie ma co dłużej próbować tego przeczekać, trzeba z nim porozmawiać szczerze, że w związku potrzebujesz też współżycia. Może jest na coś chory, ale pytanie, czy próbuje cos z tym coś zrobić. A może faktycznie ma dramatycznie niskie libido i to będzie coraz większym problemem w związku. W każdym razie nie ma co dłużej zamiatać sprawy pod dywan.
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-17, 18:33   #19
dagmaraxd
Raczkowanie

Przede wszystkim z nim porozmawiaj i zobacz jaka będzie reakcja. Czy będzie skłonny poszukać przyczyny, może ma niski testosteron, za wysoką prolaktyne, depresję czy problemy z jelitami.
dagmaraxd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-17, 20:47   #20
Kociara27
Raczkowanie

Cześć!
Nie dziwi mnie fakt, że sprawa nie daje Ci spokoju, to musi być dla Ciebie trudne. Seks w związku to bardzo ważna sprawa, jest wyrazem pożądania ale też miłości.
Wiem, że to trudne ale postaraj się nie myśleć w tej sytuacji o sobie źle. Naprawdę nie sądzę, żeby było coś z Tobą nie tak! Skoro podobałaś się od początku partnerowi i było ogień to raczej należy to wykluczyć. Dobrze, że wspominasz o jego stresie w pracy, bo szczerze.. dużo osób ma problem w sferze seksualnej właśnie przez obowiązki, itp. Tracą popęd seksualny , zainteresowanie partnerem, itp. Czy rozmawiałaś z nim na ten temat? Jeśli nie, to czas się za to zabrać. Rozmowy o tym bywają krępujące ale pamiętaj, że znacie się 7 miesięcy i związek należy budować na szczerości - to zaowocuje w przyszłości Zapytaj go wprost co się dzieje i powiedz o swoich uczuciach. Tak jak wspomniałaś tutaj, że jest ci po ludzku przykro, że starasz się go zrozumieć ale seks jest dla Ciebie ważny. Ciekawe co Ci odpowie. Liczę na to, że będzie to szczera wymiana zdań. Możesz dodać, że postarasz się go wspierać i zrozumieć, nie chcesz potępiać, itp. To może podnieść go na duchu - bo kto wie, może sam ma jakiś poważny kłopot! Powodzenia kochana!
Kociara27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-18, 23:48   #21
ColourTheSmallOne
Rozeznanie

7 miesięcy to jest jeszcze początek. Ja z moim facetem jestem prawie rok i nadal mamy bardzo częste zbliżenia, zwykle codziennie. Może on ma niskie libido - byłam z takim facetem i jemu tak po 5 miesiącach zaczęła przechodzić chęć na seks. A może się odkochał. Zwykle kiedy faceci się odkochują, a nie chcą czy nie mają odwagi odejść to tak robią. Musisz porozmawiać z nim.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Zgadzam się. Mój facet nie miał ochoty na seks, kiedy miał naprawdę poważny problem. A takie stresy w pracy to raczej codzienność

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
O ile to rzeczywiście gorszy okres. Jesteście ze sobą bardzo krótko, przez te miesiące to tak naprawdę dopiero sprawdzacie, czy w ogóle do siebie pasujecie. To nie działa tak, że spotykasz kogos, nazywasz go swoim chłopakiem i kaplica, już musicie być razem do końca życia. Tak to może mówić ktoś w kilkuletnim związku, kto dobrze poznał partnera i rzeczywiście te trudne sytuacje na dobre i na złe zaistniały, a nie po ledwo kilku miesiącach związku

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2024-10-18 o 23:51
ColourTheSmallOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-20, 09:00   #22
Nadiaa33
Raczkowanie

No to dlatego trzeba się dowiedzieć od chłopaka, czy on jakoś próbuje rozwiązać ten problem. Wydaje mi się że gdyby on się odkochał i chciał odejść, to unikałby spotkań w ogóle, a nie konkretnie zbliżeń. Wydaje mi się że jak facet nie jest zakochany to raczej jest na odwrót - chętnie korzysta z "darmowego" seksu ale unika zaangażowania w jakiekolwiek inne kwestie czy spotkania.
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-20, 10:27   #23
ColourTheSmallOne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nadiaa33 Pokaż wiadomość
No to dlatego trzeba się dowiedzieć od chłopaka, czy on jakoś próbuje rozwiązać ten problem. Wydaje mi się że gdyby on się odkochał i chciał odejść, to unikałby spotkań w ogóle, a nie konkretnie zbliżeń. Wydaje mi się że jak facet nie jest zakochany to raczej jest na odwrót - chętnie korzysta z "darmowego" seksu ale unika zaangażowania w jakiekolwiek inne kwestie czy spotkania.
To jest ze sobą połączone. Mógł być zakochany czy zauroczony na początku, ale mu przeszło. Z jakiegoś powodu może nie chcieć kończyć związku, może jeszcze nie jest pewny swoich uczuć, a może nie chce ranić autorki. Może też widzieć jakieś problemy w związku, których autorka nie widzi, a o których nie chce mówić. Wszystko to może stworzyć sytuację, że facet przestaje mieć ochotę na zbliżenia. Tak wynika z mojego doświadczenia. Faceci to nie roboty. Kobietom też przechodzi ochota na seks, kiedy coś się źle dzieje w związku. Za to zakochany facet na tak początkowym etapie związku jest zafascynowany seksualnie swoją partnerką i nie można się od niego opędzić.

Natomiast jeśli facet od początku chce tylko seksu, to też bardzo często zaczyna się wycofywać, kiedy widzi zaangażowanie kobiety, bo tacy faceci "nie chcą problemów" i wolą wtedy zacząć szukać innej, która nie będzie chciała związku, zresztą czasem już mają kilka takich dziewczyn i po prostu ta zaangażowana idzie w odstawkę.

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2024-10-20 o 10:30
ColourTheSmallOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-21, 13:02   #24
Pati_Hr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
facet prawdopodobnie ma mniejsze libido niz ty,pierwszy szal nowosci minal i wrocil do swojej normy.
jak chcesz przeczekiwac to czekaj tylko moze sobie ustal jakies ramy czasowe bo mozesz sie nie doczekac zmiany na lepsze,6 miesiecy zwiazku to bardzo krotko to czas kiedy hormony ciagle szaleja a tu juz taka posucha ,moim zdaniem nie wrozy to dobrze ,no ale nie samym seksem czlowiek zyje ;-)

Też mi się tak wydaje, wśród kobiet w ogóle pokutuje moim zdaniem dziwne przekonanie, że facet to jest seksualna maszynka 24/7 (a jak tak nie jest to pewnie zdradza albo co najmniej już nie kocha ). Faceci potrafią mieć niskie libido po pierwszych uniesieniach w związku, a jeżeli faktycznie dochodzi mu do tego stres to tym bardziej musiałby sie zmuszać do seksu.

Tez sugerowałabym przegadanie tego czy nawet wysłanie go do seksuologa jakby było trzeba.
Pati_Hr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-21, 13:52   #25
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Pokaż wiadomość
To jest ze sobą połączone. Mógł być zakochany czy zauroczony na początku, ale mu przeszło. Z jakiegoś powodu może nie chcieć kończyć związku, może jeszcze nie jest pewny swoich uczuć, a może nie chce ranić autorki. Może też widzieć jakieś problemy w związku, których autorka nie widzi, a o których nie chce mówić. Wszystko to może stworzyć sytuację, że facet przestaje mieć ochotę na zbliżenia. Tak wynika z mojego doświadczenia. Faceci to nie roboty. Kobietom też przechodzi ochota na seks, kiedy coś się źle dzieje w związku. Za to zakochany facet na tak początkowym etapie związku jest zafascynowany seksualnie swoją partnerką i nie można się od niego opędzić.

Natomiast jeśli facet od początku chce tylko seksu, to też bardzo często zaczyna się wycofywać, kiedy widzi zaangażowanie kobiety, bo tacy faceci "nie chcą problemów" i wolą wtedy zacząć szukać innej, która nie będzie chciała związku, zresztą czasem już mają kilka takich dziewczyn i po prostu ta zaangażowana idzie w odstawkę.

Dlatego dla mnie to nie wyglada na niskie libido, tylko na wypaleni uczuc. Z reuly niskie libido wychodzi niejako od razu, juz na poczatku widac to niedopasowanie, ze jedna strona chce wiecej, druga mniej. Tutaj bylo na poczatku intensywnie, a pozniej klapa - dla mnie to wyglada jakby on sie wypalil. Ciekawe jak w ogole wyglada tez kontakt fizyczny - w sensie przytulanie, pocalunki. Czy on do tego dazy, czy tylko sfera seksu kuleje.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-22, 12:17   #26
Pati_Hr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dlatego dla mnie to nie wyglada na niskie libido, tylko na wypaleni uczuc. Z reuly niskie libido wychodzi niejako od razu, juz na poczatku widac to niedopasowanie, ze jedna strona chce wiecej, druga mniej.
Nie zgodzę się, widywałam już przypadki gdzie facetów mających normalnie przeciętne libido po prostu porywał początkowy hormonalny haj związany z nową partnerką, a dopiero z czasem im sie to stabilizowało i nie oznaczało wcale wypalenia uczuć.
Pati_Hr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości